Bonde söker fru avsnitt 9

18:19 2019-11-21

Ja HEJ!!

 

Vi måste väl ändå börja med detta härliga som hände härom dagen:

Så jodå, jotack, man känner ju sig bevakad UNDER LUPP nu för tiden!! När jag läste det där meddelandet tänkte jag: Jaha det är såhär Zlatan känner sig varje dag. Hur gött som helst.

Det här däremot: inte hur gött som helst. Tycker inte det är rättvist mot Pelle att han ska behöva välja bort en brevskrivare dagen efter han druckit 150 Små Sure Vattenmelon med sina vänner från SM i dans; Kalle och Conny och Jonny och Bonny och buggat fram på småtimmarna. Man är ju redan så bräcklig när alkoholen försöker ta sig ut ur blodet. Och han mådde ju som en prins under hela den här festen, det syntes på honom att han var odödlig, därför tycker jag det är desto tråkigare att han ska behöva vakna upp till den bistra verkligheten dagen efter. Han förtjänar evig glädje och evig fylla, om de två på något sätt hade kunnat förenas. Hans kompis påtalade också, när de festade vid den där stora spaden på hjul, att alla tjejerna är goda retoriker, vilket såklart strular till det ännu mer för Pelle. 3 blonda Annie Lööf att välja mellan!!! Hur fan bär man sig åt för att hantera det egentligen?

Det kan vi kanske få svar på lite senare, men vi studerar Alexander lite först:

Denna busiga blick hos Alexander när han PLINGAR PÅ dörren till sina brevskrivares hus för att distansera sig ännu mer till dem… Som om de är hans airbnb-gäster. Underbar underhållning, 10/10. Snart kommer han ringa på sina föräldrars hemtelefon innan han kommer över för att hälsa på tjejerna. Det pratas ju en del om att Alexander ofta ”hamnar i kompisfällan” vilket är ett märkligt uttryck men oavsett: allt han gör för att vara snäll verkar göra att han kommer längre och längre ifrån att bilda en kärleksrelation med sina brevskrivare. Han låter dem inte sova i sitt hus eftersom han inte tror de skulle trivas där, vilket skapar distans. Han ställer inga flirtiga frågor, lägger ingen hand runt nån torso i onödan,  allt av respekt och typ vördnad men resultatet blir ändå: typ samtliga av hans brevskrivare har påtalat att det känns för vänskapligt. Det finns ingen friktion!!!! Det känns friktionslöst även när fysisk kontakt sker, på något märkligt vis. Platoniska kyssar!! Men det kanske bara är jag.

Ja men tack och hej för den här lilla gruppdejten med Alexanders systers familj!! Vi var alla skärrade främst för att vi kände medlidande för de två trevliga brevskrivarna som är kvar i Alexanders liv, många av oss vet exakt vilken p-ä-r-s det är att träffa sin partners familj de första …. 4 åren och försöka bli lite tjenis med den, få dem att skratta, inte verka helt störd i huvudet i deras närvaro, ha rena kläder och så vidare..

Men just här måste vi ta upp situationens verkliga offer, dessa två skallar:

Barn 1 och 2, alltså jag kan inte TÄNKA MIG vilket lidande detta innebar för dem. Om jag tänker själv hur jag upplevde varje släktträff när jag var liten.. Man satt bara och åt tårta med clementin på och fantiserade om hur snart man skulle kunna få gå iväg och lyssna på sina polyfoniska ringsignaler ensam (exempelvis für elise) på mobilen… Tänk att äta gröt(???) med sin morsas brorsa och två personer han dejtar i tv4. Tänk att denna träff dessutom äger rum i morfars och mormors hus, men morföräldrarna har bytts ut mot två glada tjejer som ler nyfiket mot en. Man är kanske 12 år gammal och gillar minecraft men trots detta blir man filmad av tv4 när man tittar på vuxna människor som tuggar i sig vattenmelon och pratar om hur viktigt det är med ”humor” och att ”ta för sig”. Man tittar upp från grötskålen, ser en kvinna i 30-årsåldern som ler med glittrande ögon, och man tänker: ”..det där är inte..morfar..”

Helt orimlig situation som inget barn förtjänar. Vill krama er!!! Hoppas ni har det bra idag!!!!

Ska vi sätta ner foten när tv4 tvingat ner två myndiga människor i ett bollhav av hö för att verkligen cementera tittarnas känsla av att DET HÄR PROGRAMMET HANDLAR OM BÖNNNNNDER FATTAR NIIII, de använder inte STOLAR som ni i stockholm, de sitter ner i hö och bejakar livet som glada shetlandsponnys. Det är givetvis helt naturligt för dessa två naturvänner att ha en dejt i skräddarställning i en låda med torrt gräs och prata om framtidsdrömmar. Trött blir man på denna lekfulla sommarlägerstämning som inte finns…

Men Jonna var ju verkligen i centrum denna vecka vilket med avsnittens dramaturgi borde betyda att hon väldigt snart kommer åka ut. Vi har lärt oss den hårda vägen nu att när det verkar som att det går riktigt bra mellan en man och en kvinna i detta program betyder det att kvinnan snart blir utslängd från gården. Sluga är de, regissörerna…… En glad dejt i halm kan bara betyda en sak: strax blir man dumpad rätt ner i helvetet.

Och sen denna fascinerande dejt i ett spökslott där människor torterats i alla tider. Kittlande. Ändå roligt att ta den där klassiska, hyfsat harmlösa, dejttekniken att *kolla på en skräckfilm ihop för då blir man rädd och sitter nära* och maximera den genom att VI GÅR TILL EN GAMMAL TORTYRKAMMARE  OCH SEN NER I EN KATAKOMB fatta mys

Det där är jag hos psykologen tyvärr varje gång

Också jag hos psykologen tyvärr tyvärr

Nåväl, det var väl en trevlig dejt? Visst känns det tråkigt när någon av parterna känner att den måste PÅTALA bristen på hångel i relationen för att något ska hända på den fronten…. Nej men jag tror inte det finns något mellan dessa två, faktiskt. Tror Alexander kommer välja Madeleine men det kommer inte vara för evigt.. Det tror jag inte.. Han måste bli ihop med hon som sjunger i Nightwish? Bara ett förslag

Ett geni till kommentarskrivare här på bloggen påpekade att dessa två ser ut som syskon och det gillade jag väldigt mycket. Linda skulle verkligen kunna vara en storasyster till Pelle. Känns som att de skulle ha det trevligt ihop på en familjemiddag. Linda är ju bra på att ställa frågor och ha hängselbyxa på sig. Dock lite drygt av denna storasyrra att ställa frågor som ”Visst är han bra?” till tre tjejer som känner saker för Pelle och som är oroliga för att han inte besvarar deras känslor i lika stor grad som han besvarar de andra tjejernas känslor. Hon sliter verkligen ut deras ögon och drar dem i grus här.

 

haha ”nej det har vi inte märkt, vad menar du?”

Känns som att jag måste kommentera att Anna åkte ut för jag var ju så säker på att de skulle starta ett innebandylag ihop och älska varandra i nöd och lust men fan va fel man hade då…

Oscars beslut här i slutet av avsnittet var väl kanske inte så förvånande eftersom Oscar knappt pratat med Klara sedan hon blev attackerad av en kamikaze-get i avsnitt 6. Han har ju redan bestämt sig, och det känns lite tråkigt att de går runt och låtsas att han inte gjort det. Men det var roligt att han menade att det han gillar hos Wilma är att hon ”tar fram” hans lugn. Vi har väl aldrig sett honom direkt STRESSA UPP SIG över någonting. Men vad vet vi om vad som händer behind the scenes egentligen… Oscar står och gråter hysteriskt när diskmaskinen tar för lång tid på sig eller när ballerinakexen är slut i skåpet, fan vet vi.

 

Och den här scenen tyckte jag var en god sammanfattning av: livet som det ÄR på riktigt. Såhär är livet:

 1. Man blir dumpad (det blir man verkligen)
 2. Av en kille
 3. Sen blir man ledsen och går iväg men vet inte riktigt vart man ska för man är ledsen och desorienterad
 4. Man hittar ingenstans att sitta (väldigt vanlig händelse i Livet)
 5. Man sätter sig på huk rakt på marken för man tror i en sekund att det vore skönare än att stå
 6. Killen jävla kiLLLEN kommer och sätter sig på huk bredvid och håller om en och då blir det så konstigt att resa sig även om det är OTROLIGT obekvämt att sitta sådär
 7. Man sitter där i en gemensam squat och är ledsen med killen som gjort en ledsen
 8. Slut på scen!

Kändes väldigt Roy Andersson. Hoppas Klara hittar en underbar person att dela sitt liv med och att hon aldrig mer behöver sitta på huk och belasta kroppen på det där viset. Ge kvinnan en trygg partner och en ergonomisk kontorsstol.

Och nu en liten compilation där tutti och frutti använder svenska språkets (tydligen) mest populära uttryck när vi diskuterar dejtande och människor och känslor och sånt:

 

Jadå…. Alla människor är små plantor och vi växer och växer i varandras ögon. Det är väl en metafor vi är rätt mätt på efter denna säsong av BSF, eller?

 

Tack

Erky Perky

17 kommentarer | “Bonde söker fru avsnitt 9”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Lena skriver:

  Älskar din blogg! Ser nästan fram emot dina inlägg lika mycket som programmet it self, om inte mer!
  Blev tipsad av en kollega som inte ens ser programmet men älskar bloggen, och jag tipsar vidare!

  1. Erika Petersson skriver:

   haha Nej MEN!! Va glad jag blir, oerhört oväntat att någon som inte kollar på programmet ändå läser dessa texter… Älskar!!!! Det!!!!

 2. Therese skriver:

  Så oerhört chockad över Pelles val. Vad hände med innebandykänslorna som hade frodats i åratal?! Otroligt klippt av produktionen, man hade ingen aning..?

  1. Erika Petersson skriver:

   Eller huuuuuuuur så SJUKT!

 3. Katarina skriver:

  Hihi! Så roligt att läsa din blogg! Och jag kan intyga att Pelle inte har någon storasyster. Men håller med om likheten!

  /Pelles mamma :)

  1. Erika Petersson skriver:

   <3 <3 <3 Katarina!!! Nu blev man lite starstrucked. Tack!!

 4. Lina skriver:

  HAHAHAHA! Veckans höjdpunkt! Kan du börja recensera andra program med???

  1. Erika Petersson skriver:

   Det hade varit en fröjd i livet verkligen om man kunde hålla på med detta enbart!

 5. Patricia skriver:

  Detta är min sanna livshistoria är förmodligen typisk, men inom två dagar fick jag en snabb lösning för att återvända min ex kärlekspartner. Min man föll i en affär med en annan kvinna på hans arbetsplats, min kärleksman lämnade mig med två barn som vi hade tillsammans, alla massor av ekonomiska utgifter på mig ensam, han gav inte barn supporr till våra barn, jag vill ha min man tillbaka hem för att älska mig. Jag fick en lösning för att föra tillbaka honom med magiska trollformler från äktenskapspellens trollmagi av en andlig man som heter Dr. Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com). Strax efter två dagars magiska kärlek stavning aktiverades för mina räkning för att föra tillbaka ex love man återvända hem till mig, det var en överraskning att jag inte ens kan förklara hur allt händer, det fungerade som magi, inom två dagar är min kärleksman hemma för att be om ursäkt, be om min förlåtelse, jag var väldigt glad och mina böner svarar, idag är min man tillbaka till mig, vi lever tillsammans som en familj lyckligare i kärlek mer än någonsin tidigare.
   Jag kunde inte ha gjort den här magiska kärleksförtrycket utan hjälp av Baba Oduduwa. Jag skulle ha gett upp och trodde att eftersom min man såg en annan kvinna, så sa han att vi var klara. Efter att Love stavaktivering ringde min man mig på mobiltelefon vi pratade snyggt och nästa dag återvänder han hem med massor av gåvor till mig och barn.
  Jag är tacksam för denna andliga äktenskapshealer som hjälpte mig. Jag rekommenderar honom till alla som har liknande äktenskap, förhållandeproblem, att snabbt kontakta kommunikation med Dr.Oduduwa Spiritual spell spellista för att återvända ex love back. via hans personliga kontaktadress: (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)

  1. Ellen skriver:

   Haha, sann Google translate humor :)

 6. En tant skriver:

  Älskar dina inlägg så högt.

  1. Erika Petersson skriver:

   Tack tanten!! Blir glad!

 7. Karin skriver:

  Haha älskar din blogg och jag har aldrig ens tittat på bonde söker fru 😆

  1. Erika Petersson skriver:

   <3! Det är märkligt men det gör mig glad!

 8. download igoal skriver:

  Your blog is so good to read, Excellent effort.
  download igoal

 9. This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information
  123bet เข้าสู่ระบบ

 10. I really like the content of this article. You are the first today to bring me some interesting news.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg