”Jag är inte antisocial, du gör mig bara trött”

3:06 28 Apr 2015

Jag är en väldigt introvert människa. Jag är social och älskar att träffa människor, men det gör mig mentalt utmattad och jag måste liksom vara för mig själv, ladda batterierna, efter att jag varit med någon innan jag orkar vara social igen.

Därför känns det fantastisk att jag, inom loppet av 24 timmar, har träffat fyra personer vid fyra olika tillfällen och nu ska föreläsa inför två gymnasieskolor. Det känns ungefär som att jag inte sovit alls det senaste halvåret.

image

Här är en bild på mig och min gamla gymnasiekompis Elsa – hemresans tredje dejt. Dejt nummer ett var en fika igår med Frida, en annan gammal klasskompis, tätt följd av middag med Emelie som varit i USA ett år. Åkte hem, sov, åkte tillbaka till stan och åt lunch med Elsa, för att sedan möta upp dejt nummer fyra – kaffe med forna friidrottskompisen Mattias.

Nu: trettio minuters ljuv återhämtning på tåget mot föreläsningarna i Trollhättan.

image

Vi ses snart, Trollhättan. God natt.

image

19 kommentarer | “”Jag är inte antisocial, du gör mig bara trött””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. kattant skriver:

    We’re waiting for yaaaa :DDDDDDDDDDDDDDD

    1. Clara Henry skriver:

      Det var kuuul!!!

  2. Louise. skriver:

    Trodde det bara var jag som var så introvert haha

    1. Clara Henry skriver:

      Nädå, jag är fan fruktansvärd på den fronten haha

  3. Josefine skriver:

    Jag är precis likadan gällande att ladda om innan jag kan vara social igen. Till exempel övernattningar är extremt mentalt utmattade.

    1. Clara Henry skriver:

      Ja gud ja. Feel ya sister.

  4. Alma skriver:

    skrev för en minutens ett inlägg om det på min blogg

  5. Emma Gustavsson skriver:

    asså vilken relief att veta att det finns en annan människa som känner likadant *hypothetical high-five*

    1. Clara Henry skriver:

      *High internet five*

  6. Laura skriver:

    Hej! Tror faktiskt att jag såg dig igår på Centralstationen. Blev ganska chockad först och stirrade bara jättekonstigt. Jag ångrar lite att jag inte gick fram, men jag tycker verkligen om din youtubekanal och du gör väldigt bra vloggar.
    Typ det jag hade sagt om jag hade gått fram.
    /ha det bra

    1. Laura skriver:

      Eller i måndags menar jag

    2. Clara Henry skriver:

      Mycket möjligt att det var jag! Tack, gullig du ääääär..! Det kommer säkert fler tillfällen. Centralstationen är typ mitt mest besökta ställe när jag är hemma i gbg.

  7. Julia skriver:

    Intressant. När man tittar på dina vloggar är det lätt att man tror att du är supersocial eftersom du dels har så mycket skön energi, men även för att du inte verkar blyg för att prata med nya människor. Är själv introvert och vet därför hur energikrävande det kan vara när det blir mycket socialt på en och samma gång. Det positiva tycker jag dock är att man är så bekväm med att vara ensam och göra ingenting. Har vänner som måste göra saker helahela tiden och det verkar jobbigt ;p

  8. Irene skriver:

    Åh jag är precis likadan! Trodde bara det var jag som kände så! Lite egentid gör underverk och det är precis som du säger att man liksom blir utmattad av att umgås med mycket folk. Det är skönt att bara få vara sig själv och ensam ibland också!
    Jätterolig blogg och du är en så bra tjej!
    Kolla gärna in min blogg!
    http://ireneblank.blogg.se

  9. Saga skriver:

    Tack för att du satte ord på det Clara! Att höra det formuleras så gör mig så glad då jag är likadan. För få verkar förstå att man kan vara en social introvert…

  10. Isabel skriver:

    Oh vad du är min förebild Clara, älskar att du är den du är, det får det att kännas mer okej att jag är jag haha. Jag hade velat få energi av att umgås pga det är ”idealet” att vara hypersocial 24 timmar om dygnet men jag behöver vila från det ibland. Och jag vet att det är okej men det är lättare att tänka det än att känna det. Tack för du skriver detta :)

  11. Monika skriver:

    Du är inte ambivert då? Det låter som att det stämmer in på dig :D

  12. klara skriver:

    ååh du satte precis ord på vad jag känner 24/7…
    tycker om att vara social och träffa nya människor men typ första dagen på gymnasiet var ju sååå utmattande…behöver vara själv ett tag och ladda batterierna, så som du sa det. Skönt att man inte e ensam som känner såhär! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG