Hur kom jag hem?

11:40 2013-12-16

Malin:
Alltså, är det bara jag som är intresserad av att få veta hur du kom till Stockholm i fredags?
Man kan inte lägga upp en sån cliffhanger för att inte säga hur det gick sen…
1. Gick tågen igen?
2. Eller fick du åka extrabuss?
3. Hörde ngn megasnäll bloggläsare av sig för att samåka?
4. Hann du till jobbet i tid??
(5. Ok, inser nu att jag kanske hängt upp mig på en onödig sak…)
Alltså såå många frågor utan svar. Åh!

…Men TACK för att någon av mina läsare är intresserad av hur jag tog mig hem till Stockholm från att ha suttit fast i Sundsvall. Nu får jag äntligen berätta denna, ganska häpnandsväckande, historia. 

Det hela började med att någon på Twitter tipsade mig om att lifta. ”Du vågar!” skrev tjejen och tipsade mig om att ställa mig vid E4:an. Så jag tog massa mod till mig och vandrade mot den stora vägen. Väl där satte jag på mig ryggan och lyfte min liftartumme.

Det dröjde inte mer än två, tre minuter innan en bil stannade. Det var en liten mörkgrön folkabuss (såklart) med ett new age -par som körde. Kvinnan hade långt hennafärgat hår och blommiga brodyrer på sin väst, mannen hade skägg och en slags lustig hatt.

– Vart ska du flicka? Frågade kvinnan vänligt och stack ut huvudet genom det nedvridna bilfönstret.

– Hej hej! Jag vill jättegärna till Stockholm, ska ni dit? Frågade jag med min trevligaste röst.

Kvinnan log stort och granskade mig från topp till tå. Sen lutade hon sig över till sin man som körde och viskade något i hans öra. Han tittade på mig en kort stund och nickade sedan. Jag kanske borde ha blivit rädd här, men det var något otroligt vänligt över de båda, något glittrande i ögonen, något som kändes som att de aldrig skulle kunna göra något levande illa.

– Klart du ska åka med. Hoppa in! Sa hon och sträckte sig bakåt och öppnade bildörren.

Jag kastade in väskan i baksätet, hoppade in och stängde dörren efter mig. Med en rivstart for vi iväg och kvinnan skrattade hjärtligt när mannen tryckte ner gaspedalen i bilmattan. Vi börjde prata om allt möjligt och de två berättade att de jobbade i underhållningsbranschen och åkte runt i Sverige med olika uppsättningar. Hon hette Rakel och den relativt tystlåtna mannen kallade sig själv kort och gott för Q. Jag var så inne i vårt samtal att jag ännu inte märkt att det fanns ytterligare ett baksäte i bilen. Men det skulle jag snart bli varse om…

Vi snackade, skrattade och fann varandra väldigt snabbt. De ville höra om min blogg och mitt jobb och titt som tätt la Rakel sin hand på Q’s hand på växelspaken. De kändes kära och väna. Nästan magiska? Liksom ett med naturen.

När vi tystnat någonstans på vägen utanför Gävle hörde jag någon hosta i baksätet. Jag vände mig försiktigt om och såg där en lurvig brun…. björn. Jag kunde den första sekunden inte avgöra om det var en docka eller verklig, med tanke på den lilla gula hatten björnen hade på huvudet och att hen satt upp likt en människa i bilsätet, med bilbältet på och allt.

Jag stirrade storögt på björnen. Hen på mig. Jag kände mig stel och livrädd och väntade på något slags livstecken från den… det måste väl vara en…. docka? Men den såg så sjukt verklig ut?! Jag vet inte hur länge vi satt och tittade på varandra, kanske handlade det om två sekunder eller två minuter. Men så plötsligt öpnnade björnen munnen.

– Hallå….? sa en mörk och djup röst som kommer från björnen.

– AAAAAAHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! skrek jag livrädd och studsade mot Rakel.

– LUGN NU! Luuuuugn. Försökte hon lugna mig.

– Förlåt…. sa den mörka björnrösten igen.

Nu hyperventilerade jag. Livrädd för vad jag nyss upptäckt. En talande björn i gul hatt. Var detta på riktigt? Drömde jag? Var det en människa i en docka? Men björnens tänder, ögon, päls och klor såg allt annat än kostymliknande ut.

– Ja, det var inte meningen att du skulle vända dig om och se Bo, men nu är det gjort. Det är vår vän Bo. Han är en björn och totalt ofarlig. Försökte Rakel sakligt förklara.

– MEN HAN PRATAR???!?!?!?! skrek jag oroad och livrädd för den värld jag befann mig i.

– Ja…. han gör ju det. Sa Rakel och slog ner blicken.

– Hörredudelidu va inte mening å skrämma dä va…. Sa björnen Bo och la tröstande sin tass på min axel.

Jag försökte andas regelbundet och blunda hårt. Nypa mig i armen. Försöka tänka bort det jag nyss varit med om, det var omöjligt. Tassen var där och den talade björnen Bo försvann inte. Han fanns. Han var lika verklig som mig, Rakel och Q. Det var bara att acceptera. Verkligheten är inte alltid som jag trott. Allt kan hända.

Resten av resan handlade om att försöka förstå. Att snacka med Bo och komma nära. Han berättade om hur han lärt sig tala och varför han bar gul hatt. Han talade gott om Rakel och Q och om hur snälla de varit mot honom sen dag ett. Varför skulle de inte? Menade Rakel som berättade om hur Bo är en av oss och att hennes förståelse för djur aldrig varit bättre.

Resan till Stockholm gick snabbt. Jag ville inte kliva ur den mörkgröna folkabussen då den svängde in på min gata. Men jag var tvungen, Rakel, Q och Bo skulle vidare ner till Småland och jag hade ett jobb att sköta. Jag gav alla tre en riktig björnkram (bokstavligen till Bo), tog min väska och hoppade sedan ut ur bussen. När de åkte iväg stod jag kvar på gatan och tittade efter bussen.

Och jag visste att ingen skulle någonsin tro på det jag precis varit med om.

35 kommentarer | “Hur kom jag hem?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Nina skriver:

    Bra skrivet! Skriv en roman för tusan!
    Men skriv också den sanna historien, för ack nej ack nej jag tror dig ej.
    Trodde på allt förutom Bo dock, kan det vart en hårig karl bara? Då tror jag på dig.

  2. johannaa skriver:

    Hahaha Hanna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Anna Röd - Nörd & Filmskapare skriver:

    :’D vacker historia!
    Talande djur har man ju stött på, men dem håller ju sig undan för FBI och SD som försöker göra experiment på dem och tjäna pengar på dom. Har en talande brax med hängslen som heter Morgan i mitt badkar, skittrevlig men jävligt enstörig.
    <3

  4. Juliaaa skriver:

    Hahaha åh Master <3

  5. Isa skriver:

    Haha!

  6. Evelina, den fina skriver:

    Alltså, det bästa jag läst på länge! HAHAHA! :)

  7. Jennifer - på äventyr i Indien skriver:

    Hahahah, och man ba ”när kommer det? När avslöjar hon att allt är hittepå?”
    Håller med Nina här, skriv en roman för sjutton!

  8. MatildaMatilda skriver:

    hahaha!! :)

  9. Sara skriver:

    haha jaaaaaaaaa,,,,,men allvarligt hur tog du dig hem….måste veta…

  10. Mickan skriver:

    Hej Hanna!!! Har inte läst texten men har en viktig fråga: gillar du John Mayer???? Är i EXAKT samma sits som när du behövde gå själv på Beyonce!!!! Gå med en trogen läsare!! Biljetterna släpps i övermorgon

  11. lalla skriver:

    Hahahaha, men åååh, jag (hon som tipsade dig på twitter om att lifta) var HELT SERIÖS med tipset ju! Jag lovar, du hade älskat det! Och det hade funkat skitbra, är helt övertygad.

  12. Imma skriver:

    Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Vet inte vad som är bak eller fram, vad som är sant eller falskt. Blev helt uppslukad av din historia så att jag bad min mor att läsa, jag menar vem har liksom mött en talande björn förrut?? Blev dock enormt besviken när mor underrättade mig med beskedet att det bara var hittepå..

    Med vänlig hälsning, en läsare som var helt fascinerad av denna berättalse att hen trodde allt var sant..

  13. Bella skriver:

    åh, tack bästa hanna för att du gjorde min äckliga bajsmåndag lite bättre med denna underbara, otroliga historia!

  14. Fine - en 21årings syn på sex, kärlek och relationer skriver:

    hahaha det tog alldeles för lång tid för mig att fatta att det var på skoj

  15. Miriam skriver:

    Hahahahah vill hemskt gärna tro på dig..

    Hur gick det förresten med check-listan du gjorde inför din USA-resa? //Jättenyfiken läsare

  16. Ellie skriver:

    Du får va med om de coolaste grejerna ju!! Vill också hitta en talande björn!

  17. Emelie skriver:

    HAHA. Dööööör.

  18. Silje skriver:

    Vilken medryckande berättelse :)

  19. Stun skriver:

    Hanna! Jag hoppas du har sett detta mästerverk, Vaginal knitting – inte att missa!
    http://www.youtube.com/watch?v=q6RZZf6HMzo

  20. Maria från Moldavien skriver:

    jaaaaa men nu till livet stora fråga! vad har du på dig för stass idag?!!

  21. Ida skriver:

    Åhh hade verkligen önskat att det där hänt på riktigt. Var den som trodde in i det sista att det var sant och vill fortfarande göra det. Förlitar mig för mycket på att allt du säger är sant master

  22. Sofie skriver:

    Men. Hur kom du hem då?!

  23. multi skriver:

    alltså jag hoppas innerligt att allt med björnen är sant för då måste det vara den bästa lifthistorien jag hört!!!! Att lifta är det bästa som finns, man möter så otroligt intressanta människor längs vägarna <3 <3, och sjuka.....liftade en gång med hells angels, höll på att kissa på mig av nerver hela vägen....

  24. lapunani skriver:

    alltså jag hoppas innerligt att allt med björnen är sant för då måste det vara den bästa lifthistorien jag hört!!!! Att lifta är det bästa som finns, man möter så otroligt intressanta människor längs vägarna <3 <3, och sjuka.....liftade en gång med hells angels, höll på att kissa på mig av nerver hela vägen....

  25. SannaN skriver:

    Asså nu vet jag inte om det är jag som är helt efter och har missat detta men har du sett Miss Reprensentation? Såg den nyss är den är såå sjukt bra! Det är en dokumentär om feminism och medians objektifiering av kvinnor – länkar till trailern och hemsidan här http://film.missrepresentation.org

  26. Linnea skriver:

    MaStEr!!
    Jag har precis kommit in på Genusvetenskap 1 på SU till våren och är så pepp/nervös att jag dör! Har aldrig pluggat på universitet tidigare så jag liksom MASSA fjärilar i magen som undrar om jag kommer klara detta? Hursomhelst så är min superviktiga fråga: hur gjorde du när du skaffade böcker?? Litteraturlistan är ju jättelång och vissa böcker ska en bara läsa typ tre sidor ur? Ska en köpa alla? Vart köper en begagnade böcker? Hur gjorde du liksom?? Utöver bokpaniken får du gärna dela med dig av alla tips och råd du har om kursen och skolan osv?
    Tusen nervösa feministkramar<3<3

  27. Hanna skriver:

    Bästa HP! Efter live-streamingen med Gudrun sa du att vi skulle kunna se hela filmen igen. Var hittar jag den? Tänkte önska mig i julkapp att min familj tittar på den! Plus att jag själv vill se den igen!

  28. Sonja Bahlenberg skriver:

    haha min favoritnovell nu<3333

  29. S skriver:

    Idag var det en föreläsning med Genusfotografen på min skola som var frivillig att gå på. Jag gick dit och tyckte att det var väldigt intressant. Hade det varit för ett par år sedan hade jag hellre gått hem och lagt mig på soffan än att sitta och lyssna på en föreläsare i över en och en halv timme. Det är du som har fått mig att öppna ögonen för genus. Ville bara säga tack!

  30. Vanessa skriver:

    Åh vad bra skrivet! Men…. Vad hände på riktigt då? ;)

  31. Ebba skriver:

    Lapunani! Har du liftat med hells Angels for real??? Du måste ju berätta!

  32. Malin skriver:

    i believe you

  33. Hanna skriver:

    Haha typ det bästa jag läst på länge? Blev som barn på nytt när man satt och lyssnade på någon som läste/berättade en berättelse.. ojoj!

  34. Malin Stalin skriver:

    Master, visst vill du inte att dina små amöbor ska må dåligt…?

    JAMEN BERÄTTA FÖR I HELVETE HUR DU TOG DIG HEM PÅ RIKTIGT DÅ!!!!!

    Känner starrrrrka vindar av ”MÅSTE VETA VAD SOM EGENTLIGEN HÄNDE!”

    Mår lite dåligt. Känns stressigt och jobbigt i kroppeeeenn. Berätta!!!!1

  35. Linnea skriver:

    hahahahahahahhahahahahhahahahah. alltså. jag dör lite nu. du är så jävla kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul! älskar dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG