Haute couture på Sankt Görans sjukhus

9:56 31 Aug 2015

Well this escalated quickly.

image

Haaaaay! Jag är på sjukhus! Say whaaat.

Well. Allt började väl egentligen med att jag hade feber hela helgen. Som jag berättar om i dagens vlogg, som jag ännu inte hunnit blogga eftersom det inte går att lägga upp youtube-klipp från mobilen och jag varit upptagen hela dagen med att antingen klippa den eller sitta på akuten. Anyways.

Medan jag filmade så fick jag någon form av yrselanfall och höll på att svimma. Lade mig på golvet och låg där i en minut. Reste mig, det kom tillbaka, lade mig i sängen istället. Tyckte att svimningar inte brukar vara vanliga febersymptom så ringde 1177. Blev tillsagd att gå till akuten.

Gjorde det.

Och här är jag nu. Sex timmar, fyra blodprov, två storgråt, ett kiss i en liten mugg och en skjutsad åktur genom sjukhuset i en rullande sjukhussäng senare ligger jag här i denna trendriktiga cardigan och ska tillbringa natten här.
Ugh.

image

Dropp fick jag minsann. Kunde inte ta det seriöst.

Och på tal om seriöst så är detta antagligen inte det. Förmodligen bara urinvägsinfektion, men mitt blod och mitt kiss ska götta sig till imorgon och först då vet de.

Så, ja. Nu fattas bara att somna här, i samma rum som en snarkande tant, en gubbe som pruttar blött och en annan gubbe som ringer i hjälp-larmet hela tiden. Hela. Tiden. Gode gud.

Detta är spännande. God natt.

image

18 kommentarer | “Haute couture på Sankt Görans sjukhus”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sofia skriver:

    Stackars dig! Snacka otur. Hoppas allt är okej och lycka till med att sova där i rummet… Kram!

  2. Elin skriver:

    Hoppas att allt blir bra och att det inte är något för allvarligt..! Kramar!<3

  3. ISA skriver:

    men usch, det här är ju läskigt! hoppas allt går bra <3

  4. Feras skriver:

    Krya på dig!

  5. Sofia skriver:

    Men nej usch! trodde inte att man behövde dela rum med andra, speciellt inte pruttande gubbar. Hoppas du mår bättre iallafall ! Kram<3

  6. Lisa skriver:

    Hoppas du mår bättre snart!<3 Kram<3

  7. Alexandra skriver:

    Åhnej, va trist :((
    Krya på dig! KRAMKRAMKRAM <3

  8. Vendela skriver:

    Clara! Du måste vara rädd om dig själv. Krya på dig och hoppas att du kunde sova i går kväll även fast du hade dina aningen speciella rumskamrater…

  9. liv skriver:

    krya på dig! stora kramar<3

  10. Klara skriver:

    clara, krya på dig!! för att du inte ska känna dig helt ensam i detta så kan jag berätta att jag fick åka till akuten för en månad sen pga uvi (bor atm i australien så kuuuul att åka in akut i ett främmande land, neiii). det började som uvi och sen fick jag ryggsmärtor, kändes som någon högg mig i ryggen, och det var tydligen inflammationen som börjat vandra upp till njurarna. Hade du också det nu? Började ditt med att du kändes symptom för uvi också eller ‘bara’ feber osv.? skulle så uppskatta svar då det är så många som får uvi men vi pratar inte riktigt om det. Sänder dig massa kramar härifrån koala-kontinenten!

    1. Clara Henry skriver:

      JA exakt samma med ryggen och exakt samma diagnos!! Aldrig haft uvi innan och hade bara ont när jag blev kissnödig, aldrig när jag kissar, så trodde inte att det var det. Förmodligen har jag haft uvi, den har triggat febern och svimningarna, sedan vandrat upp till njurarna och gett mig ryggont. Massa kramar right back at you!

  11. Fredrik Hansson skriver:

    Usch då ta och krya på dig nu och var rädd om dig

  12. Sara skriver:

    Jag är också sjuk. Inte lika sjuk som du men ändå sjuk. Blä.

  13. Carro skriver:

    Mår du bättre nu?
    Verkligen inte kul det som hänt, o så sitter man i köket o gnäller om att man har ont i huvudet pga förkylning.
    Hoppas att du får/fått bra besked iallafall!
    Massa virtuella kramar till dig Clara!!

  14. Anna skriver:

    Det där har jag också haft. Blev inte inlagd. Men det är lätt den ondaste smärtan och högsta febern jag haft. Jag kände mig lite krasslig innan en föreställning jag skulle spela. Tog mig igenom den. Gick på toa ont som faaaan. Sen åkte jag kollektivt hem mitt i natten. På trappen började jag gråta av utmattning. Väldigt starka minnen fast det gått 17 år. Efter det där (och innan) har jag haft lite småont i njurarna när jag haft uvi, men bara lite. Sänder mina sympatier härmed.

  15. Anna skriver:

    Öh, mitt svar ska va ett svar till Klara i hennes tråd alltså.

  16. Andreas skriver:

    SKIT.
    Urinvägsinfektion är en sak men att ligga i samma rum som en pruttande gubbe kan va nog så illa. Kul namn på sjukhuset förresten ”sankt Göran”, är detta namnet på grundaren av sjukhuset eller någon form av helgon? Heliga Birgitta i Vadstena finns ju så varför inte sankt Göran i Stockholm. Alldagliga namn är ju alltid trevligt.
    Ha de…

  17. Feras skriver:

    Jag åkte förbi sjukhuset och försökte hälsa på dig men det gick inte! Kolla min twitter @pheonixtv92
    Dammit! Jag var jätte nära av dig men kunde inte träffa dig! Kanske någongång på framtiden! Krya på dig och glöm inte att dricka mycket vatten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg