H: Rayven Justice – Fuck Or Nah

11:17 3 Jun 2014

 

Det känns som att det var helt nyligen Rayven Justice var en sån random refrängsångare som dök upp på gamla bay area-gubbars låtar, ibland krediterad ibland inte. Vem vet, han kunde va mellan 15-50 år gammal för en visste aldrig något och han sjöng alltid en refräng till en raplåt som liksom passade rapparens tema snarare än egna verser osv. Nu när RnB på västkustbeats är populärt har också Rayvens karriär tagit fart, vilket ni säkert hört oss prata om i podden och skriva om flera gånger här.

T ex är den drygt tre veckor gamla Fuck Or Nah en riktigt go ny sång.

 

 

Detta att OR NAH har blivit ett uttryck som alla använder och som jag ser på internet minst 100 gånger per dag har verkligen förlängt livslängden på Ty$ hit. Även att Kehlani-remixen förlängde låtens livslängd för mig.

Men! Om Rayven Justice. Detta at han har blivit bra eller att jag har börjat lyssna på honom som en egen artist och inte bara av slumpen när han gästar typ Philthy Rich har gjort att jag har sökt i mitt iTunes för att se vad jag missat. Här är de två tyngsta exempel jag hittat.

Först ut, KafaniShow Up där Rayven helt okrediterat sjunger refrängen. Än riktigt go HBK-sounding rnb-dänga. Efter det hör vi Young L samarbetet på ett Sirealz från Teamknoc-beat. Detta var 2011, då hade jag precis gett upp hopppet om att Sirealz nånsin skulle bli bra igen. Teamknoc var alltså typ bättre än The Pack på det som idag är kännt som DJ Mustard-soundet (massa år innan Dj Mustard upptäckt det kallades det based eller fruity pebble punk rock). Detta var 2006-2007 typ, om de fick va 14 och hitta på soundet igen idag så skulle de lätt va störst. Hursom missade jag Stamp pga ju hade gett upp på Sirealz, ångrar lite nu att jag missade den pga Rayven rappar.

 

 

/Hugo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg