Say His Name (Alton Sterling)

5:17 11 Jul 2016

Skärmavbild 2016-07-09 kl. 23.42.24

 

”I would never live in Baton Rouge again” – Boosie

Citatet ovan är från en intervju med Rolling Stone från förra sommaren. Boosie snackar mer om Baton Rouge problematik i den här intervjun. Även om han främst snackar om sina egna rätt specifika erfarenheter med rättsväsendet* så är rasism och korruption bland polis och rättegångs-folket något som drabbat och fortsätter drabba hela staden.

I Baton Rouge begås otroligt mycket brott. I Baton Rouge begås otroligt många mord. I Baton Rogue missköter sig polisen. Rappare som Boosie, C-Loc, Young Ready, Kevin Gates, Nussie, She Money, Young Bleed, Spitta med flera har gjort musik om det (som ni bl a kan höra genom våra inlägg här på bloggen). Baton Rouge är en våldsam stad.

Första gången jag fastnade för Baton Rogue rap var när jag ramlade över Max Minellis musik för 10 år sen. Sen dess har jag följt rapscenen och på något sätt tagit till mig staden. Jag har flera LSU-plagg hemma. Jag efter år av skrivande om musiken flera internet-vänner i staden. Förutom allt jag har sett från svenska medier så har jag fått följa en stad i uppror genom från denna drös människor. Det är en skakad stad.

Folk är frustrerade och förtvivlade.

Häromdagen ventilerade Max Minelli några av sina tankar i sången Say His Name (Alton Sterling). Lyssna här:

 

 

Döm de där jävla mördarna nu.

/Hugo

*pga sin profil som framgångsrik rappare blev dömd till flera års fängelse för ett innehav som vanligen inte bringar max-straff. Efter att bl a ha nämnt rättegångs-folk vid namn i sin musik.

En kommentar | “Say His Name (Alton Sterling)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp