Sveriges mästerkock avsnitt 7

10:11 2020-02-06

Jaha jaha, nu är vi här igen!

Året är 2020, vi har klivit in i februari och ingenting känns mer På Riktigt än Sveriges Mästerkock. Eller jo, väldigt mycket känns mer På Riktigt än Sveriges Mästerkock, det är verkligen ett program med max 6.0 på mitt personliga IMDB. Men att vi tittar på det tillsammans och sluter upp här efteråt, det är det som är på riktigt.

Så, jag vet inte, vad tycker vi om lagtävlingar generellt? Lite konstigt koncept men det är väl inte helt ovanligt att kockar arbetar i team egentligen. Framförallt måste väl programmet delvis innehålla lagtävlingar för att man ska få någon känsla av intrig även om det hittills varit sparsamt med konflikter i programmet. Generellt upplever jag dynamiken som nästan obehagligt ljummen i hela gruppen. Alla bara ler mot varandra hela tiden och säger ”ja va kul :)” när de delas in i lag, oavsett vilka lag de delas in i. Inte samma frispråkighet kring det sociala som man kanske förväntar sig ur ett realityprogram men just Sveriges Mästerkock VILL ju gärna behålla någon form av professionalitet och bild av att programmet handlar om mat och inte människor.

Trots att vi inte sett att deltagarna lärt känna varandra säger Edvard att hans lag innehåller bra spridning på folk och personligheter. Det hade han sagt oavsett vilka laget hade bestått av känns det som.

I det röda laget diskuterades ledarrollen i imponerande 0.3 sekunder!! Nej men alltså Christoffer är en sån som vet att han är king på att leda och alla älskar honom. Det krävdes inte mycket övertalning för att han skulle gå med på det. Men kanske känner alla deltagare ett krav på sig att direkt säga ”ja absolut” om de erbjuds bli lagledare för det ingår i yrket?? Eller så är Christoffer bara så given pga mingelpersonligheten vi redan tagit upp här.

De skulle laga ostron och det tänker man väl ändå är riktigt äckligt eller?? Har aldrig ätit men min bild av det är att det är samma som att dricka ur en pool i badhuset. Och inte då den varma bubbelpoolen utan den vanliga simpoolen där man motionssimmar. En klunk därifrån. Lite citron, lite chili, vad vet jag.

Röda laget körde samma strategi som många gör på fest när man dricker det godaste först för sen dör ändå smaklökarna och då spelar det ingen roll om man sippar på en go torr fransk cider eller vätskan ur en gammal strumpa som en farbror vandrat runt med i regnet. Känns som ett vinnande koncept även i ostronvärlden säkert.

Ostroncappuccino?? Det kan vara det sjukaste ordet jag hört i mitt lilla liv. Så Frrrrruktansvärda konnotationer man får…. mjölkigt kaffe med en en sån burkmussla i…. Mår sådär av att tänka på det..

Roy var riktigt arg för att han inte fick bli den medelhavskung han ser sig som :( Det känns som att Roy lovade mycket innehåll i början av programmet men att produktionen sedan liksom tryckt honom lite åt sidan. Han syns knappt längre?

Återigen överdramatisk scen gällande mat

Påminner mig om ett lyxfällanavsnitt jag såg där en tjej drack 2 liter cola om dagen. När hon var hos Filip Kick Ass Kingen Coach sa han som en äkta dietist ”okej du gillar socker? Du är sockerberoende? Vet du, ta en morot varje gång du är sugen på socker. Morot innehåller jättemycket socker” och jag kände bara… Ja morot innehåller säkert socker rent KEMISKT på något sjukt sätt men det där funkar ju inte i praktiken!! Sådär tänker bara vetenskapsmän…. och kick ass king coacher och tydligen kockar då. Normala människor tänker såhär:

Men men!! Älskar Victor förevigt han är verkligen kock-einstein och skryter inte om det. En stjärna!!

Jaja orangea laget vann och elimineringen drog igång (sorry för bilder på när min dator laddar men vad ska jag göra, jag är bara en enkel tomte!!!):

Elimineringen var iallafall att deltagarna fick testa 3 olika operativsystem och festa samtidigt och sen skulle de laga färdigrätter från grunden

Mischa vandrar runt som ett spöke och påminner folk om hur dåliga de är för att få upp någon form av spänning!! Man vet ju att ingenting garanterar en perfekt lagad måltid som att kocken blir konstant påmind om sina tidigare misslyckanden. Detta vore såklart befogat ur arbetsförberedelsesynpunkt OM en kocks vardag bestod av att olika människor kom fram under matlagandet och sa ”och din flickvän lämnade dig? För tredje gången?”. Arbetsmiljöproblem, verkligen en facklig fråga om det är såhär på riktigt!!

Oj och sen råkade de klippa med en del ur min vardag där jag konstruktivt lyfter upp fördelarna med ost inför min kille samtidigt som han lagar mat åt oss?? ”Nähä…” Det där är exakt jag.

Min nya ringsignal presenterades där ja. Potentiell sommarplåga 2020?

”Smaka sås, dricka lite vin, smaka sås, dricka lite vin” är själva uppbyggnaden och sen kommer droppet och alla skriker med: ÄR DET GOTT?? JAG TYCKER DET!!!!!!!! *Alla sprängs av den musikaliska genialiteten*

Kära tid va han är taggad på livet!! Han är en pålitlig person att filma verkligen. Christoffer ger och han ger.

Sen Största SåsDramat detta decennium förmodligen hos Lisa:

Känns som en bit ur en Håkan Hellström-låt.. Jag hör honom sjunga det nu och det gör du med!!

  

Tycker det är gulligt och fint att teamet bakom denna serie kämpar så stenhårt med att skapa äkta Krig I Game Of Thrones-stämning över en sås som behöver lite mer grädde.

Och Lisa ska givetvis ha dubbelt så mycket pengar för dessa scener, hon lyckas skapa samma stämning kring en simpel fiskgratäng i stockholm som ett kritiskt läge inne på akuten i Mexico City. Disneyprinsessa-blicken när hon säger ”DEN ÄR FORTFARANDE GOD!” alltså jag tycker om henne mer och mer men ibland blir jag påmind igen om att hon ÄR en tecknad figur!!!

I sista sekund stod Magnus och svetsade sin fiskgratäng som en äkta smed, det var en härlig syn

I provsmakningen slog det mig att Mischa lyckats smittat deltagarna med det riktiga coronaviruset, dvs att använda ordet ”smakbild” hit och dit

Och när det skulle avslöjas vem som åker ut i veckan fick Maria en otrolig stark roast av Leif:

Roligaste anklagelsen i tv4s historia förmodligen!!

Jaha tusen tack till vaktelmannen, jag blev less på honom när han gjorde sig lustig över wichudaporns uttal i förra avsnittet så det var dags!!

Innan vi drar vill jag ta upp en grej till, jag var inne på köket.se för att kolla namnet på deltagarna (glömmer efter varje avsnitt sjukt nog) och där har de en lista på alla deltagare i året säsong. Alla bilder är helt normala fram till den här bilden:

vad… hur har de sminkat… jag FATTAR inte vad som händer i den här bilden? Det här är ett helt annat ansikte än Roys ansikte?? Det är verkligen make up of make up artists som händer här… Roy är gjord av plast? En spännande insikt såhär 7 avsnitt in…Nåväl

 

Då lämnar jag er med dessa toner:

SMAKA SÅS DRICKA LITE VIN

SMAKA SÅS DRICKA LITE VIN

ÄR DET GOTT?? JAG TYCKER DET!!!!

Ps: genuint intresserad av vem som är er favorit. Berätta gärna!!

42 kommentarer | “Sveriges mästerkock avsnitt 7”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. UNTZ skriver:

  E DE GOT JAG TYCKER DET

  får man komma, får man ta med sig någon
  hur många

  1. Erika Petersson skriver:

   Det är låten musiksverige förtjänar!!!

 2. Andy skriver:

  ”‘Smaka sås, dricka lite vin, smaka sås, dricka lite vin’ är själva uppbyggnaden och sen kommer droppet och alla skriker med: ÄR DET GOTT?? JAG TYCKER DET!!!!!!!! *Alla sprängs av den musikaliska genialiteten*”

  Frustskrattade snor över tangentbordet åt det där :(((

  1. Erika Petersson skriver:

   Hahaha, glad att det Gick Fram så att säga!

  2. Sars GT skriver:

   Låten loopar i mitt huvud och jag har grisat ner varenda medresenär på tunnelbanan med skrattsnor.

   1. Erika Petersson skriver:

    Hahaha förlåt till dem och tack till dig.

 3. Maja skriver:

  Okej vet att du kanske inte älskar efter stängning MEN jag kan inte få nog så jag brukar titta och Magnus blev en annan person?? Det kanske är kanalens sätt att klippa som gör det men han blev verkligen otroligt oskön? Hånades i samma Wichudapon-anda som förra avsnittet

  Haha skrattade mycket åt din beskrivning av Mischas smakbild. Vad fan menar hon egentligen? Fattar någon av kockarna eller låtsas de? ”Hettan ska inte komma sist, det ska ligga med i alla lager” EH

  1. Erika Petersson skriver:

   Hahah ja men jag MÅSTE kolla lite faktiskt. Kanske denna vecka eller nästa ska jag ta mig igenom ett avsnitt. Det verkar för obehagligt för att jag inte ska kolla helt enkelt

 4. S skriver:

  Älskarrrrrr dessa inlägg!! Alltså verkligen ÄLSKAR!!!!!<3 Framförallt hur du fångar Christoffers personlighet, har börjat tycka om honom ännu mer sen jag började läsa dessa inlägg?! Otroligt

  Gillar Tetyana (så mysig och så omedveten om att hon är så härlig??) och Christoffer bäst, tortillatjejen och trädgårdskvinnan minst. Det var det!

  1. Erika Petersson skriver:

   <3 <3 <3 blir oerhört glad! Jo men Christoffer är HÄRLIg tycker jag verkligen! Och Tetyana UNDERBAR!! Så lurig verkligen… spännande

 5. Alice skriver:

  Japp GARV här med!!! Jag har tyvärr O-ER-HÖRT svårt för tortilla-tjejen och precis som du skriver är hennes och Mackans konstiga *kemi* så jävla obehaglig? Vill han ligga med henne? Eller är hon bara som alla vi andra 25-30-tjajor och försöker få folk att vilja ligga med en så man ska få liiiiiiiite försprång i livet? Vem vet. Einstein-Victor och Christoffer är mina favoriter iaf.

  1. Erika Petersson skriver:

   Hahaha ja den känns inte bra för någon av parterna… Man är ju också osäker på om kemin ens EXISTERAR eller om produktionen bara klippt in olika bilder där det ser ut som de har riktigt mycket ögonkontakt… Kul! Två underbara män!

 6. Klara skriver:

  Ljuvligt igen MEN hur kunde du missa att vaktelmannen refererar till sina små små små händer (vi minns alla hur han i Gävle pratade om sina korta korta armar) Skrattade HÖGT. Han tror verkligen att han ÄR en vaktel?

  1. Klara skriver:

   Uppdatering: temat återkommer IGEN i Efter stängning. ”Jag är ju som en smurf, korta armar, korta ben”

   1. Erika Petersson skriver:

    måste uppenbarligen titta

  2. Erika Petersson skriver:

   Hahahha ja jag såg det <3 tänkte på det men glömde nog skriva! Tycker det är ett UNDERBART fenomen att tro att man är en vaktel!!! Vill också

 7. These days it has turned out to be essential to keep up physical wellness and wellbeing. Everyone needs to build up their physical appearance, be it a man or lady.
  https://gympricelist.com/david-barton-gym-prices/

 8. Nick skriver:

  Fnissade högt för mig själv åt kommentaren om Operativsystem

 9. basketball stars skriver:

  It has become crucial in today’s society to maintain physical and mental health. Whether a guy or a woman, everyone needs to improve their physical appearance.

 10. Deepika Rawat skriver:

  Jaipur Escort Service Good Girls – The Best Independent Jaipur Escort Service provider in Jaipur, India. Hire the best beautiful girls with us now! We have high profile call girls in Jaipur, who are ready to provide their best services and try to satisfy you perfectly. Our girls are famous for their hot sexy bodies, flawless figures and stunning looks which will make you go crazy about them. So do not waste your time and hire our service today! It is really an awesome experience with Jaipur Escort Services Good Girls so what are you waiting for? Jaipur Escort Service

 11. Delhi Escorts skriver:

  Hello friends my name is Bhawna Tripathi. I live in Delhi city My profession is Delhi Escorts and, I am 28 years old.I live there and work as an Escorts girl in Delhi, I am alone in my life and want to meet new and sexy people and make relationships and also do whatever I want. I hope you will like it very much. If you are interested person please visit my website-https://www.missdelhiescort.com

 12. basket random skriver:

  Thank you for this fascinating post, I am happy I observed this website on Google. Not just content, in fact, the whole site is fantastic.

 13. Basket random skriver:

  Positive site, where did u come up with the information on this posting? I’m pleased I discovered it though, ill be checking back soon to find out what additional posts you include.

 14. Rps Best school in Rewari ensures a safe and nurturing environment for the students, encouraging them to explore their talents and interests. With their excellent track record of producing academic achievers, these CBSE schools in Rewari are highly sought after by parents who prioritise their child’s education and all-round development.

 15. No matter how many times every story Every story that you come up with is signed in this article. I always read it.

 16. This is really a wonderful article. Thanks a lot for sharing this great information, keep it up and good luck with your future articles and posts. Luxury Yacht Rental Dubai

 17. Absolutely! So glad you are loving this recipe 🙂❤️

 18. I have been browsing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours.

 19. Nice post. I learn something totally new and challenging on websites

 20. ludhiana escorts skriver:

  We assure you that you will receive an attractive Ludhiana call girl who’s ready to join you for dinner or a party with an escort in Ludhiana. We appreciate your concern regarding your privacy. Therefore, your personal information stays with us, and you’ll receive your Ludhiana service.

 21. Ludhiana Escort Services aims to make sure that the client is satisfied most efficiently to ensure that every time they spend in the company of Ludhiana Escorts is unforgettable. They strive to ease all tensions in their lives in one night with a partner. They are also highly professional.

 22. There are numerous services for escort services in Ludhiana that offer a large range of call girls or escorts with a high profile to choose from. However, clients are disappointed because they did not receive the services they ordered from these escort services.

 23. Beautiful escort services in Dehradun can give you the feeling of the girl you’re with every single minute you spend with them.

 24. Our shrewd Ludhiana ladies aren’t only beautiful but also appear to be more effective in showing their sexy feminine side. She’s in love now with a guy who takes care of her thoughts and emotions. She loves being around strong and persuasive people who have empathy and respect for females in their hearts.

 25. Our Ludhiana escorts know the area extremely well and, consequently, are located in the middle of the top escort services that Ludhiana is in the field of. This is due to the fact that when you create an outcall with a Ludhiana escort they know and understand the biggest areas to know the clientele.

 26. We can provide you with the quality you’re seeking here at Ludhiana if you’re looking for an escort girl for sex evenings in your residence or a resort. We provide the most coveted quality of exclusive Ludhiana women who escort you from town to precisely your taste and desires.

 27. This group is amazing. Amazing. It’s amazing. It’s amazing. Your writing style is different from mine. A lot of people believe that you’re doing great work.

 28. bet game skriver:

  I have new ideas, always innovative. Having passed on all this stuff.

 29. 123กีฬา skriver:

  Interesting topic for a blog. I have been searching the Internet for fun and came upon your website. Fabulous post.

 30. Thanks For sharing such a article. Very nice article, I enjoyed reading your post.

 31. The information in this post is a really good analysis.I’m so lucky to get this information.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp