S: SÄG HEJ TILL C. CARTER

3:52 7 Feb 2014

c-carter-new-photo.png_w610.png

På bilden ser ni C. Carter, rappare och producent från Compton. Hon har gjort musik i ett par år, men jag upptäckte henne först igår när jag snubblade över hennes senaste video:

Proud, där C. Carter även står för produktionen, är en ganska läskig historia, nån sorts extrem spökstämning liksom? Låten har vissa inslag av det där Memphis-mörkret jag älskar, fast stämningen är ännu kusligare. Videon gör inte direkt saken bättre, finns det något läskigare än spökstämning och lekplatser i kombination? Det är liksom den kusliga stämningen parad med en plats för lek och skoj som gör det extra obehagligt (SÅ PASS smart och unik analys jag vet hehehe).

Eftersom jag älskar att upptäcka nya kvinnliga rappare så kastade jag mig över C. Carters senaste mixtape TheGreyEra. Det är bitvis lite för traditionellt för min smak, men det finns vissa låtar som verkligen sticker ut och som gjorde intryck på mig. C. Carter påminner ibland lite om en ung Angel Haze, kanske för att deras röster är lite lika (eller är det bara jag?) men det är också något i C. Carters flow som får mig att tänka på Haze.

En av de låtarna jag verkligen fastnade för är Fresh, producerad av EyeQ. Asså beatet? HUR TUNGT? Sååååå tungt!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp