P: Kumba tar en Drake-beat, gör den helt hård

1:09 15 Mar 2014

Kumba live i En Kärleksattack på Svensk Hiphop

Jag bodde i Malmö en gång på 00-talet, i ungefär ett år. En månad av det året var jag inlagd på MAS, alltså sjukhuset dom har där. Jag upplevde det som ett helt fantastiskt sjukhus, jag älskade alla som jobbade där, varenda sjuk- och undersköterska. Jag grät när jag skrevs ut, av separationsångest. 

Lugn, jag ska komma nånstans med det här, nämligen hit: Det var när jag låg på sjukhuset i Malmö som jag verkligen exponerades för alla olika former av skånska, eftersom dom som jobbade där kom från hela Skåne. Jag gillade skånska innan, men nu älskar jag skånska. Poängen: När Kumba Mbay rappar

”Va ska man säga, synd bara helt haram/leka Gud, skapa smärta/ta livet av varann/

och för va?”

alltså när hon använder skånskans ”va” iställer för ”vad”, då ler jag, innifrån och ut, med hela min av skånska sjukvårdens numera rätt så läkta kropp.

Kumba är alltså hon som färg-koordinerade mössa och bandana runt låret i början av Knäpper Mina Fingrar remixen och här i Kärleksattacken matchar hon en skitsnygg paisley-jacka med rader som ”va är det här egentligen för plats att bo/för många som slutar upp som en Rest In Peace-tattoo” innan hon slår oss rakt i magen med ”Jag mötte ondskan när jag bara va sexton år/Så många ärr på min kropp och själ men jag fäller ingen tår/(…)Kvinnojouren va den första som fråga hur jag mår”. 

Kolla på den här blicken, den ser ut som 2014:

BONUSSPÅR:

Två andra exempel på svensk rap över Pound Cake-beatet (som till skillnad från ”Versace” faktiskt är ett Drake-beat o inte ett Migos-beat som Drake gjorde känt FÖRLÅT va tvungen): 24K – ”Samma Plats” samt Houman Sebghati – ”20 Lax”

/Petter

 

2 kommentarer | “P: Kumba tar en Drake-beat, gör den helt hård”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Theo skriver:

    Kul att ni gillar Kumba! Det gör vi med, det var därför vi lade upp hennes framträdande! Vi försöker lägga upp klipp från varje veckas sändning av En Kärleksattack på Svensk Hiphop. Programmet sänds live på torsdagar klockan 17-19 och klippen brukar vara uppe på tisdagen veckan därpå. In och följ hummerfilm på youtube och facebook så missar ni inga feta klipp från alla nya svenska hiphopare!

    http://www.youtube.com/user/Hummerfilm
    https://www.facebook.com/HummerFilm

  2. It is important for students to strike a balance between using writing services when necessary and developing their own writing skills, so that they can continue to improve and grow as writers throughout their academic careers.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp