Det är förvirrande att älska allt och hata allt på samma gång

10:48 16 Dec 2015

Okej blöggy. My work here is done. Imorse hade vi sista livesändningen till Musikhjälpen-buren.

image

Såhär såg det ut. I åtta minuter släppte jag lös alla ilskor, sorger och frustrationer som vuxit i min mage under hela denna resan. Var så himla nära att börja gråta men höll mig samman eftersom ingen mindre än Paradise Hotel-Mos satt i buren.

Vi ni se kan ni klicka HÄR.

image

Vart helt slut efteråt. Alltså helt dränerad. Lite skakig typ. Och helt lila om benen för att jag stått och knipit så hårt med tårna. Tror inte det syns men var tvungen att ta en bild ändå. Pic or it never happened osv.

Nu ska vi ut och äta sista middagen för resan. Så skönt, faktiskt. Längtar hem till Sverige.

Tills att jag kommit hem hoppas jag att ni alla skänkt en slant till Musikhjälpen. Allt gör skillnad. Smsa 50, 100 eller 200, skriv låt och artist som du vill höra, och skicka till 72999. Jag litar på er mina gummiplommon.

Mvh, fortfarande emotionellt instabil.

image

10 kommentarer | “Det är förvirrande att älska allt och hata allt på samma gång”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Vendela skriver:

  Ditt inslag berörde mig så otroligt mycket. Det är så viktigt att göra något här och nu. Jag tycker att det har varit fantastiskt att ha dig som utrikes-korre och att få en inblick i hur människor lever efter Yolanda. Tacka dem för att de vill dela med sig av sina erfarenheter.

 2. Fredrik Hansson skriver:

  Jag så ditt inlägg på fb, jag kan bara säga att jag förstår din frustration, men tyvärr är de så mycket som händer i vår värld just nu så en del hamnar lätt lite i media skugga, sen kan de vara så att en del har blivit för avtrubbade av allt elände.
  De är naturligtvis ingen ursäkt men de kan var en förklaring.
  Själv så är jag på ett flykting boende och hjälper till där så gott jag kan och de är inom ramen för FRG, anser att de är min skyldighet att hjälpa till.
  Välkommen hem nu till en icke vit jul som de ser ut nu.
  Ta hand om dig nu och var rädd om dig

 3. Paula skriver:

  Hej Clara!
  Jag är en tjej på 12 år som älskar fotboll och har ända sedan jag var liten alltid velat bli fotbollsproffs och kunna leva på fotbollen, men tyvärr kan jag inte det på grund av att jag som kvinna inte tjänar tillräckligt med pengar.
  Jag som kvinna måste förutom fotbollen ha ett extra jobb för att kunna försörja mig!
  Man säger att Sverige är ett land där alla behandlas lika oavsett kön, men tyvärr har det alltid funnits stora skillnader i hur mycket en man tjänar i jämförelse med en kvinna.
  denna skillnaden finns inte bara inom fotbollen utan inom alla yrken. Kvinnor är människor precis som män och kvinnors lön och rätt i samhället ska därför inte nervärderas!
  Mitt liv består av fotboll och jag vill göra allt för att världen ska förstå att vi kvinnor inte är uppbyggda för att spela denna sport, och kvinnor kommer absolut inte komma upp i den nivån som män ligger i inom fotbollen, men om kvinnor skulle haft samma förutsättningar som män från hela första början så skulle exempelvis vi kvinnor inte behöva sälja kakor för att tjäna ihop pengar till föreningen vilket ni män inte behöver göra. En annan anledning till att vi inte ligger på den nivån som ni män gör inom fotbollen är att vi inte har samma träningsmöjligheter som män. Själv har jag flera gånger varit med om att jag och mitt lag inte haft en plan att träna på, på grund av att vårt kill-lag var tvungna att byta plan till en annan och byter då till våran plan.
  Varför gör de så här då?
  Jo, för att män har alltid varit prioriterade först.
  Och varför har män alltid varit prioriterade först?
  Jo, för att om man tittar långt, långt, långt bak i tiden så kan man se att kvinnor då också var ett andrahandsval. Männen var de som härskade och bestämde allt kvinnor skulle göra.
  Nu tänker säkert ni: Ja, men nu är det faktiskt så att män har ju alltid varit de som varit ute jobbat och har de erfarenheterna som man behöver och bör därför tjäna mer än vad kvinnor gör, vi har ju jobbat sedan långt tillbaka till skillnad från er.
  Du har helt rätt, men är du samma person som levde för 300 år sedan?
  Nej, skulle inte tro det. Bara för att din farfars farfars farfars fars son osv, osv har jobbat röven av sig för 300 år sedan betyder inte det att du som lever i nu tid ska tjäna mer än oss kvinnor. Här är ett exempel:

  Kristina 25 år har pluggat på högskola i 5 år för att bli advokat och har även arbetat som konditor i fyra år tjänar 45.474 kronor i månaden.

  Lars 28 år har pluggat till advokat på högskola i 5 år och har dessutom arbetat som konditor tillsammans med Kristina och tjänar 52.518 kronor i månaden.

  ser ni den stora skillnaden!?
  både Kristina och Lars har pluggat exakt lika länge och är nu advokater och gör samma jobb på samma nivå, trots att de båda könen har en välutvecklad hjärna för att göra samma jobb och borde tjäna lika mycket pengar så skilljer det sig ändå 7044 kronor!
  Om kvinnor skulle tjänat lika mycket som män så skulle kvinnor häller inte känna ett behov av att ha ett förhållande med en man man inte ens älskar. det finns kvinnor som inte har råd att betala exempelvis mat och kläder till sina barn pågrund av den ojämnställda lönen och känner sig därför tvingade ett ha ett förhållande med en man man inte tycker om.
  vill ni att världen ska se ut så här i 1000-tals år till? vill ni verkligen att flickor i min ålder redan ska veta att sin största dröm är hel kaputt på grund av att vi vet att kvinnor ändå inte tjänar tillräckligt?
  Min största dröm har under en lång tid varit att bli fotbollsproffs och kunna leva på det jag älskar att göra. Därför ber jag dig, Clara Henry att hjälpa mig att ändra på sammhälet. Jag har dessutom mailat detta till svenska fotbollsförbunde5t och sagt att de ska visa detta till Zlatan och om han holler med mig så ska han hjälpa mig eftersom att folk ser upp till honom och kanskle därefter ser upp till oss kvinnor och kanske håller med oss. Jag fick därefter svaret att de lovar att direkt skicka detta till någon i zlatans stab för att sedan vidarebefodra till honom personligen, men jag har ännu inte fått något svar. Så om du håller med mig så skulle jag och många kvinnor i världen bli sjukt tacksamma om du kunde lufta upp detta i en video så att alla 300000 följare du har kanske håller med oss. Jag tror att folk lyssnar bättre på dig än på lilla jag. Hoppas du håller med mig. P.S jag älskar dig och tycker du är sjukt bra på det du gör

 4. johanna skriver:

  Alltså Clara, fantastiska Clara! Du är så stark och du har gjort ett så bra jobb som resereporter. Hjärtat drar ihop sig och klumpen av tårar i halsen hotar med att bryta ut. Det går rakt in i hjärtat!
  Jag har engagerat mig och jag hoppas att alla inser att alla kan göra något. Vi är bara människor och det är dags att vi börjar bry oss om våra medmänniskor.
  Världens största kram!

 5. Torleif skriver:

  Du gjorde ett fantastiskt jobb. Dina filmer är oerhört rörande och jag grät varenda gång. Förstår inte hur du klarade av det! Verkligen modigt och bra gjort.
  Har skänkt massa pengar bara pga dig ska du veta.

  P.s. Skojar du med mig! Vilka enormt vackra ben! haha. Ursäkta, helt off topic!

 6. Rebecca skriver:

  Länken fungerar inte? :)

 7. Emil skriver:

  Tack Clara för vad du gör för mänskligheten! <3 Det skulle finnas fler människor som dig så vore världen en bättre plats!

 8. Sofia skriver:

  Ett fantastiskt bra jobb från din sida! Önskar att alla tagit till sig denna viktiga fråga och skänkt en peng :)
  http://nouw.com/sofiagranath

 9. Ella skriver:

  Hej Clara!!
  Älskar verkligen dig och det du gör på youtube!
  När jag såg din video och du sa att du skulle åka till GNOSJÖ blev jag helt paff
  (För jag bor i Gnosjö kommun )
  Sedan såg jag att du var på hammargården då blev jag ännu mer paff!!
  För när vi hade dansuppvisning så var vi på just den scenen!!!! (Jag blev RIKTIGT stolt att ha stått på samma scen som du !!
  Mvh Ella

 10. Sofia Granath skriver:

  Du gjorde att riktigt bra jobb! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst Stockholm

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg