H: Vilka sånger gick NFL-draftvalen in till

10:53 14 Maj 2014

 

 

På bilden ovan ser vi Drake, en random dude och de senaste årens största stjärna från College-fotbollen: Johnny ”Johnny Football” Manziel. 

I USA är football världens största sport och Superbowl är världens största sporthändelse aka världens största händelse. Det är en jättestor del av varenda persons liv typ, antingen hejar du på din lokala högskolas fotbollslag, din lokala gymnasieskolas fotbollslag eller så hejar du på ett lag i den största professionella ligan NFL. Fotboll är alltså skitstort i USA. Och skolidrott är enormt.

Alltså i USA hade Chalmers derby mot Högskolan i Borås varit västkustens största sportmatch intressemässigt, typ. Och Blackebergs gymnasium mot Tensta gymnasium hade varit västerorts största folkfest varje år. Först när spelarna har gott klart sin utbildning, inkl blivit ”vuxna” genom att delta i några Spring Breaks i Tylösand och på Falsterbro Horseshow (eller liknande svenska motsvarigheter till USAs Spring Break-evenemang), så får de professionella lagen i Allsvenskan i tur och ordning paxa vilka spelare de vill välja. Förenklat så går det till så att förra årets sämsta lag i Allsvenskan får välja först och mästarna väljer sist, fast i NFL alltså.

Inspirerad av Eirik Engebretsen på Jubel.fm så samlar jag också lite draft-val-sånger. För vad har då detta med rap att göra?

Jo, alla skolidrottare inom football i USA älskar rap typ och för första året någonsin så fick spelarna själva välja vilken sång de skulle få promenera fram till scen till när ett NFL-lag meddelat att de valt dem. Det är som en prisutdelning typ och först ut var Houston Texans så de skickade upp nån gubbe som berättade att de valde DEn (DE = Defensive End = Tremendous Athlete på 220kg) Jadeveon Clowney till sitt lag och så får Clowney promenera upp till scen till sin sång.

Som var: 

 

Ja som ni hörde hör man inget typ, men det spelar ingen roll för det är ändå intressant att se vad dessa unga män valt att presentera sig själva med. 

Ej chock: ingen valde (vad jag sett) att gå in till en sång framförd av en kvinnlig rappare.
Ej chock: hur många som helst valde sånger av Drake.

Här är några av draftvalens sångval listade inkl betyg från mig (A-F) drekt under Soundcoud-spelaren med alla sånger:

 

1. WR, 1.12 Giants, Odell Beckham Jr.
The Sky’s The Limit – Lil Wayne

Betyg: A
Det visar på extremt god smak att välja ett Lil Wayne-mixtape-spår från the golden era of Lil Wayne mixtapes. The Drought 3 amen gud sån nostalgi. Vet ni vad som är extra A+ med detta val? Odell Beckham Jr är från New Orelans. Vet ni vad som är extra bra aka A+++++++++++++ med detta val? Odell Beckham Jr var 14 år gammal när denna sång kom. Han valde sin fjortis-favorit. Det är att vara trogen sig själv. Jag ser framför mig att den fjortisåriga Odell bestämde sig för att spela denna sång när han kommer till NFL redan där och då i sitt pojkrum i New Orelans.

2. QB, 1.22, Browns, Johnny Manziel
Draft Day – Drake

Betyg: A+++++
”Draft day, Johnny Manziel, Five years later how am I the man still?”  <- Johnny Football valdes inte först men han var draftens största stjärna. Så visst är det logiskt att han väljer en sång där rappens största stjärna name-droppad honom i första raden.

3. QB, 1.3 Jaguars, Blake Bortles
Blow Up – J. Cole

Betyg: E
Blake Bortles var draftens stora skräll på massa sätt, bl a att han var den första QBn som valdes. Före Johnny Football till och med. Jag vet inte vad jag ska säga om detta val, J. Cole är ju definitionen av tråkmåns musikaliskt imdo så var nära F här.

3. QB, 1.32 Vikings, Teddy Bridgewater
The World’s Greatest – R. Kelly

Betyg: B
Att bli vald som tredje QB, och som allra sista gubbe i första-rundan av draften, och välja The World’s Greatest med R Kelly säger en del. Framförallt eftersom det är en go chans att han inte ens får starta för Vikings när säsongen drar igång. Blir dock inte pga ej så orginellt. (OBS i SC-spellistan är det nåt random cover).

4. DE, 1.1 Texans, Jadeveon Clowney
The Man – Aloe Blacc

Betyg: D
Mannen detta låtval får mig att tro att du inte är redo att fysiskt dominera dina motståndare, vilket du måste göra. Du visste till 99% att du skulle väljas av Houston Texans du borde valt Wanna Be A Baller med Lil Troy.

5. WR, 1.20 Saints, Brandin Cooks and OLB, 1.15, Steelers, Ryan Shazier
Everythang – Young Jeezy 

Betyg: B
I used to have nothin, now I have a whole lotta everything” <- Detta är Started From The Bottom för folk som började från botten. Att mitt favoritlag New Orelans Saints valde draftens snabbaste spelare i Cooks gör mig peppad. Att Cooks valde denna sång är nåting som gör mig än mer nöjd med draftvalet. Steelers offensive line backer Shazier valde samma sång, innan Cooks till och med. Men Steelers är skittrista så whatever.

6. DE, 2.28, Panthers, Kony Ealy
Money Baby – K Camp ft Kwony Cash

Betyg: C
En av förra årets bästa låtar enligt mig och kanske även resten av VBDFR. Dock att det är en sång från förra året. Om du vill visa att du är med i tiderna kunde du gått ALL IN och valt nåt ännu färskare. 

7. TE, 1.10, Lions, Eric Ebron
They Don’t Love You No More – DJ Khaled ft Solanges systers bae

Betyg: B
Bonus för att Ebron valde världens mest hajpade motivationsmusiker DJ Khaled, och enormt bonus för att det är en sång som kom i april 2014. Dock är ju sången inte bra nog rent kvalitetsmässigt för att berättiga ett A.

8. WR, 1.7 Buccaners, Mike Evans
Trophies – Young Money feat. Drake

Betyg: C
Blåstinstrumenteten i denna sång är perfekta för fira extrem framgång. Själva sången är jag inte förtjust i, men tanken på att Mike Evans hela familj + 200 närmaste vänner stod i nån bar och samsjöng/vrålade till denna. Det lär låta fett.

9. 2.30, QB, Patriots, Jimmy Garoppolo
Good Life – Kanye West feat. T-Pain

Betyg: A
Jimmy har precis blivit vald som back up som QB till en av NFLs största sjtärnor: Tom Brady. Detta innebär att Jimmy kommer ha det rätt gött. Han kan äta hamburgare i Boston utan direkta prestationskrav till miljonlön i typ 2-5 år innan det är dags för Brady att pensionera sig. Dessutom känns det som att sån här snäll och ordnad musik om att ha det gött på toppen passar perfekt till NFLs motsvarighet till Star Wars Evil Empire: New England Patriots (onda och präktiga at the same damn time). Senare Kanye som t ex New Slaves hade inte passat gubbarna i Boston lika väl. 

11. 1.8, CB, Browns, Justin Gilbert
We Dem Boyz – Wiz Khalifa

Betyg: B
Holla, We Dem Boyz. Yupp du har hamnat i samma gäng som Johnny Football, ni är Dem Boyz. 

12. 2.24, WR, Broncos, Cody Latimer
Everyday – Ace Hood

Betyg: C
Detta visar på rätt inställning. Du kommer behöva hustla varje dag för lyckas slå dig in bland Broncos receiver-kår. Visserligen har hunken Eric Decker lämnat i år, men du konkurrera fortfarande med D Thomas, W Welker, E Sanders och Bubba Watkins. Och TEn Julius Thomas. Ändå C pga sången är inte fantastisk.

13. 2.7 WR, Jaguaras, Marqise Lee
Handsome & Weathy – Migos

Betyg: A
En av årets bästa sånger är inget annat än A.

14. 1.2, OT, Rams, Greg Robinson and 1.5, OLB, Raiders, Khalil Mack
Happy – Pharrell

Betyg: F
Antingen hatar du eller så älskar du denna sång. Detta känns som att det är den enda gången en på riktigt kan säga så och det faktiskt stämmer. Min reaktion varje gång jag hör den: URRRK.

15. 1.31, CB, Broncos, Bradley Roby
Believe Me – Lil Wayne & Drake

Betyg: B
I’m the only one to get the job done, I don’t know anybody that can cover for me”. Det kan mycket möjligt stämma om du är ett förstarunde-val som ansluter till Broncos secondary. Champ Bailey har lämnat och jag övertygades inte helt av Broncos secondary förra året.

16. 1.25, CB, Chargers, Jason Verrett
Icy – Gucci Mane

Betyg: A
Hittade bara en S&Ced version på Soundcloud. Det spelar ingen roll. Jason du valde vintage Gucci Mane. En av 00-talets bästa sånger. Åtminstone om vi pratar om sånger som handlar om juveler.

Av: Hugo

2 kommentarer | “H: Vilka sånger gick NFL-draftvalen in till”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. SafeToto skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 온라인카지노 .COM

  2. SafeToto skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 카지노검증업체 .COM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg