Sveriges mästerkock 2020 – finalen

13:26 2020-04-02

Kära Örebroare

Hur är det?

Under tiden som finalavsnittet sändes googlade jag ”fotvård” på mobilen av två anledningar. Den första anledningen är att jag har märkt att mina hälar blir torrare ju fler år som går. Åldern tar ut sin rätt på det märkligaste av vis? Trodde inte jag skulle känna av ålderstecken vid blotta 26 goda år? Den andra anledningen är att Sveriges Mästerkock 2020 har varit ett fullständigt haveri underhållningsmässigt sedan 3-4 veckor tillbaka. Även i mitt (just nu) extremt icke-hektiska liv har denna timme varje onsdag blivit en självklar stund att googla olika krämer och fotsalt. Så tradigt är det. Och så dåligt mår mina fötter.

Innan avsnittet tänkte man: Hmmm undrar om det kommer vara såhär: En är lite bättre på förrätten och den andra är lite bättre på varmrätten så det kommer *trumvirvel* AVGÖRAS PÅ EFTERRÄTTEN kanske? Det vore nämligen spännande och icke originellt, never seen before in svensk snäll matlagningstv.

Avsnittet startade med att de två finalisterna, Edvard och Sofia, tvingades vandra ut på gatan med sina kockförkläden helt utan jacka :(

Det minst pampiga finalintrot jag sett tror jag. Köp en jävla häst och vagn till de stackars deltagarna så att de kan känna att de lever lite? Vill ni ens att detta ska kännas som finalen i sveriges mästerkock eller vill ni att det ska se ut som att era deltagare är rika barn som bråkat med sina föräldrar (som de bor hos på ett hotell) och impulstroget rymt hemifrån utan ytterkläder?

Blev direkt irriterad på allt snack om ”utveckling” hit och dit. NEJ Att du är i final visar absolut inte att du har utvecklats. Vad ÄR det för slutsats ens? Att du är i final visar ENBART att du har tävlat mot 10 Roy-personer som alla var sämre än dig och de åkte ut en efter en!!

Blir överlag så jjjjävla less på att en stor del av det här programmet går ut på att just sälja in programmet och berätta hur oerhört bra det är för deltagarna. ”Vi har blivit så mycket duktigare på att laga mat” NJA, att Mischa står framför er en gång varje dag och upprepar ordet ”smakbild” som en matlagningsrainman innebär ingen självklar utveckling från ert håll….. Konstigt att ju längre tiden går desto mer försöker produktionen sälja in att detta program typ är Hogwarts fast för mat och att man blir en så himla duktig mat-trollkarl av att vara med i programmet. Blir matt!! Har de så få sökande att de måste promota såhär hårt inför varje ny säsong? (Om det ens blir nån)

Clash of the tråkmånsar <3 En viktig röst i SMK-debatten på internet har kapten ynkrygg varit!! Och det finns absolut (stora) korn av sanning i det som sägs här. Både Edvard och Sofia har gjort det till sin specialitet i programmet att på sin höjd säga något lika kontroversiellt som ”det vore roligt att vinna mästerkocken:)”… Inte för att vi kanske har följt den här säsongen för att vi förväntar oss att en Mr Cool-persona ska vara med och laga biff rydberg MEN precis som det är tråkigt att kolla på dejting-tv när det är sunda människor som knyter an till varandra på sunda vis så är det tråkigt att kolla på matlagningstävling när de tävlande är taggade på livet, lever på utan större bekymmer och är rätt bra på att laga mat. Det fanns INGEN friktion i detta avsnitt och det har det faktiskt inte funnits på flera veckor. Såhär var hela timmen:

”Det vore skönt med en bra start” jaså tycker du det ja?? Ett påstående lika svårt att ifrågasätta som påståendet att det är nyttigt för kroppen att andas!!

Jättekonstigt att hela avsnittet var sponsrat av varumärket ”Äppelmajonnäs” som tidigare varit okänt för svenska folkets amatörkockar och tv-tittare. Irriterande att juryn särskilt kommenterade att de två deltagarna lagade ”väldigt olika menyer som verkligen visar deras personlighet” när båda gjorde samma mat rätt igenom. Två människor som båda lagar ÄPPELMAJONNÄS i samma tävling? Nej nu har jag sett allt.

”det vore kul om man skulle vara lite bättre i tävlingen så att man vann :)” kan detta vara världens potentiellt sämsta fotbollshuligan? ”Det vore väldigt roligt om man vann mot det andra laget men såklart de är ju väldigt duktiga de också :) vi får se hur matchen slutar helt enkelt” stryp mig va tråkigt!!!

Mitt uttråkade ansikte hela timmen när jag parallellt med tittandet jämförde priser på fotpeeling

Hahaha men det här var ändå en mänsklig händelse tyckte jag!! Att man, när man är med i finalen i sveriges mästerkock, kanske ens största händelse i livet,  bara stannar upp, tappar alla tallrikar och grytor och typ stirrar på Leifs glasögon och funderar … undrar vilken styrka han har i dem egentligen… Han är ju en gammal gammal farbror men samtidigt… vissa ser ju jättebra även när de blir äldre OJ NU HAR DET GÅTT EN KVART och jag glömde lägga upp maten jag är diskvalificerad

Otrrrrroligt listig sista minuten-kupp av Leif här, hans true colors kom verkligen fram i mitten av tävlingen där han uppmuntrade Sofia till att maxa calvadosen och på det sättet bli alldeles för full av avsmakningen för att fortsätta tävlingen. Kändes väldigt Lömsk Disneyfigur av honom, hade hoppats att detta skulle uppmärksammas lite mer än det gjorde, men tycker samtidigt han ska få komma undan med vilken skit som helst nu hans sista avsnitt. Har inte uppfattat om Leif haft en tydlig favorit tidigare men här blev det väl uppenbart att han iallafall älskar att se äppelsprit hällas ner i en gryta mer än han vill att sofia ska vinna mästerkocken.

Tycker om när juryn kan vara lite jävla ödmjukt med sin matexpertis men jag ser sällan att det är någon annan än Leif The Magnificent som praktiserar detta. Tveksamt om jag nånsin kommer kolla en ny säsong av detta program men om jag skulle göra det vill jag att minst en av jurymedlemmarna är lite mer transparent med sig själva, sitt liv och sina brister typ såhär:

Så att man kan spegla sig i iallafall en av dessa i övrigt robotlika gourmander.

En icebreaker jag brukar dra på fest när jag inte känner någon alls

Gamla gänget ändå <3

Inte förvånande att hon med kläderna har de där kläderna på sig dagen till ära men så oerhört märkligt att se han som åkte ut typ först med den dyra bokhyllan och de dyra vinerna… Han som hette typ KINGström i efternamn? Känns som att han bytte klass typ första veckan i skolan men ändå får vara med på klassåterträffen.. Skeptisk.. Blev iallafall rörd och berörd av att se Victors glada varma ansikte. Vaktelkingen var där också absolut. Riktiga troopers det där som inte nådde riktigt ända fram.

Verkligen jag när jag har bestämt mig för att göra en skinkmacka till efterrätt i finalen i sveriges mästerkock

Tycker för övrigt det är orimligt att sofias skakande händer enbart kommenterats som ett *tokig inslag* i programmet och att inte en endaste själ har ringt 1177 å hennes vägnar bara för att checka in lite om det där är LUGNT verkligen….

Och det var väl i slutändan BRA att Sofia vann eftersom Edvard som sagt är samma person som vinnarna de två senaste säsongerna av programmet men jag har aldrig älskat henne i ärlighetens namn och jag hade önskat att Lisa eller Victor vann givetvis givetvis!! Sverige behövde inte en till skogs-kokbok men sanningen är ju också att sverige inte behöver en endaste kokbok till av något slag och så är det med det!!!

Tack för att ni hängt med i denna ojämna men ändå kontinuerligt uppdaterade följetongen!! Blir glad. Och tack LEIF!

Får se vad Erkan P bloggar om härnäst!! Har en liten omröstning på min instagram nu, det kan landa nästan var som helst. Förslag på att kommentera ”Anders Tegnells kläder under alla presskonferenser” (hahaha) och ”Ex on the beach” har kommit in exempelvis. Vi får se. Kram!

54 kommentarer | “Sveriges mästerkock 2020 – finalen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Agnes skriver:

  En positiv sak med årets mästerkock är ändå att vi fått lära känna Sveriges mest älskvärda personer – Christoffer, Lisa och Viktor!!!!!!

  1. Erika Petersson skriver:

   Det är något vi alla är glada över!!

 2. Sofie skriver:

  Nej slut redan 😔 fy så tråkigt. Alltså inte Sveriges mästerkock, utan dina underbart roliga o härliga recensioner av varje avsnitt. Du har bjudit på så många skratta-rätt-ut-medan-folk-tittar-konstigt-moment, så nu känns det liiite sorgligt. Väntar med spänning på nya program 😊 vi behöver lite roligt i dessa tider 😉

  1. Erika Petersson skriver:

   Tack kära Sofie <3 <3 Ska göra vad jag kan!

 3. E skriver:

  Håller med Sofie! Redan slut?! Börja recensera något annat omedelbart!!
  F ö tråkigaste finalen nånsin.

  1. Erika Petersson skriver:

   <3 Det ska bli! Haha ja jag vill ha pengarna tillbaka

 4. Lea skriver:

  Denna finalen var som att se färg torka. Efter stängning är överlägset storebror.

  Plz fortsätt recensera! Typ paradise eller nåt

  1. Erika Petersson skriver:

   Ellerhur, sååå tråkigt. Det kommer fortsättas på ett eller annat vis!

 5. Jenky skriver:

  Kan du fortsätta med att kommentera typ mitt liv. Ja betalar om du följer mig runt
  Också skrattade mycket och kommer använda att jag är van vid struts men aldrig på Öland? Eller Jo de finns väl där?? Men du fattar

  1. Erika Petersson skriver:

   Hhahaha ja jag hade gärna följt dig 24/7!!!

   1. poppy playtime skriver:

    Thanks for sharing this information. I really like your blog post very much. You have really shared a informative and interesting blog post .

 6. Sofie skriver:

  Castingen för Bonde söker fru 2020 är på torsdag 9/4 😊

  1. Erika Petersson skriver:

   Kära tid!! Det missade jag jättemycket men det vore ljuvt att fortsätta kommentera i höst!!

 7. Mia skriver:

  Tack för en OTROLIG recensionssäsong av en högst medelmåttig tv-säsong. Längtar efter recensioner av i stort sett vad som helst?!

  1. Erika Petersson skriver:

   Du ska ha tack för tacket och läsandet!! <3

 8. Great Assignment Helper is a renowned academic writing service that provides top-notch Law Assignment Help Australian Services. The company has a team of experienced and qualified writers who can handle assignments in different subjects. They offer essay writing, research paper writing, thesis writing, and dissertation writing services. Their writers are native speakers of English, ensuring that the quality of work is of the highest standards. Read More: Complete Guide to Law Assignment Help

 9. Need help with your law assignment help in Australia? Australian Law Assignment Help and Great Assignment Helper are here to provide you with top-quality assignment assistance. Our experienced team of law experts can help you with everything from case studies and essays to dissertations and research papers. Contact us today to learn more!

 10. You have great ideas to share something like this. cq9 ทางเข้า

 11. ACE skriver:

  We’re excited to introduce MetaMask Sign in, your way to buy and sell cryptocurrency on the web. Metamask is the easiest way to interact with EOS, without worrying about losing private keys or holding your own private keys.

 12. ลิ้งรับทรัพย์ igoal88 skriver:

  You have done a great job on this article. It’s very readable and highly intelligent.
  ลิ้งรับทรัพย์ igoal88

 13. Hello, This subject very interesting. thanks for helpfull writing. this article very important and true.
  thanks for helpfull writing. this article very important and true.

 14. I really like it when folks come together and share ideas. Great website, continue the good work.

 15. Thanks for this usefull article, waiting for this article like this again.

 16. Would love to perpetually get updated great weblog! .
  เว็บพนัน

 17. doc skriver:

  Comprare una vera e propria patente di guida registrata presso la banca dati e il comune di problemi senza partecipare alla parte pratica o teorica degli esami in pochi giorni
  comprarelapatentediguidaregistrataonline

 18. Thanks for sharing the informative article Lawyer For Bankruptcies keep more article like this

 19. useful article
  prenuptial agreement
  you can more images like this in my blog,

 20. 123 plus skriver:

  Thanks for posting this, valuable information. Looking forward to reading more.
  123 plus

 21. SMM Panel One skriver:

  SMM Panel One is your one-stop solution for skyrocketing your social media presence and success. With our cutting-edge Social Media Marketing (SMM) panel, you can harness the power of various platforms to elevate your brand, engage your audience, and drive unprecedented growth. From increasing followers, likes, and comments to generating buzz around your content, our platform offers a seamless and efficient way to conquer the digital landscape. Boost your social media game with SMM Panel One and witness the magic of organic reach and genuine interactions like never before!

 22. The content you shared with us is really useful. Thanks for sharing this.

 23. It was a very good article.I am grateful to you. Thank you for helping me

 24. Get expert Raptor Programming Assignment Help for top grades. Affordable, reliable, and tailored solutions. Boost your grades today!

 25. Your article is impressive. Thank you for putting these thoughts into writing.

 26. HealthandAid skriver:

  Explore the compare the functioning of alveoli in the lungs and nephrons in the kidney : Similarities & Differences. Stay tuned to know more in detail.

 27. Si vous rencontrez des problèmes pour obtenir un permis de conduire, vous pouvez nous contacter directement par e-mail dans toutes les régions de l\’UE, en Allemagne, au Portugal, en France, en Espagne, en Suède, aux Pays-Bas, en Belgique, en Suisse, Estonie, en Italie et L\’Autriche. Nous vous donnons tous les conseils pour obtenir votre permis de conduire enregistré sans aucun problème. Aucun examen passé. 
  https://www.achetez-permisdeconduire.com/
  acheter permis européen
  comment acheter un permis
  Acheter permis conduire l’étranger
  acheter faux permis de conduire
  acheter permis moto belge
  Acheter permis conduire français
  acheter permis de conduire enligne
  acheter un vrai permis

 28. Se hai problemi a ottenere una patente di guida, puoi inviarci un\’e-mail direttamente in tutte le parti dell\’UE, Germania, Portogallo, Francia, Spagna, Svezia, Paesi Bassi, Belgio, Estonia, Italia e Austria. contatto. e ti daremo tutti i consigli su come ottenere la patente di guida registrata senza problemi. Nessun esame sostenuto. Acquista da noi la tua patente.
  https://www.documentoregistrato.com/
  comprare patente b prezzo
  comprare patente guida registrata
  è legale comprare patente
  come comprare una patente
  Comprare patente guida internazionale

 29. bursel skriver:

  Thank you very much for providing me with this information.

 30. bircel skriver:

  Thank you very much for providing me with this information. Beylikdüzü Konut Projeleri

 31. myst labs m1 skriver:

  Thank you for sharing this very interesting story. Please write it again. I promise to follow you

 32. Number one online gambling website, automatic deposits and withdrawals within less than 1 minute.

 33. nỏ hu skriver:

  I came to your website for the first time. and hope to read again nỏ hu

 34. game nổ hu skriver:

  I wanted to take a moment to express my heartfelt gratitude for your outstanding article. Your insights have truly enlightened me. game nổ hu

 35. Your article not only provided valuable information but also sparked introspection and reflection on my part. casino online uy tín

 36. huaybee skriver:

  Thank you for some other informative website.

 37. This is what I am very interested in. You have a unique idea to put into this article.

 38. Thank you for the great information you share. promotion aquax bet

 39. vexanshop skriver:

  I find your articles incredibly insightful and valuable. I’ll be sure to bookmark your blog and visit frequently for updates. I’m excited to discover more valuable information here and wish you the best with your future posts!

  Tumble Track Mat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG