H: Bay-nostalgi med Netta Brielle

8:45 9 Jun 2014

 

Jag har svårt att minnas nu men tror det var 2-7 år sen ca jag var förälskad i Netta Brielles röst. Efter att ha lyssnat på hennes dåvarande enda tape som jag glömt vad det heter (sorry!) och nåt/några år senare hennes nästa tape Love, Pain & Music från 2010 började jag väl ana att hon var en go sångerska men kanske ingen världsstjärna. Men det behöver alla inte va, jag var nöjd med den tid vi hade och med hennes refränger på Bay-artisters album. Fast det blev att jag inte följde henne så himla nära därefter fast att hon har signat för Atlantic och släppt ny musik.

Jag har icke lyssnat tills igår! PGA släpper en go sångerska en Traxamillion och P-Lo-producerad sång som heter 3xKrazy vet jag att jag nostalgidöden kommer dö.

Fy fan va jag myser till detta. Bay Area-funk-rappen från 90-talet är den bästa sommarmusiken det är 100% sant, och nu har detta gäng gjort en (för mig) dunderdänga med melodin tagen från 90-tals-gruppen 3xKrazys kanske största sång Keep It On The Real. 

 

 

3xKrazy bestod alltså av Agerman som jag tror gör kristen rap numera, B.A. som kanske är Bavgate och sist men inte misnt: en på 90-talet artikulerande Keak Da Sneak. Keak var alltså den kanske bästa hyphy-artisten, ingen kunde sluddra om molly eller thizz som det hette på den tiden som han. Keak fanns i min bilstereo och min cd-walkman erryday nästan. Precis som jag växte upp på DJ AMEN WORLD PREMIERES

Så tack Netta, för bay-nostalgi är min nostalgi. Här är sången 3xKrazy och videon till gruppen 3xKrazys sång efter varandra, ni får välja själva vilken ni lyssnar på först men var noga med att åtminstone titta igenom videon lite för så go mix av casino-besök, öken-häng, såna sjukhus-lås-tröjor, glida runt med bilen en natt och hänga i VIP-delen på klubben.

/Hugo

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp