Avsnitt 52! Inget mer 2013

6:48 5 Jan 2014

 

Shoo!

Välkomna till första VBDFR 2014! Vi inleder året med en rejäl throwback och pratar om uråldrig musik från 2013. Verkligen throwback! Vad hände egentligen med den svenska hiphopscenen 2013 och varför är mainstreammedia plötsligt överkåta på svensk hiphop? Vi pratar om Grammis- och P3 Guldnomineringarna och hur medias plötsliga intresse för svensk hiphop kan komma att påverka scenen.

Vidare snackar vi om 2013 som amerikanskt rapår. Sanna har med sig en underskattad låt producerad av Young Chop, och vi pratar om vad som hänt med Chicagos rapscen under året som gått. Vad hände egentligen med drill-hypen och vilka kommer bli de stora stjärnorna under 2014?

Hugo berättar om hur hans älskade västkustsound dominerat 2013. DJ Mustard har blivit gud, och Hugo upplever detta nästan som en personlig seger. Hugo ser också en förskjutning i vilka som fått hits med det härliga Bay Area-soundet, 2012 gjorde de största västkustlåtande hitsen av folk som Drake, men under 2013 har lokala västkustartister också fått gigantiska hits med DJ Mustard-låtande låtar. Vi pratar också lite om att DJ Mustard-soundet även letat sig in i R&Bn, vilket gör både Sanna och Hugo överlyckliga.

Vi avslutar sammanfattningen i New York och konstaterar att det möjligen skett ett tronskifte i A$AP Mob där Ferg med sitt album Trap Lord gått om Rocky som den stora stjärnan i A$AP-gänget. Sanna berättar också om hur hon under 2013 hittat många nya kvinnliga rappare i den genre Petter döpt till ”#hipsterutanattSannastörsig”. Gemensamt för dessa kvinnor är att de jobbar med mycket hipsterattribut och alla släpper alldeles för lite musik. Handlar det om en regional variation i tempo för olika artister? Vi drar paralleller till hur Cunt Mafia släpper musik, och pratar vidare om hur Contessa Stuto och hennes gäng är SUPERnostalgiska kring ett klassiskt New York-sound.

Vi pratar vidare om vilka som var de absoluta största låtarna under 2013. Vi snackar om hur framtiden kan tänkas se ut för stjärnskotten Migos (som gav oss Versace) och Rich Homie Quan (som gav oss Some Type Of Way).

2013 blev också året då Hugo hittade tillbaka till rap från Baton Rouge, och vi hoppas på ett uppsving för Baton Rouge under 2014. Hugo passar också på att spela lite musik från Pretty Honore, en ny hyfsat lovande rappare från Baton Rouge med en precis så gnällig röst som VBDFR älskar.

Vi avslutar avsnittet med att prata om vad vi hoppas på inför 2014.

Gott nytt år alla lyssnare, tack för att ni hängt med oss i ÖVER TVÅ ÅR NU. Vi hörs snart igen!

Whatever?! xoxo

 

 

 

Klicka här för att lyssna på Soundcloud
Klicka här för att lyssna i iTunes.
Klicka här för att nå RSS-feeden.
Klicka här för att komma åt vår Spotify-lista med alla sånger (som finns på Spotify) från alla våra avsnitt.

 

Musiken i avsnittet:

1. 14X – se mig gå upp
2. Young Chop feat. Juicy J – I Aint Gotta Say Shit 
3. Yo Gotti ”Act Right”
4. TeFlii ”Rotating”
5. Dante ”walk it”
6. Stoney ”Bumping Makaveli”
7. Pretty Honore ”Pretty Slick”
8. Cakes Da Killa ”Truth Tella”

Ha det ok!

2 kommentarer | “Avsnitt 52! Inget mer 2013”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. TeadHead skriver:

    Lysssnar på detta avsnitt just nu. Hörde precis biten om en Paradise Hotel-snubbe i A$ap Rocky tee. Tänkte bara informera om att H&M säljer det. Kul.

  2. Sandee Kaye skriver:

    Vi avslutar avsnittet med att prata om vad vi hoppas på inför 2014. slope game

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG