Bonde söker fru avsnitt 5

14:13 2019-10-24

Ja HEJ OCH HÅ nu har vi väntat en hel vecka på att förundras över interaktionerna mellan 4 vanliga killar och deras potentiellt vanliga fruar.

1 minut in i avsnittet blev man matt av att Tv4 har gjort ett STATEMENT genom att be 4 av sina deltagare samåka till sin possible future husband. Alla är vi såklart drabbade av den rådande klimatdebatten, främst på det här sättet: vi har en ständig känsla av att vi måste hävda oss och berätta HUR vi medvetet varje dag minskar vårt koldioxidavtryck. Jag undrar: vad pratar de om i bilen på vägen? Så jävla stelt, ELLER har dessa tjejer hunnit bli vänner som kan umgås avslappnat på vägen till killen de båda dejtar? Jag hade tagit ett privatflyg och under resan hällt ut smält plast över skogen. Funderar också på om det inte hade varit ännu mer miljövänligt om kvinnan på bilden ovan bara hade fraktat samtliga deltagare (alla typ..15?)  i en stor lastbil. Det hade också blivit lite mer bondestämning som produktionen är så glad i!!

 

NEJ MEN JAG VET INTE!

Dessa välkomstpresenter från Oscar lämnade såklart ingen oberörd. Ska man vara glad över den gulliga gesten att ge något till sina gäster eller ska man bara konstatera: det är ett läskigt gosedjur. Oscar kunde lika gärna lagt skräckdockan Annabelle på kuddarna!! Fast det är väl gulligt ändå. Äh, omöjligt att tycka någonting. Oscars brevskrivare var ju också helt begeistrade över att det såg ut som att han hade bäddat med ”nya lakan” så kraven är väl inte I TOPP

 

Oscar snappade upp att en av brevskrivarna uttryckte ett ”wow” i början av husesynen. Han vet inte att ett ”wow” kan betyda sin raka motsats. Men hans asymmetriskt inramade tavla där han kramar en gammal go ko gräver ett hål i bröstet på oss tittare (iallafall på mig). För det påminner oss om att vi är så jävla olyckliga i vårt pissiga ytliga stadsliv. Det DÄR är ren obrydd kärlek och livslust. Man sätter upp en sne jättekonstig tavla på väggen för kärleken till det här djuret spelar mer roll än hur det ser ut att ha en sån konstig tavla på väggen. Nej så skulle man själv aldrig göra, för man är en känslolös utseendefixerad jävla **********!!! Usch, 1-0 till Oscar så in i helvete. Han sover gott om natten, samtidigt som man själv har smakfull färg på väggarna men klöser ut sina ögon varje kväll i väntan på sömnen. Men det är ju därför man tycker om Oscar i slutändan. Han är liksom.. varm och glad.

 

Återigen gick Johan förbi när jag kollade på programmet och han trodde att Susanna var programledaren. Hahahahahaha. Jag skriver detta till er för att eventuellt spä på den konspirationsteori jag presenterade (men ej gav upphov till!!)  i förra avsnittet om att Susanne bara är med i sökandet efter Jimmys hjärta för att hon GÖR SIG i rutan så att säga. Hon gör sig så jävla mycket att när hon varit med i 3 sekunder tror Johan att hon leder hela programmet. Ge henne 1 årstid till och hon är chef för tv4, fattar ni?

 

Jimmys True Detective-inspirerade gym/kontor förvånade väl egentligen ingen. Man kände bara ”jaha, ja det är klart du har ett såntdär rum.” Först tar man 40 minuter på crosstrainern (varför man nu gör det när man utför extremt hårt kroppsarbete 11 timmar om dygnet) sen sätter man sig i kontorsstolen, fakturerar Arla, tänker en stund på Oatly och knyter näven, och blickar sedan upp från datorn. Vilar ögonen på en bild på när man var bebis-jimmy.com, till sist lutar man sig tillbaka och låter blicken vandrar över till 30 älghuvuden man skjutit under sina vuxnare år. Det är stämning, och det är livet.

Susanna är ju van vid att prata med barn, vilket ibland är lite samma sak som att prata med människor som har andra intressen än en själv. Susanna har alltså via sitt yrke lärt sig hur man pratar engagerat om till exempel lego, och därför kan hon låta lika exalterad när hon pratar om att ha egenmördade djur i samma rum som man gör sin bokföring. Jättebra!!

Jaja, även här sitter man och fortsätter vara fullständigt icke-förvånad. Alexander klipper, givetvis, sin 40 kvadratkilometer långa häck med en köksax. Det är inga konstigheter här heller, hade jag stått och väntat på att 4 människor skulle komma hem till mig för att bo i mina föräldrars hus en hel sommar, för att sedan kanske gifta sig med mig hade jag pysslat med betydligt värre saker. Jag tycker han är en toppenmänniska, det gör jag fanimig.

 

Pelles förklaring på varför hans hem innehåller t.ex en soffa i ett hörn av vardagsrummet och sen ingenting mer. Den var jävligt bra. Alla kvinnorna i rummet köpte det, bra. Ska vi prata lite om Pelles rädsla för att alla ska skita i honom och bli vänner med varandra istället? Jo först tänkte jag: Nej men älskade vän nu har du hittat på en helt störd grej att oroa dig för. Nu tänker jag istället: Net är faktiskt en fullständigt befogad oro när alla tjejerna verkar helt obekymrat SAMÅKA I EN BIL PÅ VÄG TILL ATT BO HEMMA HOS OCH SAMTIDIGT DEJTA EN OCH SAMMA KILLE.

Pelle fruktar det vi redan har sett: Detta program handlar inte längre om 4 bönder som har 4 personer vardera hemma hos sig, vilka han umgås med för att så småningom förhoppningsvis kanske bli lite kär i, och leva lyckligt tillsammans med, någon av dem. Detta program handlar från och med nu om 4 separata Sex And The City-vänskaper men istället för att kvinnorna bor på Manhattan så bor de på olika bondgårdar i Sverige. Kärnan i programmet är samma; visst, det är klart att olika partners kommer och går i livet MEN den sanna kärleken, och den bestående, det är kärleken mellan väninnorna.

Helvete Pelle!!! Du är körd, du kommer kanske i slutändan få köpa en BYRÅ själv eller vad det nu är som saknas i rummet.

..Sen sätter Oscar ord på det många av oss kanske funderar på i det här skedet:

Visst, det finns känslor och sen finns det KÄNSLOR. Årets bönder har valt ut kvinnor i varierande ålder och med varierande erfarenhet av och trygghet kring det som hör bondelivet till. Vissa (se: Pelles Anna exempelvis) tar initiativet att ”skrapa skit” eller flytta 30 kossor med sina bara händer medan andra deltagare försiktigt och försynt travar runt i tunn bomberjacka i kohagarna och skrattar och säger ”förlåt” när de råka nudda en ko. Det är alltid lika intressant att se om bonde-tryggheten gör någonting med böndernas eventuella kärlekskänslor. Kan en getbonde bli ihop med en YouTuber, det är det jag undrar. Motsatser ska ju dras till varandra men det är ju också förbannat bekvämt att vara ihop med nån som typ fattar vad en skördetröska är och som kanske kan Köra!! En!! Traktor!!

 

Så frågan är… Om man är chef på ICA, är det lättare att bli kär i nån som varit frysansvarig på LIDL hela sitt vuxna liv eftersom man kanske delar liknande erfarenheter och värderingar…. Och kan prata i timmar om… kalla temperaturer..

-Jag gillar när det är minus 16
-Mm intressant men vet du vad jag gillar?
-Nä?
-När det är minus 20!! Då är det riktigt kallt

 

Ja ni fattar

…Eller är det mer pirrigt att istället blicka bort mot någon med helt andra erfarenheter… kanske en varm och glad eventkoordinator… Som inte fattar ett skit om hur det känns att stå med tjock jacka inomhus och fylla på Karins Lasagne i en frysdisk 7 timmar om dagen… Men som har ett skratt som får en att KURRA… och kanske en Pigg Blick..

 

Ja, vi kan ju klura på det hemma i stugorna under säsongens gång.

 

Och medans vi klurar på det kan vi också fundera på om det här är en bra taktik i ett dejtingprogram..

Eller inte. Hade man fullföljt den här strategin till 100% hade det ju t.ex. inneburit att man satt hemma och inte skrev något brev till bonden man var intresserad av. Sedan satt man hemma och tänkte JAG BEHÖVER INTE SKRIVA ETT BREV JAG UTGÅR FRÅN ATT HAN KOMMER SE MIG ÄNDÅ HÄR HEMMA I SOFFAN I SÄFFLE

(Nu fular jag mig, självklart är det inte så…. men det är spännande, jag undrar också vad det är för ”plan” som snart ska skridas till verket… man är taggad!!)

 

Jaja det här var underbart såklart men VILKA ÄR DE OKÄNDA KVINNORNA I BAKGRUNDEN och varför kunde de inte ha ett eget yogapass… Var produktionen tvungna att ramla in på friskis och svettis farm-edition för att filma den här scenen.. Tv4 måste väl ha nog med pengar för att kunna säga ”förlåt men får vi ha ett EGET get-yogapass tack?”

Jag menar vem är detta till exempel

Och framförallt vem är detta

Och vem är detta SKOJA lol det är en liten get!!! Fan va söt!!!

Aja, det var allt jag hade idag.

Ha det gött

11 kommentarer | “Bonde söker fru avsnitt 5”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Maria skriver:

  De här inläggen är fem av fem getter! <3<3<3

  1. Erika Petersson skriver:

   Nej men TACK!! <3 Maria!!!!!

  2. Theresa skriver:

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade upp mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett relationsproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Bindande trollformler
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare 10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}.

 2. Karin skriver:

  Typ det roligaste jag har läst någonsin. Väckte min bebis som låg och sov på grund av Asgarv :/.

  1. Erika Petersson skriver:

   Hahaha åh. Förlåt till bebis. Va kul att du tycker det är kul!

 3. Anna skriver:

  Jag bara sympati-tittar med min sambo men det här inlägget tog det till en helt ny nivå. Längtar redan till nästa avsnitt. TACK!

  1. Erika Petersson skriver:

   Glädjer mig att jag kan inspirera till att kolla mer engagerat på tv!! Du ska ha tack!

 4. Malin skriver:

  Erika P. Jag har länge verkat som en obligat katalysator för engagemang kring bsf för mina vänner. Har flyttat nu och saknar dem. Finner enorm glädje och samhörighet av dina inlägg. (ambivalent avseende om detta är sorgligt eller vackert) Men kul!, det är det! Det bästa som hänt internet och tv4, kombinerat. Tack ska du ha!

  1. Erika Petersson skriver:

   Nej men <3 Malin!!! Blir väldigt glad och känner med dig, och det du skriver! Hoppas du hittar ett nytt community utanför internet också där du kan få utlopp för ditt engagemang. Det är du värd! Kram!

 5. Anna skriver:

  Skrattade så att jag grät, på riktigt, åt din betraktelse över kotavlan. Behöver inte se ”Bonde söker” i år, kan bara läsa dina inlägg. Tack för det!

  1. Erika Petersson skriver:

   Åh. Hahaha, nej jag tycker verkligen du ska kolla på programmet också. Men uppskattar att du tycker det är roligt, tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp