Bonde söker fru finalavsnittet

14:35 2019-12-19

Jaha era jävla SKITHÖGAR nu är det dags för sista sista sista genomgången av sista Djurägare Letar Babe för säsongen!! Åh, som vi har känt känslor denna höst. Säsongen avslutades med ett relativt milt avsnitt men det var vi ju inte så särskilt förvånade över kanske. I slutändan stod 8 människor med sunda anknytningsmönster framför varandra och sa ärliga och skittråkiga saker såsom ”jag tycker verkligen om dig” och det osar ju inte direkt spänning kring den typen av situationer. Jag har sagt det förr och säger det igen: INGET är så tråkigt som sunda ärliga hälsosamma relationer som växer fram på ett naturligt sätt, samtidigt som det på sätt och vis är det enda vi unnar de karaktärer vi följt under hösten.

Ja, det enda man egentligen var lite spänd på inför avsnittet var väl hur a****** och m******* egentligen skulle lappa ihop den kärlek som aldrig uppstått mellan dem.

Och liksom i alla typer av finalprogram inom reality läggs befängt mycket tid på lama ”återblickar” haha som om det här programmet har pågått under flera årtionden och vi tittare behöver HJÄLP att minnas..  SEX minuter in i avsnittet är det fortfarande olika korta klipp i sepia där man ser nån tjej från avsnitt 1 man typ aldrig sett innan som säger ”jag drömmer om ett liv på landet” som om det vore unikt för någon i åldrarna mellan 19 och 89 detta år 2019. SOMNAR!!

Efter 340 minuter av korta minnesbilder från den känslomässiga soppa vi vadat oss igenom under hösten kommer vi äntligen fram till det första utav fyra RESULTAT så att säga. Först när jag såg den här scenen tänkte jag: varför har vi landat mitt i det sparsamt roliga programmet ”En Dag I Livet Som Flyttgubbe på kanal 6” men sen såg jag ju Det Är FÖR FAN JIMMY?? Tänkte sen mycket snabbt: Okej som vi alla trodde har han blivit spelberoende och nu hemlös MEN snälla ni, han har ju bara skaffat skägg. Skärp er!! Det var mycket som behövde komma på plats i min hjärna de första sekunderna, VARFÖR bär Jimmy ut en flyttlåda ur en liten lekstuga som inte ens är hans egen? Är det verkligen lämpligt att tv4 filmar när Jimmy gör inbrott i en fågelholk och packar ner grejerna i en clas ohlson-låda och bär ut… Förvirringen: Kolossal (men så jävla bra inbrotts-game att ta med sig en flyttlåda när man rånar folk. Så praktiskt)

Haha ja hur otroligt är det inte att Emelie har bott i ett dockhus under hela sitt vuxna liv och ingen har sagt någonting??? Ser ni den mikroskopiska cykeln till vänster i bild?? SER NI framför er hur underbara Emelie med de fantastiska lockarna cyklar långsamt på den på E4an till jobbet varje dag som en vacker version av Jigsaw-dockan asså jag ORKAR INTE. Visst, jag köper väl att vi inte får veta så mycket om brevskrivarna under programmets gång utan det ska handla mer om bönderna själva och själva kemin som kanske uppstår i mötet MEN: att Emelie bor i en liten fingerborg i Stockholm DET ÄR inte okej att vi inte fått reda på det tidigare.

Ändå fint att Jimmy tog tillfället i akt att berätta för Linda hur han slutat lägga upp selfies på instagram med olika dyra kepsar, det ÄR en riktig befrielse att minska sitt bekräftelsebehov!! Kanske sjunker den månatliga fakturan från naturkompaniet från 300 000 kr till 3000 kr. Hoppas!

MEN MEN

Ja jag blev frrrruktansvärt rörd och avundsjuk här. Så sjukt mysigt och RIKT att bygga ett hus ÄVEN OM MAN REDAN HAR ETT HUS för att det ”känns bra att börja på något nytt tillsammans”. Älskar dessa två och är glad för deras skull. Det var ju omöjligt att känna något annat än att detta är en så jävla HÅLLBAR relation. Dock tänkte jag lite på den där grejen man säger ibland att människor som har en kris i sin relation (alternativt bör avsluta den) påbörjar projekt tillsammans, exempelvis renovera hus. Men det här känns bara som att det är två vackra människor med sparkonton som vill göra något mysigt. Det kan bli något detta!! FAN jag vill också ha en miljard kronor och bo vid en jävla sjö!!!!! Ska det vara SÅ SVÅRT verkligen..

haha PS: Verkligen inte flyttkaos hemma hos Emelie direkt…Trodde först att de där tre flyttlådorna som bars in i bilen var allt hon ägde eftersom de såg ut att kunna innehålla exakt lika mycket som det lilla huset kunde innehålla… Men det står ju tillochmed tulpaner på diskbänken så de där flyttlådorna känns lite VÄL fejk just nu…. *ringer uppdrag granskning*

Hahahah garvade dock gott åt detta underbara citat <3 Man förstår ju att det som åsyftas är att Jimmy faktiskt har barn sedan tidigare relationer MEN det är så jävla LÅG ribba på ens drömmar när man säger såhär. Vore oerhört kul om Emelie sänkte den ytterligare och ba ”Och sedan i framtiden kanske vi får ett eller två barn på annat håll haha vi får se”

Älskar henne + känns som Jimmy köpt den där dyra funktionella vindjackan till henne och angående det kan jag inte säga annat än: Du är värd den Emelie!!! Önskar er all lycka och att Emelie får tag på en större och mer ergonomisk cykel tills hon flyttat till Ankarvattnet. Hon kan inte rulla fram på den där trehjulingen i grusbacken inte. Det är inte värdigt när man bor i ett hus som har fönster från golv till tak!

Tack kära snyggparet, det har varit fint att följa er.

 

Märks absolut att Pelle har följt Jimmy på insta länge och blivit inspirerad av 4-dagarsstubb och kepa men han är ju inte riktigt DÄR än stilmässigt så att säga.

Och generellt sinnessjuk sponsring av Flyttlåda AB typ adressändring som skickat in pengar för att finansiera detta avsnitt?? Mycket mycket märkligt!!

hahahahahah NJA är detta inte en efterkonstruktion undrar jag….. Kanske inte, men oj va spännande det hade varit om de hade kysst varandra där, under speed-datingen…. RUBRIKERNA…. Gud, blir matt när jag tänker på det, typ stressad av hur spännande det hade känts för 12 veckor sedan

Hahahhahaha DET ÄR JU INGEN som behövde det där förtydligandet av vilka ”de tre magiska orden” faktiskt är (Kon Ger Mjölk trodde vi alla det betydde….) men jag tyckte samtidigt att det där citatet från Pelle var ett oerhört bra liksom matematiskt bevis på att kärlek finns mellan honom och Karin. Nästan dagligen säger vi de TRE MAGISKA ORDEN JAG ÄLSKAR DIG. Det känns faktiskt snäppet tryggare än att ha en obegränsad rosebud-ekonomi och bygga ett hus med fönster från golv till tak. Pelle och Karin är så JÄVLA stabila!! Ni har outtömliga besparingar i formen av kärlek och magiska ord och det gör mig trygg i att konstatera att ni kommer älska varandra i nöd och lust amen. Tack för att ni finns gullrövar!!!!

 

Ja och nu då.. nu tar vi tag i detta:

Asså, (Alexander jag vet att du läser detta och du ska veta att jag skriver det med all jävla VÖRDNAD för dig!) men så här är det väl: Madeleine var aldrig kär? Eller? Alltså Madeleine fick för sig att hon var lite kär för att hon förväntades bli kär, och för att det uppstår helt sjuka saker i människor när de sätts i en sådan situation som Bonde Söker Fru är, men det är såklart inte RIKTIG kärlek eller ens ett riktigt intresse, VÄL??? Hon kände att hon blev lite kär för att hon tävlade med andra människor om att bli kär helt enkelt?  Och hon kände att hon blev lite kär för det hade varit så jävla nice om hon faktiskt blev kär?

Aja, oavsett så var ju detta ledsamt för Alexander verkar ju uppenbarligen ha känt saker för Madeleine men jag upplevde också den här redogörelsen som att han egentligen blandat ihop känslan KÄR med typ att genuint tycka att någon är en jättefin person. Ah ursäkta det är så jävla inkräktande att hålla på och skriva som jag gör nu!!! Vad FAN vet jag, det är vad jag vill avsluta det här resonemanget med: Vad i hela helvete vet jag egentligen? Inte ett JOTA!!

Men det här citatet gjorde ju enbart ont i en att höra. Och flaggar om att saker ABSOLUT inte retts ut tillräckligt. Det är något passivt aggressivt och (naturligtvis främst) sårbart i den meningen. Aj.

Sen kan man väl diskutera hur jävla taktfull det är att bjuda in Madeleine MEN det verkar som att hon:

 1. Tvärtemot Alexander upplever att hon är KLAR med vad som hände mellan dem och kan gå vidare
 2. Har förvandlats till en liten vit bil vilket till viss del kan förklara varför hon inte blev kär i Alexander

Hahaha så jääävla infekterat att sitta och fika på grejer som Alexanders morsa har fixat i den här situationen MEN JAJA

Jaa men denna press som Madeleine sätter på sig själv… Ska du åka hem på tisdagen då för att du inte är Romeo och Julia-kär efter 20 minuter med denna glada hårdrockare?? Nej nej det där GÅR liksom inte att resonera kring. Det går inte!!!

Och där fick vi svar på det vi funderat på mest under säsongen: Föredrar Alexander egentligen kanske LOGEN framför att ta ecstasy på andra lång (jag har uppenbarligen svårt att föreställa mig hur göteborgs nattliv ser ut men)…. Svaret är ja!!! Då så, då går vi vidare. Tack till Madeleine och Alexander, det var underhållande och lärorikt att hänga med er!! Önskar er GLÄDJE och lycka samt kärlek i livet!!!

 

Ja det är korrekt och väldigt ärlig summering, och också det bästa sättet att sälja in nästa säsong och locka till sig extremt många sökande till programmet. Oscar gör oss inte besvikna!! Och det var väl ett tappert försök av produktionen att skapa lite spänning kring ÄR CISSI KVAR ELLER INTE…. snälla nån

Det som däremot kunde lagts lite krut på är detta, precis som i Emelies fall, alltså varför har ingen berättat för mig innan att Cissi har så oproportionerligt liten häst???? Alldeles för lite fokus på hur SMÅ GREJER tjejerna har i sitt vardagsliv… Hade velat att ett avsnitt bara bestod av långa scener där tjejerna plockar upp sin packning i husen och någon typ tar upp ett korn flingsalt ”Detta är min sminkspegel :)” och någon annan plockar upp en vante ”Detta är min sovsäck :)” Nåväl:

Att dessa två (av bilden att döma oerhört nära besläktade personer) fortfarande är ihop är väl den minsta skrällen vi någonsin varit med om, och vi kan fortsätta fascineras över hur de båda typ tvångsmässigt måste poängtera hur LITE man behöver prata om känslor + gå på dejt på restaurang och köpa rosor för att få en kärleksrelation att fungera. Det är ett riktigt fuck you till vårt västerländska samhälle som envisas med att kretsa kring just materialism och terapi. SER NI, det går att leva ändå!! Man ser på varandra att det funkar ändå!!

Håller detta så erkänner jag mig besegrad. I varje situation där Johan i framtiden vill prata om känslor ska jag köpa en varmkorv till honom på pressbyrån och se hur våra relationsbekymmer sakta mals ner i takt med köttet i munnen!!! Fy FAN va skönt ändå om detta är det verkliga svaret på livets gåtor. Att åka traktor, klappa getter, ha lagom mycket ögonkontakt och med äkta glöd och till varje pris undvika att säga ”du sårade mig när du inte oljade in skördetröskan igår” fast man vill.

Hahaha en härlig flashback fick vi också här i slutet där vi återigen inspirerades när Oscar drog tydliga paralleller mellan att

 1. Reda ut saker
 2. Och grina

Dessa två fenomen ligger alltså i samma kategori och kan likställas med varandra!!

Ja, ett evigt tack till Oscar och Cissi, ni har definitivt varit uppfriskande och roliga att följa. Önskar er evig lycka med getterna och livet!!! Och att ni skaffar FLER miniatyrhästar som får plats i handflatan för de är så jjjjävla söta.

 

Och tack till alla som läst de här inläggen under hösten! Det har gjort mig så jävla glad att ni tyckt detta varit roligt. Helt stört att även vissa medverkande + anhöriga har läst och kommenterat bloggen utan att samtidigt polisanmäla mig (vad jag vet hihi).

Vi får se vad som händer med bloggen härnäst, men nu är det ju slut på BSF iallafall. Det har varit jävligt fint att ni velat läsa.

PS jag söker plats att skriva krönikor eller andra texter på, mot betalning alltså. Jag tar strax examen och kommer efter det vara relativt sysslolös och uppdragsletande. Hör av dig om du *HAR NÅGOT* så att säga, så kan vi diskutera det vidare. Bloggen kommer alltså inte dö men den om den ska generera pengar så att jag ska typ kunna överleva måste jag konkurrera med Kim K i klick så att eh… Kram!!

15 kommentarer | “Bonde söker fru finalavsnittet”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Ell skriver:

  Tack för inläggen!!! Kollar inte ens på Bonde söker fru men har tack vare dig fått sätta mig in i känslan av att vara en sån person varje vecka. Det känns mysigt.

  1. Theresa Williams. skriver:

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han delade upp mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade till stavmästaren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett relationsproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
   1) Älska trollformler
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässor
   4) Giftermål
   5) Bindande trollformler,
   6) Uppdelningar
   7) Dödsförtroll
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
   9) vill tillfredsställa din älskare 10) Lotteri
   Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

  2. Erika Petersson skriver:

   Tack för att du läst!! Det ÄR verkligen mysigt att känna sig som en person som kollar på tv!

 2. Carolina skriver:

  Alltsåå tack för sjukt roliga och träffsäkra analyser, har skrattat så mycket !

  1. Erika Petersson skriver:

   <3

 3. Anna skriver:

  Har absolut ÄLSKAT dina blogginlägg! Ca 75 % av anledningen att jag ens tittade på BSF, så TACK för alla fniss och skratta-rakt-ut-formuleringar.

  1. Erika Petersson skriver:

   Åh tack!! KUL!! <3

 4. Mathilda skriver:

  TACK för att du sätter ord på allt man känner kring de här människorna!! Lurades in i BSF världen av mina kära sambo som sen smått förskräckt fått se mig bli mer och mer besatt under hösten. Fy fan vad fint det är

  1. Erika Petersson skriver:

   Nej men tack ska du ha!! Glad att din kära sambo drog in dig i det härliga!

 5. Ingela skriver:

  Som alltid lika kul och träffsäkert! 😂
  God Jul och ett riktigt Gott Nytt År, fina Erika.
  Hälsningar från en ”typ anhörig” ❤️

  1. Erika Petersson skriver:

   Tack bästa Ingela! Gott nytt år! <3

 6. Madeleine Sundin skriver:

  Din blogg har definitivt varit en höjdpunkt varje vecka. Klockrena och träffsäkra analyser, har skrattat så tårarna runnit! Ser redan fram emot nästa år! 😄

  1. Erika Petersson skriver:

   Glad jag blir!! Tack så oerhört mycket! Vi hörs snart!

 7. Everything that matters in your article. I really don’t want to miss a single topic, it’s so interesting and I can’t stop reading.

 8. I am truly thankful to the owner of this web site who has shared this fantastic piece of writing at at this place.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG