Trigger warning: någon har börjat älska inredning

1:56 8 Jan 2016

Hej blöggy.

WIN_20160108_132705

It’s a great day to be a freelancer. Idag är en sån dag då jag började klockan 10 med roligt möte på Splay, och sen jobbar hemifrån resten av dagen. Och det bästa med att jobba hemifrån just idag är att jag typ inte har något jag behöver göra. Det är sant. Och helt sjukt. Allt som står på min to do-list är att lägga översättning på nästa veckas vlogg, och förbereda mig inför att föreläsa på min gamla gymnasieskola (!!! Ingrid Segerstedts gymnasium 4 life <3) på måndag. Och jag är typ klar. Vet inte när livet var såhär gött senast.

För övrigt är jag så kär i min lägenhet. Det är fan inte klokt. Känner mig som Simba i lejonkungen när hans pappa blickar ut från berget och ba ”allt du ser är ditt”.

WIN_20160108_132726

Det är mitt. HAHAHA. Det är mitt. Allt är mitt. Mitt mitt mitt. Jag har väldigt lätt för det här med mitt och ditt. Och detta är mitt. Frågor på det?

Tänkte visa er mitt porslin idag. Inte för att jag har en medelålderskris, utan för att jag åt lunch och kände för det. Håll till godo.

WIN_20160108_132742

Item #1: dricker varma koppen ur världens finaste kopp som jag fick av två tjejer när jag signerade i Umeå!!! Sjuk story: har själv tittat på just denna kopp typ hundra gånger men inte köpt pga inte haft någon plats i min andrahandslägenhet, och istället tänkt att jag köper den när jag har någonstans att bo som är mitt eget. Just i Umeå vann jag budgivningen av denna lägenheten, och sekunden efter att mäklaren lagt på och jag slängt mobilen i golvet av ren lycka, kom dessa två tjejer fram till mig i kön och gav mig koppen.

Coincidence? I think not.

WIN_20160108_132759

Item #2: En handgjord kopp från TAIZÉ, vilket är en liten by som jag förstått att typ alla som konfirmerat sig varit i, utom jag. Fick i julklapp av Kimba förra året, ihop med två matchande flingskålar. Som nybliven inredningsentusiast kan jag säga att jag älskar matchande porslinsset.

WIN_20160108_132834

Och item #3: Stora glas med coolt motiv som inte alls ville synas i webcamen. Från Kosta Boda med artsy motiv av en tjej med mörkblått hår. Kom i ett set på två, SKITSNYGGA och ett totalt impulsköp när jag raidade Åhléns häromveckan.

Har jag några fler inredningsfreaks (för let’s face it, alla som genuint älskar inredning är ganska konstiga människor) som läser den lelle bloggen? Jag behöver hitta ett snyggt och inte för dyrt matbord. Gärna stolar också. Känns som att middagar kan bli jobbiga annars. Vad kan ni tipsa mig om? Tack på förhand. Adjö. tacohej

22 kommentarer | “Trigger warning: någon har börjat älska inredning”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Victoria skriver:

    Asså det är såååååååå, verkligen SÅ farligt att ha ett eget place! Lägger för mycket pengar på inredning för tillfället.

  2. Emma skriver:

    Jysk har typ allt, och dem har rea typ hela tiden. Så du kan ju kolla deras hemsida :)

  3. Malin skriver:

    Snyggt och inte för dyrt matbordset låter som en sväng till IKEA

  4. Tina skriver:

    Åhh det är såå kul att inreda längtar tills jag flyttat hemifrån och får inreda mitt egna lilla place

  5. Sofia skriver:

    Jag är konfirmerad men har inte heller varit i Taizé. Vi hade en tripp inplanerad till Åhus, men den blev inte av… pga oklar anledning. Jag kom alltså inte ens 10 mil bort!

  6. Vendela skriver:

    Har ingen aning om vad för typ av stil du har eller vad du har haft tidigare eller hur mycket plats du har. Seriöst ingen aning, vilket kanske inte är så konstigt. Här är några små saker som jag har hittat i alla fall. Allt från IKEA såklart, för att det är billigt och hyfsat bra.
    BORD: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S59040344/
    STOLAR: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10177507/ eller: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S19127810/
    Lycka till med inredningen. Ett tips för sjukt snygg (enligt mig) och bra miniinredning (typ skålar, diskställ m.m) kolla på Lagerhaus.

  7. Kaisa skriver:

    Åhhh blev full av glada minnen när du skrev om Taizé. Det är ett kloster i Frankrike och jag besökte det med mina vänner förra våren. Underbar plats, verkligen!

  8. Jenny skriver:

    Åh, indiskas muggar är helt underbara, tror jag har fem stycken (i största storleken. inte bra för mitt köksskåp). Granit har jättefin inredning, men inte särskilt färgglad dock (lite synd. men jag som älskar färger, tycker ändå mycket om granit). Tellingstories har skitfina (och skitdyra) grejor om en gillar den stilen.

  9. K skriver:

    När du nu för en gångs skull tar upp något som porslin, så känner jag mig pliktskyldig att rekommendera muminmuggarna. :) De är utan tvekan mitt favoritporslin. Dock är jag inte helt objektiv när det kommer till den åsikten. Finlandssvenskar borde, enligt mig, älska muminmuggarna.
    Nä, men verkligen. Helt underbara!

  10. Sara skriver:

    Alltså Clara, jag säger bara SECONDHAND!
    Typ alla möbler jag äger är köpta secondhand eller ärvda och det är magiskt! Dessutom får du ofta tag på möbler i bättre kvalitét (gediget hantverk) där än på exempelvis IKEA/Jysk och det till ett bättre pris.
    Kolla på myrorna/erikshjälpen/emmaus. Gillar du inte färgen går det alltid att måla om med lite färg ;) Dessutom är det snällare mot miljön att köpa andrahands

  11. Julia skriver:

    Jag slår också ett slag för secondhand! Det är såå roligt att gå på loppisar och fynda unika saker för en liten peng. När jag fick min första lägenhet fick jag panikköpa typ alla möbler på ikea då jag skulle börja studier typ dagen efter jag flyttade in. Och ikea är verkligen toppen, men det blir lätt lite platt och opersonligt om man går all in ikea. Så jag har efterhand plockat in lite loppisfynd och det har gett en helt annan känsla :) tips när det gäller inredning är Vanja wikström (hittas på blogg och youtube). Hon och hennes Niklas har en inredningsstil som jag tror du skulle gilla.

  12. Elin skriver:

    Åh vad fin lägenhet du har fått! Blev väldigt glad när du nämnde Tazie, var där för 3 somrar sen och hade så kul! Tips för inredning är antingen secondhand/loppis (man kan hitta finfina personliga inredningsprylar där) eller Åhléns, Hemtex, Lagerhaus, IKEA m.m. något som inte kostar så mycket. Pengarna springer lätt iväg när det kommer till just inredning, vilket jag märkte när jag flyttade hemifrån inför gymnasiet..
    Hoppas det var till någon hjälp! :)

  13. Nora skriver:

    Tjääna
    Det här har egentligen inte någonting med inlägget att göra men jag vet att du har en vit tatuering på foten och har själv funderat på att skaffa en men läkte din bra och har den tynat bort efter som den ändå är i vittbläck och på ett sånt ställe där tatueringar brukar försvinna, skulle vara såå tacksam för svar och vill också säga att jag fick din bok till julklapp och den är superrrrrr!

  14. Inredningtok 2 skriver:

    OMG HALLÅ EN INREDNINGSTOK TILL EN ANNAN

    VAR … ÄR…. DE 2 SVARTA HYLLORNA I BAKGRUNDEN FRÅN?!?

    vet att jag sett dem 1000 gånger typ * tror jag* men kan inte alls placera dem med rätt affär *Snyft*

    Tack på förhand *LOVE*

    1. Clara Henry skriver:

      Haha IKEA! Fick dem av en som inte ville ha dem. Så jävla snygga. Kan ju säkert inte kosta många pengar heller.

  15. anna skriver:

    Kan tipsa dig om mina två favorit-inredningsbloggar:
    Addsimplicity
    http://blogg.skonahem.com/addsimplicity/2015/10/27/inredningstips-budget-forsta-boendet/

    och Desire to inspire
    http://www.desiretoinspire.net/

    Kram!

  16. Pernilla skriver:

    Åh! Älskar inredning! Vill du ha lite retro känsla på det hela kan du kolla efter bord med perstorpsskivan virrvarr på! Så snyggt, men rätt svårt att få tag på då de är eftertraktade bland retro intresserade och de nyproducerade är rätt dyra.

    Kram!

  17. Maria skriver:

    Har detta från IKEA i min nya två. Älskar det!
    http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20206806/

  18. Loe skriver:

    Tre ord: Elsa Billgrens blogg.

    SÅ mycket unik och personlig inredning. Plus en massa länkar och inspirationsbilder! Go there!

  19. Amanda skriver:

    Kika på furniturebox.se, där finns sååå många matgrupper i alla stilar och typer. Vågar nästan lova att du kommer hitta en matgrupp du älskar. Häftig story om muggen by the way. Nice!

  20. Frida skriver:

    Kolla på blocket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg