Hej då 2016:Q4 och tack för musiken

8:09 20 Jan 2017

 

Ja vad ska man säga, 2016 hände för extremt länge sen men på nåt sätt lever det året än idag. T ex genom mannen på bilden ovan som verkar få en guldtonad dusch, kanske inte första gången för honom. Nyss blev Donald Trump ny president i USA och det borde naturligtvis va negativt på exakt alla möjliga sätt, förutom för politiskt driven protest-rap.

Rap är precis som all annan konst, det brukar generellt bli bättre grejor när allt är skit. Och bättre förutsättningar att hata USAs regering har ju inte funnits på länge. Förra året fick vi höra resultatet i tex YGFuck Donald Trump (lyssna i 2016:Q3 nedan) och Choppa In The Trunk For Donald Trump (2016:Q2) av Dooley.

Tycker det är lite svagt ändå. Hade hoppats på hårdare grejor av större stjärnor. Kanske kommer det 2017.

2016 råkade ju massa svenskar upptäcka norsk kultur också. Kanske är det några fler som upptäcker norsk rap nu också?

De behöver våra streams norrmännen. Min vän som satt av flera år av sitt tonår i utkanten av Oslo (och hamnade i Grimsta innan russ-tiden nåt hans årskull) har berättat att det går lite sämre för Norges ekonomi nu, många måste sälja sitt hus i Spanien och får klara sig på villan och hytten. Tror era streams av Si Ingenting Nivymix i 2016:Q1 kan va droppen som fyller bägaren för Norges ekonomi.

Förutom att lyssna igenom spellistorna från 2016 så rekommenderar jag er samma sak som jag rekommenderar varje januari, ställ er upp och vråla FUCK 2016*!

*eller vilket år det råkade va i december.

Här är en spellista på några sånger jag har hört för första gången under 2017. Många är från 2016 men skit i det. Längre ner hittar ni all relevant musik (som finns på Spotify) från 2016.

Hej 2017:Q1!

Fuck off 2016:Q4

Blogginlägg med spellistor för Q1-3 hittar ni här, här och här. Allt samlat hittar ni nedan.

Fuck off hela jävla 2016:Q1-Q4 i samma spellista.

/Hugo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG