Bonde söker fru avsnitt 4

17:05 2019-10-17

Äntligen dags att kolla på tv!!

Så tänker jag, varje dag, 3 gånger om dagen.

Nu kastar vi oss in i avsnitt 4 av Fyra Killar Med Känslor Söker fru. Vi landar där förra avsnittet avslutades, Skogsmulle Supa Edition-dejten. Jimmy dejtar ju, som jag nämnt tidigare, en förskolelärare som heter Susanne. Jag hade inte sett att hon är en tidigare deltagare från det motsvarande programmet Fru Söker Bonde (ensam mamma söker). För tre år sedan skrev Hänt Extra att Susanne blev dumpad av partnern hon värvade via programmet över telefon. Hon svor för tidningen att aldrig mer söka kärleken aktivt, men nu verkar hon ju vara relativt aktiv i sitt sökande. 1-2 personer har under veckan uppmärksammat mig på följande konspirationsteori:

Jimmy är inte överdrivet intresserad av Susanne men hon kommer hänga kvar eftersom produktionen älskar att hon har tv-vana. Susanne är alltså ett tydligt fall av JÄV inom tv4.

Jag är själv tveksam! Tycker ändå det känns som att hon och Jimmy har någonting. Och jag blir GLAD av att hon fortsätter med sina överdrivna barnvänliga gestikulationer när hon konverserar. Som här, när hon PEKAR med fingret när hon frågar Jimmy om han vill gå en sväng. Så att han ska fatta att hon menar att de ska gå en sväng DÄR BORTA och inte bara i cirklar runt den tredje kvinnan i bild.

Och här, när hon visar med armarna hur mycket hon vill bli inbjuden till gården. (Jag vill faktiskt rikta kritik mot personen som skriver texten till programmet här, för Susanne säger faktiskt ordagrant ”JAG VILL TILL GÅRDEN SÅHÄR MYCKET”  medan hon flaxar med armarna.) Jo, hon känns varm. Jag vill att hon ska vara lycklig.

 

Oscar då det lilla mumintrollet…

Jag ville ändå ta med att det är fint att Oscar benämner det där lilla förälskelsepirret han känner som att det ”blixtrar” mellan honom och olika kvinnor i 19årsåldern. Det är ett dramatiskt sätt att uttrycka sig på, vackert.

Gruppdejten på båten gav mig som tittare känslan av att jag sitter och glor på ett grupparbete i en vanlig svensk gymnasieskola i förra avsnittet. Deltagarna rådde dock bot på denna stela stämning snabbt i avsnitt 4 genom att göra det enda man egentligen kan göra för att lätta upp stämningen i någon situation alls: man tar av sig kläderna. Tyvärr ser det ut som att produktionen tvingat brevskrivarna att bada i ett smutsigt kärr men vad fan, det blir väl inte mer svenskt än att begrava kroppen i brunt sötvatten. En drömdejt.

Men det kändes ändå måttligt strategiskt av Oscar att välja att gruppdejten skulle vara på just en båt. Han vet ju om att deltagarna kommer vilja prata med honom enskilt. Jag fick en sån härlig känsla här av att ”gå iväg med mig, Oscar?” skulle innebära att de var tvungna att SIMMA UT I HAVET för att få prata ostört. En walk n’ talk som är så intressant för alla företagsmänniskor nu för tiden, fast snäppet bättre (sämre): Swim n’ Talk. Surf n’ Turf som jag föreslår att vi kallar det från och med nu.

Under denna Surf n’ Turf blev jag fullständigt golvad av Oscar. Det här är en fälla många trillar ner i nu när detta PARADIGMSKIFTE i världen sker. Skiftet jag talar om är att: det blir goare och goare för män att prata om känslor. Vi som vuxit upp runt flertalet icke-ventilerande män blir nu helt saliga om en kille någonsin säger någonting mer emotionellt utvecklat än ”jag har ont i magen”. Även om Oscar här, genom att använda meningen ”under hela min uppväxt” får det att låta som att när han var 6 år gammal knöt han näven och jobbade på även om han inte fick godis en tisdag, så känner man grejer. Ja det brinner innanför revbenen, det gör det sannerligen.

För att undvika att dö av känslor går vi över till denna kroniskt leende smurf ett tag:

Vet du vad som också är ett sätt att dejta där man kan ta iväg en och en Pelle….. i ett SAMTAL till exempel…. Det ÄR förunderligt att Pelle är så besatt av dans som just dejtingform…Han hävdar att det är ett smart sätt att dejta på trots att samtliga deltagare förutom Anna starkt formulerat att de

 1. Inte kan dansa
 2. Inte har någon taktkänsla
 3. Är alldeles för självkritiska för att göra något annat än att sitta ner och le, om de gör någonting som kräver mer prestation lägger de sig ner och liksom kolsyras av självtvivel

Men jag undrar verkligen en grej om just denna dans:

Ingår det i den här typen av dans att man tar i varandra som om man just tagit jättemycket handsprit och försöker få händerna att torka.. Pelle rör sig som om hans händer är allergiska mot denna stackars brevskrivare samtidigt som resten av hans överkropp utarbetat en stark resistens mot allergin.. Det är väldigt spridda signaler… Händerna säger: kaninpest, resten av kroppen säger: låt våra tunntarmar nudda varandra.

Jag tyckte också detta var en nästan chockerande ointresserad dejtstund förresten (från båda håll):

Och jag förundrades över att… Sanna inte började fundera på avståndet mellan Pelles gård och hennes hem förrän nu.. Nej men det måste du ju ha vetat… när du skrev brevet…. Sanna, det måste du ha gjort.

Visst har innebandyAnna konkurrens i form av denna värmländska sol… Ja det finns charm, det gör det. Sen kan vi ju fundera på vad Pelle menar med att hon verkar ”full i fan” menar han att hon verkar lite kriminell? Utstrålar hon ”fullt brottsregister?” eller känns hon bara lite lurig..  Kemin som iallafall brinner från Pelles håll känns faktiskt i nuläget omöjlig att toppa.

Den konstanta känslan när man ser på Pelles dejter är att man vill att han ska ha det bra. Han känns så jävla SNÄLL. Han kommer tamefan hitta sitt livs kärlek där inne, jag tror det.

Och Alexander…. han med känslorna på utsidan av kroppen. Han utsatte ju faktiskt en av dejterna för ett jävla fint test på den här låtsaspicknicken utan mat:

Det kanske ändå ÄR ms whitesnake som är blivande fru Dannike.. Att hon inte backade ut på åkern och dränkte sig i majsfältet när han i 240 tusen minuter pratade om ljud och ljudets utveckling genom historien och hur ljud låter i tyskland visar ändå på att hon är värdig… Sådär tycker jag faktiskt generellt att man ska göra på dejter, man ska försöka ta sina jobbigaste personlighetsdrag och direkt se om personen framför en kan stå ut.

Förresten, när jag kollade på avsnittet gick Johan förbi tvn och glodde några sekunder och konstaterade snabbt angående Alexander: ”gud vad han… Tänker mycket?” Och jag tycker det är en otrolig och fulländad beskrivning av hur Alexander upplevs hittills. Han tänker mycket. Det är fint.

 

Och Oscar…  

Jag undrar hur i hela fridens namn Linda Lindorff ens kan få för sig att fråga om Oscar ”Fick vibbar” ELLER bara kände ”det här är ett härligt gäng på en båt” som om dessa vore två alternativ med lika hög sannolikhet. Alternativet att dejten skulle kännas som ”ett härligt gäng på en båt” känns som det mest omöjliga i världshistorien. Den enda stämningen som möjligtvis skulle kunna dyka upp på EN FÖRSTA GRUPPDEJT PÅ EN BÅT är ju kanske: lite flört samt skarp första-dagen-på-universitetet-feeling där man frågar alla ”hihi jaha men var e du ifrån då?” och inte lyssnar på svaret för man är så obekväm. Och utöver den här första-dagen-på-universitetet-feelingen blir det väl kanske inte direkt bättre för att alla plötsligt ska ha BIKINI på sig. Första nakna dagen på universitetet. Förmodligen världens sämsta dag.

I övrigt bör vi också fundera över detta: har Oscar likt en magnet dragit till sig de representanter av kvinnosläktet som kan visa upp lägst grad av självsäkerhet någonsin? INGEN tror det är SANT när Oscar silence of the Lambs bondesson ber dem följa med till gården.

”Jag trodde han skämtade” ”Jag tänkte att jag måste hört fel, att han skulle ångra sig”  ”Jag trodde verkligen inte det” alltså det gör ont i hela bröstkorgen att de här fantastiska tjejorna är fullständigt övertygade om att det är bortom deras förmåga att snärja denna simpla känsliga glada man. Vad är det med Oscar som ger hans brevskrivare känslan av att han är en gud och de själva är meningslösa råttor??

Och vi lyckades nästan ta oss igenom ett helt avsnitt där vi kände: Är Oscar egentligen en vuxen mogen man… Men innan vi lämnar honom ger han ifrån sig ett uttryck som bara hör riktigt glada barn till. Han ska ha ”världens bästa sommar”. En tanke man inte haft sedan man var kanske 7. Det piggar upp. Jag vill att Oscar ska ha sin bästa sommar!! Och det ser ut som att det är möjligt att det blir världens bästa sommar om tjejerna kan få lite jävla hjälp med att känna att de duger. Av det här avsnittet att döma så behövs följande personer hänga med till Oscars gård:

 1. Oscar själv
 2. Tjejerna han valt
 3. Alla Oscars getter
 4. 2-3 snälla kuratorer

 

Trots att Alexander tänker mycket så har han tveksamma drömmar om sina dejter. Återigen har produktionen bett en av bönderna att agera mer som en bonde än vad han egentligen vill. Orginalrepliken från Alexander var förmodligen ”Otroligt god människa. Jag vill lära känna henne bättre och se om vi trivs i varandras sällskap” men IGEN kommer de gödseltörstande regissörerna och säger ”NEJ NEJ NEJ har du GLÖMT vad din roll är här eller? Du är en BONDE?? Du får väl säga att du längtar efter att få MALA NER HENNE TILL BENMJÖL eller PLANTERA HENNE PÅ ÅKERN”

Återigen, lider med bönderna som tvingas skohorna in meningar om kor och getter i var och varannan mening även om det blivit bättre de senare avsnitten.

Nu ska vi bara bearbeta två saker till sen lägger vi ner detta:

Att denna kvinna tydligen blivit ofrivilligt tvångsskjutsad till inspelningen av Bonde söker fru och det kommer fram på ett såhär odramatiskt vis när hon åker ut. Jag vill IVO-anmäla tv4. Det grävs alldeles för lite i det här.

 

Aja..

Jag lämnar er här, med Saras ord efter att hon åkt ut ur programmet. Innan vi lämnar detta avsnitt bör vi konstatera en gång för alla att det här uttrycket tyvärr inte stämmer. Sara har fel. När man stänger en dörr öppnas för det första inte ett fönster (som det egentliga uttrycket lyder). Men, viktigast av allt: När man stänger en dörr öppnas absolut inte tusen andra. Det enda som händer när man stänger en dörr är att dörren stängs. JÄVLIGT DEPPIGT avslut, vi lägger in en glad bild här så vi inte avslutar det här avsnittet med sorg i bröstet:

 

Nu blev man glad igen <3 <3 <3

 

Kram

11 kommentarer | “Bonde söker fru avsnitt 4”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Ellen skriver:

  Hahaha, fantastisk recension. Ser lika mycket fram emot nästa avsnitt som ditt bonde-inlägg!

  1. Erika Petersson skriver:

   Du ska ha ett stort tack!

  2. Theresa skriver:

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade upp mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade med trollspåren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett relationsproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Bindande trollformler.
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare 10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

 2. L. skriver:

  Kära Nöjesguiden. Kasta alla bloggsnubbar, OCH snubbar som skriver artiklar om hamburgerhak och öl, överbord, och låt Erika recensera allt fr o m nu.
  TACK PÅ FÖRHAND! <3

  1. Erika Petersson skriver:

   Nej men!!!! Du är en ängel på planeten Jorden Tellus Leo!!!!!

 3. Abby Taylor skriver:

  Hello, thank you for sharing this interesting information. Moreover, the material mentioned here will be useful for a lot of people. I will use it in my https://quality-essay.com.

 4. althurayaa skriver:

  Thuraya Home has the best workers who have great experience in cleaning the floors and walls of tanks with effective sterilization
  https://bit.ly/3CM0Iel

 5. You must not stop writing these articles. I want to read it every day. The more I read, the happier I am.

 6. The way you articulate your ideas demonstrates a deep understanding of the subject matter.

 7. I wanted to take a moment to express my heartfelt gratitude for your outstanding article. Your insights have truly enlightened me.
  ติดต่อหวย huay bee

 8. This excellent website truly has all the information I needed about this subject and didn’t know who to ask.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp