Mina 34 bästa Blocketannonser i Älvsborg

00:03 2019-03-06

Tack söta lilla jesus kristus för att jag får finnas på denna lilla jord och skriva dumma saker ibland. Nu har jag kollat på blocket igen. Denna nya mani alltså…. Älvsborg. Lika svårt att uttala som att förstå. Hur har ni det där borta egentligen? Svinbra utgår jag från, med tanke på alla goa pryttlar ni säljer till vrakpriser på nätet. Ska vi börja direkt eller? Ja.

 

Ja KUNG ELLER DROTTNING I BAREN ELLER FESTEN SA JAG?

 

Ni vet hur det är: man har en kull med små hundar hemma men bara en snygg kvar. EN snygg kille kvar!!

 

Verkligen: Lycka till med försäljningen av dessa. Egentligen är själva annonsen inte särskilt anmärkningsvärt skriven förutom att säljaren endast kan tänka sig att mötas upp i:
1. Gråbo
2. Eller på någon av Göteborgs större teatrar
Ett bra sätt att hålla sig ifrån affärer med pöbeln är ju som bekant att enbart befinna sig i Gråbo eller på en stor teater i Göteborg. Genialiskt. Uppskattar också att de två potentiella användningsområdena förtydligas.

USP: Det går att
1. Hålla i grodan
2. Bada grodan

egentligen de två enda aktiviteterna man är ute efter när man köper groda.

 

Jag läste texten 2 gånger innan jag förstod. Det är en barnvagn för en katt (men som passar bättre till en liten hund). Dum i huvudet som jag är har jag svårt att låta bli att tänka: Om din katt/hund måste sitta i vagn när ni är ute och går tillsammans……varför stannar den inte bara hemma. Ska den sitta där? Och titta ut? Jag förstår ingenting

Vi behöver diskutera det här djurägarlingot närmare. ”Har gjort ett bra jobb här” VAD exakt har han gjort? Behöver en mer utförlig beskrivning, det låter som att den här baggen får sparken från något mellanchefsjobb på scandic. ”Behöver nu ett nytt gäng brudar att ta hand om” Vad är det för BRUDAR vi pratar om? Hur har han tagit hand om dem? Är allt det här bara snälla omskrivningar för att det har knullats??? Har de gjort barn??? Snälla skriv ut det isåfall: ”Har gjort många barn här”. Jag behöver allt förtydligande jag kan få. Det jag kan ge till den här annonsen dock, i ärlighetens namn, det är att det verkar vara en BRA jävla bagge. Det är känslan jag får när jag slutar läsa. Aldrig rymt, varit sjuk eller skadad. Gjort ett bra jobb. Fy fa-an vilken hederlig bagge ändå. Perfekt.

De är BARA seriösa, ingenting annat. Jag hade inte skrytit så förbannat kring just den grejen om jag försökte sälja några duvor som bara hade en egenskap: en solid seriositet. Så beklämmande tråkigt att umgås med några som bara är seriösa. Om vi kikar vidare på annonsen ser vi dock: säljaren kallar sig ”Duvor”. Inte ett jättebra under cover-namn. Det talar för att det är duvorna själva som försöker bli av med sig själva. Ett bökigt sätt att rymma på. De har alltså tagit en suddig groupie där ingen(!!) lyckats kolla in i kameran och sen hackat in sig på ägarens dator för att lägga upp denna korta men tydliga annons. Att de bor i ”Tranemo”… Ja där känner man ju direkt: nu blev det lite för mycket. Tona ner.

 

Jag har två kommentarer. Den första lyder: JA, de är verkligen supersöta. Herregud. Så söta. Den andra kommentaren: VARFÖR skriver flertalet människor som säljer djur på blocket att ”mamman och pappan finns att se i hemmet/på bild/någonstans”? som att skulle gro en misstanke i en eventuell köpare om man inte kunde SE föräldrarna?

– Jo, jag var intresserad av kaninerna
– Här… här är dem.
– Jättefina. Jag tar allihop. Om du bara kan… Visa mig föräldrarna till kaninerna.
– Ursäkta?
– Ja för de har väl….. föräldrar? De är inte… AI? Konstgjorda? Robot..kaniner..
– Nu vet jag inte…
– hm. Jag tror vi är klara här. *backar ut ur rummet med handen på pistolhölstret*

Jag vet inte riktigt vad det är här men varje gång jag ser att ”Pelle” beskrivs som ”social och orädd” och sen kollar på bilden på lilla lilla Pelle.. Då blir jag varm? Stolt? Han är lika stor som en väldigt liten hink. Är det inte det gulligaste lilla ansiktet vi någonsin vilat våra trötta blaskiga ögon på så säg… ”Fler bilder kan ordnas vid intresse”, jag undrar om det gäller även mig, alltså om man bara har ett intresse för fler BILDER på Pelle men tyvärr har ett alldeles för tråkigt liv för att någonsin kunna göra Pelle lycklig. Ska maila.

Denna vinner pris för ”minst intresse för sin egna annons nånsin”. Äh jag vet inte, några fåglar har jag väl, skiter väl jag i. Va sa du? Äh.
Annonsen väcker också lite tankar kring färghierarki hos undulaterna…. Undrar om det är säljaren själv som väljer vilka färger som är mest värda eller om det finns ett diagram över mäktigaste fågelfärgen. Tåls att tänkas på.

 

Snälla är det här bara en tävling i hur mycket pengar man kan ge för ett så litet djur som möjligt? Detta lilla knott får alltså plats i en halv fingerborg och kostar ALLA pengar. Tänk den där lilla filten som följer med i köpet….. Den lilla lilla filten. Tänk när man rakar sig och får ett litet litet sår och så tar man bara en liten gnutta toapapper för att täcka såret, så stor är den filten man får med. Det kanske ÄR en sån bit toapapper man får när man köper en pygméigelkott. Varför vet man att föräldrarna kommer från Finland och Tyskland och hur har dessa föräldrar träffats….. de är ju så små. Har de gått till gränsen och mötts där? Det måste tagit flera generationer att ta sig dit. ”Full stamtavla” alltså jag FATTAR INGENTING igen. Föds dem alla med bara ett ben? Ser alla ut som arga tummar? Då vill jag ha tre.

Får känslan att det här är en del av ett sjukt skämt där ett barn har börjat kalla sin mamma för sugga. Nu har skämtet gått för långt MEN det är fortfarande väldigt roligt att denna person försöker sälja sin mamma på blocket. ”Troligtvis dräktig och bör föda någon gång i maj” REJÄLT obehagligt sätt att prata om att man ska få ett syskon. ”Van att gå ute året om” herregud ta hand om din mamma hon har gett dig livet. Ta in henne i värmen!! Och 1800 är för billigt för morsan fattar du!

Ja, man fattar ju ingenting av den här annonsen men ville mest ta med den för jag vill testa den här tanken: Är det inte lite knullig stämning när folk som är jävligt inbitna i olika ämnen skriver på det här sättet? Alla blocketannonser som är typ instrument eller gevär eller fiskutrustning… Det är en jävligt tryckt (spännande) stämning över alla dessa annonser…. ”bit roots 8,6 upp till 90g”…. Man vill gärna höra mer fast man inte förstår. Eller kanske just FÖR att man inte förstår.

Diskussionsfråga: Är det inte lite härligt att döpa sin hund efter ett kex och sen vilja sälja den hunden för tolv miljoner kronor?

Här kan man bli lite upprörd nästan. Vad är det här för otydlighet? EVENTUELLT två höns? Vad är det med alla punkter….. man blir misstänksam….. robothöns…

 

Världens bästa blocketannons genom alla tider. Vad i helvete är det som säljs? Det känns spontant som ett bra pris om man ändå köper ”det bästa”. Nästan kittlande att man inte vet i vilken kategori av saker detta kvalar in som just ”bäst”. Jag köper alla 44 tack.

Extremt söt kanin. Det framgår väl ganska tydligt att det är ett barn som lagt upp annonsen och det förklarar ju varför detta barn kommer ringa upp i sällskap av dens morsa. DOCK tycker jag det är härligare att tänka att det här är en person i övre medelåldern som bara vill ha in en lätt förvirrad 90åring i telefonsamtalet för att det är KUL med lite friktion ibland. Helst ska det vara videosamtal mellan annonsförfattaren, morsan och den potentiella köparen. Det är lite som ett test, klarar man att prata med den kanske galna gamla konspiratorikern som mamman är i 24 minuter (jag fantiserar fritt här) så kan man utan problem ta hand om Söt Kanin.

Man blir intresserad och undrar: Hur många katter hade du från början, hur många är du nere på och hur många är målet? ”YTTERLIGARE” tyder på att det sker en ständig bantning av katter ur hemmet. En mening kan säga så oerhört mycket…. samtidigt som den inte säger någonting. Ytterligare……

Man måste alltså skicka in ett cv för att få en bild på en hund som heter ”bäbä” tack för mig.

Ja men vad betyder det här nu då? Undrar verkligen hur barnen hanterar Sune idag.

Det är hela annonsen. Ring för info,  (ett kommatecken istället för punkt, för att tillföra ytterligare oklarheter)

Japp perfekt. Behöver inget förtydligande, fattar precis.

Säljes uppenbarligen av någon som inte längre brinner för dessa budskap som omsorgsfullt samlats in under årens lopp. Ord som ”peace” och ”imagine” betyder inte ett jävla piss längre. Dra åt helvete med ert peace!!!

 

FEM KEPSAR I UTMÄRKT SKICK!! Jag kan knappt tro det själv.

Annonsen är skriven
Som en dikt
Man kan nästan känna takten
I dikten
Tack för att du skriver
Att man kan samla på dem
Men också
Spela med dem

Nu är vi här i docklandet igen. Det verkar finnas en docksäljare i varje landskap i Sverige. Allt fint packat till nya föräldern. Enbart använd till fotografering.

Den här är härlig för det är näst intill omöjligt att förstå vad som säljs utifrån titel och bild. Vad gör denna tjej. Varför kollar hon på fontänen i poolen. Är hon inte tillräckligt varm för att ta av sig mössan. Det är frågor man ställer sig som man inte får svar på. ”Favorit björnen” jo man tackar.

50 års pälserfarenhet. Våren och sommaren. Man fattar, men man fattar samtidigt ingenting, igen.

Vi = personen som lagt upp annonsen + barnet som brukar sitta i stolen. Båda bor och jobbar centralt.

Den är alltså FÄRDIGSYDD, något jag annars inte förväntar mig när jag köper kläder

Flera olika typer av hästar har ätit av hösilaget. Arga hästar, glada hästar, små, stora, kända hästar.

Egenskap man inte önskar hos sköldpadda generellt: Orädd
Stavning som inte inger någon som helst känsla av trovärdighet: Bäbis

Ja allt är kul med den här annonsen. vet inte vad det är för körn men vet att den kan bli ganska liten eller rätt lång. Barnen är redan trötta på bäbisen. Palla!

Världens!!! Bästa!!! Annons!!! Tydlig, enkel.

Men Måste man verkligen skriva det där med bajsa? Spännande användning av citationstecken…”Stig” ”han” ”skål”… Man blir lite obekväm av tanken på att den här ormen lägger sig och ömsar skinn i en jävla skål? Serverar… sin gamla hud.

Det var en äcklig avslutning på denna långa lista. Mina 34 bästa blocketannonser i Älvsborg idag, onsdag, 6e mars, 00:03

 

Godnatt

14 kommentarer | “Mina 34 bästa Blocketannonser i Älvsborg”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Andy skriver:

  Gud så härligt att få börja dagen med ett sjujäkla gött skratt. Bästa med hela inlägget: baggens totalstenade blick. Kan inte andas just nu.

  1. Erika Petersson skriver:

   Hahaha visst är det för härligt!! Den mår SKIT och inget annat

 2. Jessica skriver:

  Erika!!!! Sluta aldrig göra inlägg om Blocket-annonser. De är underbara ❤

  1. Erika Petersson skriver:

   Åh va kul att du tycker det Jessica!! Tack!!

 3. Lena skriver:

  Fullkomligt underbart!! Skrattar högt för mig själv!

  1. Erika Petersson skriver:

   Det glädjer mig något oerhört! Folk är galna

 4. Ell skriver:

  Implikationen att det antingen är en tupp ELLER två höns som eventuellt klätt ut sig till tupp är ju fantastisk.

  1. Erika Petersson skriver:

   Hahaha läste det igen nu och det är sant. Det är det roligaste faktiskt.

 5. Karro skriver:

  Hahahaha alltså gud vad kul allt det här är! Fnissar massa MEN fååår sååå ont i hjärtat av alla stackars oönskade djur på blocket:( Är inte ens djurvän själv, men tycker så himla synd om dom. Alla stackars kaniner. Odrägliga missförstådda hundar. Duvorna som va independent med flyktplan däremot fick mig att må bra<3

  1. Erika Petersson skriver:

   Hahaha åh. Ja Stackars Älskade Djur borde denna blogg heta hädanefter. Fan va hemskt det är!! Duvorna är de enda med lite survival skills

 6. Bibliotekarien skriver:

  Dina inlägg om blocketannonser är DET BÄSTA på hela world wide web!!! Lyckas alltid läsa dem när det är olämpligt att skratta högt dock :(
  Får kväva lolet för att ej väcka man och barn kl 03:50 en måndagsnatt eller typ när jag är på jobbet och har infopass ute i bibblan och det typ sitter två gubbar i tidningshörnan och är knäpptyst i lokalen.

  Älskar även dr NOSA här i kommentarsfältet! Kanske din bästa läsare?

  1. Erika Petersson skriver:

   Ååh <3 blir RÖRD i ansiktet av det du säger. TACK! Ska skriva ett nytt snarast för nu fick jag ny energi och livsglädje. alla doktorer byter ut varandra i kommentarsfältet men en sak består: deras fantastiska erbjudanden

 7. I must say, I’m impressed by the quality of the content and the valuable insights shared here. The way the author presents the information is engaging and easy to understand, making it accessible to readers of all levels of expertise.

 8. Blog skriver:

  Determine the required flow rate for your pool pump with ease using the user-friendly pool pump flow rate calculator, ensuring efficient water circulation and filtration for a crystal-clear pool.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg