Jag vloggar som en tjej

6:30 22 Dec 2014

VLOGG BABY

Denna måndagen om uttrycket ”Som en tjej”, att jag är trött på det, att jag är en asgrym tjej och en liten tävling. Hoppas så himla mycket att ni tycker om det.

.

Och en liten förtydling. Jag märkte att många på min instagram blev arga och tycker att jag exkluderar trans*- och ickebinära. Jag som cis kommer aldrig veta hur det är att vara trans och ska egentligen inte ta den kampen, precis som jag inte velat att en vit medelklassman skulle ta kampen för feminism. Däremot lägger jag sjukt mycket tid på att försöka vara inkluderande och inte uttrycka mig klumpigt, för även om jag inte ska ta kampen så kan jag stödja jag den.

När det gäller Like A Girl är jag fullt medveten om att inte alla tjejer och att inte bara tjejer har mens, och mitt budskap handlar om uttrycket, som en tjej, och hur det används för att trycka ner människor, snarare än vilka som har mens och vilka som inte har det. Tävlingen riktar sig alltså främst till tjejer med mens. Om någon däremot är kille eller ickebinär med mens, så ställ upp ändå vetja, och gör något som en fittbärare. Som dig själv, kort sagt. Gratis mensskydd i ett år är ju väääärt.

12 kommentarer | “Jag vloggar som en tjej”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. YoXx skriver:

    Min mens är cynkad med dina vloggar…

  2. Elin skriver:

    Hej, Clara! Jag skulle bara vilja ge dig ett gigantiskt cyber-tack. Ett tack för många saker varav den viktigaste anledningen är för att du för mig, och en ziljon (det är hur många jag hoppas i alla fall) andra, är en förebild. En förebild som behövs, och precis som du betonar, speciellt för de som identifierar sig som tjejer samt får mens.
    Jag är verkligen tacksam över att du fått mig att börja reflektera över alla komplexa frågor som dagligen cirkulerar i media och i samhället och varför alla behöver prata och ifrågasätta mer.
    Tack för att du inser vilken makt som tillkommer med en så pass stor plattform du på bara några år lyckats etablera. Med andra ord ville jag bara säga att du är briljant och bäst och awesome – som en tjej! Kram :) #likeagirl

  3. Mimmi skriver:

    hahahahha men jag har ju mens nu!!

  4. Saga skriver:

    Du är verkligen min förebild. Sjukt bra video!! <3

  5. Malin skriver:

    Clara! Jag vet att det här inte är en modeblogg, men jag kan inte hjälpa det, jag måste fråga var din skjorta är ifrån?? Blått och orange är det snyggaste någonsin!

  6. Jessica Johansson skriver:

    Asså detta är så sjukt hahah, men jag har en tendens att glömma bort att jag ska ha mens när den väl kommer men den är typ synkad med dina vloggar. Så varje måndag när jag kollar på dom så går jag alltid och köper bindor efteråt för då påminns jag om att den kommer dagen efter xD och ja ofc köper jag always ;)

  7. Robin skriver:

    Du, jag har sett lite på din kanal och jag måste fan säga att jag diggar din stil starkt.

    Som en helt vanlig snubbe, nja vanlig kan vara att ta i, så stöter jag sällan på vissa av problemen ni tjejer ibland måste ta itu med och genom din kanal får jag en liten extra inblick i era liv. Jag anser att din kanal är ett mycket bra sätt för dig att sprida dina ljuvliga åsikter och kanske tillochmed göra en liten skillnad fler personers vardagar, varesig det är en kille, tjej, inget av det eller mitt där imellan du hjälper.

    Fortsätt ha kul och njuta av livet lite då och då.
    Med vänliga hälsningar, Robin, en helt vanlig kille.

  8. Isabell Berglund skriver:

    Jag har mens varje gång jag ser dessa videor (1 gång i månaden då)! *HIGH FIVE*

  9. ... skriver:

    Jag anser att det är lika viktigt att män tar kampen för feminism som att kvinnor gör det. Om man som man lyssnar på kvinnor som blir utsatta för sexism kan man kämpa för feminism och lära andra om det och trotsa machokulturen och sånt. Om bara kvinnor kämpar för feminism kommer det väll aldrig bli jämställd, det berör ju alla. Även om man som man inte vet hur det är att vara kvinna och om man som cis-person inte vet hur det är att vara trans eller om man som ljushyad inte vet hur det är att vara mörkhyad så kan man lära sig och försöka förstå och kämpa för feminism, mot transfobi eller mot rasism. Annars håller jag med dig.

  10. Alexandra skriver:

    Fy tusan vad bra du är!

  11. Vit medelklass man skriver:

    Jag är väldigt vit, väldigt medelklass och ganska man. Jag är feminist för att det är logiskt, och för att vi män har ett stort ansvar i jämställdhetsdebatten, vi måste se till att bli ett ”vi” istället för ett ”vi och.. Dom”.

  12. classica skriver:

    Efter du började med dina Always-vloggar, har dem publicerats i samma tillfälle då jag har min. Mycket märkligt tycker jag. Men samtidigt komiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG