H: Mixtape från Vem och Selfmade

10:46 7 Feb 2014

För nån vecka sen släppte Stockholms-rapparen Vem sitt mixtape Rök Idjute med sitt gäng Selfmade Wave. Jag noterade det men fortsatte lyssna på nåt DJ Mustard tills jag tryckte play på videon till 5 på morgonen på Sveriges Dirty Glove Bastard aka Brytburken.se

Hol up det här var ju nåt att ha. Jag är halvvägs genom tapet nu och jag kommer garanterat lyssna igenom hela, det är en extremt god start för en artist jag inte har hört förut. Hittills har jag fastnat för Galen med gästen Joel Fungz, som också har en video:

Utöver att musiken och flowet är USA-inspirerat på ett sätt jag tycker om så är ju själva mixtape-släppet väldigt USA. Hittills har jag typ bara sett Yung Lean och Ivory  och jag minns inte nån mer kanske släppa sitt tape på en amerikansk mixtape-sida. Kanske för att Whoa stängde ner, kanske för att det behövs en svensk livemixtapes/datpiff/hotnewhiphop om en inte vill beblanda sig med alla andra genrer på Soundcloud. Selfmade Wave har också tidigare släppt Plays mixtape på HNHH, men det har jag inte hört ännu.

Här kan ni lyssna på hela Rök Idjute, strömma som om ni är ungdomar eller ladda ner mp3s som om ni är av rimlig ålder:

SELFMADE WAVE – Rök Idjute!!

Edit:
Uppskattar mycket hur Selfmade beskriver tapet på HotNewHipHop:

Selfmade are back again!! 2014 gonna be thier . The new up and coming Rapper Who? have realeased his long waited mixtape people have waited for. Baddest ever!!1

Även, Ivory släppte sitt Memphis-beat mixtape på Datpiff, har det uppdagats.

Av: Hugo

6 kommentarer | “H: Mixtape från Vem och Selfmade”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Vem skriver:

  Brorsan, du gjorde min dag haha. Du förstår ju mig ändå lite mer än andra…. Blev fett glad, tack för ditt inlägg!! mvh J

 2. therealestDavid skriver:

  etta är en mkt efterlängtad utveckling!

  Organismen var väl ändå tidig, med svenska mått, med att släppa tapes på Datpiff. Tycker också att han och Öris har glömts lite när VBDFR har klagat på att svenska rappare släpper för lite mixtapes över stora beats (helt berättigat klag förövrigt). Men i mitten på nollnolltalet släppte Organismen oförglömliga versioner på stora beats. Något han såklart borde fortsätta med.

 3. fall guys 3 skriver:

  This essay was enlightening and entertaining, just what I was looking for. We appreciate you taking the time to share your unique perspective with us. Sure, I’ll pass this along to the gang.

 4. SafeToto skriver:

  It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
  ->-> 토토사이트 .COM

 5. SafeToto skriver:

  It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
  ->-> 카지노검증업체 .COM

 6. SafeToto23 skriver:

  It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game ->-> 온라인카지노

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg