Nyduschad och FRÄSCH

23:41 2013-12-02

God afton mina älskade 

Jaha, här sitter jag och försöker vara ”nära mig själv” för en stund *råd direkt taget från min terapeut*. Känns som en sån extrem stor förändring att gå från frilanslivet till heltidsarbetande. Rent innehållsmässigt är det ju helt fantastiskt eftersom jag tycker jobbet är så himla kul och tror det kommer bli bra nå jävulskt. Men tidsmässigt är det typ en …chock.

Antar att det är en vanesak och att det är sånt folk gör, jobbar och har sig…. Största frågan är ju dock när en ska hinna träna? Vet ju att lill-psyket mitt mår bäst av träning men fattar inte när detta ska ske? Inför morgonträning känner jag bara: HAHAHAHAHA. Klockan 17-träning på Friskis är ju enbart ett val om jag vill vara ca 1 mm från att få ett naket kön alternativt röv i ansiktet samt stå i kö till maskinerna.

Beundrar alla som har ett aktivt arbets- OCH träningsliv. Eller tycker synd om. Vet inte riktigt vad som är rätt.

Hur mår nirå? Längesen vi snackade. Berätta gärna lite för mig om era liv just nu. 

45 kommentarer | “Nyduschad och FRÄSCH”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Thea skriver:

    Sitter och funderar på om det är dags att flytta hem till Sverige igen. Har haft en galen hemlängtan dom här senaste dagarna. Har också en del klädångest till en formell middag imorgon då man kan bli nekad inträde om den inte är tillräckligt fäncy. Äger ju typ bara converse och trasiga jeans. haha! livet assåå

  2. Ewelina skriver:

    Sitter och längtar efter julledigheten och på samma gång längtar jag inte efter julen. Hänger inte riktigt med i livet känns det som men peppar ändå till fredag då det är julfest med jobbet och det ska bli kul att få varva ner och ladda upp inför att året är slut. mvh djupchey88YOLO

  3. Sara skriver:

    Ligger i sängen, fullt påklädd och ammar min yngsta dotter, och tänker ”hur fan hamnade jag här”. Så jävla trött. Ny läsare av bloggen. Tycker din humor och du är fabulös. Kan inte låta bli att läsa dina inlägg med Ana Ginas dialekt…det blir lite könstigt. Haru nåt filmklipp man kan kolla på?! Well, eftersom jag är föräldraledig har jag ju all tid i världen att träna på friskis, utan kön i ansiktet och utan köer. Borde lägga in ett par ord i debatten angående föräldraledighet och kön samt om sex och undervisning och sno ihop något snabbt om hur det har påverkat familjer att sluta bo i generationsboende, detta naturligtvis kopplat till ovanstående… Träna var det ja… Så mycket tid, så lite syre i hjärnan för att åstadkomma något. Väl mött! Puss hej

  4. Sofia skriver:

    Vaknade för två och en halv timme sen, men har konstaterat att människan inte är gjord för att vara vaken denna tid på dygnet – eftersom jag är död. Stendöd till och med. Jag sitter på en bänk i skolan, lyssnar på ERA och ska egentligen plugga och ta igen saker jag är efter med, men lik förbannat hamnar jag på din fantastiska blogg. Kärlek <3

  5. menjagheterjuemmaffs skriver:

    Precis varit och tagit ett cellprov (sån där obligatorisk kallelse för livmoderhalscancer) och det gjorde såklart ont. Precis som allt annat som har med min vajayjay att göra. Så jävla trött på skiten.. saknar att vara nära min pojkvän. :(
    saknar min familj och mina vänner (jag bor 60mil ifrån dom) och känner mig mest ensam. :(
    din blogg piggar dock alltid upp, Hanna! <3

  6. SannaM // lärare ~ normkritiker ~ lesbisk svenssonmamma skriver:

    Eh jaharu, sug då på karamellen heltidsarbetande (= 45 h/v) småbarnsförälder och träning, hrrrm. Till detta hör även crappy sömn naturligtvis samt i mitt fall en partner att dels gärna vilja umgås med SAMT gärna också vill träna el dyl ibland. Ekvationen är och förblir omöjlig. 6 timmars arbetsdag ftw! (Inte 9,5 som jag har nu…)

    Nä var inte meningen att yttra bittra ord här i ditt kommentarsfält, jag har naturligtvis valt såväl yrke som barn själv. Men avis på dig? Svar ja!

  7. Jullan skriver:

    Är uppe alldeles för tidigt och försöker överleva mitt jetlag. Kom hem från en tre-månaders volontärresa i Indien i söndags och är lite vilsen. Försöker anpassa mig till vardagslivet men det var lättare sagt än gjort! Läser även ikapp på din blogg, har missat alldeles för mycket när jag var borta! Puss!

  8. Jennifer - på äventyr i Indien skriver:

    Jag har jobbat i 5 månader nu, efter att ha levt studentliv hela livet, så jag känner med dig. Sitter just nu på mitt internship i Indien och undrar om det är såhär livet ska vara? Eller om jag borde fälla ut vingarna och bege mig till typ Amsterdam, eller Washington DC? Vi får se. Det är det som är så spännande i livet, att få se vart man hamnar eller tar sig.

  9. Frida skriver:

    Men det finns ett gym på svt!! Typ aldrig någon där och det har en härlig 70-talskänsla……

  10. Amelie skriver:

    Ja lunchträning kan jag verkligen rekommendera om dina arbetstider/din chef tillåter det. Om det finns ett gym på din arbetsplats, annars finns ett Nordic wellness i Garnisonen inte så långt från TV-huset. OBS ej reklam :)

    Annars är det nog Friskis-träning kl 17 som gäller… använd redskap och matta och egen vikt istället för maskiner som det är kö till, eller anmäl dig till pass (anmäl dig typ 2 veckor innan för att få en plats… sjukt jag vet)

  11. L I L I J A skriver:

    Jag är tröttast i världen. Jag var så glad för att jag skulle få vara ledig både måndag & tisdag efter att ha jobbat hela helgen, så jag hade en massa saker inplanerade.. Jag skulle åka & shoppa & unna något fint för att jag jobbat så mycket extra på senaste, jag skulle storstäda min lägenhet & ta upp julpynt från källaren & pynta en massa.. Jag skulle även träna & kanske gå & sola & få lite färg i fejset.. Men nä. Jag är så trött att jag inte orkar röra mig, så det känns ju lite trist..

  12. Anonym skriver:

    Är arbetslös och dumpad efter 3,5 års förhållande = wööööö.

  13. Elin L skriver:

    Pluggar på i Uppsala i en underbar etta med min underbara pojkvän, men om ett halvår måste vi flytta ut och skräcken är ju att vi skulle behöva flytta isär igen! Just nu superförkyld och ämlig. Munnen full med blåsor. Lillasyster tillika flyttade till London för två veckor sen, stor påminnelse om att det är min stora dröm här i livet som jag inte lyckats genomföra än, tre år efter gymnasiet. Men jag är ändå lyckligare än någonsin här i Uppsala!

  14. Matilda den Vilda skriver:

    Blev dumpad och har gråtit i en vecka, igår bokade jag en Rosa Bussarna-resa med øppen biljett hem i SYDAMERIKA. Ska åka sjælv. Sova på ett busstak under øppen himmel i fem veckor, vandra Inkaleden och træffa mænniskor. Livet alltså, vilka vændningar!

  15. Anonym skriver:

    MATILDA DEN VILDA: Fan vad GRYMT! Jag skrev kommentaren innan din om att jag också nyss blivit dumpad och är riktigt sugen på att göra något liknande. Det är nu man ska göra det, tänka på annat, glömma, se världen, gå vidare.

  16. Ester skriver:

    Jag har jobbat tre dagar senaste veckan efter att ha varit arbetslös i sju veckor, helt underbart att få jobba och göra något vettigt om dagarna! Annars är jag generellt förvirrad i livet, som en ofta är i tjugoårsåldern kanske. Tänker mycket, gör lite. Inget negativt med det, bara lite frustrerande.

    För övrigt vill jag tacka för en väldigt bra blogg!!

  17. chrissy skriver:

    min anton är en kille som heter michael och han är ifrån england. nu ska jag vara hemma i sverige hela december. vi har köpt exakt likadana julkalendrar, och vi tävlar om att hitta rätt lucka först varje morgon över skype. så trots att han är i yorkshire och jag sitter i stockholm kan vi ändå ha den allra heligaste av jultraditioner tillsammans. :))))

  18. Matilda den Vilda skriver:

    Till ANONYM: vi skulle egentligen på en sexmånadersresa tillsammans, men så meddelade han att han nog inte var kær i mig længre. Næhæ? ok? jaja. Allt bara førsvann. jag dog. Men bestæmde mig næstan direkt før att bara køra sjælv. Jag tror det ær viktigt att man gør något extra utmanande nær man har blivit dumpad, før att liksom visa før sig sjælv att man fan och med klarar sig sjælv, man ær en egen, ascool mænniskor som klarar sig BRA uten sitt ex. Det behøver inte vara en resa, men något man kanske inte annars skulle gjort sjælv. Anynom, livet kommer att vara fantastiskt och ett nytt spænnande tåg kommer att stanna på just din station!

  19. Livet på en pinne..... skriver:

    Precis börjat med p-piller och känner mig aningen opepp på livet och svävar mellan likgiltighet, ilska och gråt. Har även byggt upp något emotionellt förhållande till en karaktär i serien Shameless och känner typ uppgivenhet för att hon antagligen inte kommer vara med i serien längre *dör lite inombords*….

  20. Erica skriver:

    Är just nu gal1 stressad pga har fyra FETA prov innom de närmsta två veckorna och om en månad flyttar jag till England för att studera där i tre månader. Så ska en hinna köpa julklappar och baka pepparkakor också??? HUR? HUR UNDRAR JAG?!

  21. jelena skriver:

    Jag har precis fått jobb som svensklärare för nyanlända flyktingar. Tog examen i somras och fick jobb nästan direkt, men nu verkar det som att det kommer ta slut vid nyårsskiftet. Känns ju rätt tråkigt att behöva slänga sig in i jobbsökandet på nytt, men å andra sidan hade det kunnat vart värre. Gråter i duschen när jag tänker på människorna jag jobbar med och deras livsöden.
    Har inte heller tid att träna. Jobbar, äter, skiter och sover bara. Känner just nu att jag vill vinna 47 miljarder på lotto och ligga på en strand med en drink i handen hela livet. Är ändå rätt jävla kasst att jobba ett traditionellt heltidsjobb.

  22. Ellen skriver:

    Ja hur är det med mig? Trött efter en lång dag på mitt heltidsvik på redaktionen. Kom hem, fläkte ut mig på soffan, med mobilen i hand och surfade in….. Här!!!! Och fy fabian Hanna. Bloggen är en responsiv katastrof. Det hoppar, tar aaaaaaslång tid att komma in. Det hoppar igen. När jag tror att jag kommit in hoppar det igen. GAH!! Just nu skriver jag denna kommentar utan att bokstäverna ens syns då och då plus att det är en fet pilknapp mitt i skrivfältet. Hanna. Var god och skäll på hen som gör den responsiva delen. Jag kommer på mig själv att hälsa på här allt mer sällan:( förutom det: kram.

  23. Amanda (Relationsrummet) skriver:

    Jag har startat en ny blogg. Relationsrummet heter den och tar upp relationer och sex. Jag är själv feminist och tycker att ett genusperspektiv på relationer är viktigt att förmedla. Så blandar jag upp det med lite tips och allmänna spaningar. Men vill att allt ska vara realistiskt och medvetet, inte massa tjejtidningstrams. Hoppas ni inte tycker detta är värsta reklam-spammet men det är seriöst det roligaste som händer i mitt liv nu. Går på journalisthögskolan i stockholm och älskar att skriva och ha mig. :D

  24. Dilan skriver:

    Hej bästa Master

    Min dag har väl sett ut så här: Sprungit och snytit mig 5885485 ggr känns det som. Vart i köket i skolan (går restaurang och livsmedel med inriktningen kockatör) och laddat inför julbord, rullat köttbullar i MASSOR. Aa gjort sill, strömming, rödbetssallad gravlaxsås osvosv allt som hör till.

    Träningen går segt för mig. När jag är aktiv tränar jag cirka 4 ggr i veckan men nu har jag vart typ skadad först och sedan haft problem med min hals för att sedan bli förkyld och sen typ ännu sjukare. Blir aldrig frisk och KRY så jag kan träna… tröttsamt

  25. Andrea skriver:

    Vad roligt det var att läsa alla kommentarer!

    Jag läser på komvux och är fruktansvärt trött på’t, har ingen motivation och ligger efter med massa. Har dock precis löst extrajobb nr2 vilket är gött! Diskuterar med min sambo att flytta isär :( Hejdå

  26. Svea skriver:

    Alltsååååå. Jag blir så trött och uppgiven! Läste Marcus birros krönika om feminister i skyttegravar och kom att tänka på hur många män runt om kring mig som är av samma åsikt. Att feminism gått för långt/ att feminister är manshatare osv. Blir så matt. HUR KAN DE INTE SE? Jag förstår inte hur man som man kan gå omkring om inte FATTA att strukturer och patriarkat är ett FAKTUM. Finns det ens killar som bryr sig på samma sätt som jag, du och andra kvinnor gör? Jag tror inte jag känner en enda och det gör mig så ledsen att tänka på det. Vill träffa en kille som delar mina värderingar i det här fullt ut. Verkar inte finnas…

  27. Ida skriver:

    Vad bra att du tar upp det där! Jag har ett helttidsjobb som gör att jag är så trött så att jag inte orkar göra någonting när jag kommer hem. Det har jag haft dålig samvete för, så nu har jag köpt gymkort i hopp om att träna några gånger i veckan, men hur i helvete hinner/orkar folk?! Man ska jobba 100%, laga middag när man kommer hem, städa, tvätta, träna och ha något slags socialt liv också. Förstår inte hur allt det där ska kunna gå ihop sen när man får barn också? Ah! Tack förresten för världens bästa blogg!

  28. Alihua skriver:

    Jag är mammaledig och går emot slutet av detta fantastiska lediga år med min underbara tös. Får in träning rätt så bra men använder all min övriga tid till detta på min blogg främst eftersom jag drömmer om att bli illustratör! Jag undrar bara Hur ska jag hinna jobba, kämpa med min dröm och hålla träning och nu också ha barn :-) det blir en utmaning, men en rolig sådan! Men hur gör folk för att pussla ihop det? ;-)

  29. Karinb skriver:

    Fattar vad du menar, men blir ändå… så… provocerad!!! Läser en utbildning som ger mig varken lediga dagar eller lediga kvällar -> ser ”endast” heltidsjobb som DRÖMMEN!

    … Som kommer att slå in även för mig! När jag är klar! Om typ 15 år!!!!!

  30. astrid skriver:

    har precis kommit hem från att ha varit på mitt första feministmöte, och det var så förbannat inspirerande! Vet inte så mycket om feminism (än) men lärde mig mycket bara ikväll. så himla myspys och engagerande och bara mmmh hoppas din kväll är bra master!

  31. Rebecca skriver:

    Jag har snart gått halva gymnasiet, som jag trodde skulle bli the time of my life, men kommer på mig själv med att ständigt undra när det hela ska dra igång. När ska jag få börja leva? Har förövrigt beslutsångest över vad man ska göra efteråt, vill ju resa en herrans massa år efteråt och sedan vill jag studera till lärare, men den utbildningen är tydligen fem och ett halvt år vilket betyder att jag kommer vara urfattig tills jag blir trettio ungefär. Tur att julen kommer och lyser upp denna ångestfyllda årstid.
    Kramkram

  32. stinA skriver:

    sitter i sängen i en supermario tisha och luktar kaffe, jobbar med kaffe, drömmer om kaffe och älskar kaffe. mitt välmående är sådär, försöker tänka att våren snart är här och i och med våren, så försvinner den värsta värken i bröstet. ska komma över mitt ex när vårens första dag kommer. längtar efter dessa knoppar på träden.

  33. Julia skriver:

    sitter i sängen och min sambo masserar min trasiga rygg. AJSKÖNT.
    jag har snart läst en termin på lärarprogrammet i Linköping! kul!
    och kul att du har promotat läraryrket här i din blogg!

  34. Fanny skriver:

    Hej master! Just nu går det svinbra i skolan, kär i min fästman mer än någonsin, min tvååriga son är frisk och underbar efter en överjävlig förkylning och snart är vi alla jullediga i två veckor tillsammans. MVH Blondinbella :))))) Riktigt kul att läsa alla kommentarer här från härligt fölk. MEN måste dryga mig och hålla med Ellen ovan. Hemsidan är katastrof :(( Älskar ju bloggen din men orkar ofta inte gå in och läsa, än mindre bland kommentarerna pga tar otrooooligt lång tid/ datorn/ telefonen tom hänger sig? Försöker man skrolla blir hela skärmen vit i 4 sek. Innan man ens kan börja skrolla bland inläggen måste man vänta på att sidan ska ladda om ca 7 gånger. Texten blir suddig/ klar/ suddig igen om man zoomar. Får panik :(

  35. Elin B skriver:

    Jag bor på Island sedan nio månader och typ förverkligar min dröm. Jobbar cirka 12 timmar om dagen 6 dagar i veckan, typ. Jobbar med att träna hästar vilket är skitkul, skitsvårt osv. Och så längtar jag tills om två veckor när jag ska hem, och önskar att jag hade någon kompis här så jag slapp vara alldeles ensam.

  36. Ellen skriver:

    Går snart in i kördimman. Har tio konserter på en vecka som ska kombineras med plugg/prov/bajs man får när man går natur. Kommer avlida på julafton och aldrig återhämta mig hur många knäck mormor än ger mig.

  37. Mikaela skriver:

    Mitt liv är kaos, har haft ohyra hemma i form av pälsängrar som Anticimex har (förhoppningsvis) sanerat bort. Och när man har besök av dessa djur så ska man tvätta ALLA kläder, jag bokar två tvättrum varje dag, min fritid alltså med tvätt och studier = 0. Men snart så är jag klar, jag har iaf fått en jäkligt ren lägenhet :) men annars är det bra! Ser ljuset i tunneln

  38. alva skriver:

    Går trean och längtar ihjäl mig efter studenten i vår och att slippa plugga samtidigt som jag är bajsrädd för att lämna den varma sköna livmodern aka gymnasiet. Framtiden är liksom här nu, det går inte riktigt att greppa.

  39. ellen skriver:

    Testa eriksdalsbadet! De har najsiga pass. Bodypump med Maria eller spinning med Pelle är fantastiskt bra. Jätteengagerade och trevliga. Och liksom folkliga. De kan prata om sin helg under passen och typ tagga till en med det :)

  40. Malin skriver:

    Träna på gymmet på SVT! Som typ ligger i källaren. Har maskiner (med lampor som blinkar när du ska flytta dig, höjden av fånighet) och gruppträning.

  41. Josefin skriver:

    Just nu söker jag lite nya jobb och försöker att inte dö varje gång jag går till mitt nuvarande jobb. Apropå med träning, bestäm två dagar i veckan som känns bra, man behöver inte dö svettdöden eller få träningsvärken från helvetet. Ba lite vanlig inte-damma-ihop-totalt-träning. Tack för en awsome blogg!

  42. Josefiiiin skriver:

    Nädu, det är inte lätt inte och hinna med allt… äta, jobba, sova, leva, träna, osv…
    Är själv heltidsjobbande med ett ständigt pusslande med allt detta (som kallas liiiiiiiiivet)
    Hur jag löser det? Åker hemifrån vid halv åtta och kommer hem vid sex, lagar då mat snabbt som tusan (om inte min sambo lagat middag redan… ) på gymmet vid ca halv åtta, tränar till halvnio, hemma och duschad till kvart över nio, se serier en timme och sen GOOODNATT. och så undrar man att veckorna går så fort?!!?

  43. m skriver:

    jag gråter lite i smyg men annars är det väl cool med mig mvh deppig men glad????

  44. leo skriver:

    Har spenderat hela dagen (okej hade 1 timmes lunch och 30 min middags-paus) med att göra julpynt som min klass ska sälja på skolans julmarknad på lördag. En ”julkula” tar ca 5 timmar att göra (tovar, broderar, syr + skitmycket glittertråd å pärlor mMmMm) …..och vi ska väl sälja dom för typ 50 kr? 75? Det känns ändå lite tråkigt, okej pengar är inte viktigast i världen och jag skulle bara tycka det vore fint å kul om de hamnade hos någon som tycker juldekorationen ”ba e så vacker” men——— Blir så irriterad när jag tänker på att folk tycker konsthantverk är överprisat :( Om jag säljer en för 100 blir det liksom 20kr/timme….*rich bitch* (not) Om jag skulle ta 75 kr i timmen (material + tid) skulle det kosta 375kr. För ETT julpynt. Annars så… funderar jag på framtiden (oh why oh why) vill komma in på en konsthögskola i sverige men samtidigt——–vill jag plugga poesi på distans och flytta till Cuba/Barcelona/Nepal/Yttrerymden. Nu ska jag dricka varm choklad och kolla på greys anatomy. Kram på’re HP

  45. Tove skriver:

    Jag är i Chile på utbytesår. Kom precis hem (till Punta Arenas, staden närmast Antarktis) efter en av mitt livs bästa veckor i Santiago. Annars vacklar humör, självförtroende och syn på världen ungefär varje dag. Du och några till bloggare är som min kanal till Sverige och av er får jag min behövliga dos av feminism, svenskhet och känsla av tillhörighet. Hejdå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG