Hej då 2016:Q2 och tack för musiken

1:38 17 Jul 2016

Skärmavbild 2016-07-17 kl. 13.34.49
Skapar spellistor.

Hallå där Q3 och fuck off Q2!

Q3 hit och Q2 dit. Vad snackar jag om egentligen? Jo det ska jag berätta. Q står för quarter och det är engelska för kvartal. Kanske världens mest underskattade tidsenhet. Så mycket bättre än världens mest överskattade tidsenhet (veckor). Hursom.

Jag ska va ärlig och berätta att jag inte riktigt är mentalt redo att smälta att vi just nu befinner oss inuti kvartal 3. Halva året har gått nånstans efter sommaren, anser jag. Man kan ju argumentera emot det med fakta, påstå att Q2 tog slut sista juni och Q3 började första juli. Men det känns inte så.

Nog om det. Jag har lyssnat på skitmycket bra musik i år. 25-60% av det jag hörde under Q1 finns i denna spellista på Spotify. Och nedan har jag samlat uppåt 65% av den bästa musiken jag stött på i spellistan 2016 grejorna Q2. Resterande 35% ca finns inte på Spotify idag, eller fanns inte vid det tillfälle jag sökte. Eller så heter artisten annorlunda på olika tjänster och jag har inte orkat söka (ni vet som hur VBDFR-favoriten Tu5en heter Tu5en på Youtube och nånting helt annat på Spotify).

En parantes här: På Tidal Facts Sweden har Tu5en inte ens ett namn utan deras musik hittas genom en ny datatjänst där du betalar Tidal Fact Sweden 499kr per kvartal och så gissar deras datorer att du vill höra deras musik baserat på data om dig som de har köpt från bland annat Facebook, Swish, Pornhub, Tinder, LunarStorm, PokemonGO, Tesla, Fleshlight, Willys och IKEA. Om du tror att du vill höra Tu5en men Tidal ändå inte visar sångerna betyder det att du inte passar in i deras varumärkes målgrupp såsom den är definierad genom upprepade workshops. Workshopsen handleds av så kallade digital natives, personer som lever inuti tech-bubblan som befinner sig inuti en UberX-Rock-n-Roll som befinner sig inuti Spotifys-garage just nu. Om du trots allt vill höra Tu5en så är det enklaste sättet att förändra dig själv och ditt beteende som konsument, pröva att cykla istället för att åka spårvagn eller att göra mer varierade sökningar på Pornhub. Du får helt enkelt prioritera ner sådant konsumentbeteende som gör dig kåt och välja att bete dig på ett sådant sätt passar den musikgrupp du vill höra.*

Vet inte hur vi kom in på det där. Men men, här är några stycken sånger från Q2 jag har hört. Och under det hittar du några sånger från Q3 som jag hunnit höra. Den spellistan kommer att utökas kontinuerligt under tre månader tills det är dags att säga fuck off till Q3 och hej till Q4.

God lyssning:

 

 

/Hugo

*Intressant nog har Tu5ens varumärke exakt samma kodning som bastusex, teve-serien Boys och ishockey. Så det finns förbättringsmöjligheter för de där workshops-skaparna, men tror de jobbar agilt så det ordnar sig nog!

3 kommentarer | “Hej då 2016:Q2 och tack för musiken”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. SafeToto29 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 카지노사이트

  2. 토토사이트 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game ->-> 토토사이트.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG