Inlägg taggade: fylla år

8:10 2 Apr 2016

Idag är det SJU DAGAR KVAR tills jag fyller 22. Sju dagar kvar tills årets bästa dag. Jag älskar att fylla år. Det är det bästa som finns. Vet inte hur många gånger jag berättat det för er, men jag har verkligen en förkärlek till födelsedagar.

Så eftersom jag är hemma i Landvetter över helgen firade vi födelsedag idag.

image

Mormor och morfar kom förbi, vi åt tzayspett med mangosås och klyftpotatis, och prinsesstårta. Hett tips till er som vill äta vegetariskt: tzayspett. Vem kom på tzay? Vill kyssa dennes fötter och kamma tåhåret.

Mormor upptäckte snapchats filter.

image

Och jag fick presenter!!! En mysponcho slash tält av mormor och morfar:

image

… Som jag från och med idag kommer bära minst tio timmar om dygnet. Och så fick jag en klocka av mamma och pappa:

image

Från märket Henry London. Vad är oddsen? Pappa hade tydligen suttit på ett flygplan från någonstans, sett just dessa klockor i tax free-katalogen och mer eller mindre fått hjärtstillestånd.

Tack mamma och pappa! Och tack Henry London för att ni är äkta fans.

En bra fake-födelsedag med andra ord. Taggar att ha födelsedag igen nästa lördag.

image

10:01 15 Apr 2015

Gokväll blöggy. Ikväll träffade jag Johanna och fick PRESENTER!!!

image

Tre små paket som fällde så mycket glitter att jag kommer behöva dammsuga dagligen i en månad för att allt ska försvinna från mitt golv. Innehöll te och shortbread-kakor, ett ljuslila och ett ljusblått läppstift, och en nyckelring med texten ”Alla är dumma i huvudet” (mitt livsmotto är ”folk är idioter” så denna nyckelring är pretty much det närmaste en kan komma). Och ett hemmagjort, jätteglittrigt kort med MIG på och texten queen 21 år.

Skönt att jag inte alls får prestationsångest inför hennes kommande födelsedagar.

image

Vi åt middag och drack drinkar på Vapiano. Beställde varsin pizza – chevre & fikon och scampi & spenat – och delade på dem så att vi åt hälften var. Dog gottdöden. Och återuppstod igen.

image

When you see it.

image

Sen åkte vi till invigningen av DAY Birger et Mikkelsen, jag myste med festfixaren Micael Bindefeld, vi drack ännu mer drinkar, pratade förlossningar med Malinda Daamgard (som gör hattar och är SKITROLIG!!!) och träffade Josefin Sundström. Jag mötte henne igår när jag var på mitt bokförlag och berättade awkwardly att jag var med i Combo, som hon programledde back in 2005. Det var därför det första hon sa när hon såg mig ikväll: ”Åh, hej, Combo!! Combo! Hej Claras kompis – Johanna, hej – var du också med i Combo? Hahaha nääää jag skojar bara!”

Ibland undrar jag om det var ödet som gjorde mig till en pinsam individ när det kommer till att vara social med andra människor. Kommer fram till att ja, det kanske det var. Carpe diem i så fall.

image

12:10 9 Apr 2015

Jag älskar att fylla år. Det är fan det bästa jag vet. Presenter, folk som sjunger och den där känslan i kroppen under 24 timmar som är en blandning av idag är min dag och jag är bäst och vadå var detta allt borde jag inte känna mig äldre.

IDAG ÄR DEN DÄR DAGEN. Idag är min sån dag.

Idag blir jag ett år äldre och firar det med att åka till Ranthambore och filma hemliga saker. (Var så nära på att skriva vad våra planer var men Kristina påminde mig i sista sekund om att allt vi gör är svinhemligt. Skit också.)

image

Igår köpte jag en födelsedagspresent till mig själv. En kashmir-halsduk från en tygfabrik här i Jaipur som bland annat Indiska köper sina tyger från, tydligen (vilket jag gjorde till ett jätte-awkward moment när jag insåg att min tygkasse var från Indiska och började peka och stamma, febrilt men lyckligt).

Okej HAPPY BDAY 2 ME HAPPY BDAY 2 ME osv osv. 21 år gammal. Tack mamma och pappa för att ni klämde ut mig i världen. Utan er hade jag aldrig fått uppleva detta briljanta med födelsedagar.

image

8:50 13 Apr 2014

Hej bloggy. Släktkalas idag. Jag har hunnit komma ur min wehå-jag-älskar-att-fylla-år-yra, vilket gör det jättekonstigt att sitta där och bli sjungen för och få presenter, jag har ju varit ett år äldre i hela fyra dagar nu ju lol wtf facepalm

Men släktkalas = MAT!!!! Och såklart att tvingas sitta med under den obligatoriska youtubevisningen där alla över 45 ropar men har ni sett den dääääär den där de daaaansar????? i munnen på varandra. Men främst mat. Nu ska ni få se vad som i detta nu ligger mosat i en slemmig hög i min mage:

image

En stycke smörgåstårta med lax och räkor. Ser ut som att det är världens pyttebit men jag lovar, bilden är tagen ovanifrån och det är en bra jävla bit från salladsbladet till tallriken och någonstans där vid de sista räkorna kände jag att min relation till mayonnäs började bli smått tröttsam.

Och till efterrätt:

image

Välkomna hem till los Henrys – familjen där det aldrig finns tillräckligt med födelsedagsljus. Vi kommer därför alltid på trevliga matteproblem för att det inte ska bli för jobbigt. Idag till exempel, är varje ljus värt 5 år. 5×4=20. Tadaaa.

Och just det ja, familjen där vi äter farligt mycket efterrätt. Tre tårtor till elva pers varav tre ”tänker på kolesterolet”.

I aint one of them though. Hello citronmarängpaj.

image

Ja, det var gott. Nu ska jag njuta av att vara i Landvetter och inte göra ett skit och inte njuta av min mensvärk. Godkväll!

image