Nyårslöfte: dra in magen

4:05 4 Jan 2016

Nytt år, nya vloggar och NYTT FORMAT: 1080 pixlar here I come!!! Mycket stolt. Dagens video handlar om nyårslöften. Älskar sån skit.

… oooooch om ni skulle ha missat så släppte jag ju ett nytt avsnitt av TAMPODDEN på nyårsdagen! Ja. Det är sant. Tampodden is back, första fredagen varje månad får ni högklassig (egentligen halvkass pga dålig mikrofon men ganska bra ändå) mensunderhållning med roliga gäster rakt i erat youtubekonto och nu även på iTunes och alla andra poddappar. Det är så jäkla bra. Januarigästen är dessutom ingen mindre än Grynet. Jag dör.

tacohej

23 kommentarer | “Nyårslöfte: dra in magen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Vendela skriver:

    Gud va glad jag blev när jag såg att tampodden är tillbaka! Awesome. Mitt enda nyårslöfte är att ta mer bilder, det har varit mitt nyårslöfte i massa år och varje december inser jag att jag inte har dokumenterat en enda sak som jag har gjort… Lycka till med dina löften och hoppas att du snart får något lite tillskott till dig själv i form av något väldigt litet och fluffigt och gosigt som stavas katt.

  2. rebecka skriver:

    jag är fadder genom LoveNepal som hjälper flickor (ja flickor, t.o.m. under 10 år) ur prostitution, jag blev så berörd när jag hörde om det första gången så jag grät en halv sommar ungefär. LoveNepal gör ett superbra jobb!

  3. Rita skriver:

    Tack så otroligt mycket för att du är en sådan förebild! Det är underbart att mitt i all kroppshets få höra någon med nyårslöftet att inte dra in magen för att hålla ett så fuckat ideal vid liv. Har själv ett extreeemt stort självhat och blev så himla glad och inspirerad av detta. Du är bäst, lycka till med allt <3

  4. Jill Lockman-Lundgren skriver:

    Vad är det för ett stort blåmärke du har på knät? /Ororligt Gummiplommon

    1. Jill Lockman-Lundgren skriver:

      Som mitt svar på min egen fråga: Jill, hon tar faktiskt upp det i videon. Du får sluta oja dig och titta klart på den. Taco hej.

  5. Sabina skriver:

    Hej!
    Måste fråga, vart kommer de svarta hyllorna i bakgrunden ifrån? Assnygga!
    Grym blogg!

    1. Clara Henry skriver:

      Mäh tack!! De är helt nya begagnade från en vän som inte ville ha dem. Från Ikea tror jag. Tack och kram!

  6. Rita skriver:

    Tack så otroligt mycket för att du är en sådan förebild, Clara! Det är helt underbart att, mitt bland all kropphets, se detta. Har själv ett extreemt självhat och att se dig säga detta gjorde mig så himla glad och inspirerad. Du är bäst, lycka till med allt! <3

  7. Johanna skriver:

    Alltså Grynet ååååh <3 Nostalgin är total! Jag hade också Grynetboken, bästa bästa Grynet!

  8. Sara skriver:

    Du: Ser ni vad jag ser?
    Jag: Två böcker från Engelsforstriliogin ligger i bakgrunden!!!
    Du: Jag har flyttat!
    Jag: …

    1. Clara Henry skriver:

      HAHA!

  9. Douglas skriver:

    Skriver bara för att säga att jag sällan känt mig gladare än när jag nu fick reda på hur det var mellan dig och Anton. Hoppas att ni får det bra tillsammans.

    Har dock en fråga som gör mig lite konfunderad. Varför köpte du en bostadsrätt istället för att flytta ihop med honom?

    Är bara lite nyfiken.

    P.S. Lyckönskar er ännu en gång.

  10. Martina skriver:

    Alltså Clara. Måste bara skriva till dig och tacka. Jag fick din bok i julklapp och har sträckläst den idag. Har hela julen haft enorm ångest över att jag har gått upp massa i vikt (intalar jag mig) och har liksom kunnat KÄNNA hur bristningarna jobbar sig fram över höfterna. Måste lyfta på tröjan och kolla varannan minut för att bekräfta att de är där (det är dem inte) (ännu). Sedan av en slump råkade jag ikväll se i badrumsspegeln att min rumpa var täckt av dem. Jag blev så chockad att jag satt på toastolen i säkert 10 min och bara stirrade ut i tomma intet. Jag kunde inte fatta att jag hade missat dem. Det kändes ju inte? Jag var ju faktiskt nöjd med min rumpa? I några sekunder kände jag hur världen rasade och intalade mig själv att jag måste hetsbanta och att jag aldrig kan visa mig på stranden igen. Jag tänkte – fan, jag måste vara den enda i hela världen som lyckas få bristningar just där.

    Nyss vände jag till nästa blad i din bok och läste vilka kroppsdelar du har haft komplex över och varför. Och började nästan gråta av lycka. Om du, som är så jävla snygg och badass också har bristningar på rumpan så kändes allt helt okej och normalt helt plötsligt. Nu har jag gjort en oerhört big deal utav nästan ingenting men du förstår inte hur tacksam jag är över att du är så ärlig och öppen och vågar säga sådana saker högt. Du får många att må så mycket bättre.

    1. Clara Henry skriver:

      Men älskade du. Din kommentar gav mig hjärtont på så många sätt haha. Har bristningar över både rumpa och lår, men nån sa något as-carpe-diem någon gång att ”det är bara kroppens smilgropar” och jag ba HELL YEAH BABY *skaka rumpan*
      Kram och tack för allt.

  11. Anastasia Michaelsdotter skriver:

    Hej fina Clara!

    Jag har följt tampodden slaviskt och blev så glad nu när den startats igen. Jag som transkvinna var såklart mest inne i ditt avsnitt med Jens Norrell. Det avsnittet var själv givande och intressant för mig då jag kunde förstå mig i Jens känslor. Något jag dock saknade, som Jens ej kansle kan tala om än då hon ej går på hormoner och kanske intr ens kommer genomgå detta även med hormoner är den extremt grova pms som kan drabba transkvinnor trots att vi ej kan få mens. Jag tex har haft extrem pms, då min kropp luras varje månad att ”nu är de dags för mensen”. Jag kämpade i TRE år på hormoner utan att ha någon jävla aning varför jag ungefär 4-7 dagar i månaden ville hoppa från närmsta bro, grät mig till sömns oc mådde allmänt blä. Tillslut sa min läkare enkelt till mig ”det är nog så att din kropp har pms för din kropp tror den ska få mens”. Något som var en djup lättnad i mig att få veta, jag fick liksom bekräftat för mig att jag inte led av en depression fullt ut och jag fick bekräftat att jag inte var en gnällig dramaqueen. Jag har ju dock blivit ifrågasatt av människor i efterhand om just min pms och hur det funkar för transpersoner.

    Jag vet att detta inte är något lätt att lyfta då ej många transpersoner vill tala öppet om detta, men har du funderingar eller planer på något vis man kan lyfta det via podden så säg till.

    Kram.
    @stasiamichael instagram.

    1. Clara Henry skriver:

      Hej Anastasia! Men åhhh vad glad jag blir att du gillar tampodden. Älskar avnittet med Jens, hon är bäst. Låter sjukt intressant med din pms, faktiskt aldrig hört om något liknande. Vill ha med fler trans*personer i tampodden i framtiden men tror att nästa person i så fall blir en transkille som upplever mens, men jag ska lätt ha detta i bakhuvudet. Stor kram!

  12. Linus skriver:

    Vad skön du är,fröken Henry.
    Jag tror inte på spåtanter bla efter min mamma varit hos en och hon sa att jag skulle börja spela digeridoo:-), aldrig jag håller mig till min gitarr.

  13. Cassandra skriver:

    Du är den 61:a mäktigaste personen i väst-Sverige! Ifall du inte visste det alltså. :) Välförtjänt!!

    http://www.expressen.se/gt/de-100-maktigaste-i-vastsverige-listan/

  14. Elvira Lindstén skriver:

    Jag har ett tips avseende fadderbarn! Jag sitter i styrelsen för föreningen 50 Öre. Vi startade 2008 och skickar varje månad bidrag till ett barnhem i Palakollu i Indien. Vår ordförande kom i kontakt med familjen som driver barnhemmet i samband med tsunami-katastrofen för ca: 10 år sedan. Hon besöker barnen och barnhemmet varje år. Vi som driver föreningen arbetar alla helt ideellt. Kika gärna på vår hemsida http://www.50ore.se eller hör av dig så får du mer info! =)

  15. Micke skriver:

    Så sjukt vacker och spontan du är, och jag bara älskar ditt leende ;) Så, nu är det sagt, det jag alltid tänkt säga.

    En annan variant på mensinformation, med en del ironi…
    ”Periods Aren’t That Gross” av CollegeHumor

  16. Louise skriver:

    Jag jobbar på ett katthem och tycker verkligen att du ska överväga att skaffa en katt därifrån. Finns så många fördelar och de katterna vi har i Göteborg är så fantastiska. Hade själv skaffat 20 av dem om jag hade haft möjlighet men har tyvärr inte rum för ens en till så det är därför jag sprider detta vidarr till andra godhjärtade själar hehe. Lovar dig att du skulle bli förälskad i minst 3 st om du gick dit och hälsade på

    1. Clara Henry skriver:

      Åh följer typ 3 katthemskonton på sociala medier och har verkligen övervägt tanken!! Dock vill jag ha en innekatt, dvs långhårig, vilket verkar sällsynt (har iofs ingen stress men du fattar) och på alla tre måste en adoptera två katter samtidigt. Alltså får en inte ta hem enbart en. Fattar ju varför men det suger när en bara har rum för en :(

  17. Ami skriver:

    Tjillevippen!
    Min familj fick kontakt med en liten fyraårig flicka genom SOS barnbyar. I november 2015 fyllde hon arton och vi har fortfarande kontakt! Vi får regelbunden uppdatering under året med vad hon gör och hur hon har det. Vi får också alltid ett brev som är fullt med tacksamhet när vi har skickat något litet paket till henne (där de även nämner vad det var i så vi vet att allt kom fram).
    Nu när jag själv anses vara vuxen och kan ta mig an ett eget litet fadderbarn tänker jag göra det och föra familjetraditionerna vidare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp