JAG ÄR INTROVERT

3:41 21 Sep 2016

Jag är hemma från Japaaaaaan!

Ahhhh. Det har varit så sjukt. Har jobbat typ mellan 09-23 varje dag på hela resan. Och så dygnade vi sista natten, eftersom vi kom hem sent och skulle upp tidigt för flyget, men lyckades med den ädla konsten att inte kunna somna på flyget. Så när vi kom hem igårkväll klockan 21, och klockan var 04 i Japan, hade jag alltså inte sovit mer än typ tre somna-vakna-somna-vakna-timmar på två dygn.

Härligt.

Anyhoo. Idag har jag en produktiv dag som av bara helvete och ska precis sätta mig och redigera nästa veckas vlogg, så här får ni vloggen från i förrgår. Låt mig presentera: JAG ÄR INTROVERT.

Stööööööör mig på att jag säger antisocial istället för asocial vid 1:49. Det betyder ju en helt annan grej. Men ja. Ni fattar vad jag menar. I övrigt: MYCKET nöjd med den här videon!!! Vet inte varför. Tycker jag är extra rolig och smart ba. Skriv gärna vad ni tycker för det tycker jag är kuuul.

Puss och kram.

tacohej

10 kommentarer | “JAG ÄR INTROVERT”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Rebecka skriver:

  Så himla bra! Och himla bra att du tar död på massa fördomar. Jag är också introvert, men det tog tid innan jag fattade det. Men när de väl föll på plats var det så himla mycket som bara ”Jaha, det är DÄRFÖR jag gör sådär när ‘alla andra’ gör sådär, eller inte vill det när alla andra är astaggade”. Sen skrev jag även mitt projektarbete i detta ämnet förra året. Hur det är att vara introvert i ett samhälle med ett extrovert ideal. Det var sjukt spännande och jag lärde mig väldigt mycket om mig själv och andra. Värt!

 2. Filippa skriver:

  Tack för att du var så informativ och inte, som så många andra, likställde interversion med blyghet!
  Måste tipsa om Quiet Revolution (http://www.quietrev.com) som på olika sätt lyfter fram hur introverta personer är helt avgörande i samhället. Deras newsletter en kan få på mailen är jättebra! Det är en bra sammanfattning av krönikor skrivna av andra introverta, artiklar, forskningsrön och annat relaterat. Typ highlights av det som postats på quitetrev senaste veckan.
  Det får mig att känna mig lite mer ”normal” (vad det nu är) när jag tackar nej till att följa med på afterwork för att jag köpt chokladströssel jag planerat att äta med vaniljglass framför Netflix (exakt vad som hände idag).

 3. Sara skriver:

  Oooo! Tagga nästa vlogg, jag fyller nämligen år då så det blir som en liten present:-)

 4. trice skriver:

  Alltså JA, tack!!!
  Har precis flyttat till ny stad och börjat på ny skola = man måste vara ute och umgås med folk och skaffa nya vänner och festa hela tiden och vara sådär suuuuuper social. Så himla skönt att höra andra prata om hur det är å vara introvert när man känner sig som mest tråkig över att man inte tillhör den extroverta/ambiverta delen!

 5. Elin skriver:

  För det första: GUD VILKA SNYGGA GLAJJOR!
  För det andra: Jag är också introvert och förstår precis hur du känner! Jag hade liksom kunna leva som eremit utan att det störde mig, tror jag. Så länge jag hade böcker att läsa och katter att klappa vill säga. Heh. Men, en fråga! Att jag är introvert har ofta ställt till det i mina kärleksrelationer. Jag har alltså varit tillsammans med eller dejtat extroverta personer som inte fattar att jag behöver space och tid att vara för mig själv, eftersom de själva inte behöver det. Det slutar med att jag känner mig instängd och får ångest bara av tanken på att någonsin flytta ihop med någon. Hur har du tacklat det här i ditt liv? Eller har det inte varit ett problem?
  Anywho, TACK för att du är så bäst!
  Puss och kram från Elin

 6. Amaurot skriver:

  Hahah sjukt bra video som jag tror att månag känner igen sig i.

 7. Hanna skriver:

  Finfin vlogg! Jag är själv introvert och ifall du ej har läst den kan jag tipsa om boken ”Introvert, den tysta revolutionen”, lättläst och bra bok och den lyfter verkligen fram det positiva med att vara introvert.

  Jag kan inte precis som du umgås med folk dygnet runt så efter ett tag får jag ett starkt behov av att låsa in mig på mitt rum på obestämd tid, därför gör det mig nyfiken hur det kommer gå för mig om jag en dag blir sambo med någon. Hur funkade när du var sambo med Simon? Märks introversionen på ett annat sätt då?

  Kram, du är bäst!

 8. Karin skriver:

  Hej Clara! En fantastiskt bra video (inte helt oväntat såklart), och med ett innehåll som jag till mycket stor del relaterar till. En sak jag däremot reagerade på var då du sa att du aldrig skulle kunna tänka jobba på Espresso House; något som person känner, eftersom du är introvert. Jag, som också är en introvert person, dessutom kämpandes mot en depression, älskar mitt jobb på ett café där jag träffar massor med folk och är sliskigt och överdrivet trevlig hela dagarna. Ja, det är fucking exhausting, ja, det är otroligt svårt ibland, särskilt nu när jag är sjuk. Det jag vill komma till är att ett jobb på Espresso House inte verkar hemskt för dig just för att du är introvert, utan för att du som introvert person har den preferensen. Vilket med största säkerhet är vad du menade, men det var bara något jag tänkte på och som lätt kan missuppfattas. Tack för den här videon!

 9. Vendela skriver:

  Så bra vlogg med hög igenkänningsfaktor. Jag insåg själv att jag var introvert när jag hörde ditt sommarprat. Jag googlade introvert och insåg vem jag var. Och det var så skönt att inse att man inte var ensam om att älska att vara hem själv efter skolan. För asså skolan är UTMATTANDE socialt. Herre. Tack för den här videon. Jag tror folk vet alldeles för lite om introverta och ofta drar förhastade slutsatser om oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp