Inlägg taggade: recept

12:19 10 Jan 2016

Hej blöggy. Vad händer. Sitter på tåget mot Gbg. Är så taggad på att föreläsa på Ingrid Segerstedt imorgon!!! Världens bästa gymnasieskola. Blir varm i hela hjärtat.

Igår fyllde mi amigo André 24 och hade TACOBUFFÉKALAS. Jag vet, visst känns detta som en person som en verkligen vill vara vän med. Jag och Anton bidrog med tortillabröd och hemmagjord picklad rödlök till buffén.

Ja. Ni hörde rätt. Rödlök. Picklad. Hemmagjord.

Jag är inte bra på matlagning. Däremot är jag bra på att pedantiskt följa recept. Och därför blir jag så jävla lycklig när jag recept inte är svåra alls. Typ som igår, när jag trodde att picklad rödlök var typ rocket science, och så var det inte det.

image

Detta behövs:
– Lite rödlök (jag tog 3 men det var nog lite väl för det blev helt sjukt mycket picklad rödlök)
– Lite lime (typ lika många som lökarna. Jag tog 3. Borde dock haft en till.)
– Lite flingsalt

Gör såhär:
Skär rödlöken i strimlor. OBS skär dig inte. Det gör nämligen skitont att pressa i all lime efteråt i så fall. För det är nästa steg. Squeeze dat lime. Rödlöken ska helst bada i limesaft. Sen slänger du i lite salt. Efter behag. Har inga exakta mått, men salt är gott. Snåla inte, alltså. Och så blanda runt. Och så förslut, typ i en kvargburk, och ställ in i kylen tills löken börjar bli rosa, säg 20-30 minuter.

Ta fucking da!!! Ät till tacos eller typ pulled vegpork, skryt för alla du känner att du gjort den själv och njuuuut.

image

1:02 21 Maj 2015

Okej, vänner, without further ado hoppar jag rätt in i dagens ämne och ger er

LIVETS BÄSTA LINSSOPPA!!!

Suitable for alla. Jätteveganskt och asgott. Receptet kommer från cafekedjan Condeco, som tydligen inte finns i Stockholm vilket är värdelöst, men som jag tagit mig friheten att ändra lite eftersom det är jobbigt att köpa massa nya kryddor som en aldrig använder annars.

image

Du behöver:

2 gula lökar
1/2 msk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 burk kokosmjölk
2 burkar finkrossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl röda linser
Salt och peppar

Hacka lökarna. Häll lite olja i en stekpanna. Släng lökbitarna i stekpannan. Plocka upp allt som hamnade utanför i ditt lite för brutala kast och lägg försiktigt ner i pannan. Häll över kryddorna och fräs en stund. Häll graciöst över tomatkross, kokosmjölk och buljongtärningar. Om du tycker det är roligate att hälla slarvigt än graciöst så gör det istället. Koka upp och låt puttra i tio minuter. Skölj de röda linserna, häll i dem på valfritt sätt och fortsätt småputtra till linserna är mjuka. Det tar typ tio minuter till, linser är rätt lättlagat. Mixa skiten ur allt med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Tadaa. Svingod matig soppa som det blir massa matlådor av. Varsågoda!

image

4:16 2 Dec 2014

Följare. Jag har ett announcement. KOCK-CLARA HAS RETURNED!!!

Sidenote 1: Mitt laga-mat-ego försvann väl riktigt aldrig, men har inte matbloggat på ett tag, så, RETURNED!!!

Sidenote 2: Jag får bara fel bilder i huvudet av att kalla mig själv ”kock-Clara”. Tack till er i högstadiet som till exempel skrattade hysteriskt varje gång ord som ”come” nämndes.

Idag tänkte jag tipsa om världens lättaste rätt till er som äter fisk.

image

Ni behöver: laxfileer. Cashewnötter. Sweet chili-sås. Och det är det. Jag säger ju det, världens enklaste middag.

Dra laxfileerna i en ugnsfast form, strö över önskad mängd cashews, häll över sweet chili-sås och salta lite om du har samma saltbegär som jag. Tillaga i ugn, 175 grader, 20 minuter. Färdigt. Ät med vad du än har hemma – wokgrönsaker, för min del. Svingott. Varsågoda.

image

3:16 29 Maj 2014

”Ny lägenhet, nya vanor” tänkte jag och Simon när vi flyttade häromdagen och uppskattningsvis ätit 60 thairätter gjorda på Santa Maria-kryddpåsar sedan årsskiftet. Nu jävlar ska vi lära oss att laga mat.

Men vad vore ett liv med nya vanor utan internet. Internet, I love you. Heja Internet, som HejaInternet-Joakim skulle ha sagt. Igår hittade jag ett recept på quornburgare. It was the bästa jag ätit på aslänge.

Okej, så till typ 5 medelstora biffar behöver ni alltså

300 g quornfärs
3 ägg
4 msk maizena eller potatismjöl
1 klyfta vitlök
1 gul lök
1 torkad chipotlechili (stod det i receptet, jag tog chiliflakes på kryddburk)
1,5 tsk torkad oregano
1 knippe bladpersilja
1 tsk kinesisk soja
Salt och svartpeppar

En kan ha i 200g fetaost också men eftersom Simon är lite kinkig med sådant så bangade vi. Blev asgott ändå.

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och vitlöksklyftan och stek upp. Kasta i quornfärsen (för att det är kul att kasta saker, men akta så du inte kastar allt på golvet) och stek tills quornen fått stekyta. Ta av från plattan och låt svalna medan du hackar chilin och persiljan och kasta i dem med övriga ingredienser i en skål. Blanda ner quornfärsen. Forma biffar (vilket här är svårt eftersom smeten vägrar hålla ihop) och stek (så att äggen koagulerar och får biffarna att hålla samman). Avsluta med att ha biffarna en kvart i ugnen så att de blir genomvarma.

Ät dirrmode med valfria pålägg men obligatoriskt på burgaren är min nya hamburgerfavorit: mango chutney. Så gott. Såååå gott. Sen kan ni eventuellt även göra som jag och gråta lite över att det blåser lite för kallt för att kunna avnjuta sin burgare i sommarsolen på balkongen. Tröstät en burgare till.

1:42 14 Nov 2013

Nu ska jag göra något som jag aldrig någonsin gjort förut här på den lille bloggen.
Jag ska ge er ett recept. Ett frukostrecept som jag gjorde imorse, kom på helt själv (tack hjärnan) och det var magiskt.

Jag kallar det gröt el bananas

(Hade ingen bild på gröten så ni får en bild på när jag flög hem från Stockholm efter inspelningarna i somras och min gröna väska kom först av ALLA)

Du behöver:
– 1dl havregryn
– 2dl vatten
– 1 banan
– Tjugofyra russin
– 0,71892245 dl mjölk

Gör såhär:
– Mät upp havregryn och vatten. Koka på högsta värme tills vattnet är borta.
– Mosa en banan i en skål.
– Häll i gröten i skålen och blanda om med bananmoset.
– Strö över russin. VIKTIGT!!!! att det är just tjugofyra stycken.
– Häll på mjölk om du gillar det på din gröt. Annars skiter du i det. Personligen tycker jag det blir för varmt att äta utan mjölk. Man vill ju inte bränna sig det första man gör. Hallå eller. Morgonen förstörd. Jobbigt.

Servera, ät och NJUUUUUUUT!

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla