Bonde söker fru avsnitt 8

23:06 2019-11-13

Vänner! Ursäkta dröjsmålet med denna text.

Vi startar hos Isabelle och Jimmy som återigen har ett oerhört odynamiskt samtal (det är iallafall vad produktionen vill få oss att tro)

Det är väl flera av oss som lagt märke till att varje gång Isabelle och Jimmy är i närheten av varandra så verkar deras konversationer kantas av alla möjliga problem. De verkar vara från olika planeter, prata olika språk, vara på olika nivåer i livet, inte förstå varandra (och så vidare) eftersom Isabelle är tvungen att avbryta Jimmy stup i kvarten genom att säga ”WOW!!!!!!!!!” eller ”LUGN????” utan synbar anledning. Det har inte funnits något annat än fullkomlig dissonans i deras konversationer, utifrån vad vi sett. Det är svårt att få grepp om vad de egentligen har pratat om, hur deras relation egentligen sett ut, eftersom deras stunder tillsammans klippts ihjäl till konfetti. Det verkar som att Isabelles och Jimmys konversationer är kisspausen för klipparna, något som bara strimlats i nån maskin eftersom resultatet i varje program hittills har varit såhär:

– Jag bor på en bondgård, jag har en del kor här som ni kan se..
– TYST!! MEn lugn!! Hallå?? var normal! *Isabelle gör en piruett med ett lyckligt leende i skogen*
-Ööh jag h.. det är väldigt tungt att bli lämnad av den man älskar
-WOW!!! vi har… PASSION.. Men vi är så olika personer
*2 sekunders bild på en ko som idisslar*
*tillbaka till bild på Isabelle som står i köket och stirrar ut över en äng* Jag älskar Jimmy MEN JAG ÄR OROLIG??….. Är du en väldigt Negativ person eller Positiv person, Jimmy?
– hh….ska vi ta lunch tjejer
– VI ÄR SÅ OROLIGA FÖR VARANDRA MEN LUGN??!!!! VI HÅNGLADE IGÅR MITT I NATTEN MIDNATT NÄR ALLA SOV men jag har bestämt mig för att åka hem

Så med andra ord: det var lika bra att Isabelle åkte hem, för vi tittare fick fan inget grepp om deras relation överhuvudtaget. 1-0 till produktionen igen, de har lämnat oss fullständigt förvirrade.

 

Och Oscar.. The tiny lamb Oscar…

Han bevisar gång på gång att ett liv med honom är det liv man drömmer om. Han har ju på något sätt lurat hela systemet. Oscar skjutsar 13 getter till en liten hage där 9 utbrända it-konsulter betalat ENORMA summor för få att stretcha i grupp och samtidigt bli varsamt masserade av en liten chevré. Han pissar på oss som försöker ta oss in på arbetsmarknaden i ansiktet genom att visa i tv att man kan försörja sig på att eskortera djur till Fitness24/7, och det känns som att han har nån sjuk patent på den idén så vi kan inte göra samma sak. Aja, han visar iallafall att ett liv med Oscar är ett liv la vida loca eller hur man nu säger, för man kan spendera stora delar av dagen med att se vuxna människor göra solhälsningen med en get i varje näve. I slutändan är det ju så man vill ha det.

Och tydligen slog det väl gnistor mellan dessa två när de handlade lösgodis på coop.. Jag tycker de direkt blev lite väl präktiga i den här förälskelsen. Det känns som att ibland när man blir kär i nån så blir man också lite kär i sig själv, och det är en del i varför det är så störigt att umgås med par. Aja, det var ju skönt att Oscar fick tillfälle att prata om saker som är djupa för HONOM dvs alternativmedicin och inte känslor som jävla känsliga tjejjävlar ska hålla på och prata om hela tiden

Ja men ni kan väl sitta där då och diskutera varför man exempelvis inte släpper in en liten ponny på varje sjukhus.. och sen låta diskussionen vandra vidare till om ni gillar stora lastbilar eller mellanstora lastbilar  ja nä vi låter det här bara vara tänker jag. Det är i grund och botten fint när folk hittar varandra.

I andra delar av sverige ställs andra viktiga frågor om livet till bönderna:

<3

Aja, vi går till The Man The Myth The Legend Pelle som verkligen under dessa avsnitt har bejakat sina känslor på alla sätt och låtit dem spira fritt. De av oss tittare som lider av (alltså som har ett liv som nästan fullständig blockeras av) ett skenande konsekvenstänk har svårt att titta på Pelle när han interagerar med sina brevskrivare utan att känna Ajajaj… Hjärtan kommer krossas, eller?

Man blir ju inte direkt mindre oroad för dessa tre blonda hjärtan när Pelle säger till sina vänner att det är kul att de ville komma hit och träffa MINA underbara tjejer. Jag begär inte av honom att ta till ett mindre par-igt språkbruk men Ebba Busch Thor inom mig tycker ju att det känns JOBBIGT, den här polygama livsstilen dessa 4 personer (3 ofrivilligt) ägnat sig åt de 3 dagarna de umgåtts på gården. Ibland blir jag orolig att Pelle har drabbat av något konstigt tunnelseende och har fått för sig att de här tre tjejerna egentligen är En enda bubblig blondin.

Värre blir ens oro kanske av att Pelle och Josephine ibland har den här typen av konversationer. Vi kan ju nu en gång för alla släppa den här myten om att Josephine har en ”MUR” runt sig som behöver rivas (källa: Pelle 2019). Hon är snarare öppen och typ porös i varje konversation med Pelle. Hon har berättat om tidigare destruktiva relationer, självkritik, osäkerhet, att hon blivit lämnad på hjärtlösa vis. Hon har gråtit framför honom. I gengäld har Pelle berättat att han arbetar som bonde och att han gillar bugg.

Och Jimmy igen ja…

Ja vi snappade väl alla upp att det var lite komiskt att han höll en monolog inför de två kvarvarande kvinnorna om att han har en tendens att hålla monologer. Men det känns som att även det var ihopklippt, att det egentligen var ett mycket mer dynamiskt samtal. Det är ju det som känns så besvärligt med den här säsongen, vi har 4 fullständigt normala personer som vill vara med och dejta andra personer, och deras karaktärsdrag förstärks så till den milda grad för att det ska bli underhållande. Jimmy pratar bara om sig själv, Alexander blir nervös av allt som rör sig, Pelle är kär i allt som rör sig och Oscar klarar inte av att prata om något känsligare än hur viktigt det är att elallergiker ska, i den mån det är möjligt, leva med islandshästar. Egentligen är de ju bara: 4 goa gubbs som vill ha nån att gå upp tidigt på morgonen med.

Ja den här kräla-runt-på-traktordäck-i-en-sjö-dejten mellan Oscar och Wilma var ju trevlig men framförallt var detta konstaterande väldigt roligt! Många av oss kan ju skriva under på att vi helst vill ha livet piss å skit å trist. Det är fint när man under en dejt kan mötas kring just det: vi vill ha livet enkelt och roligt, vi är med andra ord ganska lika.

 

Sen har jag också uppfattat männens olika sätt att formulera sig kring olika saker i den här dejtsituationen. Ett återkommande diskussionsämne är ju just: är det här en relation på VÄNSKAPSNIVÅ eller finns det ”något mer”. Man måste hela tiden ”känna efter”. Och det är såklart en omöjlighet att ta reda på om man är på mer än en ”vänskapsnivå” när man träffar fyra potentiella dejter lika länge som små barn är på ridläger på sommaren men skit i det nu, det vi fokuserar på nu är hur vi uttrycker oss.

Alexander säger såhär:

Pelle säger såhär:

Och det är väldigt uppenbart vem av dessa två som är en potentiell copywriter och vem som bör nöja sig med bondekarriären, stanna hemma i sitt hus och låta Manowar vagga honom till sömns varje kväll.

Sen behöver vi prata lite om Karin. Inte som person men som fenomen. Eller snarare hennes resonemang  under tiden hon bott hos Pelle. Hon sätter ju själv ord här på vad som är kärnan i hela programmet: allt blir pressat och man vill få så mycket egen tid som möjligt. Om hela programmet faktiskt spelas in på en vecka bör ju det betyda att en person åker ut typ varannan dag.

..Och det gör att man förtvivlat försöker få till en stund på tu man hand lite hela tiden för att ”känna om det finns något” (ett uttryck som förekommer förrrrbannat ofta den här säsongen) SOM OM det vore möjligt

.. Och på den korta stunden man får tillsammans känner man en sjuhelvetes press att NU MÅSTE VI BLI KÄRA, och framförallt måste man hela tiden känna efter i varje minut… Är vi kära nu? Är vi kanske lite kära?

Och allt känns bara som en stor blöt soppa när man ser dem sitta där och säga att man inte ska hålla på och HYMLA med saker utan det är ju lika bra att säga som det är: jag tycker om dig!! Men är det MÖJLIGT att någon i det här programmet tycker om NÅGON?? Känslor stressas fram för att man

 1. har väldigt få timmar på sig att skapa sin uppfattning om personen och samtidigt visa sig så intressant att man inte åker ut för då får man ju ingen mer chans att bilda sig en uppfattning om man är kär eller inte
 2. har 3 andra personer som också har tänkt bli kära i samma person som du själv, vilket skapar en kaosartad stämning, man LEVER också med de 3 andra personerna och försöker stötta dem och ha en normal vardag med dem, typ baka en äppelpaj ihop. (Så jävla sjukt)
 3. vaknar varje morgon av att kor råmar en i ansiktet

Ah, vi ska kanske inte vara så skeptiska, det finns väl folk som kan känna djupa varma känslor för andra personer efter 15 minuter i varandras sällskap. Jag kanske underskattar KÄRLEK och dess kraft och framförallt hur lite det behövs för att den ska spira.

Ska vi avsluta det här inlägget med att uppmärksamma Pelles dans kanske.. Jo, tidigare har jag bara tänkt: det är smått obehagligt att han älskar dans på det sättet han gör.

Men nu, efter det här avsnittet, känner jag mig helt golvad av Pelles talang.

Alltså, han är så bra på att dansa att det inte känns som en knäpp hobby längre. Jag beundrar och vill studera Bugg Och Dess Uppbyggnad 15 hp nästa höst. För när man är bra på bugg ser det så jävla GÖTT UT?? Varför känner jag såhär…

Kolla så jävla bra

Blir avundsjuk. Jag älskar bugg

Och den här lilla SNÄRTEN som många av er kanske la märke till…

Jävla

Bra.

 

Kingen.

 

Det var det

Hej!

9 kommentarer | “Bonde söker fru avsnitt 8”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Fredrika skriver:

  Jag har ägnat hela kvällen igår och halva dagen idag åt att garva till din blogg. Jag tror det kan vara så att du är Sveriges roligaste kvinna just nu. Tack tack tack. <3

  1. Erika Petersson skriver:

   Glad att höra att du tycker det är kul, tack så mycket!!

 2. Vilda skriver:

  Pelle och Linda skulle kunna vara syskon, så lika! Samma obeskrivliga storlek på tänderna, samma tunna näsvingar och samma färger.

  1. Erika Petersson skriver:

   Hahaha detta är en god spaning!!! Tack för denna infallsvinkel

 3. Ellen skriver:

  Det här är så bra! Roligt och ironiskt men skrivet med värme. Bravo!

  1. Erika Petersson skriver:

   Tack, va glad jag blir!

   1. wordle today skriver:

    Linda och Pelle liknar varandra så mycket att de kan vara syskon. samma nyanser, samma små näsvingar, samma otroliga storlek på tänderna.

 4. Duck skriver:

  wordle website is a very good game in improving English language recognition for beginners. At this word game, you will see squares appear and your task is to fill in the number of letters to match that number of blank squares. The game will suggest you the letters in the keyword phrase through the display color. This game is very difficult and you need to understand its rules to pass.

 5. quordle today skriver:

  it cloud be sibilings . the same shades small wings the nose . same shades of teeth

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp