NYTT PODCASTAVSNITT! ”31. Supning 9 to 5”

20:39 2014-05-05

Omba omba omba

re re re

Nu är poddaren ute! Har du inte lyssnat? GÖRT. Den här veckan snackar vi bland annat ooom:

Grävarmannen. Tio år sedan vi gick ur nian. Martins omvända supning. Vår första pod-spons. Samtalet från Maja. Bindi. Att skratta åt fetma. Det vidrigaste första maj -talet någonsin. Twitterbråk.

Ni hittar podden på iTunes och apparna Podcaster och Beyondpod. Bär du filttofflor, föder upp höns och hatar touchscreens? Tryck då på play här nedan:

14 kommentarer | “NYTT PODCASTAVSNITT! ”31. Supning 9 to 5””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Emma h. skriver:

    Måste bara påpeka en sak med ditt argument om din bild med ”photobooth” när du gjordes ”fet” att det är liksom inte okej att skämta om ”överviktiga” men fortfarande så skämtar folk om dom ”under/normal viktiga” lika mycket så jag tycker faktiskt att det är lite dubbelmoral att faktiskt säga att man inte får skämta om dom överviktiga när lika många skämtar om dom som faktiskt är underviktiga också som att ”ingen vill ha ett ben utan bara de med kurvor” så you go girl, tycker också dessa bilder är roliga men det är fortfarande inte okej att klanka ner på någon utav kroppstyperna för man har ju bara en kropp och man har den man har men jag tycker också att folk också kommer hit med sina pekpinnar just för att leta dina ”brister” just för att du är feminist och då ska du inte göra något fel alls, alla har sina brister och man har dom väl för att kunna växa och få bort dom också? Kram. Älskar podden. Älskar din blogg.

    Och jag därför så blir jag också förvånad över att just ingen klankar ner över min syster som har ”dagensdubbelhaka” ingen påpekar att hon driver med dom överviktiga utan just dig för att du är ett slags ”ansikte utåt” och skriver om just dessa frågor och just feminismen .. Kluven av all dubbelmoral..

  2. Maria - Dreams of skriver:

    ÄLSKAR att ni poddar regelbundet igen och att det håller i sig <3

  3. Lisa K skriver:

    Hej.

    Jag har tänkt på detta ganska länge men inte vågat säga någonting eftersom jag är rädd att jag tänker fel. Men du är ju master och får mig alltid att bli lite modigare så varför inte pröva mina tankar.

    Jag tycker man kan skämta om nästan allting. Men jag upplever ofta att exempelvis skämt som anknyter till feminism lätt ses som obehagliga och att det går en gräns där eftersom det är en del av förtrycket när man då skämtar om tjejer och killars olika egenskaper och då tar förgivet att alla i ett visst kön känner igen sig i beskrivning och så vidare. Så därför blir jag lite konfunderad varje vecka podcasten kommer upp. Och förlåt mig nu om jag är helt fel ute – min analys är inte alltid den djupaste.

    Jag tycker det finns ett visst mått av klassförakt i dina små kommentarer innan länken till podcasten man kan lyssna på direkt på sidan. Jag förstår att det är skämt. Men det finns ändå personer som kanske skulle älska att ha en touchscreen men inte har råd med abonnemanget eller telefonen. Jag upplever att många som är födda innan mitten av nittiotalet och innan datorerna var väldigt självklara i skolorna inte alltid har fått med sig det tekniska sinnet hemifrån eftersom de inte hade råd med hemdator osv. Det kan finnas flera anledningar till varför man inte har möjlighet att lyssna på podcasten ”på språng” utan kanske måste göra det på sin dator hemma, eller även i skolan eller på biblioteket.

    ”För er som ”inte gillar” ny teknik och ligger efter i princip all annan utveckling kan ni trycka på den lilla triangeln här nedan som betyder ”spela”,” – Ligger efter i princip all annan utveckling, en slutsats för att man möjligvis inte har chansen att lyssna via sin sprillans nya smartphone.

    ”Äger du varken elvisp eller har netflixkonto kanske det är bäst att du trycker på play (den lilla triangeln) här nedan:” – Alla har ju råd med elvisp (hohoho, det är så gammalt) och har 100 kronor extra i månaden att lägga på netflix.

    Förstår att detta inte är en jättegrej. Men varje vecka har jag ändå reagerat lite, lite över den ganska raljanta tonen mot alla som inte vill/har möjlighet att lyssna via apparn.

    Jag älskar dig förövrigt HP!

  4. lisa skriver:

    Hej Hanna! Lyssnar på bästa podden och tänker på culturl appropriation. Känns som mycket kan räknas in där och att många fall är svåra… att mycket blir sånna fashiongrejer liksom, tex palestinasjalen osv.. det jag undrar över är min kamouflagemönstrade tshirt som utan tvekan associeras till krig (?) Och jag undrar lite hur man skulle kunna tänka där. Är det försvarbart? Det är ju något som väldigt många klär sig i…

  5. Fredrik skriver:

    Förstår precis vad du menar med att människor vill ”sätta dit” dig, upplever samma när jag läser exempelvis Sandra Beijers blogg. Det ska hittas någon sorts spricka i den ”perfekta” fasaden. Detta tycker jag är lustigt för varken du eller Sandra framställer er själva som perfekta?

  6. Madde skriver:

    Har tänkt på detta varje gång men inte kommenterat. Nu när jag tänkte göra det såg jag att du redan fått en kommentar av Lisa K och fick lite ångest. Tänkte nämligen skriva att jag tycker att de små kommentarerna innan länken till podcasten är så sjukt roliga. Skrattar varje gång du har skrivit en ny och undrar hur du kan komma på olika saker varje gång? !?! Jag älskar de små kommentarerna så jag hoppas att du fortsätter med dem forever and ever. PÖSS

  7. Lisa skriver:

    Älskade Master! Är det inte dags att skriva ett inlägg där du UPPMANAR ALLA att rösta på F! i EU-valet? Tänker att det är många som skiter i att rösta. Undersökningar visar att endast 50 % kommer ta sig till vallokalerna. Tycker det känns viktigare än någonsin att rösta nu när högerextrema partier går framåt i Europa. Plllzzzzz ett valinlägg med F!-vinkel <3 <3 <3 <3 puss love your blogg

  8. F skriver:

    Jag blir faktiskt nu för tiden gladare när era avsnitt släpps än när Alex och Sigges faktiskt!!! NI ÄR JU FÖR KUL! <3

  9. Hannah91 skriver:

    Hej,

    Humor är intressant! För mig har ironi alltid fungerat som en form av avdramatisering något som fått mig att distansera mig från mitt handikapp och de sjukdomar som drabbat mig i livet. Det här har fungerat åt båda håll om någon vågat håna/skämta om mig så har jag sett det som en bekräftelse på att personen ser mig som likvärdig och inte som ett ”offer” som behöver specialbehandlas utifrån de svårigheter jag har, givetvis har jag gett gliringar tillbaka eftersom alla människor har ”svagheter” man kan driva med. För mig har de värsta hånen kommit från personer som tror att de är solidariska när de försökt skydda mig från allt det hemska i livet, de som trott att de av solidariska skäl kan fatta beslut åt mig, hur jag ska agera och vad jag ska uppfatta som en kränkning!

  10. Moa skriver:

    Jag tänkte egentligen inte säga mer än att du rock my socks off!!! Ni är totalt grymma och har lyssnat sen avsnitt 1. Skulle gärna ha er sittandes i soffan dygnet runt så att jag kunde göra erat tjöt jämt. Fortsätt med det du/ni gör så kommer jag att för evigt vara ett troget fan. Din för evigt/ Moa

  11. Linda skriver:

    Kul! Ska lyssna på den senare i veckan.
    Lyssnade på förra podden innan och jag skrattar fortfarande åt när du härmar den där psykologen :D
    Ni är underbara <3

  12. j skriver:

    Jag ville inte sätta dit dig när jag kommenterade om bindi och cultural appropriation. Skrev inte heller ”snälla, säg att du inte har bindi” med tonen som du valde att läsa det. Förstår om det lät så och ber om ursäkt. Men du talar om bindi och kulturell appropriering och säger att du inte är påläst. Men vi som påpekade problemet ÄR ju det (förhoppningsvis, annars antar jag att ingen hade sagt något). Att säga ”jag mejlade faktiskt min vän med indiskt ursprung och hen sa att det var OK” känns lite som om en sverigedemokrat skulle ba ”nej, jag är inte rasist, jag har faktiskt utländska kompisar”. Räcker det inte med att du vet att några blir sårade? Måste ALLA bli sårade för att det ska räknas som en rasistisk handling? Det handlar ju trots allt om att privilegierade vita plockar det de vill ha från mindre privilegierade icke-vita kulturer, exotifierar det, och aldrig kommer behöva utstå samma konsekvenser som det kan medföra pga vit. Se nedan för vidare läsning:

    https://31.media.tumblr.com/6b8f1ba2013d3444f8079b495feb3ff5/tumblr_inline_n17gjdcAs41qajrv5.png
    http://feminspire.com/my-culture-isnt-just-a-cool-trend-to-participate-in/ (hoppa inte över dikten)
    http://youarenotdesi.tumblr.com/tagged/bindi
    http://thisiswhiteprivilege.tumblr.com/post/82944708473/one-major-facet-of-cultural-appropriation-is
    http://whebrhotub.blogspot.se/2009/10/my-identity-is-not-costume-for-you-to.html (ej om bindi, dock viktigt!!)

    Heja kunskap! Kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Senaste kommentarer

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla