Äntligen några män som kan lära mig ett och annat om hur jag ska leva mitt liv.

1:43 20 Okt 2015

Igår spelade danska bandet Lukas Graham på Mosebacke i Stockholm. Jag var där. Hur var det, undrar ni? Well, korta versionen: sköna snubbar utan tröja. Eller för all del, den långa versionen – varsågoda:

Igår var vi säkert tio pers som traskade upp för backen till Södra Teatern. Universal Music arrangerade gig. Köade i fyrtio minuter i fel kö. Hamnade i rätt kö. Då drog de om rätta kön så att vi hamnade sist i rätta kön. Köade ytterligare tio. Sen kom vi in!!!! Glädjen!!!!

image

Såg först Tori Kelly. Aldrig hört innan men sjukt bra. Akustiskt och gullig med publiken. Vilket är ca allt jag begär.

Sen, mina damer och herrar (eller ska jag säga ”ladies and gentlemen” som följande band sa ungefär två gånger i minuten under sin scentid). Sen hände det. Det som revolutionerade min kväll.

Lukas Graham.

image

Här följer en lista på fyra sätt som detta danska superband förändrade mitt liv:

1. Det första jag lägger märke till är att alla i bandet presenteras med smeknamn. Basisten heter Mr. Magnum. Trummisen heter The MILF Master. Här känner jag bara wow. Coola killar. Tuffa grabbar. Vad mycket sex de måste ha. *dreglar*

2. Det andra som gör att jag hajar till är basisten. Han är först med att klä av sig tröjan, efter att sångaren tre gånger i följd uppmanat publikens kvinnliga deltagare att skrika. Han blundar och biter sig i läppen medan han spelar. Han älskar sitt liv. Och sig själv.

image

3. Strax efter att basisten strippat, följer en sång om just en strippa. Bandet har tydligen varit på strippklubb och skämtar internt om vilken het natt det var. Men deras favvostrippa är inte kvar nästa gång de kommer. ÅH NEJ! Vem ska de nu betala för sin rätt att få se kvinnliga kroppsdelar? Det visar sig att favvostrippan utbildat sig och numera jobbar som undersköterska. Sångaren uppmanar publiken till en slow clap. Vi alla skrattar, såklart, för vi vet ju att kvinnor inte riktigt har the brains att utbilda sig och borde hålla sig till att sälja sina kroppar istället. Därefter får vi höra låten Strip No More, som handlar om just denna strippa som de uppmanar till att komma tillbaka.

4. Slutligen, innan jag zonade ut helt, hör jag sångaren säga ”Ladies, stop wearing makeup and doing your hair, you don’t need it”. Här tappar jag hakan. Ögonen tåras av lättnad. Jag får för första gången i livet ett uns av självinsikt. Plötsligt förstår jag att det såklart inte spelade någon roll att jag sminkade mig imorse. Jag borde inte ha gjort det alls, för Lucas Graham tycker att jag inte behöver det. Men där står jag som ett fån med nyllet fullt av glamm, enbart för att Lukas Graham ska gilla mig, och så säger Lukas Graham att jag inte borde fixa mig! Plötsligt fattar jag att det i själva verket är rätt skönt med folk som berättar vad jag borde och inte borde göra med mitt utseende. Det är skönt, för om ingen berättar det kommer jag ju stå där och sucka och stöna åt att jag måste sminka mig vareviga morgon, för alla andras skull. För vem sminkar sig för sin egen skull liksom. xD Face palm.

Sen märkte jag att jag hade en finne i näsan. Det var superintressant. Så jag lyssnade dessvärre inte på resten. Men är säker på att Lukas Graham hade många fler visdomsord och briljanta låttexter att dela med sig av.

image

14 kommentarer | “Äntligen några män som kan lära mig ett och annat om hur jag ska leva mitt liv.”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Vendela skriver:

  Här är ett mycket bra exempel på varför feminism finns

 2. Julia skriver:

  Älskar dig, Clara! <3
  Och är jävla irriterad pa Lukas Graham.

 3. Myhrans skriver:

  Jag älskar dig, du är så bra alltså.

 4. maya skriver:

  Asså Clara, du är så bäst!

 5. Lisa skriver:

  Ah, meh Guuu asså! Att man missade det.
  Jag som känt mig lite vilsen i livet.

 6. Annika skriver:

  <3 Underbar recension! Men… jag ser en trombon! Det är ju intressant! och hen som spelar den fick behålla kläderna på, det var ju skönt.

 7. alma skriver:

  Clara, du är så sjukt grym. Det var du som för ca ett år sen fick mig att inse hur sne kvinnosynen är i världen. Du fick mig att stå upp för feminism och hade senast igår en diskussion med en (som anger sig som) kille som sa att han hatar feminism och skulle kunna döda en feminist. Killen har dock fortfarande inte fattat den skeva åsikten men jag förklarade vissa saker som var väldigt oklara för honom. Stolt över min insats <333

 8. Feras skriver:

  För alla andras skull hhhhhhh :D U R beautiful the way u r :D obs. lite smink skadar inte ;)

 9. Fredrik Hansson skriver:

  Hej på dig.

  Kan tipsa dig om en lite teater föreställning i Linköping, jag vet att de brukar var mycket givande och de ger en också chansen att koppla av från storstads stress,
  Jag såg en föreställning med samma ensemble i somras då en mycket god vän till mig tipsade om de.
  De kan vara värt att se.

  Ett tips i mängden :-)

  Hade

 10. Sara skriver:

  Haha vilka idioter.

 11. Elin skriver:

  Clara, du är bäst

 12. Alva skriver:

  Du är fan bäst.

 13. En annan Clara skriver:

  Fyfan vad bra.

 14. sassy skriver:

  Hm intressant observation.

  Eller så kanske man kan tolka det på följande sätt – Kvinnor, ni behöver inte smink, ni behöver inte ge vika till samhällets ytliga ideal om hur en kvinna ska och bör se ut. Men din tolkning måste givetvis vara den regelmässiga ALLA bör följa efter.

  Sen kan jag upplysa dig med lite text från ”Strip no more” låten.

  ”They told me you were graduated, why didn’t you say it?
  That’s so cool
  I’m just so proud you made it through”

  Nämen se här! Lukas är faktiskt glad att stripparen numera har en utbildning. Han tycker till och med att det är coolt! Kan det vara en uppmuntran för att tjejer ska sträva efter utbildning? Men förstår att du missade sånt här med tanke på att du var fokuserad på finnen du hade i näsan.

  Ibland kan det vara så att kvinnor läser in lite för mycket på vad män menar. Det finns inte ALLTID en underton på allt män säger :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp