H: Det går att streama Iamsus album!

3:59 8 Maj 2014

 

Sedan igår kan mans streama Iamsus debutalbum Sincerely Yours via Halmstad Boll Klubbs Soundcloud, fast att det släpps på iTunes och Spotify och sånt först nästa vecka den 13 maj. Mannen som jag har väntat på detta. Har mycket att smälta nu så vet inte var jag ska börja, om jag ska ens få med allt.

Okay meningen ovan var det jag hann skriva på lunchen idag. Jag kommar alltså inte hinna skriva om allt idag. Hursomhelst, skivan finns nedan. Det finns så mycket guld och jag vet inte helt hur jag ska processa det ännu. Ni får tänka på hur mycket Iamsu jag har lyssnat på extremt mycket Iamsu sen jag på chans tryckte play på hans tape Young California en sommar för massa år sedan. Jag bloggade på Bayonnaise i typ tre år, efter halva tiden började jag lyssna på Iamsu och trots att han missade 1,5 år bloggande är han idag den artist jag skrivit flest inlägg om. Ni kan naturligtvis läsa alla 34 inlägg fortfarande, här, och ni kan ju passa på att läsa/lyssna ikapp på Iamsu-taggen på denna blogg också pga guld.

Så det finns några ämnen jag tänkt återvända till nu när hans debutalbum är på gång. Här är några exempel-rubriker som kanske kanske inte dyker upp:

– hur hamnar den mediokra vitingen Bernie Berner på alla stora HBK-skivor?
– Iamsu tillbaka till rötterna, bra snällrap
– Iamsu rånad på radiohits
– 30 år av Bay Area kreativitet, hur Iamsu blev buktens poster boy

OBS att jag älsar Berners musik fastän att han är helt klart medioker.

Dessa rubriker må eller må icke komma i framtiden. För nu får det räcka med detta första intryck: 

– bonusspåret Plan B med Dizzy Wright är en BANGER
– T.W.D.Y med gubbarna Too Short och E-40 är så fet. Bay Area står upp för sitt sound!

”i’m tired of these broke rappers name dropping Mac Dre”

Orden är Too Shorts i T.W.D.Y. Jag tolkar detta som att Too Short vill förmedla samma budskap han och Beeda Weeda snackade om i denna video-intervju 2012 efter att Drake fått en hit med Bay Area-soundet i The Motto. Too Short undrar lite över hur det kommer sig att en ung man från Toronto kan få en världshit som låter likadant som 100 buktsånger från 2005. Hur kommer det sig att inga bukt-artister själva lyckas slå med soundet. Sedan dess har vi hört 100 rappare från överallt på buktbeats skicka sina shout outs till buktens framlidne stjärna, medan bukten fortfarande kämpar runt och mest bevakas av obskyra bloggar i europa

Det Too Short pratade om då är direkt relaterat till den frustration HBK-artister har uttryckt över att DJ Mustard fått hela världen att dansa till Bay Areas musik. DJ Mustard har utan att direkt addera till soundet som skapades i Bay Area blivit den hetaste producenten inom rap, och han menar själv att bukt-artisterna borde sluta klaga och göra lite hits. Så är det nu det ska hända? Är det med Sincerely Yours det är dags för en bukt-artist att för första gången någonsin ta plats på tronen som stjärnan över buktens egna sound?

Eller försöker Iamsu slå med samma sorts snällrap han hittade mina öron med i Young California?

VI får väl se, framförallt får vi väl lyssna. Det gör ni alltså här:

 

 

Bay Area-soundet och dess framgångar kan ni läsa om på vår blogg i bl a följande inlägg:

– ”P-Lo > DJ Mustard
– ”Derek King ditt lilla gull jag älskar dig

Så här ser Iamsu ut:

 

 

Av: Hugo

2 kommentarer | “H: Det går att streama Iamsus album!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. SafeToto skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 카지노검증업체 .COM

  2. It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 카지노사이트

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG