EC School – Recension

22:34 2013-11-15

Sådär ja! Sista dan i plugget och jag tänkte härmed skriva ett informativt inlägg om vad det är jag har pluggat, hur det gick till och vad jag tyckte om det hela. Jag uppmanar alla människor som har möjligheten, resurserna och tiden att åka på något liknande eftersom jag genuint känner att detta var det bästa jag gjort evvah. Skulle kunna stannat i ca en månad till. Men nu, om själva skolan:

Jag åkte alltså genom Blueberry. Det är ett företag som förmedlar skolor över hela världen och EC School i San Francisco är en av dessa skolor. Anledningen varför jag valde just Blueberry var för att skolan de förmedlar ligger Downtown i San Francisco, till skillnad från många andra språkskolor som ligger utanför stan. De var lätta att hålla kontakten med och svarade snabbt och chillaxat på alla mina frågor via mejl. 

Själva kursen jag valde att läsa var en normalkurs, dvs. 20 timmar totalt. Mellan 08.30 och 11.45 varje vardag. Såhär i efterhand skulle jag ha valt en intensivkurs för bara någon tusenlapp mer, då skulle jag även haft eftermiddagskurser, men äh, jag var ju ändå här på en slags semestergrej.

Det hela börjar med att du gör ett test för att se vilken nivå du är på, sedan delas du in i rätt nivå. Känner du att nivån är för lätt eller svår kan du byta. Om du pluggar där lite längre gör du också ”exams” som se om du ska flytta upp en nivå eller inte. Vanligen flyttas du upp typ var tredje-fjärde vecka typ. Eftersom du utvecklas. 

 

SKOLAN: Fina fresch and so clean clean lokaler högst upp i en skyskrapa på Montgomory street. Om du bor i Nob Hill (vilket jag tycker är bästa området pga kan GÅ precis överallt + känns hyfsat safe) så tar det runt 10-15 minuter att gå till skolan. 

SJÄLVA KURSEN: Vi fick två kursböcker, en att ha på lektionen och en för att jobba i hemma. Fick en del hemuppgifter, men inga större uppgifter. Var rätt slappt på den biten, fick liksom inget ”straff” (?) om du ej färdigställde dem. Vilket var lite synd eftersom en del inte tog uppgifterna på allvar. Lektionerna var ofta indelade i listening, reading, writing and speaking. Jag har lärt mig så sjukt mycket grammar som jag inte hade någon aning om. 

LÄRARNA: Jättebra och supertrevliga, kan allas namn och känns engagerade. Jag hade en FANTASTISK kvinna som hette typ Deedee(?) som var superengagerad och pedagogisk. Hade henne typ varannan dag. Hade dock en gubbe en gång som sa något i stil med ”listen guys when girls do like thiiiiiiis *snurar sitt hår med ett finger* it means that they are intrested in you…” man bah: NEJ DET KANSKE BETYDER ATT DET KLIAS ELLER ATT JAG ÄR UTTRÅKAD???? MEN BRA ATT DU FORTSÄTTER REPRODUCERA PISSIGA KÖNSSTEREOTYPER :-DDD. Jag himlade med ögonen och en koreansk tjej svarade att ”maybe it just means that she’s bored…?” *sCoRe*.  Var en chock att komma från mitt senaste plugg inom genus och sen till denna heteronormativa sexistiska gubbe liksom. Men övriga lärare och personal på skolan: Mycket bra och mycket vänliga, väldigt noga med att ”ingen fråga är dum”.

ELEVERNA: Otroligt varierande, såklart. Blev kompis med en jättehärlig brasiliansk tjej och pratade en del med skittrevliga japaner, spanjorer osv. I övrigt kändes en del i klassen så fruktansvärt omogna? 25-30-åringar som sitter och vickar på stolen och håller på med mobilen FAST de har betalat för kursen? Fattar inte den grejen? Själv var man pluggot numero uno. Idag hade jag på mig mina mönstrade byxor och dessa stolsvickande personer snackade skit om lill-byxan min (”soooo ugly”). Ville säga ”Ooooh you super-cooool girls! PLEASE give me fashion advices!!!” MEN hörde änglarösten inom mig bah: ”va den större människan hp… va mogen nu” så jag log stort och fladdrade lite med min byxa.

KONTENTAN: Du bestämmer själv hur mycket du vill lära dig. Är du engagerad på lektionerna, jobbar i dina böcker och gör hemuppgifterna är själva kursen otroligt bra. Det är lätt att ha kontakt med alla mysiga lärare och själva skolan känns profsig men också relaxed och modern. Hade kanske ibland önskat lite hårdare tag från lärarna och mer engagerade/mogna kurskamrater.

Mitt slutgiltiga betyg: 

16 kommentarer | “EC School – Recension”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Joohanna skriver:

  Ungefär vilken ålder var det på eleverna? :)

 2. victoria skriver:

  Och boende då? fixade Blueberry det åt dig också? Låter himla kul faktiskt!!

 3. R skriver:

  jisses för dom där stolvickande töntarna. Du skulle ha freakat ut på dom när du väl kunde. Stått upp för lillbyxan din men även för dig själv. Men samtidigt så är dom inte värda det…men antagligen inte heller vana vid att folk sätter sig upp mot dom å typ ”whats the point with trashtalking me BIIIITCHEEESSS?!”…

 4. Hanna Watson - nygift i Kanada skriver:

  Coolt. Hade gärna åkt på nåt sånt för några år sen. Istället åkte jag som aupair till USA och blev flytande på engelska så. Och en gifte jag mig med en Kanadensare, så nu sitter engelskan.

  Träffade för övrigt en person här i Kanada häromdan som när jag sa att jag hade bott här i ett år sa
  ”wow, your english is SO good”
  Men ba, vadå? trodde du att jag inte kunde ett ord innan jag km hit och har lärt mig allt på ett år. knäppis

  kram

 5. nina skriver:

  Gick på EC i New York och det var heeelt fantastiskt! Rekommenderar verkligen det till alla!

 6. alva skriver:

  haha men va!?!?! fan vad sjukt att vuxna människor sitter och snackar skit om nåns byxor så hen hör?!!?? eller snackar skit om nåns byxor över huvud taget *omg get a life girls…………*

 7. Sean skriver:

  Du hade alltså lektion till kl 11.45? :) Vad sysslade du med på eftermiddagarna/kvällarna/helgerna? Blev det någonsin tråkigt?

 8. Hanna skriver:

  Advice är en uncountable, ett oräknebart substantiv. Du kan alltså inte böja det i plural. ”Give me some advice you super cool fashion ladieeeezzz” skulle du alltså ha skrivit. Du kan inte heller säga an advice, använd some advice. Eftersom det är oräknebart på engelskans härliga logiska sätt. /hälsar pending English teacher Hanna

 9. Ellen skriver:

  What!! Dina byxor vad ju hur coola som helst plus att det tillhör vanligt hyfs att inte snacka skit om någons byxor så hen hör, jisses alltså.. Men bra att du haft det bra trots pubertalt beteende i klassrummet!

 10. Elinelinelin skriver:

  Jag funderar på språkresa i USA i sommar. Kan du rekommendera just san francisco om det är första gången man åker till USA? :)

 11. Elinelinelin skriver:

  Jag funderar på språkresa i USA i sommar. Kan du rekommendera just san francisco om det är första gången man åker till USA? :)

 12. sara lagerstedt skriver:

  Hej hanapee! Fasen va cool språkresa! Hur mycket kostade det? Är jättesugen på att dra iväg!

 13. Hm skriver:

  Varför skriver du alltid ut folks kön och etnicitet?

 14. Fanny Darling skriver:

  Åh, det låter jättekul! Ger mig lite eftergymnasiala idéer och inspiration också. Läste en kommentar längre ner som tipsade om bloggen made.devote.se — LÄS DEN (caps loc nödvändig) snälla, hon är så himla häftig och har tagit ett superbra initiativ angående sexuella övergrepp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg