Jag har hittat en drömstad

19:13 2018-08-02

En underbar grej jag och Johnny J hittade i Berlin var, förutom turistiga drycker och koreansk bbq, en stad jag tydligen måste flytta till.

Ehm, jo, det finns tydligen en stad som heter samma sak som jag! Nästan! Staden heter som mitt smeknamn som ingen kallar mig förutom Jonny J Johnsson och jag själv ibland:

ERKNER!

Under vår vistelse i Berlin råkade vi se att ”Erkner” var en slutstation för tunnelbanan och det gjorde mig monumentalt lycklig!! Idag har jag inte haft så himla mycket att göra så jag har googlat Erkner lite för att undersöka om det verkligen är staden i mina drömmar. Vi kan börja såhär: de har en BRA slogan. Som många städer har.

Sloganen är skriven med det äldsta typsnittet i hela världen. Förutom det badar hela den här presentationsbilden i ett väldigt GAMMALT filter. Eller så är det en enormt gammal bild. Det ser iallafall ut som ett vykort man kunde hitta på en resebyrå för 56 år sedan. Vad betyder då ”Wie haste Dich verändert”?

Min gissning innan jag googlade (förstärkt av 3 års högstadietyska) var såhär: ”Vi kommer att förändra dig”

En sektig men också sexig(!!!!) slogan!!

Jag sökte på det på google translate mest för att få min perfekta gissning bekräftad.

Det är lite oklart fortfarande vad som menas. Men min engelska är också sämre än många andras, därför tänkte jag att det här säkert betyder något men jag är bara för dålig för att förstå. Testar på svenska istället:

Tydligen är jag för dålig på svenska också för att förstå vad Erkner vill mig och sina invånare. Man undrar också vad Erkner har att erbjuda förutom en oförståelig slogan.

jo, om man frågar Tripadvisor finns det flera härliga grejer att sysselsätta sig med:

Nr 1 på listan över grejer att göra i Erkner: ett museum. Hittills har en person varit där. Den personen älskade det.

Nr 2 på listan över grejer att göra i Erkner: en badplats där två personer varit. Ingen verkar ha varit helt nöjd.

Nr 3 på listan över grejer att göra i Erkner: åka därifrån via en bro (en person har gjort det vilket förmodligen betyder att det är 2 personer kvar i Erkner just nu).

En av de två omdömena skrivna om badplatsen ser ut såhär:

Och även vi som inte kan ett ord tyska förstår att det här är ett riktigt tråkigt omdöme. Vilket i förlängningen förmodligen betyder att det är Schimmel54 som åkt ifrån Erkner via bron och de andra två är kvar. En i museumet och en på (den tydligen fruktansvärda) stranden.

Men snart har Erkner en invånare till!! 2019 flyttar jag till Erkner. Detta är de tre bilderna som i huvudsak övertalade mig om att jag måste dit:

Bild nr 1:

Kolla detta fantastiska bibliotek!! Ingen verkar arbeta där? Först tänker man: fan va gött, då kan jag ju sno böcker! Sen inser man: men man kan ju sno böcker på vilket bibliotek som helst bara man lämnar tillbaka dem efter 2-3 veckor? Jag vill iallafall sätta mig på den här illa placerade stolen framför receptionen. Om någon Erknare (så heter invånarna förmodligen) kommer fram och frågar mig på tyska om nån bok säger jag Nein Danke och sen Vielen Dank för det är de två uttrycken jag kan på tyska. Kommer sedan sitta kvar där hela dagen, nöjd. Kanske går jag hem på kvällen, kanske inte! Ett äventyr för Erkner i Erkner.

Bild nr 2:

Här ser vi direkt att något gått fel! Två getter har rymt från sin hage och måste få hjälp! Av mig! Antingen måste de få hjälp med att komma tillbaka in i hagen eller så måste de få hjälp med att ta sig till tunnelbanestationen och åka hela vägen in till Berlin där LIVET sedan ska börja för dem. De ska ha magväska, höga jeans och commes de garcon-tröjor och njuta av tillvaron på sina små små kickbikes. Ett underbart liv väntar!!

Bild nr 3:

Jag vill sitta på den där jävla bänken med de där två varje dag?? En klok läsare lägger märke till att detta är de två första personerna vi sett på Erkner-bilderna, vilket måste betyda att den ena är personen som älskar muséet i Erkner (förmodligen personen i grön tröja) och den andra är personen som är ganska nöjd med badplatsen i Erkner (förmodligen personen med den sympatiska modedetaljen Benvärmare Mitt I Sommaren). Här har de sjukt nog lyckats hamna på samma bild. Jag råkar veta att byggnaden i bakgrunden ÄR själva muséet, vilket då borde betyda att den ena är ute och tar en liten rast efter att ha varit inne och kollat på konst i 45 dagar, och den andra har kommit förbi för att bajsa.

Båda ser ut att vara med i den svenska upplagan av det underbara tv-programmet Tro Hopp och Kärlek och om de inte redan är det så ska jag personligen spela in en ny säsong med dem. Förmodligen är de inte intresserade av varandra men det ska jag ändra på. Dagar, veckor, månader kommer passera och de kommer fortsätta att inte fatta tycke för varandra, hur romantiska dejter jag än ordnar för dem på den där bänken. Jag lovar dem dyrt och heligt att aldrig sluta filma förrän de blir kära, varpå de ingår i ett arrangerat äktenskap för att jag ska lämna dem ifred. Ironiskt nog fungerar äktenskapet så bra att de lever ihop resten av livet. De går förbi bänken varje dag och hälsar på mig, som sitter kvar eftersom jag blivit galen av kärleks-hybris och inte kan sluta bita på tånaglarna, vilket gör det svårt för mig att gå upprätt. Fantastiskt liv i Erkner för Erkner.

Det var allt jag hade att berätta om den här fantastiska staden

Alla bilder är tagna av mig själv (nej, de är snodda från google men ska det bli någon jävla rättegång angående det eller?? kontakta mig inte!!!)

Erika (Erkner)

5 kommentarer | “Jag har hittat en drömstad”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Andy skriver:

  Det här var typ det roligaste jag läst på hela veckan. Kanske till och med på hela månaden! Skrattade rakt ut pga igenkänningen i strandpersonen som kommit förbi museet ”för att bajsa” <3

  1. Theresa skriver:

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare.
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   1. Andy skriver:

    Semestern är tydligen slut för dig också, ser jag.

 2. Lell skriver:

  hahah alltså ÅH vad jag älskar dig, skrattade som en gris exakt hela inlägget. puss <3

 3. wonders skriver:

  Jag gör en e-postkontakt till DrOduduwa för bara tre dagar sedan, för jag såg på en blogg efter att ha läst från en kommentar från en dam från USA, sa hon att dr.oduduwa kunde ta tillbaka ex kärlek och återupprätta relationer kärlek och lita på. jag heter Infitdel Anders från Stockholm, några år tillbaka, jag blev gift med Mr. Anderson som är läkare av yrke, vi var så mycket kär i den utsträckning att vi båda delar allt vi hade gemensamt och vi hade en pojke pojke tillsammans levde vi ett ganska och sött liv, men något hänt det var förra året december började min man komma hem sent på kvällen, i nästan tre veckor kommer min man inte att återvända från jobbet till 11:09 och det var inte meningen att var så, jag klagade och frågade varför det kom sent, han gav ursäkter för sin karaktär. jag var så bekymrad och jag måste ta reda på vad som egentligen var problemen, jag fick reda på att min man har börjat hålla utanför förhållande till en kvinna från sitt kontor, de båda jobbar tillsammans i samma företag, jag konfronterade min man men han nekade några dagar senare blev saken värre än någonsin, min man började sova ute, då märkte jag att något var fel någonstans för att jag aldrig gjorde något för att skada honom eller berövade honom av allt jag hade, jag villigt dela allt med honom jag menar allt.
  Jag bestämde mig för att kontakta DrOduduwa email eftersom jag har läst från online-postkommentarer hur Dr.Oduduwa återvänder kärlek och bygger förtroende för ett förhållande. Jag ber om hjälp via Oduduwa e-postadress (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) några timmar senare fick jag ett svar från e-postmeddelandet jag skickade. och han sa att jag är på rätt ställe att han kan hjälpa mig att återvända min man tillbaka i att älska och ta hand om mig. Jag trodde och jag försökte, bara några dagar efter att han hade lunchat en kärlek som stod i luft, ringde min man på telefon och sa att han skulle komma hem i kväll, jag väntade honom, omedelbart Anderson min man kom hem den kvällen, Jag var förvånad att se honom knä ner för att be om ursäkt för mig att han var ledsen att fuska på mig och sova ute sent. Jag märkte att Love Stell Lunch var på jobbet, tackar Oduduwa för hans kraftfulla makt att återvända kärlek och lita på äktenskap / förhållande. detta är verkligen kraftfull magisk kärleksspell.
  så många äktenskap kan gå genom liknande förhållande kris, gråta inte längre eller be din man att komma tillbaka, bara kontakta den här Dr.Oduduwa andliga mästaren, han hjälper dig att återvända din kärlek och du kommer bli lyckligare än någonsin tidigare. det fungerar för mig och jag vet att det kommer att fungera för dig också.
  Oduduwa har befogenhet att ta tillbaka exkärlek, sätta stopp för skilsmässaförfarandet, få dig att hitta sann kärlek i livet, bryta äktenskapliga ondska, bygga förtroende och kärlek. etc.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg