Clara testar: LÄPPBALSAM

8:20 19 Jan 2015

Kömpisar. Det är januari. Vädret känns lika härligt som att slå foten i en lite för hög dörrlist, håret blir statiskt och huden kliar av torrhet. Som om inte detta vore nog har jag dessutom landets jobbigaste par läppjävlar som alltid är lika torra som mina bästa ordvitsar. Antingen blir de torra av vädret, eller så missbrukar jag lypsyl till den grad att läpparna får bättre uppsugningsförmåga än en plustampong, och den onda cirkeln växer sig långsamt starkare.

VAD GÖRA, ropar jag och sträcker upp armarna mot himlen i ett desperat rop på hjälp. Svar: gå igenom mina fem nuvarande lypsyl i en intern analys och lära mig vilket som ger mig minst pain och mest läpplig avlastning. Här kommer den.

Läppbalsam #1: Maybelline Baby Lips Hydrate.
Kostar:
39 kr.
Luktar:
jättelätt av något friskt och fruktigt som jag inte riktigt kan sätta fingret på.
Smakar: inte ett skit.
Känns:
tjock, fet och lika klibbigt obehaglig som att kyssa en främlings använda Starbucks-mugg. Funkar i nödfall, typ när en vaknar mitt i natten och läpparna har stora, blödande sprickor.

Läppbalsam #2: Chapstick Strawberry.
Kostar:
typ två pund? Köpte i England senast jag var där, så ingen aning faktiskt.
Luktar:
som frukt och mint och kemiskt på samma gång, precis som chapsticks brukar lukta.
Smakar:
sött!
Känns: Lätt och lent men lägger sig som ett lager på läppen. Brukar förvara mitt chapstick i badrumsskåpet, för det är inte tillräckligt bra för att platsa i handväskan men inte heller tillräckligt kasst för att glömmas i en av alla onödiga necessärer.

Läppbalsam #3: The Body Shop Lip Balm Honeymania.
Kostar: 80 kr.
Luktar:
GODIS och HONUNG!
Smakar:
någonting som inte är äckligt eller smaklöst i alla fall.
Känns:
tjockt, men inte jobbigt flottigt utan snarare ”dra åt helvete vad återfuktande” eller ”jag vet av erfarenhet att detta är dåligt för mina läppar i längden med satan vad det känns bra i stunden”.

Läppbalsam #4: Korres Shea Butter Lip Balm
Kostar:
??? Fick denna i en complimentary necessär på ett långflyg och kan inte hitta någonstans. Kommer gråta om den inte finns att köpa i affär.
Luktar: nötigt och gött.
Smakar:
nötigt och gött.
Känns: helt jävla fantastiskt. Jag hade kunnat kyssa bajs om jag bara fått stryka detta på läpparna efteråt. Det är små kornbitar i själva geggan som ”exfolierar” (vilket vi alla vet är en stor lögn men antar att det är grundanledningen i alla fall) och detta är det enda läppbalsamet någonsin som lyckats både ta mig ur ett läppbalsamsberoende och läka ett överjävligt munsår.

Läppbalsam #5: Nivea Lip Butter Vanilla & Macadamia
Kostar:
39 kr.
Luktar:
så jävla gott att om jag skulle dö här och nu är detta den allra sista jorde-doften jag skulle vilja känna.
Smakar: ingenting, vilket är bra, för hade det smakat likadant som det luktar hade jag i längden blivit dålig i magen.
Känns: tjockt på läpparna, men överraskande bra för att vara så tjockt. Healar spruckna läppar bättre än alla World of Warcraft-healers sammanlagt. Tror att det finns risk att jag kanske kommer göra mig själv beroende av detta.

 

Så, alltså:
Bäst:
Nivea Lip Butter Vanilla & Macadamia och Korres Shea Butter Lip Balm.
Sämst:
Maybelline Baby Lips Hydrate.

Har ni läppbalsamstips mottages detta med glädje, för mina läppar är konstanta krisfall som ständigt nedprioriteras nio månader om året.

145 kommentarer | “Clara testar: LÄPPBALSAM”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Emma skriver:

  Jag kör på försvarets hudsalva som finns att köpa på apoteket. Funkar utmärkt för mig och torkar inte alls ut!

  1. Clara skriver:

   Classic. Jag tycker personligen att de är lite för feta..? Huden blir liksom van och efter några dagar suger de upp fukten bättre än en tvättsvamp. Men kanske är värt en andra chans!

 2. Sandra Nilsson skriver:

  Jag använder ett läppbalsam från life som min mamma fick i julklapp från dem det är väldigt bra tycker jag :)

  1. Clara skriver:

   Life gör ju generellt sett grymma grejer så det betvivlar jag inte. Ska kolla upp, tack för tips!!

   1. Sandra Nilsson skriver:

    varsågod :)

 3. Sofia skriver:

  Jag kör på antingen eos eller burt’s bees och de är helt fantastiska!

  1. Clara skriver:

   Burt’s Bees är feeeeet (i dubbel bemärkelse he he) men aldrig testat EOS! Ska göra det asap!

 4. Vendela skriver:

  Jag tipsar om antingen EOS eller Hurraw och båda är jättejättebra!!

  1. Clara skriver:

   EOS ser så fina ut att jag dööööör. Luktar svingott också! Frågan är bara vilken sort som luktar bäst..?

   1. Emma skriver:

    Älskar EOS!! Min favorit är den rosa-randiga som luktar typ kokos mango ananas, nåt sånt därt tropiskt lixom. ASGÖTT. Gillar även den helröda med en typ varm underton, den luktar oxå riktigt riktigt gott. Den som jag tycker är mest återfuktande dock är den ljusblå/randiga, använder alltid den på kvällarna :)

 5. Emmz skriver:

  TIPS – använder alltid läppstift istället för läppbalsam – har aldrig hittat ett läppbalsam som är bättre. (är dock lite dyrare)
  Neutralt läppstift en tråkig dag – färgsprakande en rolig dag. Ingen dag är fel för läppstift! Ok, möjligen när man ska sova eller borsta tänderna.
  Annars – perfekt ^ ^

  1. Clara skriver:

   Asså ÖNSKAR att jag kunde göra detta! Har försökt så många gånger men tycker nästan läppstift torkar ut mer än vad det återfuktar..? Eller så beror det på att jag bara äger billiga skitläppstift. Idk.

  2. Emmz skriver:

   Mm, kanske jag som bara har lite, lite torra läppar, har aldrig haft liksom Allvarligt Torra läppar. Om du testar igen, testa att köpa ett dyrt läppstift när det är på rea ;) kram

 6. mathilda skriver:

  bamses läppbalsam från apoteket eller hurraw! Hurraw har många olika smaker och innehåller inte saker som är dåligt för läpparna, älskart’ <3

  1. Clara skriver:

   Åh BAMSE <333 En annan tipsade också om Hurraw, kanske borde köpa på mig ett sånt stift?!

 7. Louise skriver:

  CLARA! Testa HURRAW; organiskt, veganskt osv osv. Skitbra, bäst!
  Annars: Elizabeth Arden Eight Hour Cream är magiiiiiskt!
  (Har samma skitproblem)

  1. Clara skriver:

   Googlade Hurraw pga aldrig hört talas om, men det ser ju skitbra ut?! Hur har jag och mina läppar missat dessa?! Elizabeth Arden Eight Hour Cream fick jag låna av producenten till Valfeber en gång, JEEEEESUS bästa jag någonsin haft på käften. Dessvärre är jag snål:)))

  2. Louise skriver:

   Jo det är snordyrt! Köp i typ tax-free eller utomlands om man har vägarna förbi, supärbilligt där ; )

 8. Sara Nygren skriver:

  Carmex är helt fantastiskt när läpparna är som torrast! Även Burt´s Bees är bra:)

  1. Clara skriver:

   Burt’s Bees har jag faktiskt, insåg jag nu! Den fick inte vara med i testet, hehe. Ska rota fram den ur lådorna pronto bene.

 9. Victoria skriver:

  Hur kan du inte ha upptäckt försvarets hudsalva? Inte bara billigt, jävligt bra också! Går t.o.m. att äta om nöden skulle falla på.

  1. Clara skriver:

   Jag har ju visst upptäckt den, har den bara inte i min egendom för tillfället eftersom jag tycker den är så himla tjock..? Blir ju nästan jobbigt? Å andra sidan är jag konstant hungrig så kanske skulle införskaffa en liten rulle ändå

   1. Hanna skriver:

    Det finns en nyupplaga av försvaretshudsalva fast i tub och special för torra och spruckna läppar ca 50-60kr på apoteket. Skulle starkt rekomendera

    1. Clara skriver:

     Hmmmmm interesting..! Får kolla in!

 10. hejnathalie skriver:

  Hörru tjejen, här har du din räddare -> https://www.ahlens.se/catalogueImage?uid=1d09293c-643b-4940-b248-97dacac5d905&w=460&h=460 CARMEX

  ASBRA. På alla plan. Det går inte att bli beroende för det smakar som papper. Det hjälper FRUKTANSVÄRT bra, nästan på direkten. Råkar du få sprickor vid naglarna, ta på lite där också. Det är perfekt! ca femtiolappen på vilken matbutik som helst – men så värd!

  1. Clara skriver:

   Har ju sett Carmex lite överallt men aldrig fattat att den är så bra? Plus att mina naglar spricker lättare än ett könsorgan vid barnafödsel så jag känner ju att detta är ett enda stort WIN

  2. Anonym skriver:

   Carmex. Med cherry! Luktar sååå gott!

 11. Therese skriver:

  Clara, you’ve found your soulmate när det kommer till torra läppar! Spruckna, torra, blödande och nariga läppar har varit ett konstant problem för mig genom åren! I höstas fick jag nog och med bestämda kliv stegade jag in på Apoteket och bönade och bad på mina bara knän om hjälp. I min hand fick jag Eucerin’s ”aquaphor soothing Skin balm”. Blev en aning tveksam till denna hudsalva (på läpparna?!?), men herregud vilken räddning! Hallelujah, praise the lord känner jag nu! Så ; tips tips tips! Spring iväg och köp!

  1. Clara skriver:

   Asså Therese! Är vi long lost läpptvillingar eller vad händer? Mina läppar har stundtals varit så nariga att naret (om det är ett ord? antagligen inte) nått ända upp till nästippen. Men sånt är ju jättetrevligt. Ska kolla in Eucerins salva, TACK för tips!!

 12. Fanny skriver:

  När det är som värst för mig brukar jag kleta på lite olivolja, funkar superbra!:)

  1. Clara skriver:

   Det gör jag med haha!! Funkar faktiskt när läpparna känns som att de ska trilla av.

 13. Sara - entreprenista.se skriver:

  http://www.kakaobonan.com/index.php?main_page=product_info&cPath=346_356&products_id=597 de allra bästa läppbalsamet jag någonsin provat. Kan varmt rekommendera det.

  1. Clara skriver:

   Sheasmör + ekologiskt kan ju bara sluta bra, känner jag rent spontant? TACK för tips!

 14. Annika skriver:

  Blir förvånad över att ingen har skrivit DECUBAL – lips & dry spots balm! Det är den bästa salvan jag någonsin provat, och jag har provat en hel del mot mina problemläppar! Finns på apoteket :)

  1. Clara skriver:

   Googlade, den verkar ju hur bra som helst..?! Ska kolla in!!

 15. Teresia skriver:

  EOS de runda bollaran i glada färger finns att köpa på Åhlens och Kicks och finns i ljuvliga smaker/dofter och är helt organiska och fucking FAB <3

  1. Clara skriver:

   Efter alla kommentarer om dessa EOS-bollar ska jag lätt gå och köpa en. Aldrig varit såhär taggad på ett läppcerat innan..?

 16. Fixoon skriver:

  Svarar du på ALLA kommentarer?

  1. Clara skriver:

   Mina nyårslöften för 2015 är bland annat att ordvitsa mer, våga testa stand up och ha ett mer levande kommentarsfält på min blogg. Så ja, svarar på allt jag hinner och som jag tycker behöver ett svar!

 17. Idomin skriver:

  Idomin, finns ju inget som gör att de läker bättre ;)

  1. Clara skriver:

   Åh gamla goda idomin, min ärkefiende när jag var 12 och wannabe-emo. Ska rota fram tuben ur lådan igen, det är fan good shit.

   1. Frida Gustavsson skriver:

    asbra att lägga på ett tjockt lager över natten!

 18. Hanna skriver:

  Eight Hour Cream. Kan användas till allt från torra läppar, till skoskav, till torra armbågar. Dyrt, men värt!
  Vill också tillägga att Carmex som någon föreslagit i kommentarerna ska man inte ha på läpparna :)

  1. Clara skriver:

   Kanske ska investera i en Elizabeth Arden då..? Har ett gammalt läppglans från samma märke som jag fick av mamma för ett tag sen som är ca bäst. Får sluta vara dumsnål!

  2. S skriver:

   Det finns en Carmex spm är speciellt för läpparna:)

 19. Beatrice skriver:

  Alltså, jag gillar babylips :( men det kanske är så att mina läppar, som knappt behöver läppbalsam alls, är mer mottagligt för såna! Tänker att man kanske kan gå till läkare med såna problem? Och få någon riktigt bra salva? I don’t know. Hoppas det löser sig i alla fall!
  http://herbariumet.blogg.se

  1. Clara skriver:

   Det är säkert precis så som du skriver! Jag överanvänder ju läppcerat till den grad att det säkert kan klassas som missbruk, så är väl inte överdrivet konstigt att mina läppar torkar ut.

 20. Annie skriver:

  Klövervaselin. Jag använder det året om och jag tycker att det är jätte bra och anväder det även ibland för att smörja in runt näsa när jag är tor efter en förkyldning och jag tycker att detta är det bästa. Det smakar typ inget och är färg lös och det torka snabbtoch bra.

 21. Moa skriver:

  Du ska hålla dig borta från läppbalsam med Paraffin i! Eller Paraffinum liquidum tror jag det oftast heter. Det är det som lägger sig på läpparna och fejkar att det hjälper och sen gör dig beroende utav läppbalsamet.
  Märket Lypsyl är ett sådant märke!

  1. Moa skriver:

   Jag rekommenderar EOS som bara innehåller ekologiska grejer. PS KÖP PÅ VITAMINVARUHUSET.SE FÖR CA 60 KR ISTÄLLET FÖR 100 KR I VANLIG AFFÄR! Även gratis frakt. Ps du kanske fastnar för massa andra grejer där, för det finns massor.
   Annars finns Niveas blåa läppbalsam som är paraffinfritt och undeerbart!

 22. Sofia skriver:

  Vaselin är fantastiskt bra för läpparna, lite beroendeframkallande men fortfarande sjukt bra. Luktar inte något och smakar inget. Väldigt tjockt men ändå.

 23. Johanna skriver:

  Spelar du wow? ;D

 24. E skriver:

  Klöver vaselin, en gul burk. Har en bredvid sängen och en i väskan, billig å bra! :) (typ 20 kr å finns på vanliga maraffärer)

 25. Maja skriver:

  Hallå man ska visst använda det på läpparna!

 26. Lina Kempe skriver:

  Rekommenderar dig att testa något från Lush! Jag har själv ”Honey Trap” och den har varit min räddning de senaste två månaderna. Luktar ej jättegott men jag brukar smeta på ett tjockt lager innan jag går och lägger mig och ha det som ”inpackning” eftersom jag jobbar som bagare och så fort jag smetar på något under arbetstid så lägger det sig ett tjockt lager mjöl och diverse på så det är liksom ingen idé. Men kika lite här vettja: https://www.lush.se/shop/product/category/path/154_223/lppvrd naturligt är ju bra!!!

 27. Klara skriver:

  CARMEX!!! Luktar inte gott men det är bääst

 28. Melissa skriver:

  Min favorit är Nuxe Reve de Miel, dock kostar det ganska mycket (finns säkert billigare online), men det är naturligt, luktar så gott och hittills det enda som hjälper mina spruckna läppar, så jag rekommenderar det verkligen :)

 29. Alice skriver:

  Jag köppte 2 eos ett mint och ett lemon. Använder mint oftast och tycker det funkar väldigt bra, men dock får inte jag så torra läppar fast dom blir väldigt mjuka utav det

 30. Emma skriver:

  Burt’s bees!! Har räddat mina läppar och mmm så glad för det märket. Finns på typ Kicks för 39(?) kr. Känns lätt på läpparna, svider lite gött (då det verkar) och kladdar inte jobbigt. 5/5 chokladbitar av mig.

 31. A skriver:

  Försvarets hudsalva från Apoteket!

 32. johanna skriver:

  Burts bees på dagen och bepathen på natten

 33. Lilla jag skriver:

  Burts Bees läppbalsam är sjukt bra! Dom kostar runt 30-40 kr, och det är helt klart värt det!

 34. Linda skriver:

  Använder locobase fet kräm på nätterna innan jag lägger mig. Ett litet lager med det som försvinner över natten och läpparna känns mjuka och inga sprickor! Hade stora problem med spruckna läppar förut. Nu har jag inget! Har ett mysigt läppbalsam också vars namn jag inte vet.. Fick den av min kille, den är typ rund och rosaröd i färgen haha! Den smakar inte mycket förutom sött och är skön att ha på dagarna. Men på nätterna rekomenderar jag Locobase att ha, inte haft några problem med mina läppar sen jag började med det.

 35. S skriver:

  Carmex lip balm som är i en liten burk är det bästa jag har testat:) kan inte leva utan mitt

 36. Elin skriver:

  Prova Hurraw! De äger och återfuktar något så otroligt! De kostar heller inte jättemycket, ca 40-50 kr. Ingredienserna är dessutom bara ”raw”, veganska och organiska ;)

  1. Anonym skriver:

   Vart finns Hurraw att köpa? :))

 37. Michaela skriver:

  Såg att flera hade tipsar om Elizabeth Arden-krämen och tänkte bara tipsa om att Beauty planet har ett grymt extrapris på den just nu… 149 spänn är iaf enligt mig skitbilligt ;) Kram! http://www.beautyplanet.se/Kvinna/Hudvard/Lappar/Elizabeth_Arden_Eight_Hour_Cream_50_ml/prd1658.aspx

 38. Rebecca skriver:

  Burt’s bees eller Hurraw! Innehåller bara naturliga ämnen och inte sådana konstiga ämnen som läpparna blir beroende av!

 39. Michaela skriver:

  eos och hurraw (stav)

 40. Lina skriver:

  Hej Clara! Jag har inget specifikt tips på läppbalsam men två mer generella och lite kemiska/biologiska (mvh biologistudent med kemiska studier bakom sig). Läppbalsam som innehåller mycket vatten (som billiga ofta gör, ett exempel jag vet om är den blåvita Lypsyl som alla säkert vet om) är inte bra! De återfuktar inte läpparna på sikt och skapar endast beroende. Sedan när det kommer till munsår – återfukta dem inte! Såren bör torkas ut, så försvinner de fortare. Tacohej!

 41. Emma skriver:

  Har samma problem varenda jävla vinter över mina läppar men köpte Eucerins läppbalsam som verkligen har återfuktat mina läppar!! Den lägger sig som ett tunt lager på läpparna och håller i en hel skol- eller jobbdag. Luktar tyvärr inte särskilt mycket men verkligen något du bör testa. Kostar 30 spänn på något av alla apoteken som finns:-)

 42. Sanna skriver:

  Hej! Jag har samma problem.. Har ofta torra läppar och nr jag väl hittar ett läppbalsam blir jag beroende. När jag tar mig ur det är dom på gränsen till spruckna! Du borde verkligen testa Carmex läppbalsam! Funkar sjukt bra!

 43. Anna skriver:

  http://se.oriflame.com/products/product?code=1276

  Hej! Jag håller med om att dessa uttorkande tider är hemska mot läpparna. Jag smörjer in mina läppar med Tender Care från Oriflame på morgonen och kvällen året om. Endast under den kyligaste tiden behöver jag komplettera med något random läppbalsam. Tender Care har hjälpt mig igenom de värsta munsåren! Den återfuktar direkt och åker in i huden. Kostar 99kr, men hamnae ofta för halva priset så håll utkik :)

 44. Matilda skriver:

  Köp sheasmör! (typ här http://www.organicmakers.se/vegetabiliska-smor-fasta-oljor-och-vaxer/127-sheasmor-nilotica.html ) för det är ekologiskt, rent och utan mineraloljor (ej dåligt i längden/beroendeframkallande) samt doftar helt naturligt av någon lyxig vit choklad!!!!! Dessutom nyttig för resten av kroppen inklusive ansikte! Lägg över lite i en mindre burk till läpparna, jobbigt att släpa med sig en stor glasburk.

 45. Natalie skriver:

  INGENTING med mineralolja och skit i, det är sånt som torkar ut dina läppar och gör dig ”beroende”.
  Tips på såna utan: burt’s bees, hurraw, eos. Tänk organic eller ekologiskt. Kolla i hälsokostbutik eller apotek, eos finns på fler ställen, typ kicks och H&M. Sen finns det en uppsjö på typ etsy.com om du vill ha coola smaker. Så finns det såna som gör eget i Sverige med bivax, typ minkram.se

 46. Mikaela skriver:

  Bodyshops hemp lip conditioner är min räddare på vintern. Allt annat är bajs.

 47. Lisa skriver:

  carmex, finns inget bättre i promise

  1. Mathilda skriver:

   Håller verkligen med,bästa ever!

 48. felicia skriver:

  Jag använder maybelline baby lips intense care och jag älskar den. Luktar och smakar inget, men den är grym. Och sen rekommenderar jag försvarets hudsalva. Har du riktiga läpproblem som mig så är det bra (jag får torkad hud och blodiga sprickor). Har inte testat så många olika men det är de bästa jag hittat. Inget luktar, men vill jag att det ska lukta brukar jag ta baby lips intense care + cherry ovanpå – asnajs blir det. Får färg på läpparna samtidigt :)

 49. Lisa skriver:

  Föravarets hudsalva är jättebra! Min mamma är allergisk mot nån skit som finns i typ lypsyl men försvarets funkar på henne

 50. Carro skriver:

  Lypsyls (rosa bandet) för känsliga läppar =)

 51. nina skriver:

  jag tycker att du borde testa yves rochers lip balm för jag har testat jätte många läppbalsam och har altid tyckt att yves rochers slår alla och den kostar bara 25kr så den är absolut rekommenderad

  1. Anonym skriver:

   alltid

 52. Hej skriver:

  finns ett läppbalsam på JFR som heter hurraw eller något liknande & de har jag bara hört bra om! Sen finns det även EOS som jag själv har testat och tycker att det är jättebra! EOS finns på kicks :) kram

 53. Liisa skriver:

  Favoritena är Nivea HydroCare (the only läppstifts modellen av lipcyl som jag använder) och Nivea Lip Butter Raspberry, men att sticka ner ett finger i burken känns inte alltid jätte mysigt…

 54. Savannah skriver:

  http://www.jordklok.se/-1708
  Jordklok har BARA ekologiska och naturliga produkter, t.ex. schampo, balsam, läppvalla, smink, te och MYCKET mer.

 55. Erica skriver:

  Hej! Älskar verkligen din blogg och att du är så kreativ och levande! Men nåja slut på smöradet. Aloe lips från Forever brukar jag köra på, mjukt som tusan och märks nästan inte att man har det mer än i början då det luktar lite typ aloevera men det försvinner gnska fort :)

 56. Anonym skriver:

  repair på apoteket sjukt bra (locobase repair)

 57. Lina skriver:

  Tycker eos funkar riktigt bra, använder de hela tiden :) du birde testa

  1. Linnea skriver:

   Aa det brukar funka på mig också!

 58. Mathilda skriver:

  Jag vet att du får en massa tips nu om olika läppbalsam…Men seriöst du måste testa Carmex!Jordens bästa läppbalsam,läker spruckna läppar o återfuktar sjukt bra.Om man jämför med alla andra läppbalsam som ex. niveas känns detta som ngn slags mer ”apotek” läppbalsam om du fattar vad jag menar…Det gör du säkert inte men aja.Det typ sticks lite på läpparna när man tar på det fast det gör liksom inte ont, svårt att förklara! Men man känner att det hjälper iaf.
  Testa CARMEX! Det är ganska billigt runt 25-40kr har jag för mig, finns att köpa lite varsom ex. Maxi. Gul burk/tub med röd logga :) Det är det bästa läppbalsamet jag testat o jag använder inte längre såna läppbalsam du visade i ditt inlägg eftersom jag inte tycker dom hjälper alls mkt jämfört med carmex! Så TESTA Carmex :)

 59. Maja skriver:

  hurraw (tror att det går att köpa på american apparel på Götgatan) är både ekologiskt och utan några konstiga ämnen i, vilket det är i många andra läppbalsam osv. Du äger förresten, dessutom får en väldigt återfuktade läppar.

 60. Louise skriver:

  det bästa jag testat är ett av H&M’s egna, vet inte om det har något speciellt namn, men förpackningen ser typ ut som ett limstift, i samma storlek, luktar underbart och smakar i stort sett ingenting, kostar 20kr!

 61. sofia skriver:

  Har samma problem och eftersom jag har atopiskt eksem också så blir det ännu värre :( det som funkar karta för mig är apotekets Avéne cold Cream, dyr men så jävla bra är inne på min tredje nu. Luktar eller smakar inte och känns super på läpparna.

 62. Hanna skriver:

  I väskan: Burt Bee’s (gul förpackning, den bästa heter typ vitamin E and peppermint, smakar mint och räddar _alltid_ torra läppar!!!)
  Hemma: aloe Vera gel (finns på apoteket, 100%-ig bara! obs på vissa sticker detta men är himlen för mig iaf) eller kokosolja <333 Om du har flagande läppar: ta lite kokosolja och lite socker och skrubba till all död hud är borta, sen smörjer du in direkt = bästa som finns

 63. Linnéa skriver:

  nuevas cerat! Finns på det flesta apotek och det är det bästa som har hänt mig. Absolut en I hjärtat idag- produkt.

 64. Linda skriver:

  Burt Bee’s är fantastiskt bra!

 65. Greta skriver:

  Carmex Clara, CARMEX!!! Fast Hurraw och Elizabeth Arden är också svinbra, svinbra som du ungefär.. <3

  1. Denise skriver:

   Har också sjukt bra erfarenhet av Carmex och Elizabeth Arden, helt klart de bästa!! :)

 66. Sara skriver:

  Jag fick något gratis test på ett läppbalsam med Aloe Vera. Googlade det och hittade deras hemsida: http://www.foreverliving.se/shop/category/beauty/product/aloe_lips_1_st
  Enligt mig (eller snarare mina läppar) det bästa! Känns inte lika beroendeframkallande heller, och så smakar det gott oxå

 67. Ida skriver:

  Jag rekommenderar vanlig hederlig kløver vaseline, funkar alla gånger för mig och använder inget annat!

 68. Liv skriver:

  Om man har torra läppar, smörjer dem med bra produkter och sedan fem minuter senare fortfarande har torra läppar finns det två olika saker att tänka på. Drogar du läppbalsam? Om ja, där har du anledningen.
  Dricker du typ alldeles för lite vatten? Om ja, där har du anledningen.

 69. Tove skriver:

  EOS är underbara speciellt mint, go buy it!

 70. . skriver:

  Evolution of Smooth s läppbalsam är de bästa. Helt klart värd pengarna!

 71. Ellen skriver:

  Jag kan rekommendera Hurraw´s läppbalsam starkt! De är vegan vänliga, och innehåller endast ”råa” ingredienser. Själv har jag i doften/smaken ”chai spice”, det luktar typ som chai latte vilket är ett stoooort + om man ÄLSKAR chai latte (hehe). Hurraw´s läppbalsam återfuktar även läpparna väldigt bra! Jag vet att JFR.se säljer hurraw, (jag köpte mitt där för 39kr) så om du är intresserad kanske du kan checka in det där ;) hoppas att du hittar det ”ultimata” läppbalsamen ;)

 72. Isabel skriver:

  Burts Bees! Den med honung luktar riktigt trevlig och den med pepparmint är FANTASISK. Båda är dryga så de räcker länge och lägger sig inte tjockt men tillräckligt för att hålla de mjuka ett bra tag!
  Den med pepparmint luktar rätt så trakt men det är skönt när man är förkyld :) De är inte testade på djur och helt naturella också! Dock dyra, 39 kronor på kicks :/
  PRISVÄRDA!

 73. Emma skriver:

  Du måste testa burt’s bees! Det med pepparmint är det bästa jag någonsin har testat och jag dör utan läppbalsam.

  Maybelline baby lips:et på bilden tycker jag luktar citronklubba! Du vet dom runda platta man alltid åt när man var liten, fanns röda, blåa. gula, orange, beige osv. Den gula!

 74. Märta skriver:

  Apotekets läppbalsam är bra!

  1. ChiSho skriver:

   Chekisau sasau

 75. Matilda skriver:

  Jag tycker att de absolut bästa läppbalsamen är de som kommer från Hurraw, Burt’s bees och Elisabeth Arden <3

  Ps. Hurraw har ett med choklad-doft och jag kan inte få nog av den under "den veckan i månaden"

  kärlek till dig<3 Ha det bäst lingon-häst!

 76. Amanda skriver:

  ”Solstift” från Marja Entrich.
  Min livskamrat här i livet! Finns inget som slår det!! (fungerar dessutom till annat än bara torra läppar)
  Inget vatten i heller som torkar ut huden!
  Kan tyckas dyrt men räcker lääääänge och är verkligen värt varenda krona!!

 77. Frida skriver:

  Hej Clara!
  Jag har också problemet med torra läppar och har länge sökt efter en produkt som kan hjälpa.
  En av mina personliga favoriter är nueva, den är vit och står med stora bokstäver nueva i blått. Jag tycker den funkar bra

 78. Wilma skriver:

  cura Apotekets hudsalva, kan användas som läppbalsam vilket jag gör, det är också bivax i så det torkar inte ut läpparna som vissa läppbalsam och det håller kanske en hel dag (beror på om man ätit eller så). Jag brukar sova med det på läpparna sen på morgonen så är det fortfarande kvar på läpparna :)) <33

 79. Elvira skriver:

  Hej Clara! Jag har också haft problem med torra läppar men det absolut bästa jag har hittat är aloe vera läppsyl (vit burk med röd text) och jag har köpt det på marknader några gånger och av folk (inklusive mig själv) som har sålt för sina idrottsföreningar och det är svinbra!! Återfuktar läpparna utan att torka ut och går in relativt fort i läpparna! Finns att köpa här blandannat https://www.foreverliving.com/marketing/Product.do?code=022 Kraaaaam!

 80. Jessica skriver:

  Weledas Everon lip balm är det bästa jag har testat. Är drygare än vanliga och klibbar inte. Känns mer som ett ”vax” än lipbalm. så tips tips tips!!

  Finns att köpa på typ Life

  1. Natta skriver:

   Jag håller med Jessica så mycket det bara går! Näven upp i luften för Weleda Everon Lip balm!!!
   Så himla gojsigt, mumsigt och mysigt, för läppar i vilket behov som en finns, vintertorra och förstörda, eller sommartorra och törstiga! Jag har länge länge haft problem med att hitta det perfekta läppbalsamet då jag är så sjukt nerkörd i beroendet, mest känslan att ha något på läpparna nu när jag hittat så himla bra produkter! Everon är toppen som dagprodukt då den kommer i ett behändigt stickformat, hygieniskt och lätt att smeta på vart man än befinner sig, medans Nuxe Reve de miel, min alla tiders holy grail produkt är så himla fenomenal att använda innan läggdags och direkt på morgonen!! Det ska vara den på burk, då stiftet är totalt värdelöst.
   Testa testa testa!!! Du kommer älska dessa produkter!!!

 81. Emelie C skriver:

  DECUBAL basic lips&dry spot balm!!! Apoteket 60kr! Det är det enda läppbalsam som jag testat som inte får mina läppar att flagna, sprick eller bli ännu torrare. Den är magisk!

 82. Anonym skriver:

  EOS mint, de är typ de bästa som finns!

 83. Ebba skriver:

  Tjena! Du borde prova ett läppbalsam från lush! de verkar vara jättebra :)

 84. Hannah skriver:

  Elisabeth Arden Eight hour cream är det bästa som hänt mina satans fnasläppar!

 85. Sofia skriver:

  Hej jag har ett par stycken EOS som jag absolut hatar!
  Det känns som man måste ta jättemycket för att det ska komma något över huvudtaget, plus att de är väldigt dyra.
  Men de är väldigt ”inne” speciellt i USA så om man vill ha något dyrt, känt och tunn ”läppbalsam” så kan man köpa det!
  (Även om jag personligen verkligen inte rekommenderar det).
  Älskar dina blogginlägg Clara! <3

 86. Helén skriver:

  Munkens bisalva is the shit! Har räddat mina läppar sedan jag var en snorig småunge. Smörjer in mig morgon och kväll, samt någon gång mitt på dagen under vintern. Kostar lite, men håller i evighet. Har haft min burk i snart två år och är halvvägs. Köps i hälsokostbutiker.

 87. Jennifer skriver:

  Själv använder jag ”Idomin läppbalsam”.
  Vet inte riktigt vad den kostade (omöjligt över 60 spänn) men jag köpte den på apoteket.
  -Den är förmodligen beroende framkallande.
  +Den är väldigt bra på att läka spruckna läppar.
  +Håller läpparna fuktiga hela dagen.
  -Känns dock konstigt oljig..

 88. Zara skriver:

  Aloe Lips från märket Forever.
  Kan kännas lite tjockt men återfunna jättebra och är endast naturliga ämnen om jag minns rätt. Runt 40 spänn tror jag en får pröjsa (:

 89. Thea skriver:

  NUEVA!!!!!!!!! LÄTT BÄSTABÄSTA LÄPPBALSAMET EVER<33333333 kostar typ 30 spänn och finns att köpa på de flesta apotek

 90. Jenny skriver:

  Alltså, jag har varit beroende av läppgojs sen jag var en liten högstadieskit. Iallafall, efter typ 10 år av att vara en läpptorris säger jag att ALLA Burt’s Bee’s chapsticks är typ bästa någonsin. Inte de där med glitter eller de med färg, de vanliga, finns tre eller fyra sorter typ. Bästa jag har testat! Obs inga mineraloljor alls! Annars finns det Aloe vera-stick som jag har köpt typ på maxi, de är också helt fab!

  För mig och mina läppar gäller; mineraloljor nono. Var tvungen att slänga en Baby lips pga att läpparna gick tillbaka till när de var som sämst.

  Märks det kanske att läppbalsam är en ämne nära hjärtat?

 91. Lykke skriver:

  EOS är jätte bra och de finns på kicks för typ 89 kr

 92. Hilda skriver:

  BURTS BEES ÄR HELT JÄKLA FENOMENALA. Finns en speciell variant för extra torrt väder, snow and sun tror jag den heter. Köp den på Life eller nån annan sån hälsoaffär!

  1. Moa skriver:

   Jag håller med dig, burts bees är helt FENOMENALA!!!

 93. Klara Lithner skriver:

  För mina läppar är läpp vaselin det bästa!

 94. Emilia skriver:

  Min läppar var säkert 58 gånger värre än dina. Så torra och spruckna att inte ens alla världens läppbalsam hade hjälpt. Så jag gick till Apoteket och frågade efter en läppsalva istället. Det bästa valet jag gjort, typ. INGA MER spruckna, jobbiga läppar. Den kanske inte luktar svingott, men den återfuktar sååå bra. Så det år mitt råd till dig. OCH spruckna läppar kan också ha och göra med att en dricker för lite. Så var det delvis för mig. Drick mer, det är en hjälp också!
  Mvh läppexperten Emilia …

 95. Josefin skriver:

  Carmex och nuvea är nog de jag har testat som fungerar bäst för mig, eos är också bra men tbh inte värt pengarna med tanke på att man kan hitta minst lika bra för samma pris. Carmex is love, carmex is life.

 96. Cecilia skriver:

  CARMEX!!! Snälla Clara gör mig en tjänst och prova carmex!! Du kommer att bli förvånad! Det är sååå himelskt bra! Det enda jag använder, inget annat behövs.
  Puss bästa Clara

 97. Elin skriver:

  Har hört någonstans att läppbalsam/lypsyl bara torkar ut läppar ännu mer för att folk ska konsumera flera. Tänk liksom vad lite en skulle tjäna på att få fram den perfekta lypsylen som aldrig gör att läpparna blir torra någonsin igen! Skulle ju bara köpas en gång

  1. Ebb skriver:

   Det är bara de läppbalsamen som innehåller paraffin som man blir beroende av. Det finns ert flertal utan som funkar väldigt bra kan inte komma på vad det heter just nu.

 98. Evelyn skriver:

  Prova Mary Kays Lip Balm! Kostar lite men är suveränt bra, hjälper även mot torra sårskorpor på eller runt läpparna.
  Ha det bäst <3

 99. Martina skriver:

  Prova Maria åkerbergs läppbalsam det är ekologiskt och gör inte läpparna beroende funkar superbra!

 100. Moa skriver:

  ARMÉNS HUDSALVA!!!! Lätt det bästa som finns att ha på läpparna!!!!!

 101. Maja skriver:

  Burt’s bees som finns att köpa på exempelvis Kicks är min klara favorit! Bra konsistens, kletar inte och till ett hyfsat pris.

 102. Anna Krafs skriver:

  Blistex från apoteket

 103. minna skriver:

  Du MÅSTEE köpa ceridal!! Det är en fet salva som inte inehåller vatten (som typ alla läppsyl gör, vilket är jättedåligt) men man ska iaf ha den på torr hud och det är seriöst guds gåva! Finns att köpa på apoteket!

 104. Anonym skriver:

  Har du testat något nytt? ;)

 105. Vivi skriver:

  Är också en riktig läppbalsamsnarkoman!! Har precis gjort ett liknande inlägg där jag tipsar om mina 3 favoritläppbalsam: http://nouw.com/vivizhang/mina-3-favoritlappbalsam-mot-torra-vinte-17803993

 106. Stella skriver:

  Hejsan Clara, tack så mycket för dina bra tips och förklaringar. Jag provade Bodyshop läppbalsam och den var ganska bra, men det tog slut så snabbt. Sen bestämde jag mig att köpa Burt’s bees läppbalm och den var fantastiskt. Luktar kokos, solros och pepparmyntsolja. Jag skulle vilja att beställa olika grejer som de tillverkar, men det blir för dyrt. Så det är bättre att beställa hos Promocodius http://promocodius.com/se/butiker/parfym-se-rabattkod eftersom de ger en rabatt. Kul att spara lite pengar.
  Väntar på dina andra nya artiklar! Stella :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp