MIXTAPE: Young L – Final Fantasy

10:27 14 Jan 2015

skarmavbild_2015-01-14_kl._10.06.15.png

 

Jag har spenderat lite för mycket tid på olika bloggar och poddar på att förklara Young Ls storhet egentligen, men jag kan ändå inte skriva om honom utan att bara kort förklara utifall att nån ny läsare råkar ha missat:

Young L är kreativt ansvarig, dvs uppfann, det här så kallade ”Dj Mustard-soundet”. Young Ls musik har inspirerat musik (eller inspirerat musik som inspirerat musik osv…) som sålt sammantaget säkert typ 50-800 miljoner sånger vid det är laget. Ni vet förra årets (beklagligen) största rap-hit Fancy av Iggy Azalea, den sången är ju en fake-DJ Mustard-sång. Dvs, det är en sång som aldrig hade hänt om inte Young L uppfunnit soundet typ 2005. När Iggy vinner en grammy om några veckor kommer hon tacka manusförfattarna till Crocodile Dundee 3 innan hon tackar Young L.

Det slog mig aldrig att Young L inte skulle bli skitframgångsrik, soundet var ju enormt. Det slog mig definitivt inte att hans sound skulle bli skitsstort utan honom. Tanken slog mig att han eventuellt skulle använda sin talang till ondska (såsom att producera Fancy), men tanken slog mig inte att ondskan skulle uppstå med hans sound utan honom.

Igår släppte han hursomhelst sitt senaste mixtape och nu sådär en dag senare går det att hitta på bl a hans nya Soundcloud (under 2000 plays på varje sång), Livemixtapes (ca 7000 views, vilket innebär betydligt färre plays), Datpiff (5 plays och 2 downloads), Audiomack (99 plays) och den enda torrents-sidan som finns kvar typ (1 seedare) och säkert några andra ställen. Jag är inte säker på att ett Lil Uno-tape inte skulle göra bättre ifrån sig om det kom imorn.

 

 

Äe jag tycker det är lite synd ändå att en av mina favoriter av olika skäl ha så dålig fart på sin musikkarriär. Det enda han har kvar är sitt ganska framgångsrika klädmärke Pink Dolphin, sitt kreativa skapande, sina katter och några europeiska bloggare som håller hans rygg.

Nya tapet Final Fantasy är dock asbra (för oss som vuxit upp med Young Ls musik iaf!):

 

/Hugo

2 kommentarer | “MIXTAPE: Young L – Final Fantasy”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. fnaf skriver:

    What an extraordinary article! I bookmarked it to retest it after work. It appears as an extremely compelling topic to explain. Your post is extremely helpful to me. Thanks for your great post. I am especially happy to take a look at your post.
    vex

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg