Nähä

3:51 16 Feb 2015

Jag älskar att det blev sånt engagemang över min mens i förra inlägget! Ni är ju för bra. Ni var flera som ville att jag skulle dela med mig av svaret, när jag väl fick ett sådant, så tänkte ge er en liten uppdatering om hur min dag sett ut hittills i mensfrågeväg.

Hade kollat upp telefontider för närmaste ungdomsmottagning. Ringde i samma minut de öppnade, kl.15.00, och möttes av en telefonsvarare som meddelade att de inte tar emot tidsbokningar förrän vecka 14. Nähä.

Ringde sjukvårdsupplysningen 1177. Personen i luren kunde inte svara på min fråga. Nähä.

Blev kopplad från 1177 till avdelningen för gyn-frågor. Pratade i fem minuter med en sjukt irriterad tant, som till slut sa att hon kunde boka in en tid åt mig hos en gynekolog. Jag tackade ja, men då kom vi fram till att jag inte kan få någon tid här i Stockholm eftersom jag är skriven i Landvetter. Nähä.

Ringde till en annan ungdomsmottagning. Fick prata med en kvinna som sa att hon ville boka in mig på en gyn-undersökning, men att hon hade lite svårt för det eftersom hon inte var en barnmorska. ”Lite svårt”. Jaha. Nähä.

Fick numret till en annan gyn-upplysning som skulle kunna boka in en tid åt mig. De hade dock bara telefontider på måndagar mellan kl.13-14. Nähä.

Kul. Roligt. Är glad och trivs med livet.

14 kommentarer | “Nähä”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Linn skriver:

    Hej Clara! Du verkar ha väldigt bra koll på det här med feminism, och så mycket som jag hört om ämnet så är jag verkligen en feminist! ”Problemet” är att mina föräldrar inte är det vilket stör mig då jag verkligen inte förstår hur folk inte kan vara det. Men jag pratade med dom om det och deras argument var typ att dom tror att killar är födda mer ”macho” och tjejer mer lugna. Dom tror att man är född så från början, inte att man formas så utan att det liksom är förbestämt. Här tror jag att man formas av samhället och personerna runt omkring sig, men jag har ingen aning om var feminismen säger? Är det så att man inte kan vara feminist om man tror att tjejer naturligt är mer lugna och killar mer tuffa? Om jag ska kunna diskutera med mina föräldrar om detta räcker det inte med att jag säger ”en tjej från youtube sa så” som argument, så kan du inte snälla berätta vad du baserar dina argument på? Hoppas du förstod frågan, kram!! :)

    1. Clara Henry skriver:

      Hej Linn! Jag förstår din fråga! När jag frågade min mamma om hon var feminist, sa hon nej. Då frågade jag vad feminism var för henne. Hon svarade det klassiska fördomssvaret, att alla feminister hatar män, är homosexuella, orakade och arga. Jag frågade om hon visste att den korrekta definitionen av feminism är den ekonomiska, sociala och politiska jämställdheten mellan män och kvinnor. Hon sa nej, och att om det var så, så är hon självklart feminist. Så enkelt var det att konvertera min mamma! Sen finns det ju olika typer av feminister, olika inriktningar och olika frågor. Jag håller helt med dig om att jag tror samhället formar individen. Om vi tror att kvinnor är bättre i köket och män är bättre med bilar, då är det ju självklart att jag får ett leksakskök och min lillebror leksaksbilar när vi är små, och då har vi ju inte ens en chans att värja oss (här kan du hänvisa till tex Under det rosa täcket, av Nina Björk). Men oavsett om det sitter i generna eller om det är samhället, så tycker jag fortfarande att det är dåligt, för det hindrar ju individer som inte passar in i normen att utvecklas och accepteras som alla andra, om du förstår hur jag menar? Det är vad jag tycker är det främsta problemet, och det är ju min egna subjektiva åsikt. Hoppas detta hjälpte, om än lite! Kram!

  2. Felicia skriver:

    Jaha…. Nähä, det var ju inte riktigt svaret vi (både du och vi andra) ville ha…

    1. Clara Henry skriver:

      Inte riktigt, nä. Inväntar måndag och återkommer!

  3. Fredrik Hansson skriver:

    Din stackare, de låter som du har hamnat i landstingets moment 22, välkommen till huvudstadens vansinne, för står om du får spader på detta.
    Hoppas du får hjälp snart

    1. Clara Henry skriver:

      Spader är bara förnamnet. Lyckas alltid ha otur när jag ska söka vård, får flashbacks till 2012 när jag sökte hjälp för svinkoppor under sex månader (!) och jag inte fick penicillin eftersom läkarna påstod att det var ungdomsakne. Mmhhhhh. Tack.

  4. Men åååh, vad störigt!! Jag såg dig på Gullmarsplan idag (på väg ner till Tvärbanan) men hann inte stoppa dig :( Tänkte säga här istället att du är grym och sjukt snygg på riktigt också!! Eyebrows on point, haha :)

    1. Clara Henry skriver:

      Åhhh men tack! Vad synd att du inte hann komma fram! Hade varit så kul att träffa en bloggläsare på riktigt, känns som att typ alla som brukar komma fram enbart följer mig på youtube. Bloggen är ju the real deal i mina ögon, haha. Tack snälla i alla fall, det kanske kommer fler tillfällen, kram!!

  5. Cornelia skriver:

    Att leta upp en drop-in-tid hos UMO brukar kanske kan vara något?? Hatar när de varken svarar eller har tider över aghghgdhfdh

    1. Clara Henry skriver:

      Kanske! Känns dock tryggare att ringa, eftersom jag inte vet om jag kommer få hjälp eftersom jag inte är skriven i Stockholm. Har stött på problemet förut och det är såååå segt när en väl orkat pallra sig nånstans.

  6. Clara skriver:

    Hej Clara! Jag har senaste halvåret haft samma problem som du, att mensen helt plötsligt kommer waway oftare än den brukar. Så precis när jag såg ditt inlägg hade jag precis mejlat umo.se och frågat. Där sa det att det troligtvis beror på att jag har mer ägg och får en tätare ägglossning, eller att tjockleken på slemhinnan har förändrats vilket inte är något farligt. De sa också att när man är mellan 20-25 år har man lättast att bli gravid och har då flest antal menscyklar med ägglossning och det kan då påverka att mensen blir tätare. Sen sa det också att det tar upp till 10 år innan mensen är regelbunden. Så det låter kanske som att det är något liknande som har hänt för dig? Hoppas att du får tag på någon tid! Puss!

    1. Clara Henry skriver:

      Oj, tack för info!! Detta var ju lätt den skönaste förklaringen hittills. Jag tror jag ska vänta ytterligare en månad för att se om den inte blir bättre, annars ger jag mig in i tidsbokningsträsket igen. Puss & kram!

  7. Anna skriver:

    Själv var jag hos en barnmorska igår angående mycket flytningar (som ej brukar vara normalt hos mig) och jag fick fanimej sätta mig i en gyn stol. Helvete jag trodde jag skulle få slippa det men nej.

    Och inget fel därnere men tydligen är det normalt att ha såpass mycket flytningar så man måste byta trosor 4 ggr per dag eller 10 trosskydd. ”Ja men det får du stå ut med”… jaha… tack? hejdå?… kändes som hon behandlade mig som jag var 13 eller något som jag inte ens visste vad en jävla satans flytning är. sorry. men jag är 23.

    1. Clara Henry skriver:

      Hahaha, bästa kommentaren jag fått. Fattar att du blir irriterad!! Känns som att ”det är helt normalt” är de mest yttrade orden inom svensk vård.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG