Sveriges mästerkock avsnitt 14

16:40 2020-03-26

Mina kära!! Hur mår ni? I kristider är det viktigt att vi kollar MYCKET på tv för det sparar värdefull energi och skapar lite halvslapp gemenskap i dessa blogginlägg. Folkhälsomyndigheten rekommenderar 2-3 timmars tvtittande varje dag, gärna reality!!

Vad är det för stort problem vi , som enat folk, står inför just nu? Jo det är att när det är färre än 5 deltagare kvar i Sveriges Mästerkock är det HUR TRÅKIGT SOM HELST!! Även om de kämpar på för att hålla någon form av glöd uppe så sitter man hjälplöst lamslagen framför skärmen och stirrar. Kanske fipplar med mobilen och oj där gick visst en kvart utan att jag märkte det.

Tror ni Christoffer är med nu främst pga sin sociala kompetens och härliga utstrålning?? Han bar ju programmet ganska stadigt, inte på grund av sina matkunskaper utan på grund av sitt sympatiska sätt att titta på sina medmänniskor.

När deltagarna skulle presentera sina kokboksidéer började Chrille ändå sin idé på ett riktigt spännande sätt?? Avslöja HEMLIGHETER?? Verkligen inte där man trodde att en kokbok skulle starta…

Innehållsförteckning:

 1. Palmemördaren talar ut
 2. Vart man fiskar godast gös i Göteborg eller GÖSEBORG som jag brukar kalla det för det finns så jävla mycket go fisk
 3. Komplett lista över alla panamadokument
 4. Recept på 1 go hummersoppa
 5. Illuminati – hur mycket makt har de egentligen?

Vilken oerhört trolig situation ändå att en främling stampar in på NK och frågar om han kan få spontanflambera nån räka och de i delin bara svarar… ”absolut!!”

Och sen står den där främlingen i full mundering och bara Går På Känsla inne i köket hahah alltså vad är det här!!! Produktionen är så jjjjjjjävla lökig när det ska göras NÅGONTING annat än att bara laga mat i mästerkocksköket. De blir fullständigt odugliga? Dessa inslag om kokboksidéerna är egentligen mina favoriter för de är helt absurda?? Såhär är alla:

*Kille i jeans och t-shirt går mot en thailändsk restaurang*

”Tjingeling!!! haha nä jag bara skoja fan fett rasistiskt sätt att hälsa egentligen har ni tänkt på det?? Kan jag förresten få ta över den här restaurangen ett tag och stänga ner den för dagen för jag behöver nämligen nånstans att sitta och skriva min kokbok REACH FOR THE TOP(PING) alltså själva skämtet är då att det är liksom en bild på ett BERG kanske kilimanjaro men högst upp på berget är det liksom strössel?? Haha så blir man fett förvirrad ba VA?? Finns väl inget strössel där in real life liksom? Och så är själva grejen att kokboken handlar om olika toppings till exempel chokladsås, strössel, sånna hårda silverkulor, men den handlar också om min personliga resa to the top i sveriges mästerkock liksom fattar ni? Aa är det många som kommer hit och beställer ramen fast det egentligen är från japan? Så jävla störda folk kan va ändå.. aja vi ses Ha Det Nice SushiRice som jag brukar säga hahahahha!!!”

*stänger dörren och vandrar hem med en fettfläck på tröjan för att han lutat sig mot disken som inte var riktigt avtorkad*

Samtidigt sitter vi tittare och bara…. hänförs över… Vad fan det här ÄR för något egentligen

Kan detta vara två citat som sagts tidigare i kokbokspresentationer kanske!! Bara KANSKE!!

Icke en skräll att Edvards kokbok är en Laga Mat Med SkogsMullen, det visste man!!!

ALDRIG TIDIGARE HAR EN SÅDAN KOKBOK GJORTS!! Lägg UT!

Problemet med att sälja in en kokboksidé: Det blir sällan intressant. Varför? Kokböcker ska inte vara särskilt dramatiska eller avancerade. Det ska bara va: hej är är en god ravioli hej hej här är en god lasagne puss och kram fred på jorden

Det går inte att ha en intressant kokboksidé för då kommer potentiella kunder bara stirra på den i bokhandeln och tänka…. Oj va avancerat och konstigt, jag vill ju bara ha fred på jorden. Det är väl snarare så att ju tråkigare och menlösare kokbok desto större chans är det att folk köper den? Exempel på kokböcker jag hade velat köpa:

”50 Olika Recept Med Ris Eller Potatis Eller Pasta Obs Du Kommer Inte Behöva Fritera Eller Göra Något Annat Jobbigt”

”25 Recept Som Är Helt Okej Och Går Snabbt”

”Lite Tacos Lite Pizzadeg Och Nån Liten Kyckling I Ugn Typ”

Man vill framförallt inte ha en kokbok med budgetrecept för snälla hallå vad tror ni är syftet med boken… om jag är fattig har jag ju inte RÅD med en KOKBOK med billiga recept i.

Sen vill man inte heller ha en kokbok med något tema typ ALLS? Jag behöver 1 skogsrecept, 1 husmansrecept, 1 fisk, 1 nudel, 1 ris och så vidare….. Omöjligt för kokboksförfattare nowadays alltså.. En svår bransch!

Okej så tävlingen var att varje deltagare skulle, tillsammans med en av jurymedlemmarna var, laga ett recept ur sin egen kokbok. Team 1 var Chrille McChrill tillsammans med Marcus Beyblade. Kändes som att de var riktigt osynkade personlighetsmässigt. Marcus pallar nog INTE Chrilles pratsamma lite clowniga men ändå varma personlighet ens i 75 minuter kan man tänka sig. Och Chrille uppfattar ju (pga socialt kompetent) att Marcus inte gillar allt jävla göteborgskt ståhej så han tonar ner något oerhört. Resultat: Så jävla seg stämning under hela matlagningen där det enda som hände var att Christoffer slängde lite lökskal och Marcus var nära på att anmäla honom till nån myndighet för förargelseväckande beteende mot miljön!!! Inte två personer man gärna hade sett göra en spin-off serie ihop. Kemi: obefintlig

Även team två med Eduardo och Leif GW Persson Mannerström diskuterade zero waste men i förhållande till sparris enbart. Fattar inte varför Leif försökte hindra Edvard från att laga en god mat?? Låt honom ha i 20 sparrisar om han så vill? Stämningen i laget upplevdes som relativt stel, dels för att Leif tydligen jobbar för Amnesty för grönsaker, och för att Edvard tycker att det goda livet går före alla typer av ransoneringar. Jaså är det inbördeskrig? Jag kommer ändå ta mig tid till att gå ut i naturen och grilla hjort!!

4 sekunder senare:

Och team 3 som tyvärr inte lite taktfullt undvek att benämna sig själva som ”girl power” bestod av Mischa och Sofia. Stämningen i laget kantades väl en del av att Mischa vid flera tillfällen påstod sig bli ”snurrig” av receptet och anklagade Sofia för att det var ostrukturerat och LÅNGT!!! Men Sofias idé var ju att hennes recept skulle vara ”en helkväll” samt ”ett brädspel” och man kan ju ABSOLUT bli lite snurrig av brädspel så va fan hon borde bara varit nöjd egentligen!! Att det bara tog 75 minuter att laga måltiden måste väl i sig varit ett misslyckande från Sofias sida med tanke på syftet med kokboken

Hahaha sen beskrev hon en helt grotesk inställning till middagsbjudningar, att bli ARG om man ”bara får hälla av pastan”?? Man säger väl tusen tack för maten eller?? Tusen tack för att jag slapp stå här i ert kök och laga maten som ni ville bjuda mig på från grunden?? Är djupt skeptisk till hela resonemanget

Inte superskrälligt kokboksnamn från denna man inte!!

Visst var det underbart optimistiskt och roligt att Edvard ville uppmuntra svenska folket till att Fritera Mera Utomhus!!!! Där har vi en person som INTE ser problem bara möjligheter!! Bara tanken på att göra risotto utomhus är… svindlande

Detta var gulligt!! Youtube-kompatibelt. Mukbang fast där man inte ser vad man äter.

Sen handlade allt bara om Den Stora Dijonkrisen 2020, extremt tröttsamt var det

Avsnitten blir VERKLIGEN bara tråkigare och tråkigare!!!! Rejält trist final kommer det bli. Kanske sitter med mobilen under hela avsnittet? Vi får se!

Tusen kramar till er och hejdå till Christoffer!! Rimligt att han åkte ändå, med tanke på vilka som var kvar. Men trist kommer det bli att titta om en vecka. Jaja, this too shall pass

Hejdå hejdå hejdå

13 kommentarer | “Sveriges mästerkock avsnitt 14”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Sofie skriver:

  😂 Kokboksnamnet var ju underbart! Skrattade lite när jag såg det o tankarna vandrade iväg åt barnbokshållet, konstigt eller? 😂
  Nu är det segt 😝 så få kvar o då händer det inte så mycket mer än blodigt allvar….Fast bra deltagare, vet inte vem man ska heja på!

 2. Agnes skriver:

  Efter stängning är MYCKET bättre än vanliga programmet nu! Marcus blommar upp där! Plus att det i senaste avsnittet var Tatiana, Christoffer och Victor som tävlade = 3 favoriter. Mycket roligare tävlingar med, mer kreativt!!! Rekommenderar!!!

 3. Hanna skriver:

  Man satt ju inte och bet på naglarna av spänning i detta avsnitt. MEN kommer ändå sakna Chrille och hans ”åh harregud!” (samt hans orimligt högt placerade fickor på vinterjackan?!)
  Hejar på Sofia i finalen, mest för att det är lite tröttsamt med ytterligare en viltkille som vinnare. Men vi får se hur långt det räcker och om smakerna sitter så att säga.

 4. Millis skriver:

  Har aldrig brytt mig så lite om finalen nåt år tror jag. Edvard är typ tristaste deltagaren som NÅGONSIN varit med och Sofia en av de störigaste… Skiter helt i vem som vinner. Håller med som någon redan skrev, Efter stängning är mycket roligare att följa och där håller jag, givetvis, på Viktor!

 5. Lina skriver:

  Haha ville verkligen att Chrille mcChrill skulle åka ut när dom stod där och han feedade på snälla Edvards nervösa energi. Förövrigt kan dom ju lägga av med Biff Rydberg till nästa år, så jävulsk tråkig maträtt. Tänk om dom skulle fått vadsomhelst typ en pad thai att imitera. Gärna vegansk! Då hade vi fått se på underhållning.

 6. Lina skriver:

  Hejar förresten på Sofia i finalen, världen fixar inte en till viltkokbok :D

 7. Emma skriver:

  Sörjer att det inte är Lisa och Viktor som står i finalen, de enda värdiga :( OCH jag lovar de hade kommit med svinbra kokboksidé

  Ironi på att Sofia tidigare i avsnittet ”Jag hatar att laga mat med andra” till att ”Jag hatar att gå på middagsbjudning och inte få vara med och laga maten” STÖRIGASTE PERSONEN NÅGONSIN

 8. Stina skriver:

  SVOR åt att köttkillarna fick tävla i vem som gjorde bäst kött-husman! Hur kan de utmana dem så pass lite? Eller hade det blivit för pinsamt om de tvingades laga ngt annat än kött och potatis? Så låg nivå i år 😢

 9. Robert skriver:

  Håller med i stort. Sedan är Efter stängning på play mkt trevligare att kika på. Ser ändå fram emot finalen. Sedan att det är Leifs sista program känns lite sorgligt. Bra kämpat Leif!

 10. lol beans skriver:

  Jag hävdade verkligen att Chrille mcChrill skulle gå ut när de var kvar där och han drog nytta av snälle Edvards oroliga energi. Dessutom kan de skjuta upp Biff Rydberg till nästa år, en så jäkla utmattande rätt. Anta att de fick något liknande en kudde thai att imitera. Helst vegetariskt! Då skulle vi ha sett nöjen.

 11. Jerry skriver:

  LOLBeans is a fun battle royale lol beans game where you race with other players while avoiding obstacles. Reach the end of the course in competitive gameplay!

 12. wm slot skriver:

  Everything fits perfectly. You have written the content very well. I don’t think anyone can do it. Flawless for your article. It all fits together very well.

 13. Thanks for sharing this article. I really like the post you have shared here. It was really interesting.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp