H: Ny Ivory på Lil Ocean-beat

9:09 14 Maj 2014

 

Norrtälje och Nyköping möts halvvägs här (Solna). Den nyligen i bloggen DM-intervjuade Lil Ocean har levererat ett väldigt Clams Casino anno 2011-låtande beat till världsmästaren i cloud rap på svenska: Ivory On The Beat. Vem vet kanske leder Ger Oss Av till samma framgångar för Ivory som inspirationskällan i’m God innebar för Lil B The Basedgod.

Framgångar såsom att få en spelning på Hultsfred och att föreläsa på New York University framför hundratals överlyckliga based-fans, eller i Ivorys fall kanske mer troligt spelning på Hultsfred i Sigtuna och föreläsning Aula Magna på Stockholms universitet. Men antagligen leder musiken till fler spelningar än föreläsningar och det kanske snarare är Ivorys antirasistiska engagemang som leder till föreläsningar.

Ger Oss Av är första sången vi får höra från Ivorys kommande mixtape Rap Game Jackie Arklöv som kommer 30 maj. Jag är peppad på skivan minst sagt. Jag är också väldigt peppad på att höra mer från Lil Ocean snart, både med svenska och internationella artister.

Lyssna på VBDFRs telefonintervju med Ivory inför släppet av hans förra tape Molnfällan och läs DM-intervjun med Lil Ocean här i bloggen.

 

 

Av: Hugo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg