Njurbäckeninflammation är tydligen livshotande om det inte behandlas. Härligt.

1:37 2 Sep 2015

WIN_20150902_130336

Hay followers. Jag lever!!! Och är tillbaka hemma från sjukhuset. Och mår faktiskt, ja hyfsat, i alla fall. Fortfarande lite ofrivillig dunkadunka i skallen, två härligt ömma och blåslagna armar efter alla nålstick och antagligen så nära feber det går att komma utan att faktiskt ha det, men jag vet inte, för jag äger ingen termometer.

Brukar alltid fota några webbkamerabilder innan jag skriver och nu tog jag en där jag gör nån form av segergest slash PREACH-gest, och jag har ingen aning om vad jag tänkte med den. Thank you Lord att jag är fri kanske.

WIN_20150902_130348

Så vad var felet på mig, då? Jo, kära vänner! Nu ska ni få höra. Spetsa öronen. Vässa ögonen. Dessa var mina symtom:

Smärta i mage och rygg, typ exakt mensvärk men utan mens. Törstig hela tiden. Kissnödig hela tiden. Intensiv smärta av att vara kissnödig. Hög feber. Kräkningar. Svimningar.

En vanlig tilbaka-till-skolan-måndag, alltså.

WIN_20150902_130532

Hehe. Nä. Eller? Nä. Elleeeeeeerrrrr…? Nä.

Kvinnan i kassan på akuten tittade på mig med samma entusiasm som hos någon som tittar på en barkbit och sa åt mig att gå hem och ta ett graviditets-test. Jag tjatade mig in ändå och tur var väl det!!!

För jag hade jättehögt infektionsvärde och blod i urinen och blev inlagd över natten och fick dropp och antibiotika genom en slang. Det var tydligen en urinvägsinfektion som gått bananas och satt sig på njurarna och skapat en njurbäckeninflammation.

WIN_20150902_130501

Och då gjorde det inte ens ont när jag kissade! Vilket jag trodde var typ symtom nummer ett vid uvi. Det gjorde bara ont att bli kissnödig. Det gjorde däremot ont som fan. Alltså ni förstår inte ens. Eller ja, alltså ni som haft det själva kanske förstår. Men ni andra. No way.

Nu ligger jag i min säng och praisar den svenska vården. Betalade 400 kronor för allt. Alla läkare och sköterskor (förutom hon i kassan, möjligtvis) var så himla snälla, kunniga och omtänksamma. Jag älskar att betala skatt. Nu ska jag se Paradise Hotel. Hejdå.
tacohej

29 kommentarer | “Njurbäckeninflammation är tydligen livshotande om det inte behandlas. Härligt.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Douglas skriver:

    Usch. Hade det inte varit för att jag inte tycker att man skall önska någon annan olycka så hade jag nog sagt att jag önskat att kvinnan i receptionen skulle få njurbäckeninflamation. Hade varit intressant att se om hon i så fall hade följt sitt eget råd och tagit ett graviditets-test. Jaja, tur att du mår bra nu. Som den kycklingmamma jag är (hatar det uttrycket) så blev en ju förbannat orolig.

    P.S. Om man tillhandahåller förbeställd bok och penna, kan man i så fall kanske få den signerad på bokmässan? Och tack för att fått en att börja använda ordet ”en”.

  2. Cornelia skriver:

    Faktumet att jag får 6 av 8 symtom vid en vanlig mens *suck*

  3. Linnéa skriver:

    Usch, stackare! Vilken tur att det blev upptäckt i tid, och krya på dig <333

  4. Vendela skriver:

    Herregud vad orolig du gör mig. Jag är en så person som lätt oroar mig för folk och när du berättar sånt här gör det inte bättre. Bli frisk och krya på dig. Så trist med njurbäckeninflamation, hoppas verkligen att du snart är av med det. Styrkekramar från en som också ser mycket bra saker i att betala skatt.

  5. Alice skriver:

    Vad bra att du blev så bra behandlat på sjukhuset

  6. Emelie skriver:

    Hoppas du mår bättre snart, krya på dig!

  7. Isa skriver:

    Glöm inte att kontakta din försäkringsbolag!
    Jag TJÄNADE pengar på att bli inlagd på akuten vid blindtarmsinflammation!

  8. Rebecka skriver:

    åhh va skönt att höra att du tjatade in dig så du fick rätt vård!!! angående paradies hotel, kan inte du göra en video där du diskuterar dina åsikter om programmet och deltagarna?? ta hand om dig :* kram

  9. Emma skriver:

    Jag har an fråga Kring bok mässan nu i september, ska man köpa din bok innan och så signerar du den på plats? Eller kan man köpa den på plats?

  10. Carro skriver:

    Fy! Har haft det två gånger, vet hur det är. Krya på dig!

  11. Douglas skriver:

    Och ändå lyckas jag fortfarande skriva ”man”.

  12. Johanna skriver:

    Åh krya på dig Clara!! Hoppas det blir bättre snart! ♥

  13. Anonym skriver:

    Åh, krya på dig!!!
    Förresten, var kan en köpa feminist örhängen? Har sett att både du och Johanna har såna!! :)

  14. ugglan skriver:

    Tur att du lyckades tjata dig in vid kassan och krya på dig! :)

  15. Tove skriver:

    Skönt att höra att du mår bättre!!!

  16. Fredrik Hansson skriver:

    Skönt att du är på benen igen, ta de nu lite lugnt ett tag och krya på dig nu

  17. Irene skriver:

    Åh fy! Krya på dig! Vet precis hur illa du mår! De där intravenösa antibiotikan är typ rävgift!!
    Hoppas du mår bättre snart!
    Massa kramar!

  18. Julia skriver:

    Härom dagen läste jag det första sjukhusinlägget och tänkte då för mig själv att ”Usch, det låter som när jag hade njurbäckeninflammation, det är nog det hon har” Varpå jag skrockade lite för mig själv över att min hypokondri nu uppenbarligen hade övergått till att hobbydiagnostisera inte bara mig själv, utan även andra. Döm om min förvåning när du nu droppar detta. Jävlar i min lilla låda! Vet således hur pissont det gör. Krya på dig!

  19. Julia skriver:

    alltså HATAR när vården inte tar en på allvar! åkte in till akuten mitt i natten en gång pga riktig svår uvi och när jag hade lämnat in urinprovet möttes jag av – ehh det är inte så att du bara har mens? eller som en annan gång när jag åkte in till akuten pga hade fruktansvärt jävla skitont när jag andades – du kanske har träningsvärk? nää värsta svåra lunginflammationen. till alla unga tjejer – stå på er! ingen ska behöva ta ett ”lilla gumman, det där kan inte vara så farligt” i vården. det kan sluta med katastrof!

  20. Anonym skriver:

    Krya på dig!

    Lite läskigt se att någon följare i kommentars fältet hade åkt till sjukhuset .

    Du kanske ej skulle skrivit vilket sjukhus du var på?

    Krya på dig !

  21. Karolina skriver:

    Krya på dig Clara! Hade själv något liknande för ett tag sen, förutom njur-grejen Hoppas du mår bättre snart❤️

  22. Rebecca skriver:

    ligger hemma som en död säl och har oxå njurbäckeninflammation. IGEN. Värsta som finns. Du är inte ensam om att ha det just nu iaf <333

  23. Rebecka skriver:

    Hej Clara! Hoppas du kryar på sig snart. Hur kan jag komma i kontakt med dig? Jag har lite funderingar kring att släppa en bok,men hur sjutton får man kontakt med bolag som kan tänkas intresserade av just det jag vill skriva om? Skulle du vilja ge mig lite råd kring detta så vore jag glad. Du har min mail :)

    Rebecka

  24. Bex Beauty skriver:

    Krya på dig! Inte för att ge dig mer att tänka på, men jag har fortfarande inte fått själva inbjudan till ditt lite hemliga projekt. Bara ibstruktionetna! Har mailat teamet men det har inte hänt något :(

  25. Sara skriver:

    Krya på dig!

    Jag har en insamling tillsammans med Unicef, jag samlar in pengar till Barn som är på flykt. Ta gärna en titt hos mig och läs mer:

    http://www.hajnal.se/2015/09/06/11174004-unicef-insamling/

    Du kan även smsa KÄMPA 3214 till 72 900 så skänker du 50 kr till Unicef och deras arbete.

  26. ellenlundis skriver:

    Fy va tråkigt! krya på dej, söta du! <3

  27. Signe Strindberg skriver:

    Stackars dig!!!!!!!

  28. Kexchoklad skriver:

    Fittkrögare

  29. Sara skriver:

    Låter helt fruktansvärt, skönt att det är bättre. Hoppas du mår tip top fort!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG