Låt mig prata om Rom

16:49 2018-09-05

Nu kommer det ett inlägg här i bloggen (känns jättebra att jag upplever att min närvaro här är så labil att jag måste skriva ”HÄR KOMMER ETT INLÄGG” för att förvarna alla. Men här kommer det).

Jo, jag gjorde en egen bucket-list här för några dagar sedan. Några egna mål att leva upp till den här hösten eller livet eller vad jag nu menade. Jag minns väldigt sällan saker jag skrivit, vad jag menat eller vad jag velat när jag skrivit de olika sakerna. Ibland kan jag uppleva det som att jag är två olika personer. Den ena är personen som skrivit de olika grejerna jag skrivit på olika ställen – den andra personen är personen som läser de olika skrivna grejerna. Inte alltför sällan råder det stor osämja mellan de två personerna. Jag hade gärna varit med i ett avsnitt av ”grannfejden” om det istället hette ”personlighetsfejden” och bara innebar att Robert Aschberg kom hem till mig 1-2 gånger i veckan och försökte reda ut varför det är så himla svårt för mig att komma överens med migsjälv.

Andra olika ”fejder” jag skulle behöva ha hjälp med att reda ut tillsammans med Robban A:

Inredningsfejden: Fejden mellan hur mycket härlig inredning jag vill köpa och hur usel ekonomi jag har, stort bråk alltså mellan mig själv och min egen inkomst)

Tatueringsfejden: Fejden mellan min vilja att ha en icke-tatuerad kropp och min vilja att vara BLÄCKTÄCKT (ett ord jag kom på nu i stunden) och ha en cigg i munnen medan jag gör pull-ups på gymmet iförd endast: 2 bildäck för att lyftet ska bli tyngre.)

Ja, det var inte det här som blogginlägget som jag varnade för innan skulle handla om. Det var såhär att jag gjorde en bucket-list häromdagen där jag skrev olika grejer jag ville eller inte ville göra. En bild såg ut såhär:

Och för den otroliga ovanlighetens skull fick jag en kommentar (detta är verkligen inte menat som en pik till er som läser här och aldrig kommenterar, jag skulle personligen aldrig skriva en kommentar på den här bloggen om jag inte fick minst 80kr per kommentar efter skatt, jag förstår er till fullo och jag respekterar ert val att läsa det som skrivs här och sen återgå till det ni pysslade med innan)

Men jag fick en kommentar iallafall och den var tydlig och målmedveten:

Nu tänker jag berätta om Rom.

Min utförliga beskrivning av staden Rom och dess brister är löst baserad på följande:

– Min egen resa till Rom för några år sedan som jag lyckligtvis helt förträngt
– Min nya kritiska inställning till att förflytta mig längre än 20 meter åt något håll om det inte är för att ta en Höstig Frisk Promenad (HFP)
– Fakta jag inte kan bevisa men som känns sann

Här kommer en liten faktaruta om Rom som jag gjort själv (upphovsman: jag själv)

Då går vi vidare till själva upplevelsen av Rom som stad. Såhär är det (ganska exakt) när man åker till Rom, jag tror jag talar för alla när jag säger att det är precis såhär det är:

04.32 Du vaknar kallsvettig för att det känns som att du missat tåget men inser efter en stunds betänketid att klockan inte ringer förrän om en halvtimme. Du försöker somna om men blir ännu mer kallsvettig när du inser klockans syfte med att snart ringa; att du ska vakna för att du tyvärr ska åka till Rom.

05.00 All frukost är slut för dagarna innan resan har gått till att spara pengar så att du kan ha råd med ett litet bröd och en marmeladklick när du äntligen är i storstaden. Därför blir frukosten följande: en tesked gammal senap och en halv soffkudde.

05.10 Nu måste du typ vara vid tåget för att oavsett var man är i världen tar det ohyggligt lång tid att ta sig till Rom. Rom har faktiskt en slogan som går såhär:

05.15
Tåget ställs in för de som kör tåget har börjat må lite dåligt över att de kommer köra i en riktning som tar dem, geografiskt sätt (inte emotionellt dock, men det har de inte koll på) närmare staden Rom.

05.20
Tåget bestämmer sig för att köra ändå för de inser att det finns sympatiska platser på vägen till Rom som faktiskt inte förtjänar att bli dragna ner i skiten bara för att de råkar ligga nära/på vägen till Rom. Och nu råkar det ju även vara så (har de insett) att det gamla talesättet går just ”alla väger leder till Rom” och det var ju en vidrig insikt att man inte ska kunna ta en liten tripp till en mataffär för att köpa twix utan att samtidigt VARA PÅ VÄG TILL ROM men det kanske är något man får leva med.

09.10
Tåget är framme vid flygplatsen. Och flygplatsen är väl precis som alla flygplatser är: fyllda med stress och ångest och människor som kämpat i åratal för att du ska få betala så mycket som möjligt för en Club Sandwich. Jag skrev det med Stora Bokstäver för det känns som ett namn.

13.00
Du sitter på flyget. Du var på flygplatsen i alldeles för god tid precis som vanligt. Väntetiden blev också ännu längre när 2-3 piloter valde att strejka just den här dagen (de gör egentligen det varje dag) för de VÄGRADE köra planet till den hysteriskt hemska platsen Rom.

22.00 fast tre dagar senare
Du är ”äntligen” (beror på hur man ser det) framme i Rom och redo för lite underbar sightseeing. Alla har ju pratat så mycket om att det finns så mycket att se.

Här är olika saker folk påstår att man ska se i Rom som jag ska roasta lite:

bild snodd från flickr

Fontana di Trevi
eller som jag säger FONTANA DI TRÅKI HA!!! Riktigt tråkig ställe. Somnar på vägen dit i en liten liggcykel du hyrt för 4500kr, för det är så tråkigt att ens vara på väg till den här fontänen. Somnar även när du står framför fontänen och glor. Den byggs _alltid_ om (den byggdes iallafall om när jag var där) och alla människor älskar att stå där och kasta ett mynt i vattnet och önska sig en enda önskan och det är att få åka hem.

 

bild snodd från getyourguide.se

Forum Romanum ett ställe man absolut inte förstår. ”Om ni bygger om den där tråkiga fontänen kan ni väl fixa det här stället också?” Frågar du en vakt som genast gör en polisanmälan och tar fram sina handklovar, men du rymmer snabbt iväg på den dyra liggcykeln. Plötsligt är man tydligen kriminell bara för att man LITE ifrågasatt att det kostar två-tre miljarder att gå in här och kolla på otroligt, otroligt gammal sten.

 

bild snodd från getyourguide.se

Colosseum. Ett ställe som är omöjligt att stava till och torrt som FNÖSKE att se på. Torrt för själen liksom. Brandrisk i psyket och hjärnan. Såhär är det att besöka Colosseum: du går dit tidigt en onsdag. Även om du kommer dit innan lunch är kön uppskattningsvis 1 timme lång (här behöver jag inte ens överdriva för ibland är sanningen det mest överdrivna) och du bestämmer dig för att kanske helst bara stå utanför och kolla lite och sen gå. Under de tio minuter du står och kollar på sten (eftersom du inte blev trött på att se på sten igår) kommer det fram en person i minuten och försöker sälja: två selfiesticks, en biljett till entrén, en miniatyr av påven i mossa och en iPhone 8. De petar på dig med dessa fem föremål och försöker få din uppmärksamhet. Du tröttnar och går hem. Somnar. Känner en stor tomhet. Försöker gå ut och äta PASTA som tydligen ska vara så himla göttigt här men alla servitörer har bestämt sig för att

 1. de hatar dig
 2. de hatar dig
 3. de hatar dig så himla mycket

…och därför ger du efter en kort tid upp. Dina pengar tog ändå slut när du skulle åka buss till hotellet. Och även om du hade ätit pasta hade du helt ärligt känt att det här var knappt gott. Efteråt hade du kanske kunnat beställa en tiramisu, och servitören hade sett på dig och ditt svajiga italienska uttal med en extrem avsmak eftersom du gjort dig skyldig till det grövsta brottet av alla: att vara en liten turist som råkat gå på den hemska hemska lögnen om Rom.

Sen kommer den italienska polisen att hitta dig angående det där andra brottet du begick och smet från och jag vet inte riktigt hur de arbetar men jag utgår ifrån att det inte är något SPA ni åker på sen direkt, du och konstapeln. Jaja nån gång åker du väl hem sen och känner: det var helt okej men det var inte värt det.

Ja det var väl i runda slängar vad jag tänker om den där staden. Inlägget är sponsrat av mitt nya företag kritiskresor.se där vi helt enkelt erbjuder människor kompletta beskrivningar av hur deras eventuella flygresor skulle ha blivit, så att de slipper lägga sina pengar på att resa och istället kan, jag vet väl inte, äta nån mazarin.

Hejdå från Erika numera anställd av sig själv på kritiskresor.se

8 kommentarer | “Låt mig prata om Rom”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Emma skriver:

  Justerkythings! En tesked senap! Hahaha.

  1. Theresa skriver:

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) Bindande stavar
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare.
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

 2. Anderson skriver:

  My wife stop calling and stop picking-up phone calls, i understand i hurt her. I loved my wife so much, i want her back home if not for my sake but for the love for the children we had together, i was very sorry, i apologized to her and I have learnt my lesson. I was so worried and confused each moment on how i can contact my wife and direct her love attention towards me again. Until last week i saw on a Blog post ways to get your husband back after cheating on him by a woman from Stockholm who got same help from Oduduwa to restoring marriages, love relationship.
  I’m feeling remorseful and regretting hurting my wife, I want her back to love me as we used to love each other before so i quickly contact email address to dr.oduduwa a Love-spell caster, I have heard so much about Oduduwa gifted powers to restore love and family unity and He is a Senior spiritual healer from all over the world get helped, I read good testimonies about this man, he restore marriages, help people to bring back ex love, stop divorce and Cure to blood sickness and diseases. I read all these good testimonies and confirm from a Lady Princes Osawe Jennifer is one of the lady that received help from Oduduwa years ago, i called this lady on phone and she testify it was true Oduduwa help save her marriage two years ago and he still do same till today.
  i believed her because of my personal experiences from other Spell-casters I contact so many other Love spell-casters before but none was able to help me bring back my ex wife, they do not help situation i found myself. But i give Oduduwa the final try, i love my wise we had two kids together and i needed wife to be there to care, love our children growing-up together as one happy family.
  I send message to Oduduwa Email address, immediately few minutes time, I receive reply message from him, i was so happy because the mail was valid and still working, I explain to my relationship problems to Oduduwa, I ask for his help to bring back my wife Jessica into love me more than ever before.
  Oduduwa promise me with assurance 100% guarantee success, he told my case is easy for him go solve. he explained all the Love-spell processes and procedures to me and he told me about the materials to buy for the spell lunching success, I did as he said. So early on a Thursday morning, that is two days after Oduduwa lunch Love-spell on my behalf, Jessica my wife call my Cell phone number, oh i was so amazed for more than 9 months now i have not receive Phone call from wife, no text messages and she have been refusing to pick up my calls. Wow i was very happy to receive her phone call so suddenly exactly as Oduduwa promised me she will contact with me after love spell is lunched into air. this is great miracle to me, i believed what Oduduwa Love-Spelling at work to return my wife back home. I’m overwelmed with joy and happiness in my heart sharing this testimony, i called Dr.Oduduwa to inform him, Oduduwa told me not to worry… Jessica my wife is already on her way coming back home to meet me, Oduduwa assure me that my wife will come back home in 2 days time. Behold just same exactly as oduduwa said, My wife Jessica came home to see me with lots of gifts and lovely presents, When i first set my eyes on my beautiful wife Jessica, I saw tears rolling down my checks as i embraced her with kisses of apologies. I was filled with tears of joy.
  I want to use this medium to say a Big Thank you to great man Oduduwa whom without this would not have been possible, Oduduwa lunched Love-spell that brought back my wife home. I am very happy and fulfilled as a man.
  Everyone reading this post comment, should know that we all do deserve to be happy in our life relationship and marriage life, no matter what happening in our marriages, we should always try to do the right thing and appreciate what we have.
  I have this powerful intention of sharing this awesome testimony out here it will motivate to help so many young or old couples to solve their marriage relationship problems.
  When two people really care about each other, they will always look for a way to make it work, no matter how hard it is.
  Send message to Oduduwa email dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
  WhatsApp No.; +16783737593

 3. majece skriver:

  By the way, on https://eduessayhelper.org/blog/critical-lens-essay you can read more about writing critical lens essay. It will help you to get a high grade

 4. Kou skriver:

  Idag är den mest glada dagen i mitt liv. Oduduwa the Great-Love-Spell Caster Lunched en Love spell på min vägnar för att återfå min ex-man med sin trollformel magi och love-encharntment spell, det fungerar för mig som magi och jag är tacksam och tacksam.
  Oduduwa-krafter är effektiva över hela världen, oavsett land du är, kan Oduduwa-stava lösa alla problem bara allt han behöver är dina fotobilder och ditt efternamn och förnamn. han är begåvad och kraftfull begåvad med krafter innan de fysiska områdena. du kan kontakta honom idag för att lösa alla utmaningar du står inför idag. här är e-postkontakten till Oduduwa dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
  Det här är några av de fall han kan lösa
  * Love Magic spell för att hitta sann kärlek.
  * Magic Spell älskar att gifta sig i tid och vara lycklig.,
  * Love Spells, Win-Back Ex-älskare.
  * Magi för framgång och marknadsföring.
  * lycklig charm – BUSINESS STAR. Tillväxt i företagens ekonomi.
  * avdelningar – SKYDDSHAK. Skydda dig mot kidnappningar och mördare.
  * förbannelse upplösning, frihet från generation caurses.
  * andlig rening. Frihet från mardröm. Frihet från ”dålig dröm”
  * fertilitetsmagi – Var gravid och föd ditt eget barn.
  (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

 5. mercy lynch skriver:

  mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet … men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde poliserna på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

 6. I know the more articles you write the more what you write It’s definitely going to be even more wonderful. i will wait to read it

 7. Great Article. Looking great work dear, I really appreciated to you on this quality work. I would like say thanks for this post.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp