Jag gillar pop, pop och pop

4:38 21 Dec 2015

Hej kompisar! Hur mår ni? Jag mår bra. Jag är glad för att jag har kommit till ro med en sak. Nämligen det här med att jag alltid är sist med allt. Verkligen allt. Jag hänger fan inte med. Jag vet fortfarande inte vad Hotline Bling är och har precis, sakta men säkert, börjat förstå grejen med polokragar.

Därför tänkte jag anamma detta och vara sist med en ny grej: Spotify här-är-ditt-liv musikår grej tjofräs! I samarbete med både Spotify och Nöjesguiden. Coolt.

Spotify har alltså en funktion som gör att du kan se vilken musik du egentligen spelat det senaste året. SKITKUL grej. Förutom för er som alltid lyssnar i private mode för att ni egentligen vill förtränga det ni lyssnar på. Ni kommer få en obehaglig överraskning.

spotifygenre

Här är mina mest spelade genrer. Det vill säga pop. Jag älskar pop. Bästa jävla skiten. Har verkligen noll förståelse för varken hiphop eller r’n’b. Behöver fler klubbar som enbart spelar Taylor Swift och Katy Perry.

spotifyvinter

I vintras lyssnade jag mest på Beatrice Eli, Yann Tiersen och Ludovico Einaudi. Det vill säga, pop och två pianokompositörer. Ganska otippat. Det var dock i vintras som jag skrev min bok, och eftersom det innebar a hell of a lot of caféskrivningar och jag behövde dämpa ljudet av skrikiga barn och lattemammor med något, fick det bli piano. Ludovico Einaudi är mitt bästa tips i världen när det kommer till filmmusik-kompositörer.

spotifyvår

På våren lyssnade jag massa på Beatrice Eli igen, eftersom jag, Asta och Sonja var på hennes asgrymma spelning i gbg, och även på Marlene och Charli XCX. Är kär i Marlene, för övrigt. Kände att ni behövde veta det.

spotifysommar

Herreguuuuuud vad jag får sommarkänslor bara av att se den här printen. Lyssnade in mig på Ulrik Munthers senaste när han skulle gästa Hallå P3 i somras och insåg att det är så jävla bra. Alltså RIKTIGT RIKTIGT GÅSHUDSSKITBRA. Fast fattar inte fiskehatten. Ännu en grej jag är sist med att fatta, tror jag. Och så mer Marlene, och så Laakso inför Popaganda.

spotifyhöst

I höst har jag tydligen lyssnat på Avicii – för att komma fram till att hans näst senaste album är way bättre än det senaste; James Bay – för att jag skulle på James Bay-spelning med ett James Bay-freak och var sist av alla med att ens fatta vem snubben var; och Adele. Ja, alla 16 lyssningar är på samma låt. Gissa vilken.

Nej, jag vet inte hur en använder semikolon. Men skit i det och se era musikår själva vetja!!! Klicka HÄR. That’s all for now. Ta ta.

PS. Nöjesguiden har också gjort ett quiz där du ska para ihop rätt person med rätt musikår, det hittar du här.
tacohej

5 kommentarer | “Jag gillar pop, pop och pop”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Bokskåpet skriver:

    Haha har tänkt göra det där men det har inte blivit av än :D

  2. Douglas skriver:

    Detta känns ju mest tragsikt för mig, för jag brukar själv känna mig som ett uråldrigt fossil när du ibland skriver om saker (musiker m.m.) som jag aldrig hört talas om. Vad det gäller filmmusik så håller jag själv Ennio Morricone som en av de största (vilket är ännu ett bevis på att jag fortfarande inte kommit in i det nya seklet).

    P.S. Tack för att du frågade oss lite långsamma om vad vi höll på med som ej ännu hade skänkt pengar till musikhjälpen, fick jättedåligt samvete och skickade in 200 kr direkt.

  3. Raewyn skriver:

    Thank you for the piano music suggestions. I’m trying to finish my thesis before March and have been on the hunt for some good writing music. And I totally agree that more clubs should just play pop.
    On the topic of pop music, an Aussie singer just released a Christmas song that makes my feminist self really happy, and I think you might enjoy it: https://www.youtube.com/watch?v=gLNqmDOa-Ww . (hopefully I’m not barking up the wrong tree because this will just look really creepy otherwise)

  4. Jill Lockman-Lundgren skriver:

    CLARA, har du samma post-från-fans-adress som du alltid haft? Vill skicka en liten grej till dig… ;)

    1. Clara Henry skriver:

      Men gull!! Ja, syftar du på Ugglevägen så go crazy. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg