H: Arif på sitt Juvenile-flow

9:30 9 Jun 2014

Arif (tidigare Phil T Rich) berättade redan när han gästade podden att han tänkte börja använda sitt riktiga namn Arif som artistnamn och att den kommande skivan skulle låta lite annorlunda än det vi då hade hört från honom. Det stämde. Phil T Rich-skivan Kom Så Tok Færdiih var en enorm rapskiva med sånger om Flexnes och Arif-skivan Aldri & Alltid lät modern, svävande, molning och vi fick höra en sjungande Arif. 

Nu är ha tillbaka med sin rap-grej på nya Lowkey och precis som Netta Brielle gjorde i morse fylls jag av enormt positiv nostalgi. Denna gång är det dock golden era cash money/hot boyz-nostalgi då Arif rappar loss på sitt Juvenile-back that azz up-flow. När VBDFR gjorde vår välkomstintervju till NG fick jag rekommendera en sång och det var BTAU så ni vet att jag älskar detta.

Som Sanna säger (parafrasering eller va det nu heter): nostalgisk rap behöver inte va dåligt och bakåtsträvande. Det måste va rätt nostalgi bara :)

Och detta är rätt nostalgi.

Så tack Arif för golden-era-cash-money-nostalgi är min nostalgi.

Även: Arif är alltså norrman och rappar på norska. Kolla på videon till Lowkey här nedan och ratta in på typ norska P3 för att höra den som enbart audio (eller sök på era musiklyssnar-tjänster den finns säkert där).

 

 

av hugo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG