Sveriges mästerkock avsnitt 8

09:27 2020-02-13

Alright vi är på g igen!! Ännu en vecka har passerat och det är dags att dränka oss i en timme av (inte fantastisk men helt okej) matlagningstv. Äntligen! Med tanke på hur många avsnitt som sänts tycker jag det är fascinerande att man fortfarande inte fått grepp om vissa av deltagarna. Vilka ÄR de egentligen? Det visste vi inte i början av det här avsnittet och vi visste det inte heller i slutet av avsnittet. Hon som stylar trädgårdar och hon som säljer kök med hjälp av VR-glasögon….Kommer vi nånsin få känslan av att vi vet var vi har dem? Kanske inte. Förmodligen kommer vi aldrig lära känna vissa av dessa karaktärer På Djupet och vi får nöja oss som det är. Nåväl, fan vilken sjuk Jackass-start på programmet detta var:

Äkta gråtskrattemoji på alla deltagarna när det bara!!! fanns!!!! kaffe!!! I skafferiet haha, *sKAFFEriet* så jäääävla sjuk grej. Vilket tokigt litet prank va. Så störda grejer som kan hända på tv???? Själv satt man i soffan och glodde uttryckslöst. Man hamnar ofta i det dilemmat när man tittar på sveriges mästerkock, att man liksom inte bryr sig tillräckligt. Exakt 0% av oss tittare satt hemma och skrattade gott i soffan. ”jaha” tänkte man bara. Ibland är man riktigt svår att roa.

Alla deltagarna kände iallafall känslor när det uppdagades att det skulle tillagas maträtter som kunde försträrkas med hjälp av kaffe.

Ja så funkar dryck och kroppen!! Förmodligen är den här utmaningen med kaffe en ganska bra tävling men jag blev mest irriterad. Det har kanske att göra med att jag generellt gärna hade sett en sänkning av kraven på tävlingarna. Jag vill gärna att Markus ska säga ”nu har ni 60 minuter på er för ni ska göra……………. en riktigt god kokt potatis :)” och så vill jag att det ska vara samma panik, att folk rusar svettiga in i skafferiet för att hitta varsin potatis och vatten och kastrull. Sen är det tv-kvalité i en timme, det är det jag ser framför mig.

men tyvärr tyvärr är det mer avancerade procedurer som tar vid i mästerkocksköket exempelvis denna dårskap: kaffe och ansjovis

Såhär är det med Edvard: När han är säker på att han kan något så står han inte och skriker ”JAG E BÄST PÅ KAFFE Å ANSJOVIS!!!” utan han smyger runt lite i lokalen, ler hemligt för sig själv medan han kramar en ansjovisburk och tänker på något djur han minns att han dödade i skogen 2016. Så trygg. Det är liksom ingen GREJ att det här kommer bli en god maträtt. Prestigelös Matlagning – Det Är Ingen Jävla Grej vill jag att hans kokbok ska heta om han vinner och jag kommer köpa den för där kommer det stå grejer som:

”Det här är en god maträtt tycker jag”

”Detta gillar jag men smaken är absolut olika”

”Detta kan man äta”

det är ingen GREJ!!!!

Juryn diskuterade under tävlingens gång att detta är en svår uppgift eftersom ”man redan har en relation till kaffe och sen ska man sätta det i en annan kontext”.. Hmmm kan det också ha att göra med att det låter riktigt äckligt att ha kaffe i mat…. Ursäkta mina otränade jävla ullared-smaklökar!!! Jag har ju faktiskt varit exalterad varje dag sedan november 2017 då jag förstod att salladslök var gott så jag är väl inte den som ska uttrycka mig.

Gissa om jag mådde bra eller dåligt av denna konversation :)

Oj sen var JAG med i tv lite grann:

Verkligen provokatör i tv4 det uppskattar man ändå. När Markus påpekar att man alltid smakar av mat med sked svarar alltså Roy DET ÄR ETT DOPP PER FINGER haha kompromisslös matlagning!! Jag skrattar.

Hahahhaha jag och Roy har EXAKT samma personlighet. Kanske är jag från medelhavet också. Hade Per Moberg ens reagerat om han var kvar i juryn? Han hade förmodligen rättat folk som smakar av med sked och sagt ”DET HÄR GÖR MAN MED NÄVEN ELLER RÖVEN FATTAR DU” *snärtar till nån stackars deltagare i huvudet med en handduk dränkt i rödvinssås*

Men till Roys stora förtret ingår Markus i juryn och han är av övertygelsen att skeden, inte fingret, hänger med ner i såsen.

Men detta kunde man ändå relatera till i scenen där Roy blir påkommen med att pressa ner sin knoge i sin kaffehollandaise: Man skämtar och skämtar men man vill dö egentligen. Här försöker Roy skämta bort att han skäms exxxxtremt mycket för att Markus såg honom göra något så oproffsigt som att smaka av med fingret. Det är ett under att han trots detta + när han hade rå kyckling på en skärbräda i tidigare avsnitt och inte ens sköljde av den innan han skar typ grönsaker på den inte åker ut?? Imponerande. Medelhavet.

Underbara varma fina lisa!!!!!!! Hejar på dig. Blir genuint stolt av detta. Har också märkt att när Lisa är i tävlingar och är fokuserad och stressad så byter hon karaktär och blir otroligt allvarlig, lugn och trygg. Hela Astrid Lindgren-feelingen försvinner. Då älskar jag henne otroligt mycket och vill anförtro henne allt jag har i mitt liv. Vill ringa henne istället för SOS alarm om jag skulle behöva. Så nu är Lisa officiellt en av mina favoritdeltagare. Glöm allt jag sagt om att hon bor i bullerbyn, hon är skitbra.

Sen: avsmakning

Och där ligger alla Roys fingrar som han smakat av med!!! En härlig touch. Smakbild: Kannibal

Och Victor gjorde uppenbarligen världens godaste mat men den smakade inte kaffe NÄHE Markus ser du kanske något… mönster?? Tycker generellt att alla bedömningar hade två olika mallar. Den enda var såhär:

”Det var riktigt gott.. men det smakar inget kaffe?”

Den andra såhär:

”Det var inte så gott.. Men det smakar riktigt mycket kaffe bra jobbat”

Jaja jag har väl redan hela kocksverige emot mig när jag säger en sån här grej men man kanske ska chilla lite med att tvinga ner en skopa skånerost i sin pannkakssmet och nöja sig med att Dricka Kaffe. Redan när Mischa startade programmet med att berätta att ”kaffe har dubbelt så många aromer som vin” tänkte jag MEN SNÄLLA vad tråkig information. Men det tycker ju inte deltagarna för de älskar att laga mat. När de ska somna på natten räknar de inte får, de räknar aromer. Jag glömmer ofta bort det. Vi är olika personer.

Sen blev det elimineringstävling med en till en början spännande twist!!

Här blev man återigen fascinerad av matmänniskor!! Precis som i tidigare avsnitt där vi noterat att deltagarna ”föraktat ärtsoppa hela sitt liv” och börjar gråta av glädje och nostalgi när de hör ordet ”tacos” fick vi här även se vad tydligen ”alla amatörkockar är livrädda för”.. Och man tänker: Coronavirus, pesten, tortyr, ond och bråd död, slaveri men nej:

Skrattade rakt ut faktiskt så jävla störd grej tydligen att kockar ”hatar desserter” snälla kan det ens stämma?? Imponerad av hur alla unisont kaskadspydde antingen mentalt eller fysiskt i lokalen.

Roy såg uppenbarligen tärd och förtärd ut när han skulle ta in vad de skulle laga under elimineringstävlingen så det tyder väl på att samtliga amatörkockar faktiskt blir akut och kroniskt deprimerade när någon i sällskapet börja nämna ”crème brulée” eller ”pannacotta” i deras närhet. Då dagdrömmer de om att få vara djuret i skogen som Edvard sköt 2016 och senare masserade med kaffesump.

Christoffer däremot… Drömmer säkert också om att få vara död och nöjd i kistan just här men jag slogs av att han är: Förmodligen världens bästa lyssnare? SE när han står och tar in något så jääävla tradigt och petigt som hur man värmer upp choklad … Och han fejkar inte. Nej, han lyssnar verkligen och är extremt bra på att visa med ansiktet att han lyssnar. Kolla där hur han liksom spänner blicken i det där chokladägget som en katt som väntar in rätt sekund att hoppa på sitt byte.

Och hur tråkigt det än är när chokladmänniskor pratar om ”knäcket” ;) så ler och nickar han med precis rätt timing och visar bara återigen att han är ett socialt underverk. EMPATI ska hans kokbok heta. Och den ska inte handla om mat, den ska bara vara bilder på Christoffer när han lyssnar på extremt ointressanta saker men ändå ser väldigt intresserad och lojal ut. Kommer köpa för 400 spänn förmodligen. Ingår som obligatorisk kurslitteratur på alla psykologprogram 2021.

Ja sen bröt ju helvetet ut för alla deltagare. Ändå rolig tävling tycker jag, de borde ha fler utmaningar som kretsar kring att dessa människor ska möta sina största rädslor för då blir det ju kul tv. Nästa veckas eliminering: åderlåtning givetvis utan smärtstillande. Veckan efter det: Nykter klassåterträff med folk från högstadiet. Underhållning!! Sen operation i mitten av hjärnan utan att sövas. Oklart hur man får in matlagningen i det här men de får väl bre nån macka samtidigt skitsamma.

Imponerande bränd choklad ändå. Riktigt riktigt bränd. Fan Victor!!!

här började man få officiellt panik över Victor, den lilla änglasjälen. Jag vill ju verkligen inte att han ska behöva bli ingenjör. Det är en av få saker jag brunnit för de senaste veckorna.

Och i den här konversationen mellan Christoffer och chokladmannen fick man svar på varför man har en tendens att bli mer irriterad på människor som håller på med choklad än människor som bara normalt håller på med mat. Vanliga kockar räddar upp sin mat med exempelvis Vatten!! Mjölk!! Smör!! Grädde!! Det finns utrymme för lite flex och man kan rädda det mesta. Oj jaha en sås är för tjock, i med nån mjölk kanske. Men alla choklad/vin/kaffepersoner är såhär: Jaha vårt barn har dåligt betyg i matte då får vi allt ta och skaffa ett nytt barn för detta är kört.

hahahah Royyyyy har släppt allt nu!!! Här kändes det som att han var nära på att klappa Markus balsamlockar med sin näve dränkt i choklad och därför ska han faktiskt ha cred. Roligt provocerande medeltidshygien i köket. Inte en karaktär på det sättet man trodde att han skulle vara men ändock en karaktär!! Inte en tråkig stund med honom.

Slutligen i nedräkningen tog Roy sig en macka i form av ett block vit choklad och de e LUGNT. Allt är bra.

Blev så frrrrruktansvärt ledsen över att Victor åkte ut FRÅN INGENSTANS?? Absolut att det gick dåligt på elimineringstävlingen och det är väl den som varit sämst där som SKA åka ut men det kändes bara… så tomt!! Underbara vän?? 1 legend är ute ur våra liv och ingen är mer ledsen än jag. Önskar honom all lycka.

Tusen tack

24 kommentarer | “Sveriges mästerkock avsnitt 8”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sofie skriver:

  Alltså du är så himla rolig!! Skrattade högt flera gånger 😂
  Håller med att det var riktigt tråkigt att Victor åkte ut!

  1. Erika Petersson skriver:

   <3 <3

 2. Kristoffer skriver:

  Du är typ roligast i landet? Jag kollade inte på BSF, men läste bloggen och skrattade gott. Nu kollar jag inte på Sveriges Mästerkock, men jag läser bloggen. Och jag skrattar gott.

  ”Jaha vårt barn har dåligt betyg i matte då får vi allt ta och skaffa ett nytt barn för detta är kört.” är så jag tänker att jag ska uppfostra eventuella framtida barn. Tack för du.

  1. Erika Petersson skriver:

   Blir evigt glad av detta! Tusen tack!!

 3. Miranda skriver:

  Nejmen alltså dom två sista bilderna och texterna om Roys chokladnävar och vit blockchokladsmacka fick mig att gråta av skratt! Överdriver inte ens sådär som när man skriver HAHHAHA fast man egentligen är helt uttryckslös utan jag sitter här och tårarna har trillat och mitt väsande skratt skrämde bort katten

  1. Erika Petersson skriver:

   Hahaha åh, fan va fint! Blir jätteglad!

 4. Carin skriver:

  Åh fortsätt med att kommentera avsnitten- det är jättekul 🥳👍🏻

  1. Erika Petersson skriver:

   Det ska jag! Ett litet semesteruppehåll nu bara. Tack!

 5. Karin Arleskär skriver:

  Alltså jag skrattade så jag gräät när jag läste detta, herreguuu😂😂

  1. Erika Petersson skriver:

   <3 Det glädjer mig!

 6. Elsa skriver:

  Hahaha dina inlägg gör min dag!!!! Skrattar så mkt, det är tårar och magkramp!!!! TACK

  1. Erika Petersson skriver:

   Men tusen tack!! <3 <3

 7. Erika skriver:

  Tipsade Christoffer(stålborraren) på Instagram om din blogg. Du är ju så sjukt rolig. Allt man tänker skriver du ner. Så himla spot on 😂😂

  1. Erika Petersson skriver:

   Hahah SKOJAR DU?? Hoppas verkligen han läst…. Underbara man!! Och tack!!

 8. Julia skriver:

  Nej men du är FÖR JÄVLA ROLIG. Detta är underbart

  1. Erika Petersson skriver:

   Tusen tack verkligen! Så himla glad blir jag!

 9. apksunny skriver:

  This article is great, thank you for sharing this, it is very helpful.

 10. pandahp skriver:

  flaggle is a guessing recreation about flags that was primarily based on Wordle. Your purpose is to determine the flag of a rustic or territory as rapidly as potential. A similarity flag can be displayed after every guess, exhibiting what portion of your guess shares the identical colour as the reply. The palette has been reduce all the way down to 10 frequent colours to make it simpler to guess.

 11. แนะนำเพื่อน igoal skriver:

  Thanks for this valuable thing put in this blog. it’s so knowledgeable, informative and good looking site.
  แนะนำเพื่อน igoal

 12. This is really helpful info. Thanks for sharing a wonderful content!

 13. I truly appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again.

 14. How many more articles will you write? I will follow support Read all the stories.

 15. Thank you for taking the time to write this it was a great read. Good job!

 16. huay bee skriver:

  Your article is a shining example of the power of well-crafted writing.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg