P: Om du inte gillar UKM? Sikte len

10:34 23 Mar 2014

Kommer ni ihåg när Sebbe Staxx berättade om tankarna bakom sin label/crew UKM (UnderKlassMusik) rakt ut här i Nöjesguiden:

 

Vi startade någonting med Kartellen, vi kom in i gamet för att ta bort medelklassrapparna från tronen liksom… och det lyckades vi med. Det här utrymmet som underklassen fått i etablissemanget nu, det måste förvaltas och det är inte bara för Kartellen, det måste delas upp solidariskt så att nya aktörer också får höras. Det är därför vi satsar hårt nu på vårt egna skivbolag UKM, underklassmusik, där vi signat Alliamo från Göteborg och en kille som heter N från Fittja.” 

 

Idag hittade jag UKM’s första posse-cut och shit vilken hit asså. Tror jag har lyssnat på den kanske 16-17 gånger sen jag upptäckte att den fanns för en timma sen. Den finns i två versioner på youtube, en med en bild på ngn på ett bildäck framför en 24K-tag som bara har dom två första verserna, extra trummor på hooken o sen blir tyst och en version med en bild på Sebbe i Nyhetsmorgon som har alla verser så det blir den jag sätter in här:

 

24K, Sebbe Staxx, Aliammo, N (UKM) – ”Som Oss”

 

De e så fett med posse-cuts va. Alla e bra här, 24K himself (“hur kan man lämna misären/den finns inombords”) gör en hook av sin rad från den där låten över dedär Drake-beatet:

 

“Om du e från gatan och du inte gillar 24/Du e säkert en som brukar ringa 112”

 

haha det här hook-konceptet är geni, de e den kriminella versionen av “alla som inte dansar e våldtäktsmän”. Alla som är med på låten får sin egen version och min favorit-vers, Alliammos, introduceras med “Om du e från gatan och du inte gillar Alliammo/De e säkert sån som brukar ringa fakkin Five-O”. Jag har nog aldrig hört en Alliamo-vers jag inte gillat,  inte konstigt med den rösten och den där brutala göteborskan. Han är också alltid sur, det gillar jag. På den här låten e han bland annat lack på e-thugs och medelklassen:

 

“Ni e internet-gangsters/med internet-stripes/internet-crew, de e internet for life

Alliammo han e less på/studenter som spelar ghetto/våra betyg e en mic-check; ett två

Riktig flykting-barn/inte som från stan/reppar våra rötter/spottar nötter hela dan”

 

Sista versen är N, som jag tycker låter rätt mycket som Kaka AKA Kakka Byn Block här? Fast då hade ju hooken haft med nånting typ “Om du e från gatan o inte gillar Kakka/Du e säkert sån som sitter hos en snut o snackar” och det har den inte så jag antar att det är N. Dessutom referar han till en rad från sin låt blåljus när han slutar sin vers:

 

“En millar två millar tre millar fyra/fem millar sex millar fuck it hämtar nya”

 

Ok har inte så mkt mer att säga, ska lyssna på låten igen nu peace

 

/Petter

 

 

8 kommentarer | “P: Om du inte gillar UKM? Sikte len”

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG