Nu kan jag betala hyran med min mens.

4:34 3 Nov 2014

Kompisar! NU ÄR DET PÅ RIKTIGT! Nu ligger det där superhemliga äntligen ute på min youtubekanal!

https://www.youtube.com/watch?v=Ym3nUey_d0s” width=640 height=360]

 

Alltså: sju mensvloggar, en i månaden, fram till april. Jag + Always = sant. Och som jag säger i videon, har ni någon superbra idé på vad ni vill att jag ska prata om i någon av dessa sju videos, lämna en kommentar! I kommentarsfältet nedan eller på youtube, spelar ingen roll.

På begäran ska jag även visa originalet av den fabulösa bild jag retuscherade för några veckor sedan. Jag lade upp den här och skrev något spännande om french hotdogs och prinsessor:

När vi i själva verket satt på Always kontor och Splay-Victor var sjukt nöjd över att ha fått hälla en tredjedels mugg vatten i några bindor:

Tänk vad en kan göra med lite eDiTiNg sKiLLz.

Ja. Detta ska bli roligt. Stay tuned för den 24e november.

31 kommentarer | “Nu kan jag betala hyran med min mens.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Elin skriver:

    hahhaha fan vad kungligt!

  2. Sandra Johansson skriver:

    Men alltså shit vad kul!!

  3. Alice skriver:

    gör en mens frågestund :)) vorre skitkul

  4. Sanna Hansson skriver:

    Be dina följare skicka in mens historier och läs upp en eller två i varje video.
    Kan skicka in berättelser om konstigaste stället att slänga använd tampong på/konstigaste stället att byta binda på osv.

    Saker man kan använda tamponger till ex. Stoppa näsblod.
    Saker man kan använda bindor till; att torka tårarna när man kollar tfios mm.
    Förresten är det svårt att kommentera i bloggen via iphone :/ om man suddar en gång så går det inte längre att skriva.

    Ha med någon kille och snacka om hans uppfattning om mens och konstigt/hur det funkar/vad man gör osv.

  5. Anna skriver:

    prata om hur man undviker menslukt! du sa det själv och jag håller med!

  6. Anonym skriver:

    Kan inte du snälla snälla göra en argumenterande video om varför vi kvinnor borde få ersättning(i pengar) för alla bindor, tamponger, menskoppar och alla förstörda trosor för oss som aldrig får regelbunden mens! Och sen kan vi skicka videon till regeringen.

  7. Elin, elinfrohms.blogg.se skriver:

    Så sjukt snyggt med ditt läppstift/läppenna! Jättefint!:)

  8. MG skriver:

    Har tidigare varit den som försöker normalisera mens i mitt kompisgäng men dessvärre har min mens försvunnit. Hade ju varit kul om du nämnde oss som en gång har haft mens men nu blivit av med den. En annan sak är att jag väntar på den hela tiden och kollar varje gång jag är på toa om den är tillbaka, och vårt nya toapapper är vitt med rött mönster, vilket jag missade, och gissa vad? Jag gjorde en liten glädjedans för att jag trodde att jag var normal igen men sedan såg jag mönstret. Tråkigt! Men sånt e livet. Ha en nice kväll!

  9. Tine skriver:

    haha å KUL! :D kan du inte snacka om alla sjuka cravings man kan få vid pms och mens? jag kan inte äta något dom första dagarna sen blir jag SJUKLIGT beroende av choklad och alla andra onyttigheter hehe…
    sen kanske du kan snacka om allt man inte orkar göra när man har mensvärk, typ göra nån ”sketch”??? jag ligger mest vid datorn eller ba slänger mig framför teven och grinar för magen gör så jeeeevla ont…
    KRAM

  10. Anonym skriver:

    Prata om generaliseringen och fördomar av och om mens. Det finns så många uppfattningar, även kvinnor emellan, om vad som är ”normalt” ang. mens. Men ingen kvinna är den andre lik och mensen kan ju också vara olika från månad till månad. Vissa kvinnor har mens en gång per månad, vissa en gång per år. Mens är INDIVIDUELLT och det är på ett sätt att generalisera ang. mens då det sätter en norm. Som bl.a Always varit med och tagit fram. Tack för den.

    Hade företag som Libresse och Always brytt sig på riktigt så hade de ju till att börja med bytt ut den där blåa färgen de känner ett stort behov av att framställa som mens. Alla vet att mens inte är blått. Alla. Så lägg ner denna maskering av något normalt.

    Sedan borde dessa företag även tänka till just vad gäller individ nivån. Kanske stötta forskning av kvinnorelaterade tillstånd (som PCOS och Endometrios) som påverkar mensen. Och mensen är ju också ett uttryck för kvinnors hälsa. Mens är ju så jäkla mkt mer men det har blivit en bagatell, typ ”haru mens el?”

    Jag är jätteglad över att du får möjligheten att prata mer om mens för det behövs verkligen! Jag är dock lite rädd för att detta blir en kommersialisering och att det som kommer diskuteras i dina vloggar är hur surt det är att få finnar, bli svullen och käka choklad. Och de har vi redan normaliserat. Frågan är ju om det är sant.

  11. E skriver:

    Om du vill prata om mens på ett roligt sätt så kan du prata om hur de gör när de har mens på Hogwarts, skulle vara jättekul! Här är en passande bild:

    http://media-cache-ak0.pinimg.com/originals/f6/dd/9e/f6dd9ef0f7263a1f37841c2495867bb3.jpg

  12. RMCK - en skönhetsblogg skriver:

    Prata om att mens i reklam för mensskydd är blått!! Please.
    http://rmck.for.me

  13. Anton Johansson skriver:

    Hej Clara! Grattis till nya sponsorn!

    Jag skulle gärna vilja höra vad man som vän/pojkvän kan tänka på när det gäller mens? Vad kan man göra? Vad kan man säga? Vad ska man INTE säga? Mycket bör väl gå lista ut med lite sunt förnuft men har du några tips på saker många lätt missar/gör fel?

    I en av dina äldre videor, där du pratade om din första mens, uppmanade du oss fans att göra videosvar. Jag vet inte om du är intresserad av ett sådant men jag har likväl gjort ett. Då jag är kille så har jag (precis som du så finurligt föreslog) gjort en video om min första utlösning istället! Det vore såklart superduperkul om du såg den! https://www.youtube.com/watch?v=eRUGijkqpV4

    Sluta aldrig vlogga!

  14. Annie skriver:

    Jag tycker at du ska prata om varför vi ska ha gratis mensskydd.

  15. Emilia skriver:

    Prata om hur det skulle vara om killar hade mens. Hur de hade bettet sig osv. :)

  16. elvira skriver:

    Berätta vad mens verkligen är! Inte bara att det är för att vi kan få barn nu utan om varför, vad och varifrån man blöder! Är 18 och vet fortfarande inte exakt FARIFRÅN blodet kommer…. sjukt igentligen. ..

  17. Nathalie skriver:

    Diskutera gärna mens med någon kille! De har oftast mycket fördomar och oftast killar som frågar ”men har du mens eller?” så skulle vara jätteroligt om ni pratade om alla fördomar och t.ex hur mycket killar faktiskt vet om mens :)

  18. M skriver:

    Endometrios, Clara! ENDOMETRIOS!! (Och typ PCOS, fibromyalgi och liknande såklart..)
    Kram!

  19. Amonymens skriver:

    JAG BEHÖVER SVAR PÅ TVÅ MENSFRÅGOR! Tycker du borde ta upp mensfrågor/funderingar som vi alla har, men kanske inte pratar öppet om – ens med våra mensvänner.MINA FRÅGOR: 1. Vad är bästa tipset för att inte behöva hålla andan varje gång jag öppnar suptunnan för att slänga binda/tampong (då den luktar bläk under mensen)? 2. HUR FAN gör en om en är i skogen/utomhus med vänner, måste göra sitt kissbesök bakom en gran, och måste byta tampong????? HALLÅ!

  20. linnea skriver:

    MEN JAG VILL INTE PRATA OM MENS JAG VILL BARA ATT NÅGON GÖR SÅ ATT MAN SLIPPER BLÖDA FÖR ATT MAN SKA VISA ATT COME AND MAKE ME PREGNANT. GUYS ITS 2014 DET MÅSTE FINNAS EN LÖSNING.

  21. Anonym skriver:

    Hur man ska göra när man har mens och det är idrott i skolan? om man har binda så måste man ju först gå in på toaletten innan man duschar (slänga) och sedan även gå in efter för att sätta dit en ny. Och det är ju förstårs alltid någon seg person som är där inne… Hur gjorde du när du gick i skolan?

  22. mb skriver:

    Jag tycker det är jätteviktigt att du inte har ett cis-perspektiv utan att du hela tiden påminner dig själv och tittarna om att inte bara kvinnor har mens, och att alla kvinnor inte har det. Att det inte är en kvinnogrej utan en livsmodershavargrej. Sen kan du för all del ha med en ciskille och prata fördomar med honom, men gör det inte till en ”killar fattar inte mens”-grej för det finns killar och icke-män med livmoder.. Viktigt att inte exkludera dessa personer.

  23. Kicki skriver:

    Jag tror att det inte bara är jag som undrar detta utan det är många fler också…
    Jag är en 15-årig tjej och har använt vanliga bindor JÄMT,men har velat testa tamponger.Jag har bara hittat 1 video på youtube hur man sätter in den,eller snarare hur man hittar ”hålet”.Men den videon hjälpte inte! Snälla skulle inte du kunna berätta lite mer om vad du använder för tamponger och hur du lärde dig att hitta ”hålet” :)
    Det känns ofta som att det inte är så pinsamt att prata om bindor med sin mamma eller kompis.MEN hur gör man när man vill prata tamponger?! Eller hur man sätter in den? Det är inget som man vill prata med sin mamma eller kompis om för det är mycket mer pinsamt och inte så känt ”ämne” jämfört med andra mensskydd…snälla ta upp det! :)

  24. stell skriver:

    Vilken/vilka är den mest awekward situationen du kan tänka dig att få mens på?? XD Snacka praktiska användningsområden för mens! Va kan man använda den till om man e lite kreativ?? :DDD

  25. Always Always skriver:

    Hej jag är en 15 årig tjej som har haft men i lite mer en ett år. Jag har ett problem, jag simtränar tre gånger i veckan, och det känns lite skumt när jag försvinner från träningen en veckar i månaden. Jag kan nämligen inte stoppa upp en tampong, och oavsett om jag har den minsta tampongen eller försöker att vinkla den hur mycket som helst så går den bara inte in.

    Så från en tjej till en annan, hur gör man för att få in en tampong? Hur länge hade du haft mens innan du kunde få in en tampong?
    Det skulle verkligen betyda mycket för mig ifall du kunde svara på min lilla fråga! Tack!

    1. Hej menssyster skriver:

      Prova ha lite vaselin på toppen av tampongen så att den glider in lättare, hade samma probleminnan men det hjälpte. Prova så hoppas jag att det funkar för dig med:)

  26. Alexandra skriver:

    PMS!

  27. elise skriver:

    åh jag vet! du kan snacka om hur fucking asjobbigt det är att vara sjuk+ha mens. so fort man hostar/nyser/andas så tjoffas det ut EN FUCKING DECILITER BLOD. jag hatar mens so bad (: eller helt enkelt när man ska sova och inte kan ha tampong för den får inte sitta i mer än 4h så man köper de största jävla bindorna de har (=blöjor) och försöker inte röra sig alls, så så lugnt man kan utan att lyfta benen, lägger sig och ligger still. samt ner till att blöjan täcker hela alltet och att blodet inte kan rinna ner längs benen. och sen på morgonen…. ärsh du vet, jag behöver inte förklara…
    det värsta är ju att jag typ underdriver

  28. Hanna skriver:

    Kan du inte göra en collab med frågesport om mens som ämne? Hade vart kul, grattis och kram:)

  29. Julia Bäck skriver:

    Det här är ingen mens-idé direkt men en vlogg-idé som kan tillämpas på en mensvideo om så önskas.
    Har just hört på alla podcastar som du någonsin medverkat i. Känn dig stalkad. Där nämde du hur länge det brukar ta att göra em vlogg och att du säger alla repliker typ 10 gånger. Så kan du inte göra en vlogg där alla tagningar bara finns i ett, orginal, exemplar. Det får liksom gå hur åt pipan som helst men grejjen är att du bara får ett försök på varje scen. En god jag-har-inte-ett-så-bra-ämne-att-tala-om-men-om-jag-tar-julias-idé-spelar-det-inte-så-stor-roll-vad-det-handlar-om-för-det-var-inte-det-som-var-grejjen-vlogg.

    Kramar från Finland :)

  30. Amanda skriver:

    Jag tycker att du ska prata om sjukdomen Endometrios!

    Det är så många som inte vet vad det är för sjukdom, och många som har sjukdomen men bara tror att dem har extrem mensvärk. Endometrios är en kronisk sjukdom som man aldrig kan bli av med MEN ju fortare man får behandling desto bättre blir symptomen. Endometrios är så okänt fortfarande och just på grund av det så tar det tyvärr väldigt lång tid att få rätt hjälp. För mig tog det 8 år med besök hos olika läkare, gynekologer och specialister innan jag tillslut blev remitterad till Endometrioscentrum på Karolinska Huddinge och efter en titthålsoperation fick jag äntligen veta vad som var ”fel” på mig. En sån lättnad efter 8 år av känslan att jag kanske bara inbillar mig och är jobbig då varken läkare eller andra i min omgivning tagit min smärta på allvar

    TJEJER! Det är inte normalt att ha så extrem mensvärk att man svimmar, kräks, måste vara hemma från jobbet och skolan och blir begränsad i vardagen. Har ni ont, gå till läkare och blir ni inte tagna på allvar så gå till en ny, var inte rädda för att känna er jobbiga. Tro mig, ni kommer inte ångra er!

    http://www.endometriosforeningen.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp