CLARA LISTAR: 5 tips för prokrastinerare

7:45 9 Jun 2015

WIN_20150609_193130

Imorgon är det onsdag. Imorgon är det mindre än tre veckor tills jag ska ha mitt Sommarprat i P1. Imorgon är även dagen då jag och min Sommar-producent Fredrik kommit överens om att jag ska lämna in första utkastet på ett manus.

WIN_20150609_193203

Ugh.

Jag hatar deadlines. Har fått nog av dem. Det räckte med att skriva en bok på två månader – nu ska jag få ihop 12-13 sidors sommarpratsmanus också? Som dessutom är det radioprogram som flest svenskar älskar att ha åsikter om. Prestationsångesten is real. It is. For real. MMMMH.

 

Saker du kan göra när du egentligen måste göra viktiga saker, för att glömma bort att de viktiga sakerna måste göras:

1. Titta på dina fötter. Observera dina tår. Bli medveten om din anatomi. Det är fascinerade.

WIN_20150609_193135

2. Ät mat. Vad som helst som du har i kylen eller skafferiet. Om du inte har något kan du gå och se efter, bara för att vara på den säkra sidan.

3. Lyssna riktigt, riktigt noga på texten på låten som spelas på radio just nu. Jag kan dessvärre inte jobba med musik i bakgrunden. Vad jobbigt att jag slog på radion. What to do.

4. Kolla instagram. Du har garanterat fått åtminstone en like mer än senast du kollade. Detta är extra bra om en är som jag och råkar ha ganska många följare, det gör det plötsligt befogat att kolla instagram var tionde sekund. Gotta catch them likers.

5. Öppna dokumentet. Stirra lite i det. Varva stirrandet med att kolla mailen. Du vet aldrig vad det kan komma in för viktiga mail klockan tjugo i åtta en tisdagskväll.

WIN_20150609_194302

 

Praliner! Mmm! Var var jag nu? Ingen aning. Ah well. Gott.

wpid-wpid-575d2677526a5205eb848ed75be0d4c91.jpeg

 

 

10 kommentarer | “CLARA LISTAR: 5 tips för prokrastinerare”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. spetsflickan skriver:

    Förstår att du känner press inför sommarpratet men lyssna på mig nu! Du är bäst!!! Försök lita på din förmåga för tro mig, den finns där. Och om du kan, ta en liten paus, dofta på några syrener och när du minst anar det kommer du på något superclever att skriva ner som du kan prata om. <3

  2. Ella skriver:

    Jag kan inte skriva på Facebook just nu men jag såg din video där och jag tycker att du borde nämna Harry Potter någon gång! Jag blir alltid så glad när jag hör något om Harry Potter och någonstans kanske du kan få in en liten referens ;) alltså du behöver såklart inte om du inte vill men man kan ju inte tröttna på HP :) fast det kanske bara är jag

  3. Sara skriver:

    Det skulle vara roligt om du sommarpratade om något nytt. I början måste du ju nästan berätta grundligt om dig själv så alla fattar vem du är men för oss som vet ganska mycket om dig skulle det var roligt med något nytt. Det kan vara svårt att hitta på något. Kanske berättelser om när du var liten?

  4. Vendela skriver:

    Jag tror att sommarpratet blir jättebra, det är liksom du som har det, då kan det inte bli sämre är jättebra. Men men ett tips är att brain-storma lite med hjälp av en mindmap för att veta lite mer i detalj vad som är viktigt att ha med. Lycka till med skrivandet!

  5. Isa skriver:

    På bild nr.2. … Är det så det ser ut ifrån en gynekologs vinkel?

  6. Fredrik Hansson skriver:

    eller 6. gå en promenad ner till snabbköpet och se om dom har extrapriser på något som man inte behöver.
    eller 7 räkna dammpartiklar i luften
    Lycka till nu

  7. Evelina skriver:

    Är det p1 eller p3? Du har skrivit olika i olikainlägg..

  8. Evelina skriver:

    Hahaha! :D

  9. Marco skriver:

    Evelina: Clara verkar ha mycket att göra så jag kan svara :)
    Det är varje vardag i Hallå P3, men bara EN gång i P1 (Sommarprat)

  10. Ester skriver:

    Haha så klockren lista! Det är precis vad jag sysslar med när jag istället borde sitta och skriva på viktiga plugg-grejer. Men saker som i den listan ör ju bra mycket roligare än att skriva nån lång och tråkig uppsats ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG