Dumheter i Dalarna jag ska köpa imorgon

23:04 2019-03-11

 

Det är precis som man tror: om man ska köpa någonting av värde ska man vända sig direkt till Dalarna. De vet vad som betyder något helt enkelt. Några exempel kommer här:

 

Vi börjar i all enkelhet: en stor äkta matta. Behöver något mer egentligen tilläggas? Det här är ingen FEJKMATTA, en sån som ligger på marken och ser ut som en matta men när man trampar på den så är det bara en stor fläck sylt. Nej, det här är en äkta matta av tyg.

 

Nu ska vi försöka bena ut den här annonsen bit för bit tack. Redan i titeln framgår det tydligt: försäljaren är så jääääävla trött på allas jävla skit. Skiter fullständigt i att själva stavningen (närmare bestämt att använda 8 ä i ordet ”däck”) gör det mycket svårare för eventuella köpare att hitta till annonsen. SKITER I!! Åh denna skiljeteckensbuffé, den är härlig den. Användningen av versaler och gemener säger också något om vad säljaren värdesätter här i livet. Om vi utgår från att ord skrivna med versaler kanske ligger lite närmare hjärtat kan vi snabbt tyda: Detta är en person som skiter fullständigt i Borlänge, men som älskar ASPEBODA. OCH ATT FÅ MEJL!! Det verkar också ha funnits en tanke om att det är av köparens intresse att veta att säljaren har ett NYTT nummer. Ring inte det gamla som ni aldrig någonsin tagit del av.

 

monterar—–balanserar…………..ÄVEN DINA HJUL…….,,,, ,,,, 
Det är min favoritmening.

 

Använd 1 vecka!!

 

Jo, det har blivit tydligt för mig nu att om man går in på blocket kommer man förr eller senare hitta en jävla dockannons var i Svea Rike man än letar. Dalarna är alltså inte heller skonat från dessa REBORN TODDLERS. Trots att jag läst ganska många annonser i denna kategori har jag fortfarande oerhört många frågor. ”Modellen är gjort efter ett riktigt barn som är 1,5 år gammal” HUR gör man en sån här docka? Är det någon form av cementgjutning av ett riktigt barn? Snälla, hur går det till undrar jag. Det skickar lite zombievibbar, det här namnet ”REBORN”. ”Hon kan TA magnetnapp” snälla du skriver ju själv att det är en magnet, skriv inte att barnet ”kan ta” en napp, det är EN MAGNET!!! VAD ÄR DET FÖR FÖDELSEBEVIS!? Nu slutar jag.

 

Roger Pontares minsta träskor: 6200kr (två tupéer följer med gratis)

 

Det är exakt såhär man vill gå igenom livet. Inte ta reda på någonting, inte ta något ansvar för någonting, bara lägga upp en blocketannons. Att släppa sargen på det där viset, det är min största dröm. Själv går man runt och oroar sig för att man ska uppröra nån för att man är för långsam med att blippa sin biljett på bussen. Andra lägger ut sina sopor på gräsmattan, fotar dem, lägger upp på blocket, skriver ”vet inget om dessa sopor, de kanske fungerar kanske inte, lägg buD!!!” och sover ändå gott om natten.

Tycker det är fint att trots att sonen är ett uppriktigt misslyckande för denna hockeyfarsa så får han ändå pengarna när denna tröja säljs. Dock fattar jag verkligen inte varför detta fiasko på två ben har sprungit runt på Leksands arena och jagat autografer trots att hans hjärta bultar för Brynäs :/. Undrar om detta är idrottens version av den infektion som uppstår i relationen när en pappa som älskar Beatles får ett barn som älskar Skrillex. Ska kanske maila och fråga.

 

Det är det enda som står. Vi lämnas återigen med tusen frågor. Det är så oerhört många kaniner och de är placerade i storleksordning. De minsta längst ner. Känns väldigt sektigt och man vill gärna veta mer. Framförallt: Om man har samlat på sig 170 st kaniner, är det verkligen ”läge att sälja” för att använda lite mäklarlingo… Jag undrar det, är det läge att sälja?

De säljer en liten boll som de döpt till Von Sniffen. En marsvinsherre är han. När människor tillskriver djur mänskliga egenskaper kan det vara lite svårt att ta dessa på allvar. ”Pigg” och ”snäll” är väl kanske egenskaper som även ett marsvin kan ha, men det blir ju direkt obehagligt att beskriva ett marsvin som ”herre”. Marsvinskille. Marsvinsman. Fy fan. Ser Von Sniffen stå i bersån och smutta på konjak iförd frack och hög hatt. En mardröm.

Man tänker: en helt normal annons? Nej. I början känns det som att det är kaninerna själva som skriver annonsen. Vi har precis flyttat till lägenhet och letar därför efter ett stort hus. Det är inte logiskt men jag har full förståelse för impulsivitet och vad det kan göra med en. Är det inte sjukt att de heter ”Lilly” och ”Lillys mor”? Lite fantasi TACK

På tal om det här med att tillskriva djur mänskliga egenskaper. Finns det en gräns, kan man beskriva ett djur med så människoliknande karaktärsdrag att det blir brottsligt? Kan Kalla Fakta göra ett avsnitt som är såhär ”Marie beskrev sin katt som ”empatisk och givmild” på sociala medier och väntar nu 50 års fängelse…”

Ja det är mycket som är skoj i den här annonsen till exempel att den ena ”gärna vill ha sista ordet” (en förskönande omskrivning för att den kommer döda dig) och att den andra är ”en rolig liten komiker som erbjudit många skratt med sitt underbara utseende”, vad betyder det ens.

Snälla berätta mer om Linnar men INTE mer om farsorna i släkten tack. Skiter så jävla fullständigt i Hilfrid Gunde och morfar Josef men undrar desto mer vad ”hanterad” egentligen är för egenskap. Är det något man kan skriva om sig själv i ett CV? Stresstålig, positiv och hanterad. Sen ens farfars personnummer.

Alla som kan något om djur och ensilage hånskrattar säkert nu för ”spjuthål” är säkert en del av deras naturliga jargong där det betyder något på riktigt. Men för oss dödliga måste jag ändå föra denna tanke framåt: ÄR det hål från spjut i alla balarna?????? Hur… varför..

 

Nu kommer min favoritannons så håll i er:

Först och främst: VEM ÄR HUNDEN PÅ BILDEN

Och sen då, vad älskar man mest? Det passivt aggressiva tonen ”han är rätt så aggressiv mot mig iaf men helt underbar mot pappa???” eller att man som tjej inte ska ha några ”problem med att bli biten” (nej för vilken jävla loser har det egentligen)?

Den här ”grejen för pennor” klingar inte jättebra när det i samma annons står att det här fågelaset är ”rätt så aggressiv mot mig iaf??”. Man ser framför sig hur blyertsspets efter blyertsspets sulas in i ögonvitorna på en när man sitter och äter knäcke på morgonen.

Det är också härligt med den här beskrivningen av hur säljaren matar fågeln med mat som inte är bra för den. ”jag ger honom bara en mandel och 5 solrosfrön per dag då de inte alls är bra för dem” MEN GE INGA SÅNNA FRÖN DÅ kanske

Återigen, den arga tonen där säljaren minsann tänker spara buren för att den är dyr. Skiter väl i att fågeln är såld sen, buren var DYR!!

Annonsen fortsätter:

Att älska någon fast den hatar en, ja det är ju en historia många av oss kan känna igen sig i. Att historien handlar om en papegoja som vill döda en med blyertspennor gör det mindre relaterbart (men fortfarande relaterbart). Säljaren vill alltså veta varför ens eventuella fåglar lämnat en innan. Just här tycker jag många människor i dejtingvärlden borde ta efter. Fråga efter mer info direkt. Vad var det för partner du hade innan, varför har du inte den partnern längre (dömer inte om ni gjorde slut, ibland kan partners ställa till problem… Vill bara veta att du kan ta hand om en till partner nu)

Och slutligen måste man alltså redogöra för vilken bur man ska ha till papegojan som hatar en, eftersom säljaren kommer behålla sin egen bur. Som kommer vara tom.

 

Lägger alltså bara upp en bild på pappan och beskriver mamman med de något platta orden ”vit med lite blå.” Så jävla oengagerat!! Tycker också det är sjukt att beskriva en undulat som ”ung” som om de lever 2-300 år. En ung undulat borde väl vara typ 5 dagar gammal max.

hahahah ”hör av dig så fort du kan!!!”

 

Nu kommer 4 beskrivningar av kaniner men som jag kände också är nästan direkta beskrivningar av ….. mig:

Relaterar direkt. Jag ÄR verkligen nyfiken och lätt att lyfta upp!!!

Jo som sagt, nyfiken! Älskar VERKLIGEN bananer och knäckebröd. Hoppar gärna upp på saker och springer!

En väldigt exakt beskrivning av mig. Älskar att sitta inne i små hus och lådor (kan även tänka mig större hus och större lådor), äter GÄRNA direkt ur handen!

Till slut, den mest precisa beskrivningen av mig. Jag är minst av alla kaniner. När jag föddes (och många år efter det, faktiskt även idag) tänkte folk: hur fan ska det där gå? Men jag kämpar och är pigg och stark så dra åt helvete allihopa.

Japp.

 

10 nya!! Vad det är för böcker är väl SKITSAMMA

Här däremot: någon som verkligen bryr sig om att berätta vad det är för bok som säljs!! TACK för det. En tjej som får en förälskelse i en vampyr, ja, då vill jag köpa den boken och så är det inte mer med det.

Vem i hela helvete kommer köpa den

Hahahahaha men snälla JESUS ”Hel och fin inga defekter har alltid stått inne” VEM HAR HAFT DEN INOMHUS? ”Passar in lite var som helst” det är en liten liten liten överdrift. 35 tusen spänn.

Ni vet hur det är. Man köper en lampa, kollar om den funkar, säljer den. Man vill ju gärna veta om den funkar innan man säljer den.

 

Vad jag vill!!

Vad som hänt med fingret tänker jag inte ens försöka tänka på

Jag känner väldigt mycket när jag läser det här. Det värmer mig att det finns en plats i Borlänge där en person sågar ut ugglor och björnar ur trädstammar med en motorsåg. Det känns helt sjukt att det finns en människa i sverige som besitter sådan otrolig precision. Jag kan knappt klappa en katt utan att råka döda den?

Så ärlig. Finns väl såklart någon skavank jaja. Tycker det är oerhört roligt att säljaren har liksom lagt ner tiden på att försäkra den eventuella köparen om att hen ”lär ha ett mindre” som att man bryr sig om hur det ser ut med möjligheterna för säljaren att förvara sin mat när man köpt kylskåpet. ”Det är lugnt, jag lär ha ett mindre här nånstans”, snälla man VET väl hur många kylskåp man har hemma? Det är väl kanske det enda man vet om sitt eget liv när allt kommer omkring.

 

Tack för den här gången

Erkan P

15 kommentarer | “Dumheter i Dalarna jag ska köpa imorgon”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Emma skriver:

  Har: vrålat. Mört???? Hahahah

  1. Erika Petersson skriver:

   mörten är otrolig!!!

 2. Lotta skriver:

  Jag kan inte sluta skratta åt papegoj-annonsen. Otroligt roligt. Ja, hela ditt inlägg var kul. Det livade upp min annars sjukt tråkiga kväll. Tack för det.

  1. Erika Petersson skriver:

   Den har MÅNGA härliga element. Åh tack, va kul att höra att det livade upp lite!

 3. Ellen skriver:

  Dalarna alltså, himla massa fynd :)
  Förstår verkligen inte grejen med de där läskiga reborn-dockorna, vad är grejen med dem förutom att de är sjukt creepy??

  1. Erika Petersson skriver:

   Nej jag undrar också.. Det verkar absolut vara en GREJ… men vad för grej det säger dem då rakt inte

 4. Lina skriver:

  Jag får så sjukt mycket ofeeling av dockorna! Min största fasa här i livet är att nån kommer ge just en sån docka till mina döttrar… Ryser nåt obeskrivligt bara av tanken…seriöst, jag skulle inte kunna sova med en sån i huset.
  Jag får på nåt vis känslan av att dockorna är en ”leksak” för vuxna? 🤔 Hur vanliga är dom egentligen? Säljs dom i butik? Är det en enda liten obehaglig människa som tillverkar dessa? Hur stora är oddsen att en kommer hamna i mitt hem? 😱 Så MÅNGA frågor!!!

  1. Erika Petersson skriver:

   Det ÄR många frågor vi alla ställer oss kring de där dockorna… Ska se om jag kan rota lite mer i det. Tror dock oddsen är ganska höga för att du ska få in en i hemmet, de verkar ganska sällsynta! Får panik om det finns en sån dockbutik. Det finns det säkert.

 5. Ell skriver:

  GRÅTER åt björnjäveln

  1. Erika Petersson skriver:

   Man gör det!! den är otrolig

 6. Sofia skriver:

  Gud, skrattar högt åt dessa blocketinlägg. Briljanta!

  1. Erika Petersson skriver:

   haha åh va bra <3 tack!

 7. This is my first time reading your article. It’s amazing for me. I can’t stop reading it, it’s amazing.

 8. Exceptional post and really quality info here. Thanks for your hard work. thanks for your post.

 9. safetoto16 skriver:

  It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
  ->-> 카지노사이트

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp