Jag hatar girlpower

4:35 3 Aug 2015

Vlogg! Idag är det måndag vilket varje människa som är mer eller mindre fördjupad i kärnfysik kan räkna ut, och just denna måndag kände jag för att vara lite arg.

 

NERVOSITETEN, dessutom, i att lägga upp denna vloggen..? Det var nästan värre nu än inför ”Vadå, är du feminist”-videon. Även fast det jag säger vid 2:24 låter så himla lätt och ledigt har jag gått och grubblat hela jävla helgen om jag inte ska ta och spela in en ny video ändå. Ni behöver ju liksom inte veta det. Det räcker ju att jag vet. Att de som redan vet, vet.

Ugh.

Nu vet ni, i alla fall. Och kanske förstår lite bättre varför jag blir så trött på att varje gång jag umgås med killar så tror folk att vi dejtar, och varje gång jag umgås med tjejer så är det kompishäng. (Eller varför inte ”girlpower”? :—))
wpid-wp-1435319098666.jpeg

60 kommentarer | “Jag hatar girlpower”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Emma skriver:

    Fyfan vad du är bra, det ska du veta!

  2. Malin skriver:

    Grymt! Jag är inte heller straight, men har ännu inte berättat det öppet utan endast för några få vänner. Jag känner ändå att jag inte borde behöva göra det, då det varken är onormalt eller konstigt att inte bara vara intresserad av ett kön, men det kan såklart kännas så pga heteronormen. Så jag hoppas att jag, som snart är 20 år, inte behöver känna pressen att ”komma ut”, men du gjorde det på ett enkelt sätt och det är modigt av dig att säga det! :D

  3. Elin skriver:

    Jag tror min hund blev döv, för precis efter du sa att du va bi så började jag hoppa och skrika av lycka.
    Tack för att du berättade, stärker verkligen mig.

  4. Nanna Geidenmark skriver:

    Clara! Heja dig alltså! När en befinner sig i fjärran land och lite för ofta får uppleva främlingsfientlighet och förlegade och dammiga tankar om feminism och jämställdhet, så gör det mig så jäkla glad att det åtminstone finns folk som dig på hemmaplan som visar att det ändå går framåt. Det är himla fint! Heja dig, säger jag bara!

  5. Johanna skriver:

    alltså vad du ger power (SÅ mycket power) till alla, tjejer och killar och allt däremellan. detta kanske låter dumt, men jag blev så glad när du sa att du var bi. dels för att du våga, och för att du sa det så ”lätt” (vilket inte gör att det inte är en stor deal, utan bara att det känns mer normalt på något sätt). du är bäst. <3

  6. Aisha skriver:

    Det är väl klart att du är bi! Heterosexuell kan man ju inte vara om man skall göra mediekarriär. Det är sååå ute att vara hetero.

  7. Bianca skriver:

    Blir nästan liten ledsen att behöva skriva att det är modigt att våga säga att man är bi,eftersom det borde vara helt självklart att alla inte är hetro. du är bäst och en sådan otroligt fin förebild!

  8. Sara skriver:

    Gillar dig lika mycket som förut, om inte lite mer. Kram!

  9. Katten skriver:

    Heja dig! Att komma ut (om en nu vill kalla det för det, har funderat en del på det där själv…) är viktigt och fint. Representation gör skillnad. Pepp och tack!

  10. Emma skriver:

    Finfint! Allatiders! Heja dig!

  11. Sara skriver:

    Du är fan bäst Clara!

  12. Signe Strindberg skriver:

    Du kommer alltid att vara bäst!

  13. Julia skriver:

    När man själv är sådär självklart ok med att andra människor får älska vem de vill oavsett kön, så blir det liksom svårt att ge en bra kommentar. Men jag vet att alla inte ser det som jag och att det tyvärr blir en grej av det. Så därför bugar jag för dig och säger, bra gjort! Jag tror att du genom denna video lyckats plocka bort några stenar från någras axlar. Jag såg även Shane Dawsons ”komma ut” video för någon vecka sedan och jag tycker det är fint att ni med så många följare vågar berätta. För det är inte självklart i allas ögon. Men jag tror att ni hjälper till att göra världen lite bättre och mer accepterande. Kram!

  14. Anonym skriver:

    Så jävla bäst!

  15. Elin skriver:

    Jag är själv typ bi, tror jag. ( Även fast inte en jävel vet om det, eller några fina små människor) Men jag blir så LESS på folk som typ bara ” har du en pojkvän? :)))))” och man bara ” nej, och inte en flickvän heller :))” krammm

  16. Lisa skriver:

    Clara du e så bäääst! Blir typ helt uppe i varv när jag tänker på vilken bra förebild och person du är!<3 Och bajs på alla som tar det som en självklarhet att alla e hetero. Du hjälper så himla många och är så himla bra! Du e fan power på hög nivå!

  17. Helena skriver:

    Hej Clara! Jag måste först säga att jag älskar videon och det faktum att du kom ut på ett så ”casual” sätt, som att det inte är någon stor sak, liksom. Kanske folk skulle lära sig att det inte är så himla onormalt och konstigt att vara bi/gay. Jag ser upp till dig väldigt mycket och det gör många andra också.
    Sedan undrar jag om du har någon offentlig e-postaddress, som en får skicka e-post till?

  18. Ida skriver:

    Du är grymt bra och det här var en av dina bästa vloggar!

  19. Linnéa skriver:

    DU ÄR SÅ BRA!! ÄR STOLT ÖVER ATT HA DIG SOM FÖREBILD, DU ÄR SÅ HIMLA KLOK OCH DET VAR VERKLIGEN MODIGT AV DIG ATT KOMMA UT MED ATT DU ÄR BI<333 kram!

  20. Minna skriver:

    Fina, fantastiska Clara! Fortsätta rocka fett och vara en av de bästa förebilderna för alla möjliga människor. I och med dem få orden har du säkert varit till stor hjälp för många tjejer och killar där ute. Fortsätt med allt gott du gör! Ha de fint!

  21. Karolina skriver:

    Jävlar, vad bra du är! ÄLSKADE veckans video<3

  22. Fredrik Hansson skriver:

    De är bra att du får de sagt tror jag, för nu kanske de blir lite tystare på Jaha har du ny kille eller liknade.
    Hade gott nu och andas djupt, de är en dag i morgon med :-)
    Var rädd om dig

  23. Sanna skriver:

    Preach Clara Henry.

  24. Alexandra skriver:

    Du är så JÄVLA BRA Clara!
    Vet inte vad jag ska skriva mer, så här får du massa hjärtan: <3 <3 <3 <3 <3 Kärlek till dig.

  25. Anonym skriver:

    Till videon! Undrar dock varför man måste komma ut som bi/homosexuell, varför utgår alla från att man är hetero? Är det inte bara så att man ska träffa en människa som man älskar, varför måste man bestämma vad för läggning man har egentligen? Du är bäst

  26. Anonym skriver:

    Insåg just att jag använde väldigt mycket ”man”! Vill använda ordet ”en” istället för är så himla mycket bättre! Men kommer av ren vana.. Tyvärr!

  27. Elvira skriver:

    Du är så himla bra Clara!! Har kollat på dig i några år nu och du är lätt en av mina favorit youtubers, så nice att liksom avdramatisera hela grejen med att ”komma ut” tycker jag, du kan ha stärkt mig lite med, jag är bi med men inte riktigt ”kommit ut” till någon så. Ta hand om dig!

  28. elly skriver:

    Hej, du är bäst!! ville bara säga att jag stör mig så sjukt mycket på folk i olika kommentarsfält (alltså inte bara på dina videos, Clara) som ba ”måste ni göra en så stor grej av att komma ut??” eller alternativet ”fan vad bra att du bara sa det; och inte gjorde värsta stora grejen!!” Det är ju bara samma grej som när släktingar och vänner säger åt en att inte ”trycka upp sin sexualitet i deras fejs lol”. Fortsätt var stolt, du är världsbäst :)

  29. Ida skriver:

    Du är så bra Clara!! Tack för att du vågar<3

  30. Frida skriver:

    Åh vad du är bäst!!<3

  31. Emilia skriver:

    Åh så kluvet. ÄLSKAR girlpower men inser ju nu när du säger detta att det kanske är rätt skevt ändå.

  32. Finland skriver:

    På en skala från 1 till 10, där 10 motsvarar CLARA-POWER och 1 motsvarar powerless var detta femtielva och en halv! Heja Clara! Kärlek från Finland!

  33. Sofia skriver:

    Haha, Aisha. det är inget man väljer, tror inte Clara säger så bara för att det är ”ute” att vara hetro.

  34. Vendela skriver:

    Wooow…. Den här vloggen var någonting som vårat samhälle behövde. Inte av den anledningen att du förklarar varför du ”ogillar” uttrycket girlpower, utan det faktum att du kommer ut. Att du kommer ut som bisexuell ungefär lika naturligt som det är att säga att man inte vill ha mjölk i kaffet (eller ha mjölk för den delen). Jag vet att du antagligen har fått många olika reaktioner på detta, men, att de flesta är positiva tackolov. Vissa verkar också förvånade och jag förstår inte varför. Vad är det för konstigt med att komma ut som bi? En ska egentligen inte ”behöva komma ut” om man har en annan sexuell läggning än straight. Ingen som är hetro har ju någonsin kommit ut. Alla bara antar att alla är hetro, fortfarande. Vem som helst ska kunna presentera sin partner, vem det än är utan att innan ha berättat vilket eller vilka kön man älskar. Nu har jag fått ut tillräckligt med känslor, CARPE DIEM och acceptera varandra utan att hela tiden bli så j*vla förvånade. PUSS och Happy Pride (i efterskott)

  35. Isabel skriver:

    Följer dig på ca alla sociala medier som finns men kommenterar alldeles för sällan fyfaaan vad du är bra Clara sån jäkla förebild

  36. Lina skriver:

    Att vara bi (eller homo, hetero osv) är något en föds till, inget en väljer. Sluta vara smyghomofobisk och tro att folk kommer ut för att det är ”trend”
    Aldrig funderat på att fler kommer ut som hbtq för att det blir mer och mer accepterat?
    All kärlek till dig Clara!
    Mvh fellow bisexuell som förstår precis hur du känner dig

  37. Frida skriver:

    Big up till dig, Clara! Älskar det faktum att du bara kommer ut så casual. Det är inte en stor grej, och behöver ju inte göras till det (även om det såklart går bra att göra det till en stor grej om en känner för det!). Jag har följt dig ända sen julmustsanningen avslöjades och du känns verkligen som min vän, även om det är du som pratar mest. Vill bara ge dig en stor, fet kram! Fortsätt med det du gör, för du gör skillnad!

  38. Lina skriver:

    Kommentaren jag skrev skulle va svar till Aisha. Vet inte varför den inte blev det

  39. Sebastian skriver:

    JA CLARA FY FAN VAD JAG BLIR GLAD!!! nu kan jag ju åtminstone låtsas lite att min crush på dig har minsta chans att bli besvarad… hehe… Men fan vad du är bra <3

  40. Louise skriver:

    1. Avsäga sig heterosexuell identitet trots noll erfarenhet av samkönade relationer.
    2. Bli medlem i miljöpartiet.
    3. Twittra mot SD och för tiggeri.
    4. Skatter är coolt.
    5. Vita, heterosexuella, skattebetalande män är inte samhällets ryggrad utan roten till all ondska.
    6. Nu är jobbet på public service klappat och klart. Grattis!

  41. Jill, Clara troende. skriver:

    Du är så jävla bra Clara, och du sa det på ett snyggt och bra, och WOOOW!! Att du säger det inför 300 000 prenumeranter, och inför HELA YOUTUBE! Fastän det finns ett hav av homofober som kan göra så att folk får ont i magen av hat, bara man nämner sexuell som inte börjar med ”hetero”.

    Gud, (nu ska vi be lite) vad du är bra! En så fantastiskt bra idol, som är en så stark kvinna. Det är det som behövs på internet, och inte bara folk som sitter på en poolkant i Mexiko, i stort rött hus, som har muskler, stora bröst, som har tränat, opererat och gjort allt för att vara med i tv en hel höst klockan tio varje Mån, Tis, Ons och fred.

    Man behöver se verkligheten, som inte är de photoshoppade tjejerna i de muskulösa snubbarnas musikvideor.

    Tack Clara, för att du finns, sprider sån glädje, och vågar bjuda på dig själv, och som säger vad du tycker! 300 000 ton kärlek till dig. JAG VERKLIGEN AVGUDAR DIG!!

  42. camilla skriver:

    du är så himla bra clara! så mycket power! <3

  43. Vera skriver:

    GRYM DU ÄR MÄNNISKA!!! Så jäkla bra video (som alltid)! Var också skitnervös när jag skulle komma ut, men när det är gjort är det superskönt. En massa frivilliga kramar till dig<33

  44. Andrea skriver:

    <3<3<3<3<3<3 till dig

  45. Maggie skriver:

    Aldrig lyssnat på dina klipp men lyssnade på ditt Sommar igår, I like!!!
    Och gillar detta klipp, du är grym!
    Kram
    Maggie

  46. Tess skriver:

    Så starkt gjort av dig, Clara! Du är verkligen en förebild! <3

  47. Clara skriver:

    ❤️

  48. isabell skriver:

    Finaste Clara! POWER till dig. Och vet du vad, jag som trodde att MIN mamma var den enda som sa ”nu gick vi!” när vi ska någonstans! HAHA ÅH. <3

  49. Fanny skriver:

    Jag är själv bisexuell och ser det inte som något större problem. Trots det har jag känt mig lite ensam i min situation samt undvikt att ta upp ämnet med mina nära. Men när du sa det så bara insåg jag hur enkelt och vanligt och normalt och absolut inte konstigt det är. Herregud, jag ville nästan slå mig själv i huvudet. Direkt efter att jag sett din video kom jag ut offentligt för mina närmsta vänner. TACK så mycket!
    Jag vill verkligen att du ska veta att du som offentlig person gör det så mycket lättare för så många människor. Känns det svårt så kan du nog ändå känna att det är värt det. Du förändrar mångas liv och bland dem mitt. Kärlek till dig.

  50. Isolde skriver:

    Började typ gråta en skvätt efter 2:24. Så otroligt starkt av dig, vet att vissa tycker att man ”gör en onödigt stor grej” av att komma ut, men faktum är att det inte skulle bli det om vi inte levde i ett sådant heteronormativt (straight-är-normen) samhälle. PÅ TAL OM DET – håller absolut med om girlpower. Tanken är ju jättebra men man blir ju trött på att allting som involverar kvinnor alltid EXPLICIT SKA KONSTATERAS ATT DET ÄR KVINNOR SOM ÄR INVOLVERADE. Om en man skriver en bok så är han en författare. punkt slut. om en kvinna skriver en bok så är hon en kvinnlig författare. För tydligen är det viktigaste att veta om den här personen är att hon har en vagina mellan benen? Samma sak med damfotboll och allt det där. Män är liksom alltid normen och kvinnan är undantaget.

    Började ranta lite men du förstår vad jag vill säga. Tusen miljoner virtuella pussar till dig för att du är så bra och modig och bäst.

  51. Evelina skriver:

    Haha, ordet girlpower har jag nog inte hört sen Spice Girls var aktuella XD Kanske lika bra att det dött ut här! Om det inte är jag som blivit för gammal ;) ”Nu gick vi” tror jag är norrländskt.. Är hon ursprungligen från västkusten din mamma/hennes familj? :P

  52. Tova skriver:

    Power till dig Clara!!
    Det är så tråkigt att man måste bestämma sig för vilket kön man blir kär i…
    Jag ser mig som straight men samtidigt känns det inte omöjligt för mig att bli kär i en kvinna. Jag tror att en blir kär i en person och inte i ett kön och så hoppas jag fler och fler börjar tänka!

    Kramar till dig Clara, var väldigt snyggt sätt att ”komma ut” på!<3

  53. Jonna skriver:

    Alltså Clara, du är så jävla bra! Jag kan på så sätt och vis tycka att det är bra att du inte har berättat att du är bisexuell tidigare, just för att det inte spelar någon som helst roll. Med det sagt tycker jag även att det är helt fantastiskt att du vågar säga det inför så många människor. Jag slutar aldrig förundras över vilken otrolig förebild du är. Vad vore egentligen youtube utan dig?

  54. Norah skriver:

    Du kommer säkert bara tänka: fan, inte en 55:te kommentar! Den kommer säkert vara så snarlik till de andra som det bara går!!
    Men jag måste bara säga att din tröja i videon är skitsnygg, att du är min största förebild och att jag älskar dig! Det brukar jag inte säga till folk jag inte känner, men det är fan sant. Jag älskar dig. Du har faktiskt redan ”kommit ut” på internet, kom jag på nyss. Du svarade på en fråga på ask för ganska länge sen och sa att du blir lättast blir kär i killar men har varit kär i tjejer också. Aja, ha det svinbra, puss & kram!!

  55. Ida skriver:

    Alltså PREACH! Bäst är du!! Jag hoppas verkligen du tar åt dig av alla fina och kärleksfyllda kommentarer här, för det är du verkligen värd. Du är en stor förebild, kram!

  56. Ida skriver:

    Är det någon som har POWER så är det ju du, Clara!! ❤️

  57. Gabrielle skriver:

    Du är ju så jävla bra Clara, på alla sätt. Och får inte glömma attraktiv – både ut och insidan. Bästa nyheten ever!

  58. Ella skriver:

    Asså!! du är så bra och modig!!! Jag är också bi och blev lite modigare av detta. kram <3 <3 <3

  59. Angelika skriver:

    Välkommen till regnbågsfamiljen Clara! Vi har längtat efter dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg