Är man inte ett par om man inte ligger?

14:07 1 Maj 2017

Elaine Eksvärd:


Saxat från Elaines blogg.

Det jag blir förbryllad över är Elaines svar. För det första menar hon att man inte är ihop om man inte har sex, vilket garanterat inte stämmer, men det är såklart ett problem om den ena parten inte är nöjd med situationen. Elaine hade blivit urförbannad om hon kommit på sin kille med att tillfredsställa sig själv bredvid henne (när han trodde hon sov då, antar jag). Jisses. Kan inte folk få vara ifred? Och då tänker jag både på partnern som runkar och partnern som försöker sova.//Mia på Bloggkommentatorerna

Nu har även kollegorna på Bloggkommentatorerna skrivit om Elaines inlägg där hon anser att man inte är ett riktigt par om man inte har sex och även här får hon kritik för sina uttalanden.

Elaine är inne och svarar på kommentarer och återigen verkar hon inte förstå problematiken i sin text. Jag har överhuvudtaget svårt att förstå varför man ber Elaine om råd gällande sitt sexliv men det kanske bara är jag?
Retorik – ja – men sex? Varför?
Ska hon extraknäcka som Malena Ivarson om retorikbusinessen går åt pipsvängen som ett extra ess i rockärmen?
Ja, i så fall kan det ju vara bra att öva men annars?
Varför?

Och får man onanera alls om man är i en relation med Elaine tror ni?
Man börjar ju nästan undra..

30 kommentarer | “Är man inte ett par om man inte ligger?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Fia skriver:

    Jag och min sambo har inte haft sex på 6-7år och har det bästa förhållandet som jag vet. Vi älskar att mysa, umgås och har så roligt ihop! Jag blir bekräftad utan sex, kunde inte vara lyckligare!

    1. Anonym skriver:

      Din partner har garanterat sex på annat håll som du bara inte vet om.

      1. CHarlotte skriver:

        Men ärligt?
        Fy, vilken taskig kommentar om ngt du inte har en aning om!

    2. CHarlotte skriver:

      Absolut ingen kritik utan jag är helt för att alla gör det de mår bra av i sina förhållande men jag måste ändå fråga – när ni myser med varandra, blir ni aldrig kåta då?
      Saknar du inte att ha sex med ngn? Jag tänker att även om man tillfredsställer sig själv så är det ju inte samma som sex med den man älskar….? Och varför slutade ni ha sex?

      1. M skriver:

        Det finns människor som är helt ointresserade av sex så skulle gissa att partnern inte alls har sex på annat håll.

        1. CHarlotte skriver:

          Men det tror absolut inte jag heller att hennes(?) partner har- dock läste jag det som att de hade sex förr men inte längre och jag var nyfiken på varför de slutade?

          Jag tycker att det är så (iaf för mig, inte generellt) att ju mer sex jag har desto mer sex vill jag ha….sex föder en önskan om sex liksom 🙂

  2. Anonym skriver:

    Det låg nog något i det Calle Schulman sa ändå…

  3. Melli skriver:

    Varför då ens svara på frågan om man inte vet vad man snackar om? Hänvisa personen till en sexolog då?

    1. Jennifer skriver:

      Kanske för att personen som frågade ville ha just Elaines åsikt, annars hade hon väl frågat just en sexolog?

      1. Melli skriver:

        Nä, är det sant?

  4. M skriver:

    Förstår inte vad det är som är så bra med Elaine i allmänhet. Lyssnade på Framgångspodden när hon gästade den och pallade aldrig lyssna klart. Hon är så torr och tråkig att jag blir tokig. Retorik handlar ju inte om att hon alltid kan och vet bäst, det handlar bara om att hon lärt sig hur man ska formulera sina argument… och inte ens det är hon särskilt bra på om man tittar på hennes svar ovan.

  5. anonym skriver:

    Som par ordnar man ju sinsemellan hur man vill ha det. Man lyssnar på sin partner. Finns säkert många som inte har sex och det helt ok. Jag vill inte ha det så men såklart finns perioder som är lugnare. Olika också hur stort sex behov man har. Min förra ville göra det flera gånger om dagen nej tack! Hångel är härligt. ❤👅❤

  6. Jennifer skriver:

    Jag tänker mer att Elaine utgår från sig själv och hon skulle inte vilja ha en partner utan sex. Det är ju även tydligt att frågeställaren är missnöjd med situationen och då tycker jag Elaines svar är rimligt. Är båda nöjda med att inte ha sex så fine, men om en part är missnöjd är det kanske dags för förändring. Sen håller jag med om att jag skulle också känt mig kränkt om min man hade valt onani framför mig, då vill han ju komma, bara inte med sin partner.

  7. Izabella skriver:

    Jag hoppas Elaine skäms. Jag har aldrig tagit åt mig av ett blogginlägg såsom jag gjorde med Elaines. Så skamsen jag kände mig för att jag förvägrar min man sex när jag inte är kåt och samtidigt låtsas att jag är tillsammans med honom.

    Nej tacka vet jag Lady D, får lust att skänka en hel månadslön till henne just nu för att fortsätta säkerställa hennes plats i bloggvärlden (eller bidra till inköpet av x antal dyra exotiska blommor). Hon behövs.

  8. Linis skriver:

    Alltså vad hände med ”om man inte får utgå från sej själv, vem ska man då utgå ifrån?” eller dylikt som du skrev om LadyD förut i veckan. Gäller förmånen att få utgå från sej själv bara vissa personer eller…..?

  9. Lisa skriver:

    Hennes resonemang låter väldigt konstigt. Vem är det som avgör om man inte är något par eller inte bara för att man inte har sex? Inte Elaine i alla fall.

    1. Egenremiss skriver:

      Låt Elaine tro det. Bara nicka och håll med. Hon skriver så mycket ogenomtänkta saker, så det är inte klokt.
      Går inte Elaine till psykolog eller psykiatriker?

  10. Amandagust skriver:

    Jag har vestibulit och har haft period där jag har kunnat ha sex med min pojkvän. Det har ändrat min syn på sex och närhet. Man kan vara nära på andra sätt och ha sex på olika sätt.
    Detta har gjort vårt förhållande mycket starkare.

    Min sjukdom tillåter inte mig att kunna ha vaginalt sex ibland, det är inget jag kan hjälpa. Ska det betyda att vi inte har ett riktigt förhållande?

    1. Amandagust skriver:

      Inte kunna haft ska det stå 😅

    2. L skriver:

      Jag har också vestibulit och håller med till 100% om det där med att man ändrat syn på sex. Jag tror många förväxlar sex och intimitet, även om dessa ting är tätt sammanbundna så kan man ha det ena utan det andra.

      1. Amandagust skriver:

        Håller helt med! 🙂

  11. emma skriver:

    Elaine svarar inte enbart kring vad hon tycker om den aktuella situationen utan hon definierar också vad som enligt henne är en kärleksrelation….. osmakligt svar av Elaine. Som retoriker borde hon väl vara mer kompetent i professionell kommunikation?
    Något sådant här hade hon kunnat skriva:
    ”För mig är sex viktigt och avgörande i en relation och jag hade därför inte kunnat stanna kvar i relationen. För mig är inte heller porrfilm ok i en relation. Men alla är olika – vad är viktigt för dig?”

    1. Anonym skriver:

      Håller med! Jag tror faktiskt inte att den som frågade undrade vad Elaine skulle göra i sin egen relation, utan ville ju ha hjälp med sin egen situation. Hon kunde ha svarat i egenskap av retoriker, hur hur man tar upp och pratar om svåra saker med sin partner, t.ex. Nu sårar hon bara och antyder att deras relation inte är en riktig relation, och säger dessutom att frågeställaren borde lämna sin man…!

      1. emma skriver:

        Ja exakt, det lät ju ännu bättre. Det bästa svaret hade varit om hon kom med tips kring hur denna tjej skulle kunna kommunicera kring detta med sin partner.

        Här definierar hon generellt vad som är en kärleksrelation bland andra par:

        ”Jag tycker inte att ett par som varit tillsammans i tre år utan sex är ett kärlekspar, i min värld är det kollegor eller kompisar.”

        Inte så trevligt direkt. Varför inte skriva utifrån sig själv och sin relation? Varför dra in andras relationer? Om hon måste ventilera sina åsikter kring detta…

  12. cick skriver:

    ”Jag tycker inte att ett par som varit tillsammans i tre år utan sex är ett kärlekspar, i min värld är det kollegor eller kompisar.”

    Hade respekterat henne så mycket mer om hon hade tagit reaktionerna med mod och insikt, när hon nu valt att provocera och eventuellt såra många. Hon visar hur lat och egocentrisk hon är genom att lägga över allt på läsaren och spela oskyldig.

    1. emma skriver:

      Inte mycket reflektionsförmåga, nej…

  13. Nalle skriver:

    Undrar vad Elaine tycker om min relation isf. Vi är småbarnsföräldrar så vi har sex några gånger i veckan men sover i separata sovrum nästan jämt för min sambo snarkar och jag blir störd. Är vi bara KKs?

Kommentera

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG